- Konu Sahibi melodi1970
-
- #7.001
Merhaba canım 4 yaşında Ve kız deyince hemen dikkatimi çekti.Benim de kızım var.4 yaş 7 ay oluyo ayın 25.de.Kimse inanmadığına göre korkulacak bir durum yok herhalde.Konuşma ne durumda canım.Biraz durumunu açıklar mısın.Herkese slm benimde otizm raporlu kızım var raporlu diyorum çünkü doktor hariç hickimse inanmıyor kızım 4 yaşında başka bir doktora götürdüm o bize gelişim geriliği olduğunu söyledi arada kaldım hangisi diye
Konuşma daha yeni başladı cümle yoktu artık onadabasladik hani 3 yaşındaki çocuk çat pat konuşur ya aynı öyle anaokuluna ve rehabilitasyona gidiyor oradaki öğretmenlerin hepsi kesinlikle otistik değil diyor doktor tamam uzmanlık alanı ama rehabilitasyon daki öğretmenlerin de aynı uzmanlık alanı seslerinden bakar soru sorunca cevap vermeye çalışır ama biraz asosyal biri daha yeni arkadaşlarıyla oyun oynuyorMerhaba canım 4 yaşında Ve kız deyince hemen dikkatimi çekti.Benim de kızım var.4 yaş 7 ay oluyo ayın 25.de.Kimse inanmadığına göre korkulacak bir durum yok herhalde.Konuşma ne durumda canım.Biraz durumunu açıklar mısın.
Benim kızım 4 yaş 3 aylık canimMerhaba canım 4 yaşında Ve kız deyince hemen dikkatimi çekti.Benim de kızım var.4 yaş 7 ay oluyo ayın 25.de.Kimse inanmadığına göre korkulacak bir durum yok herhalde.Konuşma ne durumda canım.Biraz durumunu açıklar mısın.
Aynen ama beterin beteri var derler Allahtan umut kesilmez başka destek alıyor musunuzHer çocuk farklı tabi.Biz de yazdan beridir konuşma anlamında daha iyiyiz.Bizimki de testte konuşma da 3-3,5 yaş arası çıktı.Ama çok fazla cümle kurmaya gayret Yok gibi.Nasıl olsa kelimelerle herşeyi anlatıyorum diye mi çabalamıyor bilemiyorum.Bize bir de takıntılar eşlik ediyor.Özellikle logolara çok meraklı.Hareketli bir çocuk .Yani sadece konuşma değil problem sinirli bir çocuk ayrıca.Bazen çok sempatik ne ara neye sinirleniyor anlamıyorum.Benimkide asosyal aslında yaşıtını görünce seviniyor ama yanaşmıyor kaçıyor.Pek cevap vermeye gayret de yok.Onu yapsa aslında Ve basit sorulara geçse kim ne nerede aştık diyeceğim ama biz hep azar azar ilerledik.Hep Yen'i yaşından Sonra fark edilir gelişmeler sağlıyor gibi.O kadar heyecanlanıyorum ki bazen az kaldı bitecek diyorum bazen daha yolum çok uzun öğretilecek ne çok şey var diyorum canım
Rehabilitasyon gönder bence ama sizin otistik raporu var mıHayır canım sadece anaokuluna gidiyor .
Aynen katılıyorum göz teması yok otistik asosyal otistik takıntılı otistik hepsi otistik sanki onların hiç takıntısı falan yok çok kızıyorum ya böyle yapmalarinadoktorlar ne merakli otistik raporu vermeye onune gelene otistik diolar sonrada otizmi asşti duzeldi diolar walla ben bu isden bisey anlamadim
Biz 3 yaşına kadar konuşma üzerine duruyorduk konuşmuyor diye doktorlar bize o güne kadar konuşur her çocuk farklıdır dediler baktık olmuyor ben internet araştırmalarım sonucu beyinden kaynaklanabilecegini öğrendim nöroloji sıra aldım götürdüm beyinde iki yerde kist var ama zararsız dediler büyüyüp buyumedigi gözetim altında olacak dediler pedagog gönderdiler orda 10 dakikalık bir muayene sonucu otistik dediler bu doktor başka bir ilde bizim kendi ilimizdeki doktor gelişim geriliği olduğunu söyledi biz iki doktora gidiyoruz bu arada kızım geç yürüdü geç emekledi meğer göz bozukluğu varmış 3 numara hipermetrop şimdi anaokulu ve rehabilitasyon yardımı alıyorum ama çok iyi ilerliyoruzkiziniza kac yasinda hangi durumlarindan dolayi teshis kondu mistika 86
Bencede önemli değil göz teması belki çekingen birisi olacak bilmiyoruz kiValla bazı yazıları okuyunca göz TEMA'sı bile çok önemli değil diyor.Büuüyünce artar diye yazıyor.Biz taktık vay çocuğumuzun göz teması Yok vay adına bakmadı.Bunu çizgifilm izleyen herçocuk yapıyor.İzlerken seslenince bakmıyor .Kafayı yedim valla herşeyi taka taka.Çocuk da tabi takıntılı olur anne böyle olunca.Rahat annelere bakıyorum daha çabuk ilerliyor çocukları
Belki konuşmasına da göz problemi engel olmuştur.Ben de kızımın baktırmak istiyorum Aslında en son 9 aylık bakıldı.Arada baktırmak Laz'ım o da hep aklımda.Beynimde yapmak istediklerime yetişemiyorum sanki.Ne aileler var ordan oraya koşturuyor.Ben doktora gidiyorum doktorluk oluyorum valla stresten gitmeden önce ayrı gittikten Sonra ayrı yeniden toparlanmam zaman alıyor.Biz 3 yaşına kadar konuşma üzerine duruyorduk konuşmuyor diye doktorlar bize o güne kadar konuşur her çocuk farklıdır dediler baktık olmuyor ben internet araştırmalarım sonucu beyinden kaynaklanabilecegini öğrendim nöroloji sıra aldım götürdüm beyinde iki yerde kist var ama zararsız dediler büyüyüp buyumedigi gözetim altında olacak dediler pedagog gönderdiler orda 10 dakikalık bir muayene sonucu otistik dediler bu doktor başka bir ilde bizim kendi ilimizdeki doktor gelişim geriliği olduğunu söyledi biz iki doktora gidiyoruz bu arada kızım geç yürüdü geç emekledi meğer göz bozukluğu varmış 3 numara hipermetrop şimdi anaokulu ve rehabilitasyon yardımı alıyorum ama çok iyi ilerliyoruz
Bir çoğu normal düzeyde ipe boncuk takıyor 6 veye 7 katlı kuplerle kule yapıyor boyama daha yeni düzeltti ama dediğim gibi gözlüğümüz daha yeni ona alışıyor birde bu ikinci gözlüğümüz numara değişti okul kurallarına uyuyor şarkı söylemeye çalışıyor kız erkek ayrımı yapabiliyor aklıma gelenler bunlardiger gelisim ozellikleri normal mi peki neler yapabiliyor
Evet mr çektirdim uyutarak cektiler oda ayrı bir sorun uyanması çok kötü oluyor nöroloji ye gidersen senin istediğini söyle bizim kızın alnı birazcık yumru gibi duruyordu Dr hemosefali olabilir şüphesi ile kendi mr istedi allaha şükür öyle birşey çıkmadı kist ciktiBeyinde mr mı çektirdin.Biz den hiç istemediler.Sadece eeg çekildi.Ben de araştırırken çıkmıştı karşıma o da hala merak konusu Aslında.Böyle çocuklara bir merkez yapılacak aslında tepeden tırnağa muayene edilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?