Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba kızınız kaç yaşında rapor çıkardınızmı tanı durumu ne?neleri yapabiliyor neleri yapamıyor?evde ilgi,okuldak, derslerin tekrarı önemli tabii..aklına takılanları sor elimizden geleni yapmaya çalışırız arkadaşım

meraba benim kizim 2 yas 4 aylik ben yurt disindayim daha tani konulmadi giitigi merkezde gozetiliyor bir ucdanda egitim yapiliyor ama bizie bunu yapin sunu yapin evde demiyolar yanliz dun norologa goturduk dr otizm dedi tabi cok kotu olduk zaten biliyordukta dr sdiyince kotu oldum boylemi kalicak evladim diyorum orta derece oldugunu soyledi dr ama benim kzim kendi yiyip iciyo montunu getiriyo arada birseyler getiriyo beni anliyo yani ama kgoz kontagimiz az gibi napicami bilmiyorum evladim boylemi kalicak icim sikiliyo ustelik burda dilde problem konusamiyorum hep esim konusuyor ama benim gibi omuyo iste rabbim yardimcimiz olsun ..gecermi avcaba bilmiyorum cok fenayim

yurtdışında olmanız 2 dil konuşulması apayrı sorun,orda verilen eğitimin kalitesini bilmiyorum ama türkiye rehabilitasyon açısından kaliteli diye duyuyorum hatta bir tanıdığımızın oğluda otizmli almanyadalar türkiyenin daha iyi olduğunu bizzat ondanda duymuştum..doktor türkmü?buarada en önemlisi sizin kızınızla geçirdiğiniz vakit bol ilgi oyun göz teması kurmak için çalışmalar sosyallik için sürekli oyun alanları parklar yaşıtlarının olduğu yerlerde bulunup onlarla iletişim sağlamak size düşen en önemli çalışmalar olacak..hepimiz ümidimizi asla yitirmemeliyiz sabır ve zorlu bir yol bunu biliyoruz ve enerjimizi evlatlarımız için en verimli şekilde kullanmalı dua yı eksik etmemeliyiz allah yardımcımız olsun...

sagolun allahim hepimizin yardimcisi olsun insallah biz 3 ay once supelendik ve noroloiye gittigimizde bazi yerlere gonderdi oralara gittik simdi tam olarak egitim demiyimde gogozlemleyip karar vericekler ama diun yine noroloye gittigimizde coocugunuzda degisiklik var daha iyi gorunuyo dedi bakalim rabbim emegimizi bos etmesin sizin durumunuz ne ayni sorun da kizinizmi oglunuzmu ne asamadasiniz neler yaptiniz

onların gözlemleyip karar vermeleri sizi bağlamasın zaten bir anne olarak ters giden birşeyler olduğunun farkındasınızdır;zaten ikiz kardeşi olduğu için farkı daha net görme şansınızda.siz özellikle ilgilenip yukarıda yazdığım çalışmaları yapınız kardeşiyle oynamaya onu taklit etmeye teşvik ederek çalışınız bence deneyimlerimle bunu size rahatlıkla söyleyebilirim.buarada kelimeler çıkıyormu sizinle iletişimi nasıl istediklerini nasıl belli ediyor

evet zaten ters gittigini iki yasina girince krestende demislerdi ellerine yakindan bakmasi kitaba yakindan bakmasi el cirpmalari benim kafami allak bullak ettmisti cok agladim ve sonunda dr goturdugumuzde el cirpmeallarinin iyi olmadigini soyledi noroloi,evet ikiz kardesi ne yaparsa yapsin ayninini yapiyo daha dogrusu yapmaya calisiyor dans etmeyi kitaplarla oynamayi cok seviyor arkamadan kapiya vuruyo ses cikariyo agzi dolu ama anne diyo birsey isterken herseye anne diyo anne anne bazen sadece anne gecermi diyorum ama drumuz gecmez sadece duser dedi daha iyi olur dedi tabi ben agliyorum hergunum zindan oldu yavruma baktikca hep boylemi kalicak diyorum cok kotu oluyorum icim paarcalaniyor sizinki nezaman basladi cocucgunuz simdi ne durumda neler yaptiniz ben vaktim olmadigindan okuyamadim onceki sayfalari

