Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
İ

Sağol canım yorumlarına,
Evet çocuk psikiyatristi de öyle dedi bizim ailede genetik bi yük varmış Maalesef benim büyük oğlumun durumu bizi rehavete sürükledi 2,5 yaşından beri özel eğitim alıyoruz gerçi ama hep abisi gibi olacak düzelecek diye ağırdan aldık ta ki doktor her çocukta bu genlerin duşa vurumu farklı olabilir diyene kadar diyorum ya hala ekolali yapıyoruz ama biz de ilerledik önceye göre rabbim iyi günlerini göstersin cumamız mübarek olsun
( bu arada yine tekrarlıyorum seninki üstüm zekalı inş oğlan dayıya kız halaya :))

ewt canım bize kreş ayarladı.dışarıdan birini okula sokamayız bunun sorumluluğunu alamam benim stajer kızlardan birini verebilirim ancak dedi ve o şekilde başladı.. dediğiniz gibi gölge ablayıda ben yönlendiriyorum şöyle yap böle yap die.. Mesela benim oğluma kısa cümleler kurarak kitap okumasını,,gözünün içine bakarak konuşmasını,grup oyunlarında mutlaka onuda teşvik etmesi gibi..sizin oğlunuz özel eğitime gidiyormu.?

Kızlar size bi şey söylicem hani ben demiştim ya 1. Sınıfta kızların benim büyük oğlana iğrenerek baktıklarını yakalamıştım diye çok net. Şimdi önce çocuğum konuşsun diyorsun bi sonraki aşamada da konuşuyor ama bi garip hayatta evlenemez biz ölünce nolcak falan demeye başlıyorsun sabah sınıf kahvaltımız vardı kız anneleri bana dedi ki senin oğlan çok Çalışkan hem efendi arada bizim kızları çalıştırsa kızlar ondan saygıyla bahsediyor diye. Yaaaa öyle sevindim ki iğrenerek bakılan çocuktan saygı duyulan delikanlıya...ki o zamanda 7 yaşındaydı demek ki büyüdükçe toparlıyor davranışlar da
. paylaşmak istedim darısı tüm garip yavrularımıza öncelikle bu forumdaki kuzucyklara... rabbim bize muratlarını göstersin inş.

Ne güzel sizin için gurur verici. Buradaki herkese nasip olsun inşallah .

İdeal damat adayı anlaşılan maşallah :))Allah ım iki yavrunuzun da daha nice güzel günlerini göstersin

Cümlemizin.... ben çocuk konuştuktan sonra bu evlenme işini kafama çok takmıştım benim gibi olanlara moral motivasyonu olsun diye yazdım
Valla bi evlenebilseler çok iyi bi kv olcam
bende böyle diyorum hep ahh oğlum ilerde aşık olsa evlense cocuğu olsa diye inşallah bu günleri görebilirim Allahım içimi
Görüyor .

Valla inanmazsın ben seni düşünerek yazdım çünkü senin oğlan maaşallah bayağı konuşuyor aynı aşamalardan geçince anlıyoruz birbirimizi

Yaziklarinizi hep okuyorum belkide tek icimi rahatlatan benimle ayni sikintiyi ceken sizlerin yazilari...
Sizler hep gelisti konustu veya ilerledi ditorsunuz masallah benim oglum subatta bes yasina girecek halen konusmuyor kres kreste yardimci ablasida var. Ozel egitim aldiritoruz komutlarin cogunu aliyor anlamsiz biseyler konuşuyor ancak konusmuyor... cook hareketli hic durmuyor surekli çekmeceleri aciyor. Biseyleri dagitiyor yogunlasip otun oynamiyor. Icinizde bu sorunlari yasayipta duzelen oldu mu. Cok merak ediyorum
Simdiden tesekkurler.

