Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Çok haklısın sevvv. Bende öyle yapacağım. Çocukla ilgilenince düzeliyor. Kendi haline bırakınca takıntılar geliştiriyor. Boş bırakmamak gerekiyor. Birlikte oyun oynuyoruz. Oyunları kuralına göre oynayamıyor. Ama yinede oynamaya çalışıyoruz. Ev iş güç bunların telafisi var ama çocuklarımız için zaman çok önemli. Ne öğretebilirsek kardır. Her anı dolu dolu değerlendirmeye çalışmak gerekiyor.

cokmasum..bilgilerine itihacimiz var oglun nasuildi baslarda nasil gelisti ayrintili yazarsan seviniriz umut isigimiz ol insallahh..

Evet çokmasum bizi unutma. Ben buradaki arkadaşlarla dertleşip rahatlıyorum. Kimseyle paylaşamıyorum. Güzel gelişmeler olunca umut doluyorum. Hep geleceğe karşı endişe yaşıyorum. Hayat dolu neşeli biriydim eskiden artık tedirgin ve donuk bir insan oldum. Birtek biz birbirimizi anlarız.

merabalar ..simdi kizlarimi krese yolladim ama kizimin obur cocuklardan cok farkli davranislari oluyo ..cok zoruma gidio gotursem bir cesit goturmesem evde napacam cocuguma acilsin diyorum ama faysdasi oluyor gibide yinede oyle yapinca ole gorunce icim parcalanio gelene kadar agladim sanki ..allahim sen verdin sen kaldir yavrumun bu durumunu diye dua ettim..napacagimi bilemiyorum..ama arabada da gidene kadar parmagiyla kiusu gostermesi yapragi agaci gostermesi birseyler mirildasnmasida hosuma gitti..ama sinifa giribncede degisiklik gosteriyo herkes farkina variyo ...off off nezaman iyi gorucez avrularimizi bilemiorum..ne bitmez cileymis ..rabbimin zoruna gitmesinde bazen cok soyleniyom kendi kendime bazi cocuklara bakiyom pitir pitir ozeniyom iste rabbim yavrularimizdan imtihan etmesin diyorum..bazende birseyler soylerken agzini oynatmasi gozumun icine bakmasi osuma gidiyor..ama su hareketleri beni bitiriyo..kaldir allaim kalfdir bu sikintilarimizi ..yavrularimizi uykudan uyandirir gibi uyandir nolurrr guzel allahim sana sihgindim senden yardim diliyoruumm..duy sesimizi nolurrr..

Ay ışığı merhaba. Kreşe gitmesi iyi aslında. Evde dursa daha fazla takıntıları artıyor. Orda çocukları taklit ederek birşeyler öğrenir. Aslında bütün çocuklar taklit ederek öğrenir. Sabırlı olmamız lazım. Bende çocuğumun durumundan şüphelendiğimden beri hep dua ediyorum. Allah bizi evlatlarımızla sınamasın. Benim çocuğumda diğer çocuklar gibi yaşıtları gibi olsun. Takıntılar geliştirmesin. Sohbet etsin. İnşallah düzelecekler sabırla duayla... Allah'ım bizi çaresiz bırakmasın. Dert verip derman aratmasın.

nil mil..amin canim insallah hersey guzel olsun geriye gitmesinlerde duzelsinler..evet sabir sabir diyoruz vede fettah ismiyle dua ediyoruz rabbim zor islerimizi kolaylastirsin yavrularimizada bizlerdende yardimini esirgemesin ..hergun dua okuyorum suya iciriyorum kizima faysdasi olucak insallahh..rabbim dert verdiyse dermanininda vermistir cok sukur..insallah yavrularimizada sifa vericek umidimi kaybetnmiycenm ,,bolca ilgi sevgi gostericem yavruma elimizden geldigince gerisinide rabbime birakicaz artik suphesiz o herseyi hakkiyla bilen ve isitendir..

bende bugun kızımdan 1 ay kucuk bır kızı gordum 3 kelımelık cumle kuruodu ınsan bazen uzuluo gercekten ne kdr yapmaasanda kıyaslıosun cocukları cook uzuluyorsunn allahım bızlere yardım etsın ıns

bende bugun kızımdan 1 ay kucuk bır kızı gordum 3 kelımelık cumle kuruodu ınsan bazen uzuluo gercekten ne kdr yapmaasanda kıyaslıosun cocukları cook uzuluyorsunn allahım bızlere yardım etsın ıns

