- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.081
merhaba kızınız kaç yaşında rapor çıkardınızmı tanı durumu ne?neleri yapabiliyor neleri yapamıyor?evde ilgi,okuldak, derslerin tekrarı önemli tabii..aklına takılanları sor elimizden geleni yapmaya çalışırız arkadaşımmeraba arkadaslar ben yeni uye oldum benim ikiz kizlarim var malesefki biri otizmli oldugunu soylediler cok kotuyum builginize ihtihyacim var ne yapmaliyim bilemiyorum simdi rehabilatosyon merkezine baslattim haftatda iki tam gun birde kres iki gun ama yetersiz geliyo gibi avde neyapmam gerektiginide bilmiyorum yardim ltfen
yurtdışında olmanız 2 dil konuşulması apayrı sorun,orda verilen eğitimin kalitesini bilmiyorum ama türkiye rehabilitasyon açısından kaliteli diye duyuyorum hatta bir tanıdığımızın oğluda otizmli almanyadalar türkiyenin daha iyi olduğunu bizzat ondanda duymuştum..doktor türkmü?buarada en önemlisi sizin kızınızla geçirdiğiniz vakit bol ilgi oyun göz teması kurmak için çalışmalar sosyallik için sürekli oyun alanları parklar yaşıtlarının olduğu yerlerde bulunup onlarla iletişim sağlamak size düşen en önemli çalışmalar olacak..hepimiz ümidimizi asla yitirmemeliyiz sabır ve zorlu bir yol bunu biliyoruz ve enerjimizi evlatlarımız için en verimli şekilde kullanmalı dua yı eksik etmemeliyiz allah yardımcımız olsun...meraba benim kizim 2 yas 4 aylik ben yurt disindayim daha tani konulmadi giitigi merkezde gozetiliyor bir ucdanda egitim yapiliyor ama bizie bunu yapin sunu yapin evde demiyolar yanliz dun norologa goturduk dr otizm dedi tabi cok kotu olduk zaten biliyordukta dr sdiyince kotu oldum boylemi kalicak evladim diyorum orta derece oldugunu soyledi dr ama benim kzim kendi yiyip iciyo montunu getiriyo arada birseyler getiriyo beni anliyo yani ama kgoz kontagimiz az gibi napicami bilmiyorum evladim boylemi kalicak icim sikiliyo ustelik burda dilde problem konusamiyorum hep esim konusuyor ama benim gibi omuyo iste rabbim yardimcimiz olsun ..gecermi avcaba bilmiyorum cok fenayim
onların gözlemleyip karar vermeleri sizi bağlamasın zaten bir anne olarak ters giden birşeyler olduğunun farkındasınızdır;zaten ikiz kardeşi olduğu için farkı daha net görme şansınızda.siz özellikle ilgilenip yukarıda yazdığım çalışmaları yapınız kardeşiyle oynamaya onu taklit etmeye teşvik ederek çalışınız bence deneyimlerimle bunu size rahatlıkla söyleyebilirim.buarada kelimeler çıkıyormu sizinle iletişimi nasıl istediklerini nasıl belli ediyorsagolun allahim hepimizin yardimcisi olsun insallah biz 3 ay once supelendik ve noroloiye gittigimizde bazi yerlere gonderdi oralara gittik simdi tam olarak egitim demiyimde gogozlemleyip karar vericekler ama diun yine noroloye gittigimizde coocugunuzda degisiklik var daha iyi gorunuyo dedi bakalim rabbim emegimizi bos etmesin sizin durumunuz ne ayni sorun da kizinizmi oglunuzmu ne asamadasiniz neler yaptiniz
çocuktan çocuğa değişir 0.25 ile başladık birkaç ay sonra az geldiğini düşündük 0.50 ml vermeye başladık. Dr ile görüşüp gerekirse dozu artirin.Gulsan38. .Öncelikle risperdal için verdiğin cvp a Teşekkürler. ..10 ay kullandık demişsiniz. .peki faydasını görmeye hemen başladınız mi..biz 1.5 aydır kullaniyoruz bi değişiklik yok bizde..bi de siz rapor aldınız mı. .hafta da bi gün gidiyor demişsiniz. ..yani bu ilerlemeyi haftada bi günle mi basardiniz
benim profilimden eski msjlarima girip okuyabilirsiniz yaptığımız tüm aktiviteleri paylasmistim orda ben ikiuc ayda bir bakıyorum buraya çok takip etmiyorum artik. Cocuklarima vakit ayiramiyorum is yüzünden arada sırada bakıyorum durumumuzu merak edenler olabiliyor yada yeni bir bilgiye ulaşınca paylaşmak için gidiyorum. Moralinizi bozmayin. Durumu kabullenip bol bol aktiviteler yapın çocuğunuzla. Boşa vakit kaybetmeyin onunla oyunlar oynayin kalabalığa şokun kreş büyük nimet. Farklı ortamlara şokun yaşıtlarıyla vakit geçirsin en çok onlardan öğrenecek çünkü hayati.meraba arkadaslar ben yeni uye oldum benim ikiz kizlarim var malesefki biri otizmli oldugunu soylediler cok kotuyum builginize ihtihyacim var ne yapmaliyim bilemiyorum simdi rehabilatosyon merkezine baslattim haftatda iki tam gun birde kres iki gun ama yetersiz geliyo gibi avde neyapmam gerektiginide bilmiyorum yardim ltfen
