Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
yasam81 daha önceden yazdıklarınızı okumuştum ama hatırlayamadım kızınız kaç yaşındaydı. bide hep aynı psikiyatriylemi devam ettiniz yani sonuçta o bi gelişme görüyo demekki bunları söylüyo yada doktorunuz size inandırıcı gelmiyosa belki doktorunuzu değiştirebilirsiniz sizi daha doğru yönlendirecek bi doktorla daha iyi sonuçlar alabilirsiniz bence.bide bana göre kreşin özel eğitimden daha çok faydası oluyo belki özel eğitim saatini azaltıp tam gün kreşe gönderebilirsiniz yani benim oğlumda kreş özellikle konuşma konusunda inanılmaz faydalı oldu

kızım 4 yaşında..aslında psikiyatri olarak 3 tane dr gördü şuana kadar şimdi en ilgili olanla devam ediyoruz.hiç gelişme yok diyemem algısı dahada açık hemen hemen çok şeyi anlıyor özel eğitimi sevmediği gibi zoraki yapıyor ve biz evde tekrar çalışamıyoruz inatçı.kreşe yeni başladık öğretmenleri arkadaşları ile pek oynamadığını ama uzakta durmadığını etkinliklere katılmadığını söylüyor,yoksa bende sizin gibi düşünüyordum kreşin özel eğitime göre daha faydalı olduğunu hep duyuyoruz doğal olarak yaşıtları ile kaynaşması önemli tabi ama,kreştede pek uyumlu olduğu söylenemez

yaşam 81 ne kadar dır ders alıyorsunuz nerde yaşıyorsunuz.metabolizma hastelıkları bölümüne bende götürmek istiyorum ama istanbul dışında yaşıyoruz.genelde yorumlarda cerrahpaşada iyi olduğu söylerniyordu.

2 yıl olucak eğitime başlayalı ama son 1 yıldır ek ders alıyoruz..bizde istanbul dışındayız çocuk hastanesinde metabolizma bölümüne sevk etti doktorumuz ama işin garip tarafı doktorumuz diyete inanmıyor neden yolladıki

Benim oğlumda kreşe ilk başladığında uzakta kalıyodu aktivitelere katılmıyodu mesela bize her ayın sonunda foto veriyolar ilk aylarda oğlumu neredeyse hiç bi fotoda göremiyodum hiç bişeye uyum sağlayamıyodu arkadaşlarınada aynı şekilde hiç ilgisi yoktu şu andada beraber oynama pek var diyemem ama kesinlikle ilgi gösteriyo hatta bütün arkadaşlarının isimlerini sayıyo ve en çok hangisini sevdiğini söylüyo fotolardada artık görüyorum bütün aktivitelere katılıyo birde kreş derken işini bilerek yapan çocuk sayısının az olduğu kreşleri kasdediyorum curcuna bi yerin çocuğa faydadan çok zararı olur.benim size tavsiyem 5 yarım gün hatta mümkünse tam gün gitsin inanın zamanla çok faydasını görürsünüz

bizim daha önce 1 yıl kadar kreş maceramız oldu aynende dediğiniz gibi oldu daha çok zarar gördük bıraktık 2 aydır iyi bir kreş bulduk gidiyor ama hiç ilgisi yok kameraya çekmişler izledim kendi kendine koşturup duruyor değil arkadaşlarının adını söylemek onları tanımıyor bile konuşma zaten yok bilmiyorum ne doğru ne eğri çaresizlik çok zor helede mevzu çocuğunsa

aslında özel eğitimcisi daha hazır değil demişti kreş için ama biz yinede zaman kaybetmeyelim deneyelim diye düşündük,artık tam günün faydasını görürmüyüzki

evet caresizlik çok zor allah hepimizin yardımcısı olsun hepimiz çocuklarımıza cok emek veriyoruz gercekten inşallah emeklerimiz karşılıksız kalmaz..

Kreş
Kreş en yararlı ortam ama şunu söyliyeyim mümkünse sayısı az olan kreşleri tercih edin ve 2-3 aylığına onu oyunlara sokacak arkadaşlarıyla bağ kurmasını sağlayacak onunla her konuda ilgilenecek bir gölge öğretmen bulun askeri ücrete bir çok insan bulabilirsiniz belli bir süre sonra ne yapması gerketiğini anlayabilecektir biz o sorunu böyle aştık dokundurtmuyordu kendine şimdi gidip sarılıyor öpüyor umudunyzu kayneymeyin

herkese merhaba , birşey sormak istiyorum hiç çocuğunuzda ağlama nöbetleri falan oluyormu yani bir sebep yokken kriz derecesinde , daha önce bazı şeyleri yakaladık işte bunlara takılıp ağlıyordu, sonra diyete başladım ama yanlışlıkla kazein ve gluten ikisini bir arada başlayınca yoksunluk oluyormuş ondan mı acaba dedim ona yormuştum, ama iki gündür yine ağlama krizlerimiz başladı hele bu sabah kendini kaybetti kendine de zarar veriyor yüzün cırmakmıyor zor zaptettim ne yapsambilemedim canım çok sıkılıyor onu öyle görünce mafoluyorum ne yapcağımı şaşırdım doktora götürcem bilmiyorum

merhaba..evet durduk yere veya isrediği birşey olmayınca ağlıyor ama uzun uzun nöbet gibi değil bilemiyorum bir ağğrısı falanda olabilir ilaç falan kullanıyormusunuz?ama bence doktora gitmekte fayda var rahatsızlığıda olabilir dertlerini anlatamıyorlarki yavrumlarım.diyete siz kendinizmi başladınız yoksa dr tavsiyesi falanmı öyle ezbere sakıncalı diye biliyorum peki fayda gördünüzmü?

