Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
şuan benim oğlum 5 yaşında ve aspergen sendromu belirtileri göstermeye başladıküçükken yüzde 40 atipik otizmdi,ama son dönemde atlama yaptı ve aspergen sendromuna kaydı

iletişim hala sıkıntılı olsa da her olayın farkında. konuşma baya baya iyi durumda. espri bile yapıyor bazen. mesela bugün başıma gelen bi olay anlatayım size: tavuk hamburger cok sever oğlum. kreş çıkışı hamburgere gidelim dedi. yolda da kaza olmuştu ve ben karşıma aldım onu sakin sakin dedim ki bak oğlum kaza olmuş ve yol şu an kapalı yarın söz götürcem seni dedim. dinledi dinledi tamam dediki ben bağırır diye düşünmüştüm. neyse akşam yemekte sordum oğlum biz neden hamburger yemeye gidemedik bugün hadi babana anlat dedim. kaza olmuş ondan dedi. yani cevaba bakarmısınız. o kadar mutlu oldum ki anlatamam

uyuduğu zamanlar hariç hep onunla ilgileniyorum. ben işteyken o kreşte oluyor ama beraberken sürekli ilgileniyorum. bol bol spor yaptırıyorum karışık sporlar ama komplike oyunlar oynuyoruz sıralı kurallı yani. kafasını karıştırıyorum özellikle cözsün diye. hiç boş bırakmamaya çalışıyoruz. boş kaldığı an takıntılar artıyor. meşguliyeti olunca da unutuyor bu takıntılarını. inanırmısınız ev işi yemek memek yapmıyorum hiç okadar onunla meşgulüm. gece yapıyorum yapabildiğim kadar. veya annem yardım ediyor bazen bu konularda. ben boşta kalmaya çalışıyorum genelde yaani. sürekli meşgul olunursa ilerleme kaydediyorlar.

Maşallah oğluna...
Dilerim daha çooook güldürsün yüzünüzü.

tally senin adına çok sevindim.benimde oğlum 45 aylık.atipik otizimli.sendfen ricam madde madde neler yaptığınızı ne kadar ders aldığını evde neler yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde yazarmısın .şimdiden teşekkürler.

sizin cocugunuz konusuyormu ?[/QUOTE]

şifre sorunum oldu yazamadım kuskun01. benim çocuğum oyuncaklarıyla bile sesli oynamazdı. sadece araba sürerdi. araba sesi çıkartmazdı. başlangıçta ben bunu kötü düşünmedim ama okudukça otizmin göz kontağı hariç birçok belirtisinin olduğunu düşündüm. dalmaları vardı, parmak ucunda koşardı, gece uyku bozukluğu, süte hassasiyeti (bence), resimli kitaplara yakından bakardı şu an unuttuğum bir sürü şey.2 yaşındaydı parmakla göstermezdi. götürdüğüm bir dr herşeyi çok hazır istemeden vermiş olabilirsiniz demişti. biz onunla sesli oynaya oynaya sesli oynamaya başladı. hatta ben sessiz oynadığmda sesli oynamam için beni uyarıyor. aralık galiba anne demeye başladı. ama herkes anne. şu günlerde babasına baba abba diye sesleniyor. hayırı kullanıyor. aslında tekrar olarak bazı kelimeleri söyleyebiliyor. ama kullandıkları sınırlı. bir şey verdiğinde al diyor. bazen a diyor sadece, düzeltiyorum al diye. hayır, mama ve birkaçgündür bitti kullanıyor. ilk kakasını yaptığında kendiliğinden bitti dedi. sevincimi anlatamam ama burdaki herkes anlar eminim. hepimiz onların ağızlarına bakıyoruz çünkü. tvde bir şey bittiğinde bitti diyor. kiraz, kiyak olarak söylüyor. önceden bir şey sorduğumdaki tepkisiz hallerini düşündüğümde umutla bakmak istiyorum tabi. kreşte elma mı yediniz dediğim de tepki yoktu mesela. bunun gibi bir sürü soru ama boş bakışlar. şu an kafa sallıyor en azından. dediğimi sessiz ağız hareketleriyle demeye çalışıyor. playback gibi. çok uzun oldu. yani aslında konuşmuyor ama beni umutlandırıyor.

small bittim..naptınız test sonuçlarından sonra gelişmeler nasıl gidiyor ?biz bu ayın sonunda sonuçları alacağız sizdeki gelinen durum vs nasıl gidiyor..

small bittim..naptınız test sonuçlarından sonra gelişmeler nasıl gidiyor ?biz bu ayın sonunda sonuçları alacağız sizdeki gelinen durum vs nasıl gidiyor..
yaşamcım.biz 3 hafta önce cerrahpaşadan tahlilleri alıp hasan önaldan randevu almıştım sonuçları ona götürdük eşimle beraber.oğlumu götürmemiştik oda bazı testler daha yaptırmamız gerketiğini söyledi ve oğlumu görmek istedi.çarşamba günü oğlumuda alıp gittik kanı verdik ve doktor oğlumu gördü.10 gün sonra ççıkıcak kan o zaman ayrıntılı bir değerlendirme yapacağını söyledi sadece oğlumun tepkilerine baktı. 7 temmuza biletleri aldım öbür hafta salı giidicez.inşallah bizim için dua edin.gelişmeleri burdan haberdar ederim canım.hepimize kolay gelsin.

sizin cocugunuz konusuyormu ?