çocuktan çocuğa değişir 0.25 ile başladık birkaç ay sonra az geldiğini düşündük 0.50 ml vermeye başladık. Dr ile görüşüp gerekirse dozu artirin.
1.5 -2 ay sonra ses tekrarlarimiz takintilarimiz neredeyse tamamen bitti. Raporumuz var ama hafta içi çalıştığımızdan cumartesi günleri goturuyorum sadece 2 saat eğitim alıyor. İlk bir buçuk yıl haffada iki gün göturuyordum. İse başlayınca sadece bir gün goturuyorum. Tek başına göndermedim hic. Grup derslerine gönderiyorum hafta içi tam gün krese gidiyor. Otizimde eğitimci yada Dr nederse desin ben kresten yanayım en çok onun faydasını gördük biz akşamları evde yarim saatlik aktivitelerle ve ders tekrarlariyla destekledik. Balık yağını ihmal etmeyin. Ceviz findik fistik ihmal etmeyin.meyve özellikle kırmızı kabuklu meyveler kani temizliyor. Aburcubur asla vermedim ama simdi yavaş yavaş bu kuralı deliyoruz ama çok nadir. Seviye bogduk oglumuzu . ama otoriteden taviz vermedim eski msjlarimi okuyabilirsiniz neler yaptığımızı ayrıntılı paylaşıyorum çünkü. Biz diyet uygulamadik hic.
benim profilimden eski msjlarima girip okuyabilirsiniz yaptığımız tüm aktiviteleri paylasmistim orda ben ikiuc ayda bir bakıyorum buraya çok takip etmiyorum artik. Cocuklarima vakit ayiramiyorum is yüzünden arada sırada bakıyorum durumumuzu merak edenler olabiliyor yada yeni bir bilgiye ulaşınca paylaşmak için gidiyorum. Moralinizi bozmayin. Durumu kabullenip bol bol aktiviteler yapın çocuğunuzla. Boşa vakit kaybetmeyin onunla oyunlar oynayin kalabalığa şokun kreş büyük nimet. Farklı ortamlara şokun yaşıtlarıyla vakit geçirsin en çok onlardan öğrenecek çünkü hayati.

ben p tesi ve sali krese veriyorum kardesiyle birlikte carsamba persembe gozlemlemeye gidiyor benim kizim aliyo hemen kapiyo ama sabri yok takintilarida var kan tahlilimiz olucak bakalim belki diyet yaptiricaklar insallah oyle birsey olmazda cunki zor oldugunu soyluyolar sizin verdiginiz ilaci hangi dr verdi size ne icin verdi onuda ogrenmek istiyorum sizin oglunuz baya yol almis masalah kac yasinda oglunuz simdi rabbim yavrularimizin yuzune baksin insalah,evet buraya pek takilan yok galiba sizzden baska kimse cvp yazmadi burasi guzel biryer Bilgi almak destek almak icin insallah guzel haberlerimi sizlerle paylasabilirim istegim biran once kizimnin kendine gelmesidir sizlerin yavrularinizada benim yavrularimada sifa versin insallahh

burasi terkedilmis gibi ben yeni girdim goruslerinize ihtiyacim var
merhaba yazdıklarınızı okudum öncelikle erken farketmişsiniz bu iyi bişey daha hızlı ilerlersiniz ama yurtdışında olmanız dejavantaj yani anladığım kadarıyla evde iki dil konuşuluyo bu çocuğun kafasını karıştırabilir.şu durumda yapabileceğiniz şey durumu kabullenip çocuğunuzla bol bol ilgilenmek olacaktır tv nu kapatın hiç izlemesin ben oğluma sözlük tarzında resimli kitaplar almıştım biz ilk onunla başladık diyebilirim ordan hem işaret parmağını kullanmayı hem nesnelerin isimlerini öğrendi konuşmasınada faydası oldu eşleştirme kartları çok oynadık hayali oyunlar oynadık bide her şeyi anlatın sizi dinlemiyomuş gibi görünselerde aslında herşeyi yazıyo onlar resimli kitaplar aldım şuan onları okuyoruz bol bol mimik yaparak hikeyeyi ilginçleştirerek anlatıyoruz bununda konuşmasına faydası oluyo bide hayal gücü gelişiyo.