evet ben kendim gaps diyeti kitabı ve ahmet aydın ın kitabını aldım okudum , şimdi süt yoğurt peynir vermiyorum bir iki haftaya kadar da yavaş yavaş glutensiz diyete başlıcam ama o biraz zorlıcak gibi görünüyo bilmiyorum, evet sütü kestikten sonra etrafa ilgisi biraz daha fazlalaştı , dikkati de biraz daha iyi söyleyince daha iyi anlıyor gibi duruyor ahmet aydın hamur işlerine bisküvi çikolataya düşkün çocuklarda diyet daha etkili diyor benim ki sütü de çok seviyordu birde glutensiz diyeti yapsak sanırım daha iyi olcak gibi görünüyo eğitimcimiz de tavsiye ediyor diyeti ama doktora bu konuda götürmedim, diğer velileri ege üniversitesinde bir doktora götürüyorlarmış ama daha öğrenemedim öğrenirsem oraya götürmeyi düşünüyorum

bir ara risperdal kullandık ama ilaçtan mı yoksa sütten mi kabızdı bilemedim bende süresi bitince kestim bir daha vermedim, ama o zaman sanki biraz daha iyiydi , randevu alabilirsem doktora götürüp tekrar sorucam ağlaması çok uzun değil yani bazen 3-5 dakika sürüyo bu sabah çok kötü oldu anlamadım uykusu biraz düzelir gibi oluyo yine başa dönüyoruz bilmiyorum kafam o kadar karışık neyi nasıl düşüneceğimi şaşırmış vaziyetteyim, ne yapsam çocuğum iyi olsun diye bilmiyorum allah yardımcımız olsun

merak ettim uyku probleminiz varmı uyku saatleri nasıl

merak ettim uyku probleminiz varmı uyku saatleri nasıl
olmaz mı mesela genelde 23;30 a doğru uyur, bazen sabah 9-10 kadar uyur eğer gece kalkmazsa, melesa dün sabah erken kalktığı ve öğle uykusu da uyumadığı için akşam 22;00 gibi uyudu ama sabah beşte kalktı, bazen yatıyo iki saat sonra gayet dinç birşekilde kalkıyo 2-3 saat dolanıyo sonra uyuyup kalıyo bazen ben zorla sallayarak uyutuyorum, yani problemli her akşam o kalkacak diye yatıyorum

efege bende doktora götürmek istiyorum bu doktor metabolizma doktorumu acaba öğrenirsen bizede söylermisin bende bu arada metabolizma doktoru araştırıyorum

Merhaba arkadaşlar. .İlaç ne veriyorsunuz sizler...doktor bize risperdal vermişti. .biz bi değişiklik göremedik. ..Özel eğitimde öğretmenimiz daha iyi daha söyledi
Doktora söyleyip degistirecem sanırım. .sizler ne kullanıyorsunuz. ..risperdal den sonra hemen bi farklılık gördünüz mu

Efege ağlama nöbetlerinde dikkatini dağıtmaya çalış ama çok tepki vermeyin. Belki dikkat cekmeye calisiyordur. Yada oyun oynarken yapamadigi biseye kızıp sinirleri bosaliyodur. Oynarken yaninda babası yada sen dur mutlaka yapamadığı birşey olursa sinirlenmeden müdahale edin bizim oğlan bu yüzden çok ağlardı hala ağladığı olur. Yapamayınca yardim istemeyi öğrendi ağlama krizleri bitti.
Risperdali soranlar vardı onlara toplu bir cvp yazayım biz 10 ay kullandık çok faydasını gördük algısı artti , ses tekrarları bitti,takıntıları bitti , göz teması artti ama 10 ay boyunca boğaz enfeksiyonu geçirdi en son bir buçuk ay önce bıraktık. Daha once iki kez bırakmaya çalıştık takıntılar geri dönünce yine başladık ama çok şükür bu kez takıntılar geri gelmedi.
Şuan oğlumun konuşması yaşıtlarıyla ayni gramer hatalari kalmadı. Algisida yaşıtlarıyla ayni çok şükür. Göz temasimiz çok iyi . haftada bir gun özel eğitime gidiyoruz parmaklarını kullanmada sıkıntıları var onun için yazı yazdiriyoruz bu ara. Oğlumda otizm kalmadi çok sukur ama laftan anlamayan yaramaz bir çocuğum oldu :) paylaşma konusunda sikintilarimiz var. Sosyal olarak ta bana gore çok bi sıkıntımız kalmadı ama dışardan kıpır kıpır çok yaramaz laflarını duyuyorum. Hic umursamiyorum varsın şımarık desinler oğlum neleri başardı bir bilseler..

Gulsan38. .Öncelikle risperdal için verdiğin cvp a Teşekkürler. ..10 ay kullandık demişsiniz. .peki faydasını görmeye hemen başladınız mi..biz 1.5 aydır kullaniyoruz bi değişiklik yok bizde..bi de siz rapor aldınız mı. .hafta da bi gün gidiyor demişsiniz. ..yani bu ilerlemeyi haftada bi günle mi basardiniz

meraba arkadaslar ben yeni uye oldum benim ikiz kizlarim var malesefki biri otizmli oldugunu soylediler cok kotuyum builginize ihtihyacim var ne yapmaliyim bilemiyorum simdi rehabilatosyon merkezine baslattim haftatda iki tam gun birde kres iki gun ama yetersiz geliyo gibi avde neyapmam gerektiginide bilmiyorum yardim ltfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…