- 27 Kasım 2016
- 4.385
- 18.343
- 208
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.961
İÇok teşekkür ederim hepinize alıntı yapmayı unuttuğum varsa kusura bakmasın. oğlumla ilgili olumlu düşünceleriniz ayrıca mutlu etti tabi. benim açıkcası dille ilgili bir kaygım pek kalmadı sanki, bugün maşallah tel elinde şarjı bitti net bi şekilde uzatıp "şarjı bitti" dedi, artık çoğu şeyi söylüyor. tabi sohbet havası yok tam. darısı dil gelişimi az yada olmayan kuzularımıza. dil gelişimi insanı çok rahatlatıyor. buarada sessizkuzu oğluma üstün zekalı diyende çok doktor oldu ama bunlar başka branş doktorlarıydı (göz, çocuk doktoru gibi) bir de ilk özel eğitimdeki çocuk gelişimci üstün zekalı dedi. ama zeka geriliği kadar bunda da zorlanırsınız. bu tarz çocuklar çok zorlar dedi. benim abim üstün zeka sınıfına girecek cinsten anadolu lisesi, fen lisesi sonra boğaziçini bitirip ama tabiri caizse bir baltaya sap olamamıştıryetişkin hiperaktivitesi var anlık kararları ve başkasının yanında çalışamama, uzun süreli arkadaş sıkıntısı gibi...
sessizkuzu sizinde mi raporunuz yok? şuan çocuk psikoloğu ile nasıl bir yol izliyorsunuz?
hasbeeandgone okuduğum kadarıyla ilk çocuğunuzda bu sorunu aşmışınız, muhtemelen genetik bir yatkınlık var inanıyorum ki küçğk oğlunuzda da aşacaksınız Allahın izni ile...
Sunay79 çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz ama maalesef hayat koşturmacamız da var para kazanmamızda gerekiyor, yeterli zamanı ayırmak bu nedenle zorlaşıyor. ben maalesef bu zamana kadar oğlumun hep fiziksel geriliği üzerine düşmüştüm ve bir anne için itirafı çok güç ama bir bağlanma problemimizde vardı. ne zamanki bunları aştım gelişme başladı sanki.
Selda2013 gölge ablayı kreş mi ayarladı? ben dışarıdan kendim ayarlamayı düşünüyorum. bazı kreşler sizin dediğiniz şekilde çalıştırıyor ama birebir ilgide sorun olabiliyor. kreşte kısa süreli de olsa diğer çocukları da yanına bırakabiliyorlar yada başka işler verebiliyorlar. gölge ablanın çocuğa neler yapacağını söylemeyip öğretmene dikkati çekmesi de çok önemli tabi. "hadi sen de sıraya gir" değil de eğer çocuk öğretmenin komutuna uymuyorsa "öğretmenin ne diyor" şeklinde önce dikkati çekmeli deniliyor. yani çocuk gölge ablayı değil öğretmeni dinlediğini bilecek. 1 yıl kadar kreşte de çalıştım maalesef özel kreşlerde ticari kaygı çok oluyor. Siz maşallah çok faydasını görmüşsünüz ne güzel darısı bizlere inşallah.[/QUO
ewt canım bize kreş ayarladı.dışarıdan birini okula sokamayız bunun sorumluluğunu alamam benim stajer kızlardan birini verebilirim ancak dedi ve o şekilde başladı.. dediğiniz gibi gölge ablayıda ben yönlendiriyorum şöyle yap böle yap die.. Mesela benim oğluma kısa cümleler kurarak kitap okumasını,,gözünün içine bakarak konuşmasını,grup oyunlarında mutlaka onuda teşvik etmesi gibi..sizin oğlunuz özel eğitime gidiyormu.?
Ne güzel sizin için gurur verici. Buradaki herkese nasip olsun inşallah .Kızlar size bi şey söylicem hani ben demiştim ya 1. Sınıfta kızların benim büyük oğlana iğrenerek baktıklarını yakalamıştım diye çok net. Şimdi önce çocuğum konuşsun diyorsun bi sonraki aşamada da konuşuyor ama bi garip hayatta evlenemez biz ölünce nolcak falan demeye başlıyorsun sabah sınıf kahvaltımız vardı kız anneleri bana dedi ki senin oğlan çok Çalışkan hem efendi arada bizim kızları çalıştırsa kızlar ondan saygıyla bahsediyor diye. Yaaaa öyle sevindim ki iğrenerek bakılan çocuktan saygı duyulan delikanlıya...ki o zamanda 7 yaşındaydı demek ki büyüdükçe toparlıyor davranışlar da
. paylaşmak istedim darısı tüm garip yavrularımıza öncelikle bu forumdaki kuzucyklara... rabbim bize muratlarını göstersin inş.
