Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evet aynen . Muz a mu diyor kapıya Ka. Ses e tepki var mı sizde?süpürge, fön gibi hava akımı olan seslere?
nilmil benim anlayamadığım bazı kelimeleri net söyler.anne baba dede vermem su ver .anne al.hayır son zamanlarda hoşçakal bile net söylüyro nasıl diyafram sorunu aolyor anlayamıyorum

ya bu çocuk herşeyi anlıyor komutların çoğunu yapıyor konuşmamak için elinden geleni yapıyor deli olucam..öğretmeni çok inat inadını kırmak için elimizden geleni yapıcaz özelliklede siz diyor.ders yapmayı sevmiyor eğitimde yapılanları evde tekrar etmeye çalışıyoruz yapmıyor sinirleniyor yinemi ders dercesine..(((

benim oğlumdada aynı mesela önceden parka götürdüğümüzde amaçsızca etrafta koşardı şimdi deli gibi oynuyo hatta arabada giderken eliyle gösterek bu parka götürün beni diyo yavrum etrafını farketmeye başladı resmen bi uykudan uyandı diyebilirim senin oğlunda başlamış yavaş yavaş inşallah devamıda gelecek
bunu hep söylüyorum ama yine söylüycem kreş seçimi yaparken lütfen devlet okullarını veya sıradan kreşleri seçmeyin ilginin yoğun olduğu öğrenci sayısının az olduğu bi yer seçin biraz daha pahalı ama inanın diğer kreşlerin faydadan çok zararı oluyo

birde arkadaşlar konuşma konusunda sabırlı olun eğer sesleri çıkarmaya başladıysa konuşma gelir arkasından konuşma bizim için basit bişey ama onlara göre çok zor ben renkli kaplarla oyun hamurlarıyla doğum günü pastası yapıp üstüne mum dikiyodum onu üfletiyodum birde tabağa kağıtları küçük küçük kesip onu üfletiyodum kağıtların etrafa dağılması çok hoşuna gidiyodu eğitimcimiz söylemişti yanak dil egzersizi yapın diye onuda yapıyoduk yanaklarına masaj yapıyodum dilini çıker fln yapıyoduk sürekli.birde çocukların konuşabilmesi için nesneleri tanımlayıp eşlemesi gerekiyo mesela kalemin ne olduğunu bilecekki onu söyleyebilsin yada 2 nesneyi eşlemeyi bilecekki dilindede onu eşleyebilsin ben bunu sonradan öğrendim ama öncesindede sürekli nesne kartlarıyla çalışmıştık zaten eşleştirme halen yapıyoruz bunlarında çok faydası olur

Benimki 44 aylık small. Ali babanın çifliği tekniği çok güzel. Öyle birçok şey öğretebilirsin. Pipetle makarna üflüyoruz yarış yapıyoruz masadan önce kim üfleyerek makarnayı düşürecek diye. Üflemek de bildiğim kadarıyla sesleri çıkarırken nefesini kontrol etmesini ve konuşmasını kolaylaştırmasını sağlıyor.
Birde mümkün olduğunca bol ses çıkarın mesela şaşırdığınızda Aaaaa! diyin o da desin.
Bu çok büyük derken Oooo! kocaman çok büyük. Yüz mimiklerinizi de ona göre kullanın ve bol bol göz teması olsun.
Ne kadar çok ses çıkarıyorsa konuşması o kadar kolay olacaktır. Ben yine aklıma geldikçe yazarım. İnşallah dilleri çözülür dertlerini anlatmaya başlarlar o zaman işler biraz daha kolaylaşır.

Evet sevv eşleştirme kartlarının çok yararı var. Orda bir şeyin eşini bulduğunda hem o nesneyi öğreniyor hem dikkatini topluyor, odaklanıyor. Ben kendim printırdan çıkış alıp eşleştirme kartları yapmıştım. Parayla da almıştım. Ama bu konunun ticari amaçlarla yapılmasına çok sinir oluyorum. Ben biraz gelişsin diye neler yapabilirim diye araştırırken millet cebini doldurma peşinde. Yani koyun can derdinde kasap et derdinde. Bu adaletsizliklere çok isyan ediyorum. Bakıyorum fiyatlar çok pahallı öyle çok para da almıyorum ki her materyali alabileyim. Basit cümleli bol resimli kitaplar almak istedim bulamadım. Yani eğitim için böyle şeylere ihtiyaç var ama ticarete dökmüş herkes işi. İkinci el kitap aradım onu da bulamadım.

nilmil benim anlayamadığım bazı kelimeleri net söyler.anne baba dede vermem su ver .anne al.hayır son zamanlarda hoşçakal bile net söylüyro nasıl diyafram sorunu aolyor anlayamıyorum

