- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.101
Maşallah oğluna...uyuduğu zamanlar hariç hep onunla ilgileniyorum. ben işteyken o kreşte oluyor ama beraberken sürekli ilgileniyorum. bol bol spor yaptırıyorum karışık sporlar ama komplike oyunlar oynuyoruz sıralı kurallı yani. kafasını karıştırıyorum özellikle cözsün diye. hiç boş bırakmamaya çalışıyoruz. boş kaldığı an takıntılar artıyor. meşguliyeti olunca da unutuyor bu takıntılarını. inanırmısınız ev işi yemek memek yapmıyorum hiç okadar onunla meşgulüm. gece yapıyorum yapabildiğim kadar. veya annem yardım ediyor bazen bu konularda. ben boşta kalmaya çalışıyorum genelde yaani. sürekli meşgul olunursa ilerleme kaydediyorlar.
tally senin adına çok sevindim.benimde oğlum 45 aylık.atipik otizimli.sendfen ricam madde madde neler yaptığınızı ne kadar ders aldığını evde neler yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde yazarmısın .şimdiden teşekkürler.uyuduğu zamanlar hariç hep onunla ilgileniyorum. ben işteyken o kreşte oluyor ama beraberken sürekli ilgileniyorum. bol bol spor yaptırıyorum karışık sporlar ama komplike oyunlar oynuyoruz sıralı kurallı yani. kafasını karıştırıyorum özellikle cözsün diye. hiç boş bırakmamaya çalışıyoruz. boş kaldığı an takıntılar artıyor. meşguliyeti olunca da unutuyor bu takıntılarını. inanırmısınız ev işi yemek memek yapmıyorum hiç okadar onunla meşgulüm. gece yapıyorum yapabildiğim kadar. veya annem yardım ediyor bazen bu konularda. ben boşta kalmaya çalışıyorum genelde yaani. sürekli meşgul olunursa ilerleme kaydediyorlar.
sizin cocugunuz konusuyormu ?[/QUOTE]merhabalar.bir zamandır yazamadım.yazdıklarınızı okudum. hepimizin aklında hep acabalar var. benim oğlum 38 aylık.geçen sene parmak uçlarında koşuyordu ve ellerini inceliyordu. garip el hareketleri vardı. ama şu an bunlar yok. kendiliğinden bıraktı. bazı şeyler zamanla değişiyor.ama hala ara ara kulağına vuruyor. bazen çok sık yapıyor. o an dikkatini değiştirmeye çalışıyorum. bu günlerde elini ağzına sokuyor. ben de birkaç dra götürdüm. bunlardan bahsettim. otizm olmadığını söylediler. endişen çok iyi anlıyorum. inşallah hepsi bizim vesvesemizdir. rabbim şu günlerde hepimizin yavrusunun yolunu açsın.
çok masum cum nerelerdesin.sesin soluğun çıkmadı.sizde gelişmeler nasıl anlatsana.oğlun ne durumda canım.18 aylık iken aşı olduktan sonra başladı herşey, aşı dan olmaz demeyin olur
yaşamcım.biz 3 hafta önce cerrahpaşadan tahlilleri alıp hasan önaldan randevu almıştım sonuçları ona götürdük eşimle beraber.oğlumu götürmemiştik oda bazı testler daha yaptırmamız gerketiğini söyledi ve oğlumu görmek istedi.çarşamba günü oğlumuda alıp gittik kanı verdik ve doktor oğlumu gördü.10 gün sonra ççıkıcak kan o zaman ayrıntılı bir değerlendirme yapacağını söyledi sadece oğlumun tepkilerine baktı. 7 temmuza biletleri aldım öbür hafta salı giidicez.inşallah bizim için dua edin.gelişmeleri burdan haberdar ederim canım.hepimize kolay gelsin.small bittim..naptınız test sonuçlarından sonra gelişmeler nasıl gidiyor ?biz bu ayın sonunda sonuçları alacağız sizdeki gelinen durum vs nasıl gidiyor..
sizin cocugunuz konusuyormu ?
eskilerden birini görmek ne güzel çok masum nasılsınız? bende aşı konusuna kesinlikle katılıyorum benim oğlumda 18 aya kadar gayet normaldi hatta ikizinden ileri gidiyordu herşeyi ondan önce öğreniyordu, biz hatta ikizinde mi sorun var diyorduk ama hep biri geriden gelir denildiği için önemsemedik, yani herşeyi ile çok aktif, anlayan , taklit eden çok normal bir çocuktu18 aylık iken aşı olduktan sonra başladı herşey, aşı dan olmaz demeyin olur
Siteye eskisi gibi giremiyorum artık ama ara sıra Giricem artık sizlerin yazdıklarını okuyup yardimci olmaya çalışıcam oğlum çok iyi çok şükür 3 sınıfa geçtiçok masum cum nerelerdesin.sesin soluğun çıkmadı.sizde gelişmeler nasıl anlatsana.oğlun ne durumda canım.
Ben oğlumu çok kameraya çekmişti bebekken 1,5 yaşına kadar o kadar ilgili imiş ki etrafı ile yaptığım espirilere bile gülüyormuş ama 18 ay 2 yaşına doğru kopmuş zaten bununla ilgili birçok araştırma var tam anlamıyla evet aşıdan demeselerde zararı ve açtığı komplikasyonlar çok fazla hatta yurt dışında bazı aşılar yasaklanmış bile hiç yaptırmak ta ne kadar doğru bilmiyorum 2 çocuğum olsa yaptirirmiyim onuda bilmiyorumeskilerden birini görmek ne güzel çok masum nasılsınız? bende aşı konusuna kesinlikle katılıyorum benim oğlumda 18 aya kadar gayet normaldi hatta ikizinden ileri gidiyordu herşeyi ondan önce öğreniyordu, biz hatta ikizinde mi sorun var diyorduk ama hep biri geriden gelir denildiği için önemsemedik, yani herşeyi ile çok aktif, anlayan , taklit eden çok normal bir çocuktubu şüphe ile yaşayacağıma bunları önceden bilsek kesinlikle yaptırmazdım aşı kesinlikle
benim oğlummda aynı şekilde işte herşeyi normaldi bakıyorum bende fotolara videolara falan gayet iyiydi kuzum ne oldu ise birden oldubu ara iyi algısı açıldı, etrafa ilgili, yalnız kalmıyor ben başka bir odaya ge çeyim hemen gelir arkamdan ama hala konuşmuyor biz üç saat özel eğitim alıyoruz elimden geldiğinden fazlası ile evde de yapmaya çalışıyoruz ama işte ordaki kadar tam olmuyo kreşe de hiç gitmedi nerde ise geçen sene iki hafta gönderdim aldım, ezilcek gibi geldi bu sene yarım gün göndermeyi düşünüyorum bakalım
ne güzel keşke benim oğlumda isteklerini söylese, sorduklarıma cevap verse yarabbim o günleri görcem mi acabaKreş yararlı deniyor ama bende ezilir diye düşünüyorum efeege. Çok tatlit ediyor benimki.
Tehlikeli hareketleri de taklit ediyor. Bazen yaşıtlarıyla biraradayken yarış yapıyor ve hiç bastığı yere dikkat etmiyor. Ya düşüyor ya kafasını çarpıyor. 4'e girecek 1 ay sonra. Sohbet yok. Sorduğum sorulara cevap verir, isteklerini bildirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?