- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.721
tuvalet eğitiminiz varmı buarada?göz teması sıkıntınız olmamasına rağmen otizm tehşisimi aldı?çok farklı çeşitleri var tabi ama göz teması önemli bir unsur otizmde başka bir durum olmasın..ama tanın öneminden çok şimdiki durum önemli bence.haftada kaç saat eğitim alırsa alsın burda en çok görev bize düşüyor bol ilgi ile sosyalleşmesi önemli olan.benim kızım evde asla ders tekrarı yapmıyor yaptıramıyoruz.sürekli ilgilen istiyor bizimle iletişimde bir sıkıntı yok yetişkinlerlede ellerindeki telefon yiyecek işine gelen şeyler için var 5 10 kelime var sadece kreşe ara 1 yıl gitti hiçbişey anlamadık gitmekte istemiyordu zaten baktık daha çok zarar görüyoruz ara verdik başka bir yer bulduk 2 ay gitti yok arkadaşlarla oyun falan yok baktık zarar görüyoruz daha çok yine bıraktık zaten öğretmenide daha zamanı deil dedi..ama kreşe uyum sağlayan çocuklar çok hızlı yol alıyor çünki taklit yetenekleri gelişiyor mesela sevvv arkadaşın söylediğide tamda bu..aslında anormal davranışları takıntıları pek yok kızımın hep hafif dendi ama ilerleme yavaş oluyo bizde son bir senede kelime artışı bile olmadı ama haraeklerinde davranışlarında daha bilinçli amaçlı onun farkındayım.gluten diyetini uygulamaya çalışıyoruz oda çok zor hep sevdiği şeyler aç kalır.ama şundan eminimki kız çocukları değişime daha dirençliBizim göz temasindan yana bi sikintimiz yok cok şükür.hıcte olmadi.seneye baslick anaokuluna.bi yerle konustk.daha dogrusu benim yakin bi arkadasmn arkadash oluyor.anaokulu ögretmeni.daha önce ozel egitimde de calismis.ins oraya baslayinca daha iyi olack.ama bi baslasak daha iyi olack gibi ne bilixm
Ergoterapiye baslamadik değerlendirme aldık bagimsiz merdiven çıkmak istemiyordu öğretmeni derinlik algısı sıkıntılı dedi o yüzden gittik.birçok duyusunda sıkıntısı varmış ama normale yakin seviyede imiş.svava salıncak terapi fırçası Ağırlaştırılmış yelek bunlar kendini boşlukta hissetmesini diye önerildi. Görsel algı içinde bubble tüp ışıklı top önerdi.bubble tüp füze akvaryum diye satılıyor oğlumun çok hoşuna gitti renkli fokurdayan suların içinde plastik balıklar var. Kelimelerinin artışında hindistan cevizi yagi ve ceviz yağının faydası olduğunu düşünüyorum. Beynin konusma merkezini uyarıyormus.markası zade vital eczaneler getiriyor isteyince her gün bir cay kaşığı verdim hindistancevizi donuk halde oluyor onu da keçi sütüne katip veriyorum.bir yer de okumuştum 4 yaşta açılıyor lar diye bizde de hafif hafif kıpırdanmalar oldu çok şükür darısı tüm çocuklarımızın başına inşallah.carefully senin adına sevindim.ergoterapiye gitmenızın sebebi neudi .işitmeyle ilgili sorun olduğunumu anlayıp götürdünüz.duyu bütünleme terapisi aldınızmı ve tavsiye edermisiniz.
arkadaşım kafan karışmasında bozulmasında benimkide kız ama doktorunda eğitimcimizinde söylediği kızlar daha dirençli değişime inatçı oluyorlar.otizm erkeklerde daha çok görülürken kızlarda daha yavaş ilerleme oluyor çünki dirençliler erkek çocuğa göre bana söylenende bu.inşallah atlatacaz bu günler geçecek rabbimin mucizesi çok ama bizede çok iş düşüyor yoğun ilgi alaka anlamlı oyunlar sosyalleşmek zaten size tanıda konmamış ama siz birşeylerin ters gittiğini anne olarak fark ediyorsunuz verilen tavsiyelere uyup ona göre davranmanın bir zararı olmaz arkadaşımmeraba kizlar benimde kizimda otizmden supelendiler ama yani simdi kafam karisti kizlar dahami zor atlatiyolar oylemi anladim ..benimde kafam bozuldu simdi ayy insallah atlatabiliriz insallahh rabbimin mucizesi cok ..
