Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Cevap yazan herkese tesekkur ederim. Iyiki varsiniz. Hic mi konusmuyor diye sormussunuz kelime var ama daha cok hereketlerinden anliyorum ne istedigini. Yogunlasamiyor hep hareket hep daginiklik benimde tahammylum yok artik. Bilmiyorum ne olacak sonumuz allah yardimcimiz olsun..

Amin canım kafa hep başka yerlerde.Hiçbirşeyin yerini de unutmaz aradığını bulana kadar da döker.Erkek çocuğu gibi Benimki de tezgah üstünde çalışma masasının üstünde elinde küçük taburesi gezip durur Ne olacak bu hareketlilik bilmem.

Valla aynı benimki.. o doğalı misafir çağıramaz oldum. Ne varsa döküyor. Bi de şöyle düşünüyorum
İnsanlara bakıyorum maddi durumları bizden iyi çocuklarında hiçbir problem Yok hatta benden daha zayıflar daha hoşlar vs vs. Haşa Allah adil değil mi yani. Doğacak bebeğe sütünü hazırlayan ona bakmak için merhameti annesinin kalbine koyan rabbim adil elbette. O zaman çektiğimiz sıkıntıların mükafatını verecek bize inş. Otizm de arkadaşların dediği gibi sürprizlerle dolu. 5 -6 yaşından önce konuşursa hayat kalitesi daha iyi olabilir diyorlar demek ki daha ilerde de konuşabiliyor ümitli olalım inş

Merhaba selda2013

Kusura bakma lütfen.cevabım gecikti biraz...biz Hasan önal hocamızın takipli danışanıyız..duymuşsundur..rahmetli Ahmet Aydın hocanın iki değerli asistanından biriydi..Biz hocaya gitmeden öncede diyet yapıyorduk zaten.şimdi ise hocanın önerdiği doğal gıda takviye desteklerle yolumuza devam ediyoruz..

Diyet olarak kazeinsiz glütensiz diyeti uyguluyoruz..diyet çok zor..sosyal anlamda bizi çok zorluyor..biliyorsunuz bizim çocuklarımızın boş vakti olmuyor..hep bir tempo içinde kuzum..

Benim baştan beri felsefem küçükken yapabileceğimiz kadar oğlumuza destek olup..onu hayata hazırlayabilmek..bugün çektiğimiz her zorluk gelecekte hem onların hemde bizim yaşantımızı kolaylaştıracak çünkü...o yüzden herşeye değer..

Otizmin dar kalıplar arasında tanımlanmasına karşıyım...her birimiz kendi serüvenimizi yaşıyoruz evlatlarımızla.,bize fayda sağlayan birşey başka bir çocukta herhangi bir ilerlemeye sebep olmayabilir..

O yüzden kimseye illaki diyet yapın..demem mümkün değil..heleki sizler gibi daha çocuğunun tanısı tam netleşmemiş..çocuklarının çok parlak gelecekleri gözüken annelere...

Israrla üstünde durduğum şey PAKETİN içindeki herşey..çocuğumuzun yanından geçmeyecek...inek sütü asla...gibi..mümkün olduğunca hamurişlerinden uzak tutulmalı.( diyetimizde bizim yok) .et kemik suyundan yapılmalı bütün yemekleri gibi...

Balık yağı olarak carlson ve möllers dönüşümlü kullanıyorum..yurtdışından getirtme imkanın varsa Rosita yı öneririm..

Oğlunun genel durumu çok iyi ..sizin yolunuz kısa gözüküyor..kolaylıklar diliyorum