Benimki 3 yaşında kelime söylemeye başladı. 2 yaşında konuşanlar var 9 aylık yürüyenler var. Çok farklı oluyor çocukların gelişimi. Geç olsun da konuşsun yeterki. İlgisini ne çekiyorsa onunla ilgili sorular sorun. Bak kuş, kuş cik dedi, kuş uçtu gibi.. Şu resimli ilk sözlüğüm kitapları var marketlerde uygun fiyata geliyor zaman zaman ben onlardan almıştım. Hatta her gördüğümü almıştım değişik değişik resimler var diye. Şöyle de yapabilirsiniz kuş nerde kuşu göster dersiniz resimden kuşu bulup gösterir. Kediyi göster dersiniz gösterir. Böylece bilince çok sevinin çoşkulu bir şekilde tebrik edin bu onun ilgisini konuşmaya yöneltecek, ben öyle yaptım.

Konuşması için baloncuk üfletin, fülüt, düdük çaldırın, sakız çiğnetin, sürekli tekrar yapın bak bu kuş, bak kedi, araba gibi. İlgili birşekilde bıkmadan bunlar yaptırılırsa konuşmaya kelime söylemeye başlar. Çocuk konuşmaya başlayınca iletişim daha iyi oluyor ve inatçılığı bir nebze olsun kırılıyor. Çünkü ikna edilebiliyor. Kendini ifade ediyor sizi de anlıyor.

Çocuğum 5 yaşında 1,5 yaşından beri eğitim alıyor,konuşmaya başladı ama yetersiz okula su durumda almazlar,son 1 senemiz olduğundan özel hoca tutmaya karar verdim aylık 1300 ,Allah yardımcım olsun

Çocuğum 5 yaşında 1,5 yaşından beri eğitim alıyor,konuşmaya başladı ama yetersiz okula su durumda almazlar,son 1 senemiz olduğundan özel hoca tutmaya karar verdim aylık 1300 ,Allah yardımcım olsun

Allah yardımcınız olsun inşallah konuşması hızla açılır. Benimkisinin telaffuzu kötü biz anlıyoruz ama herkes anlayamıyor. Babası da anlamıyor. Zaten o hiçbişeyden anlamıyor.
Ayda kaç saat eğitim alacak. Çok paraymış ya.

İnşallah bilmediği,söylemediği kelime yok isterse 3 kelimede kullanıyor ama sık değil çok yetersız,haftada 2 yada 3 kere 3 kelime kullanıyordur.ama şarkı söylüyor,sayılara çok düşkün,söylediği şarkıyı ben ve babası anlıyopruz dışardaki insanlar anlamıyor,çok sık kelime kullanıyor ama kısa kısa,

çok iyiydi ama duraklama dönemine girdik sanırım,bu dönemini zamana bırakamam tam gün kreş,haftada 3 saat rehabilitasyon,3 saatte özel hoca

butka sıkma canını inşallah düzelir konuşur bian önce diyelimki olmadı 1 sene geç gidiversin okula nolurki yeterki düzelsinde

butka sıkma canını inşallah düzelir konuşur bian önce diyelimki olmadı 1 sene geç gidiversin okula nolurki yeterki düzelsinde

Evet aynen katılıyorum sevvv'e. Sen elinden gelen herşeyi yapıyorsun. 1,5 yaşından beri önlemini almışsın. Önemli olan bu. Tedbiri alıp gerisini Allah'a bırakmak gerekiyor. Bir sene geç başlasın yeterki okula adapte olabilsin. Ben bir sene sınıfta kaldım. Bizim dönemimizde kalma vardı. Üniversiteyi de bitirdim. Birşey farketmiyor bence zaten okulda öğrendiklerimizi hangimiz hatırlıyoruz. Önemli olan kendi hayatlarını kazanabilsinler kendi başlarına kimseye muhtaç olmadan yaşayabilsinler. Allah o günleri göstersin bizlere inşallah.

aynen canım düzelsin okula adapte olsunda 1 sene geç olsun bizim zamanımızda 5-6 yaşında değil 7 yaşında başlıyoduk zaten benim oğlumda inşallah tamamen toparlar okul yaşına kadar ama olmazsa geç gönderecm

