Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar bisey danisacm.kizim son 1 haftadir imanılmaz cokwagliyor.hem derste hem ders disinda.cildirmis gibi.kabizlik problemimiz tekrar başladi.risperdalin böxle bi etkisi varmş sanirim.biz daha önce de kabizlik problemi yasamistik ama bitmirth artik.1 yildir rahattık.kullanip birakan varwmi bu ilaci

bittim, canim ya kiyamam yavruya portakal yedir derim suyu iyi geliyo bagirsaklara belki biraz yumusatir mercimek corbasi birde kayisi ver iyi gelir insallah rabbim yavrularimiza sahvi ismiyle sifa versin uykudan uyandirir gibi uyandirsin insallahh

biz kullanmadık ama bildiğim kadarıyla bu ilacın dozu çok önemliymiş iyi ayarlayınca yan etkileride görülmüyomuş belki doktorunuzla konuşup dozunu değiştirebilirsiniz

ben geçen sene nisan ayında kullanmaya başladım, oğlumda kabızlık sorunu oluyordu arada sırada ama bu ilacı kullanmaya başlayınca daha da kötü oldu oğlum, kayısı suyu ile verdim olmadı, sürekli kayısı kaynatıyordum, ama yok, sonra ilacı bıraktık, daha sonra süt vermeyi de kestim, şu an bir kabızlık sorunumuz yok şükür. Ama benim oğlumda da ağlama krizleri var, birde ilacı ben birden kestim bilemedim o ara doktora da gidememiştim, o bıraktığımız dönem çok kötü olmuştu, yani birden değil yavaş yavaş azaltarak bırakmak gerekiyormuş. Salı günü heyete gireceğiz doktora rica edicem umarım ilgilenir, belki risperdal değil de başka bir ilaç birşey vardır çünkü oğlum hiç uyumuyor, uyku düzenimiz hiç yok, ağlamaları da arttı. Birde senin 20 kg geçkin mi benim oğlum daha 14 kilo geçen sene bile vermişlerdi bu ilacı aslında 20 kilodan sonra imiş sanırım bilmiyorum kafam o kadar karışık o kadar yorgunum ki hiçbirşey düşünemiyorum bazen

Birde sizlere birşey sormak istiyorum, oğlum eline verdiğim birşeyi çok ilk başlarda yani biraz daha küçükken hepsini ağzına atıyordu, daha sonra öğrendi ısırarak yemeye başladı. Ama şimdi yine hepsini ağzına atıyor, ben elimde tutuyorum oğlum ısır diyorum, ısırarak yiyor, ama ben bıraktım eline verdim mi hepsini ağzına sokmaya çalışıyor ne yapabilirim fikriniz var mı m?

Efege benim oğlumda aynı şeyi yapıyor Yediği birşeyi bütün olarak ağzına tıkıştırıyor.Ben bölüp koyarsamda parçaları arka arkaya tepiştiriyor Ağzına.

Efege benim oğlumda aynı şeyi yapıyor Yediği birşeyi bütün olarak ağzına tıkıştırıyor.Ben bölüp koyarsamda parçaları arka arkaya tepiştiriyor Ağzına.
aynı canım canım sıkılıyo öyle yaptıkça , doğru düzgün birşey de yemiyor yeme sorunu var, uyku sorunu var çok kötü oluyorum hiçbirşey düzenli değil

Cevaplar için cok tesekkür eddrim arkadaslar.bugün mail atacm doktora.aradimwama tel de cvp vermiyormuş,maille veriyormus.ya o kadar canim sikiliyor ki.cokwagliyor yerlerde.kabizlik mi,bi taraftan da hasta o mu.hangishnden dolayi yemiyor.yemedikcewde kabiz oluyor tabi.bi söyleyebilse bi anlatabilse.bazen cok umutlaniyorum ama bazen cöküslerde.bugünde cöküse gectigm zamanlardan biri.ilaci kullanmayi hic istemiyordum zaten.ama bi taraftan da ilaci birakinca geriler,kötú olur diye korkuyorum.ne zor bisey bu ya.rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah,bizlerede bol sabır versin

Evet aynen . Muz a mu diyor kapıya Ka. Ses e tepki var mı sizde?süpürge, fön gibi hava akımı olan seslere?
merhabalar aylardır yazmıyordum oğlum 4 yaşına girdi atipik otizm ve bilişsel gelişimde gecikme diye çıktı raporumuz. yaklaşık 1 yıldır eğitim alıyoruz.bizde de kelimelrin ilk heceelri var .geçen yıldan bu yıla değişen en belirgin değişim ses çıkarmada artma oldu. çok iyi bir hoca ile çalışıyoruz. en basit kalemle karalama bile yeri geliyor pekiştireç oluyor oğlum için öğretmen çok önemliymiş çok şükür ki bulduk.çikolata cips vs kolaycılığına kaçmıyor hatta kumbaraya basit tavla pulunu attırarak istediği çalışmaları yaptırıyor oğluma .
sese tepki için alıntılama yaptım.biz ankaradayız hacettepe ergoterapide değerlendirme aldık duyu bütünlüğü ünitesinden ve oğlumun işitsel lgı seviyesi normale göre düşükmüş bizim pas geçtiğimiz sesler onu rahatsız ediyormuş. mesela dışarıdan ambulans geçince biz konuşmamıza devam ederiz ya da işimize ama oğlum dikkatini dışarıya veriyormuş bu da odaklanmayı etkiliyormuş. öneri olarak 8 ay boyunca doğa seslerinden oluşan müzik dinlet dedi sonra da klasik müziğe gecersin dedi. yalnız oğlum kulağını kapatmaz ya da fön elektrikli süpürge vs onlardan korkmaz normal eşiğine yakın seviyedeymiş.