şifre sorunum oldu yazamadım kuskun01. benim çocuğum oyuncaklarıyla bile sesli oynamazdı. sadece araba sürerdi. araba sesi çıkartmazdı. başlangıçta ben bunu kötü düşünmedim ama okudukça otizmin göz kontağı hariç birçok belirtisinin olduğunu düşündüm. dalmaları vardı, parmak ucunda koşardı, gece uyku bozukluğu, süte hassasiyeti (bence), resimli kitaplara yakından bakardı şu an unuttuğum bir sürü şey.2 yaşındaydı parmakla göstermezdi. götürdüğüm bir dr herşeyi çok hazır istemeden vermiş olabilirsiniz demişti. biz onunla sesli oynaya oynaya sesli oynamaya başladı. hatta ben sessiz oynadığmda sesli oynamam için beni uyarıyor. aralık galiba anne demeye başladı. ama herkes anne. şu günlerde babasına baba abba diye sesleniyor. hayırı kullanıyor. aslında tekrar olarak bazı kelimeleri söyleyebiliyor. ama kullandıkları sınırlı. bir şey verdiğinde al diyor. bazen a diyor sadece, düzeltiyorum al diye. hayır, mama ve birkaçgündür bitti kullanıyor. ilk kakasını yaptığında kendiliğinden bitti dedi. sevincimi anlatamam ama burdaki herkes anlar eminim. hepimiz onların ağızlarına bakıyoruz çünkü. tvde bir şey bittiğinde bitti diyor. kiraz, kiyak olarak söylüyor. önceden bir şey sorduğumdaki tepkisiz hallerini düşündüğümde umutla bakmak istiyorum tabi. kreşte elma mı yediniz dediğim de tepki yoktu mesela. bunun gibi bir sürü soru ama boş bakışlar. şu an kafa sallıyor en azından. dediğimi sessiz ağız hareketleriyle demeye çalışıyor. playback gibi. çok uzun oldu. yani aslında konuşmuyor ama beni umutlandırıyor.[/QUOTE]
emin ol sevincini burdaki herkes anlayabilir canım.hepimiz aynı durumdayız.umut çok güzel bir şey.

18 aylık iken aşı olduktan sonra başladı herşey, aşı dan olmaz demeyin olur
eskilerden birini görmek ne güzel çok masum nasılsınız? bende aşı konusuna kesinlikle katılıyorum benim oğlumda 18 aya kadar gayet normaldi hatta ikizinden ileri gidiyordu herşeyi ondan önce öğreniyordu, biz hatta ikizinde mi sorun var diyorduk ama hep biri geriden gelir denildiği için önemsemedik, yani herşeyi ile çok aktif, anlayan , taklit eden çok normal bir çocuktu bu şüphe ile yaşayacağıma bunları önceden bilsek kesinlikle yaptırmazdım aşı kesinlikle

Ben oğlumu çok kameraya çekmişti bebekken 1,5 yaşına kadar o kadar ilgili imiş ki etrafı ile yaptığım espirilere bile gülüyormuş ama 18 ay 2 yaşına doğru kopmuş zaten bununla ilgili birçok araştırma var tam anlamıyla evet aşıdan demeselerde zararı ve açtığı komplikasyonlar çok fazla hatta yurt dışında bazı aşılar yasaklanmış bile hiç yaptırmak ta ne kadar doğru bilmiyorum 2 çocuğum olsa yaptirirmiyim onuda bilmiyorum

çok masum devlet okuluna mı gidiyor , neler yaptın vallaha şöyle kısaca anlatsan nasıl iyi olcak bizlere umutsunuz sizler özel eğitim ne kadar aldırdın evde neler yaptınız ne bileyim aklıma bir sürü şey geliyo

benim oğlummda aynı şekilde işte herşeyi normaldi bakıyorum bende fotolara videolara falan gayet iyiydi kuzum ne oldu ise birden oldu bu ara iyi algısı açıldı, etrafa ilgili, yalnız kalmıyor ben başka bir odaya ge çeyim hemen gelir arkamdan ama hala konuşmuyor biz üç saat özel eğitim alıyoruz elimden geldiğinden fazlası ile evde de yapmaya çalışıyoruz ama işte ordaki kadar tam olmuyo kreşe de hiç gitmedi nerde ise geçen sene iki hafta gönderdim aldım, ezilcek gibi geldi bu sene yarım gün göndermeyi düşünüyorum bakalım

Kreş yararlı deniyor ama bende ezilir diye düşünüyorum efeege. Çok tatlit ediyor benimki.
Tehlikeli hareketleri de taklit ediyor. Bazen yaşıtlarıyla biraradayken yarış yapıyor ve hiç bastığı yere dikkat etmiyor. Ya düşüyor ya kafasını çarpıyor. 4'e girecek 1 ay sonra. Sohbet yok. Sorduğum sorulara cevap verir, isteklerini bildirir.

ne güzel keşke benim oğlumda isteklerini söylese, sorduklarıma cevap verse yarabbim o günleri görcem mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…