Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
benım kızımda bugunlerde epey bı aglamaları var ama gecen gun bakkala gıtmek ıstedı para yok harcadık kızım dedımm. başladı harcadık demeye 10 kere tekrar etmıstır harcadık harcadık dıe bıde balkona kosup bakkalı gosterıp harcadık dıyo acaba devamlı aynı kelımeyı tekrar etmesı normal mı sızce ?

İnşallah efeege dili çözülsün inşallah oğlunun en kısa zamanda konuşmaya başlasın.
Konuşma iletişim olunca inatçılığı da biraz kırılıyor.
Basit cümleler kullanın, hem anlar hem cümle kalıpları öğrenir.

Kaç yaşında sizin kızınız? Ben markette 5 yaş civarında çocuklar görüyorum onlarda tekrarlıyorlar mesela anne pide alalım mı diyor. Cevap alana kadar diyor.

efege kreşte ezileceğini düşünme ben hep söylüyorum kreş çok önemli kreşte konuşmaya başlıyolar belki ilk zamanlar biraz ezilir ama sonra oda öğrenir adapte olur korkma

sevv sizinki kaç yaşında ne zamandır kreşe gidiyor? bende göndermek istiyorum o ezilme kısmı ve birde tehlike algısı az diye gönderemedim bir iki yerle konuştum ama yollayamadım.

merabalar arkadaslar..benim kiz dun ilk defa gozlerime bakip mama dedi ve tuylerim urfperdi cok sevindim sevincimden gozlerim doldu ama birdaha duyamadim malesef ..ama cok zeki oldugunu dusunuyorum dun pazarda bir ouncak istedi almadik ve agladi kendini tekrar biraktik takip ettik ayni oyuncagi gitti buldu o kalabalikta ..ama halen konusma yok..anne anne herseye anne..nezamn bitecek bu herseye anne demesi acabbaa

sevv sizinki kaç yaşında ne zamandır kreşe gidiyor? bende göndermek istiyorum o ezilme kısmı ve birde tehlike algısı az diye gönderemedim bir iki yerle konuştum ama yollayamadım.
oğlum şuan 38 aylık ama biz 21 aylıkken yarım günle başladık 2,5 yaşındada tam gün devam ettik canım inanılmaz faydasını gördük ilk başladığında benim oğlumda çok yıprandı çok hasta oldu ama şimdi çok şükür iyi kreşini çok seviyo

Canım çok sevindim. İnşallah gerisi de gelir. Mama diyince evet bu mama aferim bildin harikasın diye teşvik et. Bu onun konuşmaya motive eder. Allah cümlemizin evlatlarına sağlık şifa versin. Dilleri çözülsün. Bıcır bıcır konuşsunlar. Sokağa çıktığımda hep çocukları inceliyorum. Hep kıyaslıyorum. Yaşıtları gibi olsun istiyorum. İnşallah Allahım nasip eder, yaşıtlarını yakalar çocuklarımız.

Çok güzel inşallah bende önce yarım gün göndereyim. Ama bana yardımcı olan kimse yok ki. Eşim tam bir problem. Bana hiç yardımcı olmuyor, sürekli sorun yaratıyor. Çocuğun eksi yönlerini farketmiyor. Ben elimden geldiğince anneannesiyle ilgileniyoruz. Yine çocuğum iyi yol katetti. Bu duyarsız babaya karşı. Allah onun gözünü açsın önce diyorum, belki birşeyler farkeder de yanımızda olur.

nil mil..sagol canim benim insallah hepimizin yuzunu guldursun yavrularimizdan..bak seninki yine masallah birseyler soyluyo cok sukur insallah benimkinide burdaki arkadaslarimin yavrularimizida konustursun artik susu diyelim insallah evet canim bende kiyasliyorum disardaki cocuklarla benimkide konussun diye dua ediyorum insallah hep duamda..ama biz hic durdurmuyoruz evde ep geczdiriyoz hafta arasi takip kres hafta sonu coccuk parklari havuz marketler gezdiriyoz babasi benden daha cok ilgili sagolsun..seninkide iyi olucak ioda oster yavrusu daha iyi olsun nede olsa onunda yavrusu ama erkeklre bizra soguk kanli oluyolar bu durumda napican insallah hersey iyi olsun..tyavrularimiz sifa bulsun