Allah hepimizin de yavrularimizinda yar ve yardimcisi olsun biran once yavrularimizi bu sikintili hallerinden aydinligina cikarsin insallahh rabbim buyksun..

carefully senin adına sevindim.ergoterapiye gitmenızın sebebi neudi .işitmeyle ilgili sorun olduğunumu anlayıp götürdünüz.duyu bütünleme terapisi aldınızmı ve tavsiye edermisiniz.

Kusura bakma bazı sorunlardan dolayı yeni okuyabildim ama benim oğlumda kek tarzı şeyleri çok seviyo okuduğum kadarıylar beyaz un buğday çavdar unundan yapılan şeyler yasak bunun yerine mısır unu glutensiz unlardan kullanabilirsin tabi bu da şiddetle tavsiye edilmiyor ama normal unlar gibi değil.
Mukakkak çocuk arabasıyla gezerken yada mecbur kaldığımızda veya parklara gidince diğer çocukların elinde birçok şeyler görüyolar.elimde geldiğince bisküvi tarzı şeyleri kendim yapıp götürüyorum.
Rabbim şu evlatlarımıza bir an önce şifa versinn

Herkese merhaba,biliyorum her cocuk ayni degil ama bem bisey şormak istiyorum.cocuklariniz özel egitime basladiktan newkadar sonra konusmaya basladilar.sanki konusunca hersey daha kolay olabilecek gibi geliyor offf.yinewcikmazlardaym

Herkese merhaba,biliyorum her cocuk ayni degil ama bem bisey şormak istiyorum.cocuklariniz özel egitime basladiktan newkadar sonra konusmaya basladilar.sanki konusunca hersey daha kolay olabilecek gibi geliyor offf.yinewcikmazlardaym
merhaba arkadaşım..aynı şeyleri yaşıyoruz hep en küçük bir gelişme umtlarımızı hemencecik yeşertiyor ama en küçük bir olumsuzlukta dibe vuruyoruz küçük kardeşi artık giymek istediği elbiseyi seçerken ablasında daha 5 10 kelime var bilemiyorum ne yapacaz.seninkide kızdı yanlış hatırlamıyorsam kızların daha dirençli ve durumu zor aştığınıda bilmemiz lazım..

buarada sizde kelime varmı,altarnatif yaptığınız uygulamalar varmı durumunuz ne paylaşırsanız fikir alışverişinde bulunabiliriz

buarada sizde kelime varmı,altarnatif yaptığınız uygulamalar varmı durumunuz ne paylaşırsanız fikir alışverişinde bulunabiliriz
bız egıtime başlayali 2 ay oldu.kizım 4.5 yaşinda.belki okumvşsundur 2 yil doktor doktor gezip 3 ay öncesi teshis kondu malesef.haftada 6 saat ders aliyor,su anda ip dizme,civiler,mandal takma calisiliyor bol bol.cünkü kücük kas baya geri bizde.bunun dısinda bende aynilarini yaptirmaya calisiyörum.bu sürewicinde sadece gel ve git demeye basladi ama öyle bilincli degil sanki.ay ne bıliym.ne yapwam gerek bilmiyorum

Biz egitime basladiktan bi 5_6 sonra kelimeler cikmaya basladi sonra ozellikle kresten sonra cok gelisti bende gecen sene sizin gibi dusunuyodum bi konussun hersey daha iyi olacak diyodum evet konusma cok onemli iletisime gecmek icin ama goz temasida cok onemli bunu yapmadan tam iletisime gecilmiyo

Bizim göz temasindan yana bi sikintimiz yok cok şükür.hıcte olmadi.seneye baslick anaokuluna.bi yerle konustk.daha dogrusu benim yakin bi arkadasmn arkadash oluyor.anaokulu ögretmeni.daha önce ozel egitimde de calismis.ins oraya baslayinca daha iyi olack.ama bi baslasak daha iyi olack gibi ne bilixm

Goz temasinizda sikinti yoksa korkmayin konusur insallah bol bol konusun kitap okuyun sarki soyleyin kalabalik ortamlara girin birde krese baslayinca daha cabuk konusur insallah uzulmeyin

Bilmiyorum ya sanki hic konusmayacakmis gibi geliyor bana.çok korkuyorum.artik kiwseyi görmek istemiyorum.bütün herkesten soyutladm kendimi.kimsenin cocugunu gormek istemiyorum.cocuk sesi duymak istemiyorum.belki cok acimasizca ama dayanamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…