Benim düşüncem şu eğer o sesi tam çıkarıyorsa söyleyebiliyor. Ama çıkaramayacağı kelimeye hiç yeltenmiyor. Bol tekrarla her kelimeyi söyleyebilecek duruma gelecektir.
Hayvan seslerinin taklitlerin ses çıkarmada çok önemi var. Mesela koyun mee meee der. Köpek hav hav der. Ördek vak vak der. Böyle sesler çıkararak bir bakıma egzersiz yapmış oluyoruz. Sonuçta bebekler bu sesleri kendi kendilerine çıkarıyorlar daha 6 aylıkkken falan babıldama denen sesleri oluşturuyorlar. Altyapı oluşuyor sonra konuşma başlıyor ama altyapı oluşmayınca konuşma gecikiyor. İşte bol bol bu ses tekrarlarını yapmak lazım onu da bıktırmadan eğlenceli bir şekilde oyun oynayarak.

evet malesef bu tür materyaller çok pahalı oluyo ama dediğiniz kitaplardan bulabilirseniz onlar çok iyi oluyo 9-10 lira fln ama içinde bir çok nesne var mesela bizde bilgin bili vardı ondan çok şey öğrendik biz birde makarnalar bazı durumlarda çok kurtarıcı oluyo herşey yapıyoruz boyuyoruz çubuk makarnaya boru makarna geçiriyoruz oyun hamuruna makarnalardan ağız göz fln yapıyoruz hem ucuz hem çok işe yarıyo

sev eşlemeler aynısı olayları biz birde kartları kapatıp masa nerdeydi çiçek nerdeydigibi çalışıyoruz.öğretmen ödev veriyor.yanak dil egzersizini biraz daha açarmısın canım.

nil mi benim oğlum bütün hayvanların seslerini çıkartıyor ama hav hav değil sadece hav diyor .sesi yetmiyor diyor öğretmeni.

nil mi benim oğlum bütün hayvanların seslerini çıkartıyor ama hav hav değil sadece hav diyor .sesi yetmiyor diyor öğretmeni.

Doğrudur sesi yetmiyor ondan bir kere söylüyor. Ama açılacak yoksa hav bile demezdi. Yani bizim için çok basit olan bu kasları kontrol etmek onlarda çok zor olabiliyor. O yüzden en ufak bir adımını bile taktirle karşılamak çoşkuyla kutlamak gerekiyor. Bu onların konuşması için motive edici oluyor.

size birşey danışmak istiyorum arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu bir arkadaşım sebebiyle bir toplantıya katıldım, forever living diye bir şirketin , bir sürü hastalığa iyi glediğini falan anlattılar, hatta yüzde 40 atipik otizm teşhisi almış bir hemşire ile konuştum kullanıyorlarmış , iki hafta da fark olmuş çocuğunda çok karamsar kaldım, yani hemen herşeye de kapılmak istemiyorum siz ne düşünürsünüz

ne yapiyorlarmişwki nasıl fark olmuş yani.bitkisel seyler mi yoksa egitimwmi ne.merak ettim..

Bende merak ettim simdi.nasil bi yermiş xani ne yapiliyörmuş ki egitim falanwmi yoksa bitkisel seyler mi

sev eşlemeler aynısı olayları biz birde kartları kapatıp masa nerdeydi çiçek nerdeydigibi çalışıyoruz.öğretmen ödev veriyor.yanak dil egzersizini biraz daha açarmısın canım.
iki yanağına elimizle hafif hafif bastırarak masaj yapıyoduk dil çıkar çek gibi şeyler yapıyoduk kasların çalışması için

Bende merak ettim simdi.nasil bi yermiş xani ne yapiliyörmuş ki egitim falanwmi yoksa bitkisel seyler mi
bitkisel yok eğitim değil, bitkisile takviye dediler, araştırıyıroum deminden beri de yok benim pek kafama yatmadı, yani tüm hastalıklara diye anlatıyorlar ama sitelirnde farklı anlamadım ben forover living diye yaz bak istersen ama sitede otizm ile ilgili birşey yazmıyor bunu satmaya çalışanlar dedi bana

Evet bize de böyle masajlar verdiler.mutlaka hergün yapin diye.evet yaptirmiyor,zor oluyor ama.hemen fark ediyor.masajdan sonra agzini yüzünüwayna karsisinda degisk sekillere sokuyor.istenilen dewbuymuş.tam 6 sayfa Cok zor oluyor yapmasi ama yapılmaliyms

Himm anladm canim.ben baktim zaten anlamadim o yüzden sordum.otizmle ilgili bisey yazmiyor diye.keske gercekten olsaydi:-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…