merhaba yazdıklarınızı okudum öncelikle erken farketmişsiniz bu iyi bişey daha hızlı ilerlersiniz ama yurtdışında olmanız dejavantaj yani anladığım kadarıyla evde iki dil konuşuluyo bu çocuğun kafasını karıştırabilir.şu durumda yapabileceğiniz şey durumu kabullenip çocuğunuzla bol bol ilgilenmek olacaktır tv nu kapatın hiç izlemesin ben oğluma sözlük tarzında resimli kitaplar almıştım biz ilk onunla başladık diyebilirim ordan hem işaret parmağını kullanmayı hem nesnelerin isimlerini öğrendi konuşmasınada faydası oldu eşleştirme kartları çok oynadık hayali oyunlar oynadık bide her şeyi anlatın sizi dinlemiyomuş gibi görünselerde aslında herşeyi yazıyo onlar resimli kitaplar aldım şuan onları okuyoruz bol bol mimik yaparak hikeyeyi ilginçleştirerek anlatıyoruz bununda konuşmasına faydası oluyo bide hayal gücü gelişiyo.burasi terkedilmis gibi ben yeni girdim goruslerinize ihtiyacim var
ay ışığı seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ama bu kadar panik yapma çünkü bu yaptığın paniğin çocuğuna hiçbir faydası olmayacak hepimiz aynı olduk panikledik, ağladık , üzüldük, gecelerce uyuyamadık, ne yapsam ç ocuğum iyi olur diyo başladık araştırmaya. Kendini çabuk toparlamaya ve çocuğunla ilgilenmeye başla , aynı zamanda sürekli araştır. Benimde ikizlerim var, erkek, insan çok kötü oluyor biri bıcır bıcır herşeyi konuşuyor diğerinde tık yok , ama herşey bizim elimizde düzelceklerler kendimizi koyuvermeyelim, hepimiz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, bende dibe vurduğumda buraya yazıyorum, rahatlıyorum, herşeyi konuşuyoruz, canını sıkma ve anlattığın kadarıyla kızın çok kötü durumda değil, çabuk toparlarsınız inşallah allah yardımcımız olsun canım , benim oğlumda hala konuşmuyor, napsam bilmiyorum, gülsan daha önce yazmıştı ağlamadan olmaz , su bile vermedim günlerce demişti onu mu uygulayım bilmiyorum, elimden tutarak gösteriyo herşeyibilginiz izin cok sagolun benim kizimda kitaplara cok duskun avcayip seviyor tel fonla konusuyo kendi dilinde parmagiyla gosteriyoruz aynini yapiyo kardesinden ogreniyo bazi seyleri oniun yaptigini yapmaya calisiyo obur kizimda cok cadi dsagolsun tv yi acmazsam cigliklar atiyo napicam bilmiyorum eslestirme kartlari nasil oluyor biaz acarsaniz birde kizimin agzi cok dolu ama anneden baska birsey demiyor konusurmu acaba diyorum onu cok takiyorum gecem gunduzum aglamak oldu sifa ayetleri okuyorum yuzune bakiyom icim parcalaniyor suan kresteler kizlarim agzi dolu olunca konusurmu sizce sizin oglunuz ne durumda ne otizmiydi dercesi neydi okuyamiyorum baslari ikiz oldugundan yavrular hic vaktim olmuyorki
gülsan senin yazdıklarını okuyunca o kadar umut dolu oluyorum ki anlatamam allahım inşallah bizede gösterir bu günleri . Bazen dikkat çekmeye çalışıyor, ya da istediği şeyi yaptırmaya ama bazen de hiçbir neden yokken ağlıyor , canım çok sıkılıyor bir konuşsak, kardeşi konuşup bsirşey anlatınca da çok sinirleniyor, bazen hoşuna gidiyor ona bakıp gülüyor, bazen de sinirleniyor anlamadım.Efege ağlama nöbetlerinde dikkatini dağıtmaya çalış ama çok tepki vermeyin. Belki dikkat cekmeye calisiyordur. Yada oyun oynarken yapamadigi biseye kızıp sinirleri bosaliyodur. Oynarken yaninda babası yada sen dur mutlaka yapamadığı birşey olursa sinirlenmeden müdahale edin bizim oğlan bu yüzden çok ağlardı hala ağladığı olur. Yapamayınca yardim istemeyi öğrendi ağlama krizleri bitti.