mrb carefully.benim oğlum 43 aylık oldu.7 aydır özel eğitim alıyor.bende öğretmenine sorduğumda duyu bütünlemeye gerek varmı diye yok dedi.benim oğlumda ince motor kaba motorda gerşlik yok.kendi yaşında yapması gereken her şeyi yapıyor.yemegini yer.biziklet bile sürmeye başladı artık tam olarakççipe boncuk dizme mandal takma gibi bir çok şeyi yapabilir.kıyafetlerini çıkarabilir ama giyemiyor.hindistancevizi yağı ceviz yağı ve keten tohumu demişlerdi sanırım bazı gruplarda duymuştum soğuk pres üçünü karıştırıp verdim 1-2 güm.özel eğitime gittiğimizde bir gün öğretmeni bu çocuğa ne ilacı verdin dedi bana hiç durmuyor yerinde eskisinden farklı geldi dedi bana .bende anlattım birakalım dedi.o zamandan beri vermiyorum sadece carl...... balık yağı veriyorum.benim oğlumunda tam kelimeleri var.algısının açıldığınındüşünüyroum ama ifadeetmek istemiyor ifadeyi başlatamıyor.soru sorulduğunda cevap vermeye çalışıyor.ne yapacagımı bilemiyorum.her anne gibi uğraşıyoruz.allah hepimizin evladına şifa versin.Ergoterapiye baslamadik değerlendirme aldık bagimsiz merdiven çıkmak istemiyordu öğretmeni derinlik algısı sıkıntılı dedi o yüzden gittik.birçok duyusunda sıkıntısı varmış ama normale yakin seviyede imiş.svava salıncak terapi fırçası Ağırlaştırılmış yelek bunlar kendini boşlukta hissetmesini diye önerildi. Görsel algı içinde bubble tüp ışıklı top önerdi.bubble tüp füze akvaryum diye satılıyor oğlumun çok hoşuna gitti renkli fokurdayan suların içinde plastik balıklar var. Kelimelerinin artışında hindistan cevizi yagi ve ceviz yağının faydası olduğunu düşünüyorum. Beynin konusma merkezini uyarıyormus.markası zade vital eczaneler getiriyor isteyince her gün bir cay kaşığı verdim hindistancevizi donuk halde oluyor onu da keçi sütüne katip veriyorum.bir yer de okumuştum 4 yaşta açılıyor lar diye bizde de hafif hafif kıpırdanmalar oldu çok şükür darısı tüm çocuklarımızın başına inşallah.
meraba kizlar benimde kizimda otizmden supelendiler ama yani simdi kafam karisti kizlar dahami zor atlatiyolar oylemi anladim ..benimde kafam bozuldu simdi ayy insallah atlatabiliriz insallahh rabbimin mucizesi cok ..[/QUOayışığı canım benim allahtan ümit kesilmez emin ol
yalnız değilsin arkadaşım inan hepimiz aynı durumdayız.bir gün yerlerde sürünürken bir gün çok güçlü hissed,iyorum kendime.sanki hayatım yok gibi .evlat başka bir şeymiş.Bilmiyorum ya sanki hic konusmayacakmis gibi geliyor bana.çok korkuyorum.artik kiwseyi görmek istemiyorum.bütün herkesten soyutladm kendimi.kimsenin cocugunu gormek istemiyorum.cocuk sesi duymak istemiyorum.belki cok acimasizca ama dayanamiyorum
Evet tuvalet egitimimiz var.benim kizimda cok inatci sirf yapiyorum diye agliyor.kendine yediremiyor.ama sarkilarlap,yiyecekle kandirixoruz shmdilik.ben elımden geldince tekrar yaptirmaya calisiyorum.biz bi diyet uygulamiyoruz.randevu almaya calisiyorum beslenmewbòlúmüne duruma göre bakacz artik.tuvalet eğitiminiz varmı buarada?göz teması sıkıntınız olmamasına rağmen otizm tehşisimi aldı?çok farklı çeşitleri var tabi ama göz teması önemli bir unsur otizmde başka bir durum olmasın..ama tanın öneminden çok şimdiki durum önemli bence.haftada kaç saat eğitim alırsa alsın burda en çok görev bize düşüyor bol ilgi ile sosyalleşmesi önemli olan.benim kızım evde asla ders tekrarı yapmıyor yaptıramıyoruz.sürekli ilgilen istiyor bizimle iletişimde bir sıkıntı yok yetişkinlerlede ellerindeki telefon yiyecek işine gelen şeyler için var 5 10 kelime var sadece kreşe ara 1 yıl gitti hiçbişey anlamadık gitmekte istemiyordu zaten baktık daha çok zarar görüyoruz ara verdik başka bir yer bulduk 2 ay gitti yok arkadaşlarla oyun falan yok baktık zarar görüyoruz daha çok yine bıraktık zaten öğretmenide daha zamanı deil dedi..ama kreşe uyum sağlayan çocuklar çok hızlı yol alıyor çünki taklit yetenekleri gelişiyor mesela sevvv arkadaşın söylediğide tamda bu..aslında anormal davranışları takıntıları pek yok kızımın hep hafif dendi ama ilerleme yavaş oluyo bizde son bir senede kelime artışı bile olmadı ama haraeklerinde davranışlarında daha bilinçli amaçlı onun farkındayım.gluten diyetini uygulamaya çalışıyoruz oda çok zor hep sevdiği şeyler aç kalır.ama şundan eminimki kız çocukları değişime daha dirençli
Hemde cokk başkayalnız değilsin arkadaşım inan hepimiz aynı durumdayız.bir gün yerlerde sürünürken bir gün çok güçlü hissed,iyorum kendime.sanki hayatım yok gibi .evlat başka bir şeymiş.