5,8

Son düzenleme:
Merhaba güzel anneler uzun zamandır yazamadım.Öyle yoğun geçiyor ki günler İnanın günler karışıyor bazen.
Güzel haberlerim var sizlere 2 yaşında otizm teşhisi konan arkadaşımın oğlu bu sene 1.sınıfa başlamıştı annesi çok endişeliydi. Her şey çok güzel gidiyor onların adına çok mutluyum.kuzumuzun sadece heyecanlanınca el hareketleri kalmış durumda. O da çok farkedilir değil. Lütfen enerjinizi düşürmeden devam edin.Bazen havlu attığınızı tahmin ediyorum ben de öyleydim çünkü. Özel eğitimcimiz bu durumu aşan çocukların 2-3 senede ancak toparladığını söylemişti bizde de durum böyle oldu 2 senenin dolmasına az bir zaman kala inanılmaz bir ivme ile yolumuza devam etmeye başladık. Ama kurt düştü bir kere aklımıza ya onun için hep tetikteyiz karı koca. Diyet konusunda oldukça paylaşım var. Biz diyet olarak 6 ay sütü kesmiştik sadece.onun dışında bir şey yapmadım kısa bir süre de paketli gıda vermedim sanırım 1 ay kadar. Umarım faydalı olur tüm kuzulara her gün takipteyim sizi her gün okuyorum.yazacak bir şey gelmiyor aklıma çünkü biz artık 6 yaşındayız .sizinkiler ise daha ufak size faydalı bilgileri de daha önce uzun uzun yazmıştım aklıma gelen ya da duyduğum yöntemler olursa da hemen yazacağım sevgiler...

Sessiz kuzucum sen çok güçlü bir annesin sohbet edeceğiniz günleriniz yakın inşallah sadece biraz daha sabır dostum

Francis oğlunun ve arkadaşlarının gelişimine çoooooook sevindim..darısı hepimizin başına inşallah..o ivmeyi bende dört gözle bekliyor şuanki halimizede milyon kez şükrediyorum..

Kaynaştırma öğrencisi olarak mı devam ediyor arkadaşının oğlu? Ve dahi oda siz gibi bir sene daha uzattı mı anaokulunu?

5,8

Merhabalar yazınız için çok teşekkürler.Benim kızım iki kelimelik cümle kuruyor Ve ekolali var.Bu durumu aşmış sayılırmıyız.İki üç sene de toparlanır mı sizce.4 yaş 7 aylık kız.Yaşıtlarıyla sosyallik az ama.Büyüklerle daha iyi sayılır.

Dun oglumun kres ogretmenleri veli ziyaretine geldi.kres sahibi haric igretmenlerin hicbiri ozel durumunu bilmiyordu.dun bahsettum cok sasirdilar .3aydir gidiyor.cok memnunlarmis.asla otizm okdugunu düşünmüyorlar.aksine benim.cok pimpirikli oldugumu söylediler. Tum kurallara uydugunu.arkadaslarina adlariyla hitap ettigini.yonergeleri anlayip yerine getirdiğini soylediler.vs.icimde kuskular var ama artik atipikten ciktigini dusunmeye basladim.2kelimelik cumleleri cok fazla kemimesi var zaten.kendini iyi kotu ifade ediyor cok sukur.cok mutluyum.3.3ay

Maşallah çok iyiymiş Allah'ım devamını getirsin inşallah.Bizlere de nasip etsin böyle güzel şeyler duymayı.Benim kızım 4 buçuk yaş cümle kelime durumu sizinkiyle aynı.Dün öğretmeni arkadaşlarıyla şakalaşmaya başladı sesi çok mutlu oldum.Bir buçuk senedir aynı arkadaşları daha tam açılamadı kızım

Sevgili selametle oğluşun kaynaştırma raporu yok annesi de çok şaşkın umduğundan çok daha iyi geçiyor.benim oğlumdan 4 ay büyük eğer geç başlatma şansı olsaydı kullanacaktı biz aralık doğumlu olduğumuzdan 2011 illerle gitsin istedik.2 yıl anasınıfına gitti şu an da da gayet iyi gidiyor .
Sevgili sunay79 ekonun ne zaman nasıl biteceğini bilemiyorum selametle çok haklı her çocuk spektrumda farklı yerlerde hepsine iyi gelen yöntemler farklı farklı olabilir deneyeceksin ve sen bulacaksın onu en iyi tanıyan sensin nelerden hoşlanıyorsa onları kullan eğitime dahil et mesela ben inanılmaz yanlış olduğunu düşünen herkese inat bilgisayar oyunlarını hiç yasaklamadım hatta PlayStation aldım evime oğlumun arkadaşlarını davet edip birlikte oyun partileri düzenledik bize çok iyi geldi tableti azalttık ama asla yasaklamadım bir çok sayıyı harfi geometrik şekli burdan öğrendi sezgilerinize güvenin herşey güzel olacak ilgi ve sevgi ile aşarsınız merak etmeyin sevgiler