İdeal damat adayı anlaşılan maşallah :))Allah ım iki yavrunuzun da daha nice güzel günlerini göstersinKızlar size bi şey söylicem hani ben demiştim ya 1. Sınıfta kızların benim büyük oğlana iğrenerek baktıklarını yakalamıştım diye çok net. Şimdi önce çocuğum konuşsun diyorsun bi sonraki aşamada da konuşuyor ama bi garip hayatta evlenemez biz ölünce nolcak falan demeye başlıyorsun sabah sınıf kahvaltımız vardı kız anneleri bana dedi ki senin oğlan çok Çalışkan hem efendi arada bizim kızları çalıştırsa kızlar ondan saygıyla bahsediyor diye. Yaaaa öyle sevindim ki iğrenerek bakılan çocuktan saygı duyulan delikanlıya...ki o zamanda 7 yaşındaydı demek ki büyüdükçe toparlıyor davranışlar da
. paylaşmak istedim darısı tüm garip yavrularımıza öncelikle bu forumdaki kuzucyklara... rabbim bize muratlarını göstersin inş.
bende böyle diyorum hep ahh oğlum ilerde aşık olsa evlense cocuğu olsa diye inşallah bu günleri görebilirim Allahım içimiCümlemizin.... ben çocuk konuştuktan sonra bu evlenme işini kafama çok takmıştım benim gibi olanlara moral motivasyonu olsun diye yazdım
Valla bi evlenebilseler çok iyi bi kv olcam
bende böyle diyorum hep ahh oğlum ilerde aşık olsa evlense cocuğu olsa diye inşallah bu günleri görebilirim Allahım içimi
Görüyor .
Ne Tatlısın ya. Ağzından bal damlıyor . İnşallah küçük oğlunda çok iyiValla inanmazsın ben seni düşünerek yazdım çünkü senin oğlan maaşallah bayağı konuşuyor aynı aşamalardan geçince anlıyoruz birbirimizi
Yaziklarinizi hep okuyorum belkide tek icimi rahatlatan benimle ayni sikintiyi ceken sizlerin yazilari...
Sizler hep gelisti konustu veya ilerledi ditorsunuz masallah benim oglum subatta bes yasina girecek halen konusmuyor kres kreste yardimci ablasida var. Ozel egitim aldiritoruz komutlarin cogunu aliyor anlamsiz biseyler konuşuyor ancak konusmuyor... cook hareketli hic durmuyor surekli çekmeceleri aciyor. Biseyleri dagitiyor yogunlasip otun oynamiyor. Icinizde bu sorunlari yasayipta duzelen oldu mu. Cok merak ediyorum
Simdiden tesekkurler.
Merhaba benim de kızım mayısta 5 olacak.Sizin çocuğunuz gibi sürekli çekmece açar kapatır kendi odası yetmez yatak odasındaki dolapları da boşaltır.Döktüklerini toplamaktan artık çok yoruldum.Sabah 5 te uyanır.Her sabah peşinde dolanmaya halim olmuyor.O da tabi fırsattan istifade yaramazlık peşinde.Tokaları çorapları kitapları hep ortada.Bir de parfüm kutusunun içinde köpük var onu keşfetmiş sökmüş ortalık köpük Ne yaptın deyince kar yağıyor diyor bir de:))Sizde konuşma hiç mi Yok biz de iki kelimelik cümle var.Ama daha çok tek kelimeyle konuşmayı tercih ediyor.Su diyor mesela kızım be diyecektin deyince su ver diyor.Benimki eğitim almıyor.Sıkıntıya gelemeyen bir çocuk kendim vermeye çalışıyorum eğitimini.Yaziklarinizi hep okuyorum belkide tek icimi rahatlatan benimle ayni sikintiyi ceken sizlerin yazilari...
Sizler hep gelisti konustu veya ilerledi ditorsunuz masallah benim oglum subatta bes yasina girecek halen konusmuyor kres kreste yardimci ablasida var. Ozel egitim aldiritoruz komutlarin cogunu aliyor anlamsiz biseyler konuşuyor ancak konusmuyor... cook hareketli hic durmuyor surekli çekmeceleri aciyor. Biseyleri dagitiyor yogunlasip otun oynamiyor. Icinizde bu sorunlari yasayipta duzelen oldu mu. Cok merak ediyorum
Simdiden tesekkurler.
Bir de hareketliliğine ilaç vermediler miMerhaba benim de kızım mayısta 5 olacak.Sizin çocuğunuz gibi sürekli çekmece açar kapatır kendi odası yetmez yatak odasındaki dolapları da boşaltır.Döktüklerini toplamaktan artık çok yoruldum.Sabah 5 te uyanır.Her sabah peşinde dolanmaya halim olmuyor.O da tabi fırsattan istifade yaramazlık peşinde.Tokaları çorapları kitapları hep ortada.Bir de parfüm kutusunun içinde köpük var onu keşfetmiş sökmüş ortalık köpük Ne yaptın deyince kar yağıyor diyor bir de:))Sizde konuşma hiç mi Yok biz de iki kelimelik cümle var.Ama daha çok tek kelimeyle konuşmayı tercih ediyor.Su diyor mesela kızım be diyecektin deyince su ver diyor.Benimki eğitim almıyor.Sıkıntıya gelemeyen bir çocuk kendim vermeye çalışıyorum eğitimini.
Merhaba,bu sitedeki cocugum konusuyor,gelisiyor diyen annelerin sevinclerine ortak oldugumuz gibi,cocugumda hic bir ilerleme olmuyor diyen annelerin uzuntulerinede yurekten ortak oluyoruz.otizm oyle ucu kapali bir sey ki,gelisme gosteren bir cocugun bi sure sonra geriye gitmesi oldugu gibi,hic ilerleme olmayan bir cocukta bir anda ataga gecebiliyor.Tek soyleyecegim sey umudunuzu kaybetmeyin.umudumuzu kaybetmeyelim....Gun dogmadan neler dogar.Tum Cocuklarimizin iyilesmesi dilegi ile...Yaziklarinizi hep okuyorum belkide tek icimi rahatlatan benimle ayni sikintiyi ceken sizlerin yazilari...
Simdiden tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?