Canım öncelikle geçmiş olsun,
Benim büyük oğlanın kelimesi yoktu 2yaş 9 aylığa kadar sonra birden cümlelere geçti ama tam seninki kadarken yuvadan çağırmışlardı oğlunuz bi garip psikiyatriste götürün diye.
Şimdi küçükle hastanedeydik dün akşam yaşıtı bi kız vardı yan yatakta yatan. Güldüm halimize kız babasına diyor ki bizimki için "hani o bebek ya bilmiyor " yani hepimizin alacak çok yolu var
Hani ben pişmanlıklarım var rehavete kapıldık dedim ya şu yüzden nerde oturuyorsun bilmiyorum ama İstanbul Mecidiyeköy ve Bakırköy'de otizm üzerine isim yapmış yerler var belki yuva yerine orada tam gün kalabilir oralarda çok ciddi ilerleme kaydedenleri dinledik özelden yazarsan isim de verebilirim belki reklam yasaktır ben götürücem ams araba da sıkıntı var herhalde ocakta başlıcaz bizde konuşma olduğu için 12 saat rapor ve 10 saat program üzerine + kreş yeterli olur dediler 3 gün özel eğitim 3 gün kreş şeklinde olacak. Bi de selametlenin yazılarına bak. O diyetten çok fayda gördüğünü söylüyor ben maalesef yapamadım ama denemeye değer ruh pastası vardı o da cd otizmin Facebook saki sayfasını b6 vitamin düzeyini vurguluyordu onun yazılarına da bakabilirsin
Tabii ki benim küçük içinde buradakiler için de çok yol var önümüzde ama biz büyüğü Nişantaşı'nda bi yere götürüp avuç dolusu para veriyorduk bi psikoloğa geç geldin erken gittin vs eşimle bi sabah bi tartışmışlar adam siz benimle tartışacağınıza önce yaygın gelişimsel bozuklukla ilgili kitaplar okuyun demişti yani hayat insana güzel sürprizler de hazırlıyor illa büyüyorlar bu çocuklar da 6 yaşı 5 yaşından 7 yaşı 6 yaşından daha iyi olacak ve belki de zamanla tanıları ortadan kalkacak hepimizin tek temennisi bu
Dua bizden sürprizler rabbimden. Bu arada bugün bi sınavımız var dua beklerim arkadaşlar rabbime emanet olun inş

Merhaba benim de kızım mayısta 5 olacak.Sizin çocuğunuz gibi sürekli çekmece açar kapatır kendi odası yetmez yatak odasındaki dolapları da boşaltır.Döktüklerini toplamaktan artık çok yoruldum.Sabah 5 te uyanır.Her sabah peşinde dolanmaya halim olmuyor.O da tabi fırsattan istifade yaramazlık peşinde.Tokaları çorapları kitapları hep ortada.Bir de parfüm kutusunun içinde köpük var onu keşfetmiş sökmüş ortalık köpük Ne yaptın deyince kar yağıyor diyor bir de:))Sizde konuşma hiç mi Yok biz de iki kelimelik cümle var.Ama daha çok tek kelimeyle konuşmayı tercih ediyor.Su diyor mesela kızım be diyecektin deyince su ver diyor.Benimki eğitim almıyor.Sıkıntıya gelemeyen bir çocuk kendim vermeye çalışıyorum eğitimini.

Bir de hareketliliğine ilaç vermediler mi

Merhaba,bu sitedeki cocugum konusuyor,gelisiyor diyen annelerin sevinclerine ortak oldugumuz gibi,cocugumda hic bir ilerleme olmuyor diyen annelerin uzuntulerinede yurekten ortak oluyoruz.otizm oyle ucu kapali bir sey ki,gelisme gosteren bir cocugun bi sure sonra geriye gitmesi oldugu gibi,hic ilerleme olmayan bir cocukta bir anda ataga gecebiliyor.Tek soyleyecegim sey umudunuzu kaybetmeyin.umudumuzu kaybetmeyelim....Gun dogmadan neler dogar.Tum Cocuklarimizin iyilesmesi dilegi ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…