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır giremedim, Selametle, Francis sizlerede merhaba, sabırla hepimizi aydınlattığınız için eminim bütün arkadaşların kalbinde ayrı yere sahipsiniz.. Sizi burda görmek çok güzel..
Bizde durumlarda çok değişiklik yok. Ancak son günlerde kafamda bir soru işareti vardıki francis bilmeden yetişti :) Son günlerde ı pad den çizgi filme biraz dalmıştık. Ne olacak bu durum derken akşam yanına oturdum orda izlediği şeyler hakkında sorular sorduğumda cevap aldığımı farkettim. Hep sohbet yok sohbet yok diyordumya kısa kısa olsada sohbet ettik. Dezavantajı avantaja çevirebilirim diye düşünüyorum artık. Ipad yok diye kestirip atmıycam. Çizgi filme tren nereye gidiyor, araba nereye çarptı gibi bir sürü soru cevap yaptık. Gel bunu açalım dedim ıı ııı o güzel değil çirkin dedi.. bişekilde kısa sohbet ettik ve hoşuma gitti. Bu yüzden sesli çizgi filme tabi sınırlı zamanda deneme yanılma yoluyla ben içimde evet dedim..Onu ekran başında bırakmadan yanına oturup birlikte sizlerde deneyebilirsiniz. Bilmiyorum iyimi ettim..

Evet dostum doğru yoldasınız. Budur... Ben tabletin tv nin ve bilgisayarın oğluma belirli bazı beceriler kazanmasında yardımcı olduğunu düşünüyorum, fakat dikkat edilmeli yine de aşırıya kaçmadan onunla birlikteyken siz de yorumlar yapıp ne güzel sohbet etmişsiniz çok sevindim çizgi filmler birlikte izlendiğinde çok faydalı bence mesela pepee Keloğlan gibi akışı çok hızlı olmayan bilişsel gelişime uygun bölümleri olan hem eğlendirici hem öğretici olanları oldukça izledik. Mesela kel kavramını oğlum böyle öğrendi çizgi filmleri kullanın anlamlandırmasına yardımcı olun

Her nekadar cocuklara cizgi film izletmeyin deselerde,ben cocuguma tv yi hic yasaklamadim Tabi asiriya kacmamak sartiyla...Oglum bir cok seyi cizgi filmlerden ogrendi diyebilirim.Mesela izlerken karakterin adini soyleyerek anne dustu,uyuyo,agliyor gibi seyleri soyleyerek sohbet ortami olusturabiliyoruz.Kizimda ayni sekilde buyudu.Zaten istesemde sinir koyamiyorum.

Katılıyorum arkadaşlar.Kendi istemedikçe açmıyorum çünkü bu sefer sürekli izlemek istiyor.Ama anne TRT aç diyor mesela.Çocuk cümle kurmuş isteğini ifade etmiş açmazsam bu sefer konuşmaya gayretli olmayacak Belki.Doktora da sordum açabilirsin yarım saat bir saat sesi.Tabi sizlerinde söylediği gibiavantaja çevirip sohbet havasında olması lazım.Bir de çocukların arkadaşlarının yanında geri kalmamaları için tümden yasaklamamak lazımmış.Bakalım bugün içime bir his doğdu sanki bundan sonrası daha çabuk ilerleyecek.Her zaman böyle umutlu olmak dileğiyle

Arkadaşlar konusu geçmişken androidde 2 oyun önereceğim biri beepz diğeri tavşan ile eşek bu iki oyun da hayvanları ve bir çok şeyi öğrendi oğlum .

Herkese slm benimde otizm raporlu kızım var raporlu diyorum çünkü doktor hariç hickimse inanmıyor kızım 4 yaşında başka bir doktora götürdüm o bize gelişim geriliği olduğunu söyledi arada kaldım hangisi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…