Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Şehir dışından gitmek gelmek çok sıkıntı. Eşimle konuştuk 15 tatilden sonra artık rapor alıp gitmeye karar verdik hem yoğunluk azalmış olur hem de oğluma çok eziyet etmemiş olurum. Ama randevusuz gidebilme olayı çok iyi oldu gerçekten çok şükür

0507 2474946 nazire hanim bu cem kinacinin sekreteri arayip ogrenin ayda bi kere istnbula geluyor galiba cem bey..

Carslon balık yağı kullanıyorum bebegimde bir şişe aldık acaba kullanım süresi varmı yoksa şişe bitene kadar devam edebilirmiyiz sanki forumda 2 ay gibi bir süre var diyorlardi

Forever balık yağndan memnun kalan var mu? Tanıdık, çocuğunu bu balık yağıyla iyileştrdim dedi. Gerçek mi? Kullanan varsa memnun mu? Ben daha önce möller kullandm, değrleri yüksekti ve memnundm

Araştıranlar zaten bir yerlerde denk gelmiştir mutlaka ama başlığı görünce yazmak istedim yine de. Daha önceki mesajlarda da bahsedilmiş olabilir belki... Otizmle mücadele edenlerin GAPS diyetini mutlaka araştırmasını ve kitabını edinmelerini öneririm (Adalin Yayıncılık - Bağırsak ve Psikoloji Sendromu). Zor bir perhiz, ben de bazı kronik rahatsızlıklarımı tedavi etmek için uyguluyorum yaklaşık altı aydır (egzama, tekrarlayan anemi ve enfeksiyonel rahatsızlıklar) ama çıkış noktası otizm.
Bence herkesin alıp okuması gereken bir kitap.

Siz uygılayıp da memnun kalanlardan mızınz? 6 yaşnda atipik oğluma bir haftadır uyguluyorz. Glutensiz un aldk, abur cuburu, ekmeği kestk. İşalah fayfasnı görürüz. İlk isteğim oğlumun yaşıtlarıyla ilgilenmesi ve konuşması. Çok geride kaldık

Şimdilik memnunum ama en az bir yıl uygulamam gerekiyor. Maalesef glutensiz de olsa hiçbir tahıl ürünü yedirmemeniz gerekiyor Sıkıntı gluten değil, nişasta. Kitabı okuma fırsatınız olmadı sanırım. Ben mutlaka okumanızı tavsiye ederim, çok yardımcı olacaktır. İnternet çok güvenilir olmayabilir bilgi açısından. Umutsuzluğa düşmeyin lütfen, zor ama birebir uygularsanız çok faydasını göreceğinize eminim.

Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun dileyerek başlayayım, oğlum 3 ay önce atipik otizm tanısı aldı. Ama dr. Bizim yanitlarimiza göre rapor yazdı desem yanlış olmaz. Çünkü dr.a gittigimizde beynimiz de atipik otizm şüphesi ile gittik ve sorulan sorulara bu yönlü cevap verdik. O dönem hakikaten göz teması parmak ucu yürüme etrafında dönme konusmama (hala konuşmuyor 15 e yakın hayvan sesi cikarmaya ve arada tek tük kelimeler söylemeye başladı) adına bakmaması vb durumların hepsi vardi. Şimdi ise sadece kakasini yapacagi zaman parmak ucu az da olsa dönme var. Özel egitime başlayalı yaklaşık 2 ay oldu, tv tablet 3 aydır yok, aynı şekilde aburcubur %99 oraninda azaldı. Bu zaman zarfında daha önce yemedigi bir kaç çeşit yemegi yemeye başladı. Avm gezerken yasitlarini incelemeye başladı, 1 yasina kadar varligindan pek oralı omadigi kardesiyle beraber oyun oynamaya (kısıtlı) başladı. Son bir kac gündür bezini degistirirken çiş ve kakasini kontrol etmeye (bakmaya calisarak ) başladı. Dogdugundan beri kabiz, o yuzden hep koşarak ve ağlayarak yapardı, son 2 hafradir bezini degistirmek icin actigimda surprizle karşılaşıyorum, biz farketmiyor uz bile, bir sure probiyotik sase kullandık. Arasira hala veriyorum, Komutlara uymaya başladı. Parmagini hep kullanıyordu. Hala da kullaniyor. Trencilik oynuyoruz. Ucak olup uçuyoruz. Kardesiyle tünel yapıp kovalamaca oynuyor, muzik esliginde dans ediyor. Ali baba şarkısında tam zamaninda olmasa da havan seslerine eşlik ediyor. Disarida sürekli kacmaya çalıştığı icin arabasiz çıkmaya korkardım artik elimizi tutuyor. Araba geliyor deyince kenara kaçıyor. Eve gelen misafirin gitmesine engel olmaya olamıyorsa onlarla birlikte gitmeye çalışıyor. Ilk deda teyzesiyle uyudu. Kardesi uykudan uyaninca mutlu oluyor sarilip öpüyor onu. Kutularin icine dogru renk topları atıyor. 1 e kadar sayıyor. Gerisini bizden bekliyor. 3 demeden başlamıyor her be yapıyorsa. Parmaklarına mandal takıyor. Oyuncaklarını dagitmayi seviyor asla toplamaz. Dogdugundan beri bütün dünyayı ağzı ile tanıdı, hala minik kaçamak oluyor. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama bir anneyi annelerden başka kimse anlamaz. Oglum atipik otizm olma ihtimali sizce nedir ? Su aralar gasp diyetine başlamak konusunda kararsız kaldim. Yoksa sadece kardesle beraber gelen ihmal ce uyaran eksikligi mi bu

Merhaba ,bazı yazdıklarınızda sanki oğlumu okudum . Benim oğlumda 3 yasinda bizde otizm düşünerek Dr Dr gezdik . Bizede tanı konmadi en son gittiğim Prof. Bir süre izleyelim otizm tanısı hemen konamaz demişti. Dediklerini yaptık ve 1.5 ayda çocuk inanılmaz değişti konuşma evet yoktu ama takıntılar azaldı kömütlar başladı açıkçası algıları açıldı. Biz özel eğitim almıyoruz yarım gün 3 ay kreş şimdi tam güne gectik. Kontrolde Dr otizm diyemeyiz tv ye ve yanlız büyümeye bagliyorum ama aynı şekilde bol ilgi sevgi oyun sürekli oyun hayal gücü geliştirici bu şekilde devam edeceğiz. Sizinde durum sanırım bizim ki gibi ama önemli olan otizmmi degilmi değil yaşıtlarından gerimi evet geri ve yasitlarina yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. En kısa sürede bu zor günleri atlatmaniz dileğiyle...

Dr. Egitim almamız için zoraki yazdı gibi, insanın içine şüphe düştü mü? ????

Merhaba Selfilas,

İçinde bulunduğun durumun ne kadar üzücü olduğunu ben dahil buradaki tüm anneler biliyor. Paylaşımını okuyan her anne üzüntünü seninle paylaşıyor emin ol. Buraya yeni gelen birini gördüğümde içim sızlıyor. Keşke hiç böyle bir foruma gelmesek... Ama böyle bir paylaşım yeri olmasından da mutluyum açıkçası. Bizi, yaşadıklarımızı anlayanlar var.

Anlattıklarınıza göre oğlunuzda yaşıtlarına göre bir gerilik var, zaten siz de fark etmişsiniz ve çözüm arıyorsunuz. Şimdi bu geriliğin adının bir önemi yok. İster otizm olsun, ister uyaran eksikliği, isterse tepkisel bağlanma bozukluğu, vb. önemli olan açıkları bir an önce kapatmak. Tanıya takılmayın diyorum ama, biliyorum ki durumu kontrol etmeyi öğreninceye kadar tanı tanı tanı diye isim bulmaya çalışacaksınız. Emin olun bizler de öyleydik.