parmağıyla göstermesi çok güzel istediğinimi gösteriyor ezberemi?sakız çiğneyebiliyorsa üflemeyi yapabiliyorsa bunlar çok güzelAllah buyuk kizlar gecircez bugunlerimizi insallahh napalim allahtan gelen birsey elmizden dua ve ilgiden baska birsey gelmiyor,,benim kizimdan biraz bahsedeyim ikiz biliyorsunuz benim kizlar kardesinin baya faydasi var ogretmen diyebilirim eskisine gore yavrum aciliyor birseyler soylemeye ve herseyi isrtediginde sesini guclu cikariyo kardesiyle dans ediyor getir diyorum getiriyo bazen gotur diyorum goturuyor parmagiyla gostermeye daha cok basladi..tv kapayamiyorum cunki ikizi aglamay abaslayip ortaligi yikiyor..ama pek bakmiyor bwnim kiz tv ye
yemegini kendi yiyor suyunu iciyor dikkatli yani her konuda boyle ama konusamiyor ah bir konussa devamli sakiz cignetiyorum sarkilar soyluyorum dilini oynattiriyorum duduk caldiriyorum birseyleri ufletmeye calisiyorum napim rabbim yardimcimiz olsun versin yavrulkarimizin sifasini insallahh..
tuvaletinin geldiğini belli ediyormu sizmi takip ediyorsunuz belli ediyorsa nasıl ediyor?bir kaç ayda birkaç kez gece uykusunda kakasını altına yaptı çok canım sılıkdıEvet tuvalet egitimimiz var.benim kizimda cok inatci sirf yapiyorum diye agliyor.kendine yediremiyor.ama sarkilarlap,yiyecekle kandirixoruz shmdilik.ben elımden geldince tekrar yaptirmaya calisiyorum.biz bi diyet uygulamiyoruz.randevu almaya calisiyorum beslenmewbòlúmüne duruma göre bakacz artik.
Tuvaleti gelince bızi kaldirip tuvalete götürüyor.gece hic yapmiyör cok sükür.üsüttügü zamanlar hariç.tuvaletinin geldiğini belli ediyormu sizmi takip ediyorsunuz belli ediyorsa nasıl ediyor?bir kaç ayda birkaç kez gece uykusunda kakasını altına yaptı çok canım sılıkdı
sevv canım sen bir ara biorezonans yaptırmayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam yaptırdınmı acabaBiz egitime basladiktan bi 5_6 sonra kelimeler cikmaya basladi sonra ozellikle kresten sonra cok gelisti bende gecen sene sizin gibi dusunuyodum bi konussun hersey daha iyi olacak diyodum evet konusma cok onemli iletisime gecmek icin ama goz temasida cok onemli bunu yapmadan tam iletisime gecilmiyo
biorezonansa gittik ama faxla degil 3-4 seans gittik diyeti tam 100 de 100 uygulayamadik birde daha oncede yazmistim benim yasadigim sehirde 1 tane doktor var bu isi yapan oda bana cok guvenilir gelmedi acikcasi yani 1 sene fln surecek dedi hatta benimde yaptirman gerekiyomus bu zaten maddi acidan mimkun degildi cunku 2 kat para oduycektik 1 senelik surecte benim gozumde cok buyudu bunun uzerine biraktiksevv canım sen bir ara biorezonans yaptırmayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam yaptırdınmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?