Valla ne diyim canım. Eğitim programı benzerdir sanırım. Akademik eğitim konusunda oğlum iyi zaten. İngilizce bile öğreniyor. Sorun sosyallikte . Daha çok bize iş Düşüyor masa başı iyi dolayısıyla sosyal hayatta başarılı olması için sürekli geziyoruz. Yüzme top vs. Yaptırıyoruz babası çok ilgilenir çok Şükürki. Burda yazılar okuyorum da babalar yok TV seyrediyormuş yok pc de oyun oynuyormuş. Yazıklar olsun onlara bizim oğlumuz baba ilgisi sonucu ilerledi hatta 2 ay yıllık izin yaptı 6 ay önce ve sürekli onunla ilgilendi ve benim oğlum o 2 ayda çok Değişti. Wc yi o dönemde öğrendi oturttu yani. Baba çok önemli. Şimdi ise oğlum gayet güzel Konuşuyor ancak tekrar Cümleler yapıyor arada. yani bişeyi 10 kere söyleyebiliyor özellikle çok istediği bişey varsa . Arkadaş isteği hala az ama bunlar 2 yılda gelişti daha ilkokula 2 yıl var ve bu eksikleri de azalacak diye umut ediyorum Rabbimin izniyle inşallah

Kizlar daha oncede yazmistim.kizim 15 aylik olacak.ismine tepku vermiyor diye.ama ilke al yada ilke bak dersem arada bakiyor.mantikli kelimemiz yok.bakici surekli tv izletti.off.tum bunlardan dolayi gata ya norolojiye goturdum oda psikiyatriye gonderdi.cocuk psikiyatri otizm olmadigini.cunku goz takibi ck iyi oyuncaklara ve yas grubundaki cocuklara ilgisi var.yabancilara tepkili
.ce oynar saklambac oynar ve daha once saklandigimiz yerleri unutmaz.vs.ama gel gorki tek telime yok.tv yi tamamen kapattik surekli ilgileniyorum.asagida gezdiriyorum.oyunlari amacina uygun oynuyor aslinda telefonu getirip kulagimiza tutar ama ismine tepki yok konusma yok cok uzuluyorum.drde otizm degil dedi.simdi esime birdaha goturelim desem olay.cocugun birseyi yok diyo off.alt kat komsumun kizi 4 ay buyuk 3,4 kelimeli cumle kuriyo.cok uzuluyorum
.ne yapcam ben off

Günaydın evli mutlu otizm hafiften ağıra kadar çeşitli dereceleri var. Senin anlattıklarına bakılırsa uzman değilim ama gayet normal bir çocuk. Sana tuhaf gelen hareketleri var mı? Elini gözünün önünde çırpmak gibi. Kanat çırpmak. Merdiven inip çıkabiliyor mu? Denver testinde yaşına göre yapması gereken şeyler var onları yapabiliyor mu? Oyunları amacına uygun oynuyorsa buda çok iyi. Tv de bazen otizm benzeri davranışlara sebep olabiliyor. Sen izle çocuğunu ama yani kıyaslama yapmak da çok doğru değil. Bende hep bunu yapıyorum. Bir tanıdığımın 3 yaşında oğlu var hala konuşmuyor ama derdini vucut diliyle çok iyi anlatıyor. 2 yaşına girecek bir arkadaşımın kızı o da gayet normal bir çocuk tek kelimesi yok. Benim eşimde öyle bir doktora götürdük, bende başka bir doktora daha götürmek istiyorum ama problem oluyor. Eş konusunda aynı durumdayız. Benimki 4'e girecek bir ay sonra.

gunaydin nil mil erkencisin ..senle benim yavrunun arasinda 1 yas var hemen hemen benimkiler eylulde 3 girio
allah izin verirse ..kizlarin biri kreste biri takipte sabah servis aldi yine bakalim benim kzda bazen yapiyo hareketlerini bazen yapmio sabah giderken parmagila osteriyo bazi seyleri ses cikararak nasil olucak bilemiyorum..zaman ne gostericek bakalim..senin oglana nedemisti dr denver testine yaptirdinizmi..?

giunaydin evli mutlu..benim kizda herkese gidiyo ama yabancilari gorunce duraklar ..takipte cok candan oldugunu soyluyolar ama normal sandalyede oturmuyormus herseye atiliyormus ondan mama sandalyesinde oturtup yemek yediriyorlarmis ordada pek durmuyormus merakli koftem benim..niye oturmazki masallah kipir kipir..dr goturdugumuzde goz kontagi super demisti takipte pek yiyi degil goz kontagi diyor ve otizmden supelenmediginide soyluyorlar,,evet benimde zoruma gidiyor kizimdan kucuklar konusuyor bende cok takiyorum bu konusma ve hareket olayina napicagimi bilemiyorum hep boylei olucak hep boylemi kalicak diye aklim cikiyo hergunum goz yasi ..vede emzigide biraktiramiyorum tuvalet aliskanligimiz henuz yok ikiz olunca zor oluyor vede yanlizim kimsemde yokki yardim etsin bana esim anca is ev sonra kizlari parka gotur getir oda dinenemiyoki rabbim zor islerimizi kolaylastirsin insallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…