Risperdali soranlar vardı onlara toplu bir cvp yazayım biz 10 ay kullandık çok faydasını gördük algısı artti , ses tekrarları bitti,takıntıları bitti , göz teması artti ama 10 ay boyunca boğaz enfeksiyonu geçirdi en son bir buçuk ay önce bıraktık. Daha once iki kez bırakmaya çalıştık takıntılar geri dönünce yine başladık ama çok şükür bu kez takıntılar geri gelmedi.
Şuan oğlumun konuşması yaşıtlarıyla ayni gramer hatalari kalmadı. Algisida yaşıtlarıyla ayni çok şükür. Göz temasimiz çok iyi . haftada bir gun özel eğitime gidiyoruz parmaklarını kullanmada sıkıntıları var onun için yazı yazdiriyoruz bu ara. Oğlumda otizm kalmadi çok sukur ama laftan anlamayan yaramaz bir çocuğum oldu :) paylaşma konusunda sikintilarimiz var. Sosyal olarak ta bana gore çok bi sıkıntımız kalmadı ama dışardan kıpır kıpır çok yaramaz laflarını duyuyorum. Hic umursamiyorum varsın şımarık desinler oğlum neleri başardı bir bilseler..
diğer kızınızı ikna edip tv yi açmazsanız inanın daha cabuk ilerlersiniz sizi cok iyi anlıyorum tam 1 sene önce aynen bende sizin gibiydim oğlum uyurken ona bakıp hep ağlıyodum ama bütün bu ağlamalar o uyandığı an bitiyodu kendimi tamamen ona adadım sürekli ilgilendim hiç yalnız bırakmadım allah emeklerimizin karşılığını verdi çok şükür şuan oğlum daha iyi.ben oğlumu 2 doktora götürdüm otizm değil doğuştan gelen beyniyle ilgili bi rahatsızlık dedi ama asosyallik gibi otizmin en belirgin durumu var bizde bu yüzden doktorlar değil desede ben hep öyleymiş gibi ilgilendim.1 sene önce benim oğlumun tek bir kelimesi yoktu ama şarkıların melodilerini fln söylüyodu bu zaten konuşma belirtisiymiş kreşe başladıktan sonra birden başladı konuşmaya şuanda normal konuşuyo ma tabi bazen ses tekrarlarımız var ve tam olarak duygularını ifade demiyo daha sizin çocuğunuzda konuşur merak etmeyin bişeyler söylamaya çöalışıyosa.bilginiz izin cok sagolun benim kizimda kitaplara cok duskun avcayip seviyor tel fonla konusuyo kendi dilinde parmagiyla gosteriyoruz aynini yapiyo kardesinden ogreniyo bazi seyleri oniun yaptigini yapmaya calisiyo obur kizimda cok cadi dsagolsun tv yi acmazsam cigliklar atiyo napicam bilmiyorum eslestirme kartlari nasil oluyor biaz acarsaniz birde kizimin agzi cok dolu ama anneden baska birsey demiyor konusurmu acaba diyorum onu cok takiyorum gecem gunduzum aglamak oldu sifa ayetleri okuyorum yuzune bakiyom icim parcalaniyor suan kresteler kizlarim agzi dolu olunca konusurmu sizce sizin oglunuz ne durumda ne otizmiydi dercesi neydi okuyamiyorum baslari ikiz oldugundan yavrular hic vaktim olmuyorki
bize eğitimcimizde aynı şeyi söylemişti bırakın ağlasın her istediğini vermeyin söyletmeye çalışın demişti tabi bu durum bizde ters tepti o ayrı ama genelde işe yarıyomuşay ışığı seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ama bu kadar panik yapma çünkü bu yaptığın paniğin çocuğuna hiçbir faydası olmayacak hepimiz aynı olduk panikledik, ağladık , üzüldük, gecelerce uyuyamadık, ne yapsam ç ocuğum iyi olur diyo başladık araştırmaya. Kendini çabuk toparlamaya ve çocuğunla ilgilenmeye başla , aynı zamanda sürekli araştır. Benimde ikizlerim var, erkek, insan çok kötü oluyor biri bıcır bıcır herşeyi konuşuyor diğerinde tık yok , ama herşey bizim elimizde düzelceklerler kendimizi koyuvermeyelim, hepimiz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, bende dibe vurduğumda buraya yazıyorum, rahatlıyorum, herşeyi konuşuyoruz, canını sıkma ve anlattığın kadarıyla kızın çok kötü durumda değil, çabuk toparlarsınız inşallah allah yardımcımız olsun canım , benim oğlumda hala konuşmuyor, napsam bilmiyorum, gülsan daha önce yazmıştı ağlamadan olmaz , su bile vermedim günlerce demişti onu mu uygulayım bilmiyorum, elimden tutarak gösteriyo herşeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?