Evet inşallah canım. Gezmek çok iyi oluyor. Bende hep gezdiriyorum haftasonu. Daha çok şey algılıyor yaşayarak görüyor ve merak edip soruyor. Boş kalınca sıkıntıdan huylar çıkarıyorlar bence gezdirmek spor müzik sürekli meşgul olmak gerekiyor ve bu emeklerin karşılığını da veriyorlar. Bazıları 3 yaşındaki çocuğunu 8 yaşındakine emanet edip evinde işini yapıyor. Bazıları gerçekten çok kolay çocuk büyütüyor yani hiç özen ilgi alaka yok çocuk kendi başına büyüyor. Biz sanki ilmek ilmek halı dokur gibi herşeyi öğreterek ve hep endişelenerek büyütüyoruz. Allah bize sabır versin, evlatlarımıza da şifa versin.
Evlat çok kıymetli. Ama Allah duyarlı ana baba olmayı nasip etsin. Onda hiç duyar yok bütün hepsi bende toplanmış onun yerinede ben endişeleniyorum. Bana büyüyünce düzelir diyor. Ben bu huyları takıntıları var diyorum çocuk bu yapar öyle diyor. Sadece seviyor sevmek yetmez ilgi alaka lazım.

bazen benim eşimde aynı şeyi yapıyo bişeyi yok bu çocuğun diyo tv açıyo yada ilgilenmek istemiyo artık onuda ben telafi ediyorum napıym yine snin annen yanındaymış benim oda yok

bazen benim eşimde aynı şeyi yapıyo bişeyi yok bu çocuğun diyo tv açıyo yada ilgilenmek istemiyo artık onuda ben telafi ediyorum napıym yine snin annen yanındaymış benim oda yok

Aynı benimkide bişey yok deyip tv açıp izliyor. Tv de birşey yoksa bilgisayar açar oyun oynar. Bunlarda anne yüreğinin çeyreği olsaydı işimiz ne kolay olurdu. Ben çocuğumla ilgilenmeyi seviyorum. Ama ev işi, yemek, çamaşır, temizlik derken çocuğuma zaman ayıramıyorum. Bazı işleri oğlumla yapıyoruz. Mesela çamaşır asıyorum o bana veriyor ben asıyorum. Her verdiği çamaşırı soruyorum bu kimin, bu çorabın eşi nerde gibi..
Babasından bir beklentim yok zaten gölge etmesin başka ihsan istemem.

ahhhhhhhhhhh nilmilcim sadece sende yok benimkide aynı.kızdığımda sen herkesden çok şey bekliyorsun diyor çok şey bekleme eşinde babanda annnende olsa diyor .hayal kırıklığına uğrarsın diyor bid. beni deli edicek.

Erkekler hiç olgunlaşmıyor Small biz onlari idare ediyoruz. Çocuk olana kadar yine onu idare ediyordum. Çocuk olduktan sonra artık çocuğumla ilgilenmek istiyorum. Onun yanlışlarına ortak olmak istemiyorum. İleride çocuğum kimseye muhtaç olmasın. Kendi hayatını idare edebilsin. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Koskoca adam bir çay bile demleyemez, ocağa döker çay tanelerini. Mutfağa girmesi bana ekstra iş çıkarıyor. Bir yardım istemiyorum ondan bu sebeplerden. Allah'a hep duam çocuğum iyi olsun. Çocuklar çok masum çünkü. Allah cümlemizin çocuklarına şifa versin, yaşıtları gibi olsunlar inşallah.

nilmil boşver sende yapma ben öyle yapıyorum işler kalsın o uyudukça fln yapıyorum evim çok temiz olmasın yada yemeğim olmasın tek çeşit yerim dışardan söylerim ama zamanımı çocuğum için harcarım onlar olur ama çocuklarımız için geçen zaman boşa gitmesin yeterki onlar iyileşsinde hiçbirşey önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…