bilginiz izin cok sagolun benim kizimda kitaplara cok duskun avcayip seviyor tel fonla konusuyo kendi dilinde parmagiyla gosteriyoruz aynini yapiyo kardesinden ogreniyo bazi seyleri oniun yaptigini yapmaya calisiyo obur kizimda cok cadi dsagolsun tv yi acmazsam cigliklar atiyo napicam bilmiyorum eslestirme kartlari nasil oluyor biaz acarsaniz birde kizimin agzi cok dolu ama anneden baska birsey demiyor konusurmu acaba diyorum onu cok takiyorum gecem gunduzum aglamak oldu sifa ayetleri okuyorum yuzune bakiyom icim parcalaniyor suan kresteler kizlarim agzi dolu olunca konusurmu sizce sizin oglunuz ne durumda ne otizmiydi dercesi neydi okuyamiyorum baslari ikiz oldugundan yavrular hic vaktim olmuyorki

ay ışığı seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ama bu kadar panik yapma çünkü bu yaptığın paniğin çocuğuna hiçbir faydası olmayacak hepimiz aynı olduk panikledik, ağladık , üzüldük, gecelerce uyuyamadık, ne yapsam ç ocuğum iyi olur diyo başladık araştırmaya. Kendini çabuk toparlamaya ve çocuğunla ilgilenmeye başla , aynı zamanda sürekli araştır. Benimde ikizlerim var, erkek, insan çok kötü oluyor biri bıcır bıcır herşeyi konuşuyor diğerinde tık yok , ama herşey bizim elimizde düzelceklerler kendimizi koyuvermeyelim, hepimiz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, bende dibe vurduğumda buraya yazıyorum, rahatlıyorum, herşeyi konuşuyoruz, canını sıkma ve anlattığın kadarıyla kızın çok kötü durumda değil, çabuk toparlarsınız inşallah allah yardımcımız olsun canım , benim oğlumda hala konuşmuyor, napsam bilmiyorum, gülsan daha önce yazmıştı ağlamadan olmaz , su bile vermedim günlerce demişti onu mu uygulayım bilmiyorum, elimden tutarak gösteriyo herşeyi

gülsan senin yazdıklarını okuyunca o kadar umut dolu oluyorum ki anlatamam allahım inşallah bizede gösterir bu günleri . Bazen dikkat çekmeye çalışıyor, ya da istediği şeyi yaptırmaya ama bazen de hiçbir neden yokken ağlıyor , canım çok sıkılıyor bir konuşsak, kardeşi konuşup bsirşey anlatınca da çok sinirleniyor, bazen hoşuna gidiyor ona bakıp gülüyor, bazen de sinirleniyor anlamadım.

sagol canim ama elimde degil iste yavrumu gorunce boylre kotu oluyorum anneyiz iste,demek seninde ikizlerin var ayni kaderi paylasiyoruz rabbim yuzumuzu evlatlarimizdan guldurur insallah,elini tuttugu zaman daima kendin yap de bir iki defa de yapar zaten parmagini elini sakla tutmasinki ozaman kendi yapar zaten ben oyle yaptiriyom faydasi oluyor burda bende kendimi yrahat hissediyom icimi dokmekicin cok iyi bir yer rabbim emeklerimizi bos etmesin konusacaklar diye dua edelim hep olumlu dusunulem ama elimizde degil iste

diğer kızınızı ikna edip tv yi açmazsanız inanın daha cabuk ilerlersiniz sizi cok iyi anlıyorum tam 1 sene önce aynen bende sizin gibiydim oğlum uyurken ona bakıp hep ağlıyodum ama bütün bu ağlamalar o uyandığı an bitiyodu kendimi tamamen ona adadım sürekli ilgilendim hiç yalnız bırakmadım allah emeklerimizin karşılığını verdi çok şükür şuan oğlum daha iyi.ben oğlumu 2 doktora götürdüm otizm değil doğuştan gelen beyniyle ilgili bi rahatsızlık dedi ama asosyallik gibi otizmin en belirgin durumu var bizde bu yüzden doktorlar değil desede ben hep öyleymiş gibi ilgilendim.1 sene önce benim oğlumun tek bir kelimesi yoktu ama şarkıların melodilerini fln söylüyodu bu zaten konuşma belirtisiymiş kreşe başladıktan sonra birden başladı konuşmaya şuanda normal konuşuyo ma tabi bazen ses tekrarlarımız var ve tam olarak duygularını ifade demiyo daha sizin çocuğunuzda konuşur merak etmeyin bişeyler söylamaya çöalışıyosa.

bize eğitimcimizde aynı şeyi söylemişti bırakın ağlasın her istediğini vermeyin söyletmeye çalışın demişti tabi bu durum bizde ters tepti o ayrı ama genelde işe yarıyomuş

birde benim kizimin istemsiz hareketleride oluyor tabi azaldi ama tavana bakmak gibi arada gulmek gibi bu nedir diyorum acaba zekadan gelen birsey diyorum bilemiyorum insallah zekasinda birsey yok diye dua ediyorum inanin cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…