Ama sevinmelisiniz ki kısa zamanda çok yol almışsınız. Bu demek oluyor ki oğlunuz aradaki farkı çabuk kapatabilecek. İlgi, sevgi, hoşgörü ve eğitim şart. Eğitim derken ben kreşin olmazsa olmaz olduğunu düşünenlerdenim. Özel eğitim mi, kreş mi derseniz öncelikli olarak kreş. Bizimkilerin temel sorunu sosyal olamamaları nedeniyle içine kapanık ruh hali sergilemeleri. Çok çocuk, çok örnek görme, hızlı öğrenme ve daha çabuk çözüm... Görerek, yaşayarak hayata daha çabuk adapte oluyorlar. Ama özel eğitimin de birebir ders olması nedeniyle aradaki farkın kapanmasında faydalı olduğunu düşünenlerdenim. Bizim doktorumuz oğlumun durumunu iyi bulmuş, sadece kreşle aradaki farkın kapanacağını söylemişti, ama riske atacak zamanımız olmadığı için biz özel eğitim desteği de alıyoruz. Çok değil 7-8 ay öncesinde ben de kendimi burada bulmuştum. Ve şunu söyleyebilirim çok kötü zamanlar geçirdim, yılgınlıklarım oldu, tükenmiş hissettim kendimi zaman zaman. Ama mücadeleyi bırakmadım. Şimdiyse meyvelerini yavaş yavaş topluyoruz. Oğlum konuşma dışında yaşıtlarıyla aynı seviyede. Dil gelişimi de eskiye oranla hızlandı, en azından artık isteklerini ifade edebiliyor, ortak güldüğümüz, sevindiğimiz, paylaşımlarımız var. 8 ay öncesinde "ayakkabını getir" dediğimde yüzüme yabancı gibi bakan oğlum, artık ayakkabılarını getirip "ayyakabı giydir, gidelim" diyebiliyor. Eksikleri var, biliyoruz, görüyoruz ve onları tamamlamaya çalışıyoruz. O kadar çok örnek gördüm ki bu zaman içinde. Hepsinin hikayesinin başlangıcı bizimki gibi, sizinki gibi. Ama şu an neredeyse tamamı çok iyi durumda. Şimdi tanı ismini bırakın, sakın çaresiz hissetmeyin kendinizi, "neden biz" diye sorgulamayın, yapabileceklerinizi yapın.

Ve inanıyorum ki sizinki de dahil buradaki birçok çocuk yaşıtlarını yakalayacak, bu yaşadıklarımız da geçmişte kalacak.

(oğlum 3 yaş, 9 aylık)

Merhaba Selfilas,
Sevgili sessiz kuzu çok güzel cevaplamış sorularını benim oğlum 12 aylıkken doktor takibine başladık 22 aylıkken atipik otizm teşhisi aldık. Otizm her çocukta çok farklı, beynin hangi alanı ne kadar etkilenmiş herkeste farklı. Doktor tanıyı koyarken durum iyiye gidiyor tanınız değişebilir dedi bize. Yani çocuklarımızın gelişimi normal değil bunu farkettik ve normale en yakın hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Ben hala düşünüyorum acaba tanımız gerçekten atipik otizm mi diye.. oğlumun davranışlarına göre cevap değişiyor, bazen evet diyorum belirtiler o yönde bazen de yok diyorum bizim sorunumuz farklı sanki..
Bu arada oğlunuz kaç yaşında? Allah yardımcımız olsun, kolaylıklar versin.
(Oğlum 24 aylık)

Bizim durumumuz daha güzel anlatılamazdı. Yüreğine sağlık.

Kızlar bi şey sorcam bana bi arkadaş Anka diye İstanbul Büyükçekmece de spor ve eğitim koçluğuyla tedavi eden bi yer önerdi fikri olan???

Çok çok teşekkür ederim tatil bitmeden yola düşmek lazım artık
İklimya merhaba
Hasan hocaya muayene konusunda eksik bilgi vermişim bunu yeni öğrendim şehir dışından gelenler eğer randevusuz gelecekseniz bulunduğunuz ilde bir devlet hastanesinde yeşil alandan çocuk metabolizma bölümü yan dal için kayıt açtırmanız gerekliymiş.
Yan dal kaydı olmadan barkod verilmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…