Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
İstanbul Halkalı Kanuni s s eğitim ve araştırma hastanesi dr Hasan önal çocuk metabolizma. Ama önce normal çocuk dr sevk ediyor galiba ben zar zor günler sonra araya birilerini koyup aradan randevu aldım 15 tatilde aradan kimseye bakmıyormuş cuma hariç hergün poliklinikteyim dedi valla eşimle biz çok beğendik ayrıca kişiliğini de

Biz de ayrıntılı metabolizma testi yaptırmıştık.Ama Bakırköy de.Normal çocuklar gibi beslenmesine devam etsin demişti birşey çıkmamıştı.Ama Hasan Önal sistemi daha farklı herhalde.Ona da göstermek istiyorum

Eski tetkiklerinle gidersin tekrar aynı şeyler için kan alınmasın bi de genetik tarama da yapıyoruz dediler 10 gün sonra çıkıyor inş faydası olur

Eski tetkiklerinle gidersin tekrar aynı şeyler için kan alınmasın bi de genetik tarama da yapıyoruz dediler 10 gün sonra çıkıyor inş faydası olur
İnşallah canım bir kısmet olmadı gitmek.Ben hep Ahmet Aydın a gitmek istiyordum vefat etti.Eşim de Zaten bu hastaneleri ayarladı.Şimdi de Hasan Önal a gitmeyi çok istiyorum Aslında randevu almıştık çocuk doktorundan ama profesör e götürdüğümüz güne denk geldi iptal etmek zorunda kaldık.

Yeter ki faydamız olsun birbirimize

Senin ve oğlunun adına çok sevindim canım..umarım basamakları daha hızlı atlamanıza vesile olur diyet kararınız...Allah yardımcınız olsun..biz 1 seneyi doldurmak üzereyiz diyette..faydasını gördüğümü her zaman burdan paylaştım..
Bu arada ilk tahlil sonuçlarının bir kısmı çıkmıştır haberin olsun..hastanenin adını yazıp tahlil sonuçları diye yaz gelir..oğlunun TC nosunu yazdığındada bilgilere ulaşırsın..mhrs den..

Kolaylıklar diliyorum..

5,10 yaşında benim oğlum..bu notu düşen herkeze teşekkür ediyorum ayrıca..böylece çocuğunuzun hangi gelişim döneminden bahsettiğinizi daha iyi anlayabiliyorum..

selametle, özellikle dikkat ediyorum oğlumun ayını yazarken okuyanlara faydalı olsun. Bunu ilk sen söylemiştin belirtin diye çok teşekkür ederim bu çok önemli bir ayrıntı çünkü.

Sabırlı ol merhaba
Sizin tanınız kesin miydi? Oğlunun genel durumu iyi diye hatırlıyorum..

Hasan Önal Kanuni sultan Süleyman hastanesinde çocuk metabolizma bölümünde doçent dr..gerçek bir bilim insanı..
Hocanın diyetini nette otistikler için diyet listesi diye arattırırsan bulabilirsin..hoca tahlil sonuçlarınızı güzel bulursa diyete gerek görmeyebilir..çocuğu çok zorluyor diyet çünkü sosyal anlamda...

Değilse tabiki tüm çocuklarımız için genel kural organik ve zamanında çıkan sebze ve meyveyi yemek..paketin içine kimyasal bombardımanı ile doldurulmuş tüm ürünler ise tabiki yasak..et kemik sulu yemekler ve çorbalar..probiyotik gıdalar gibi besleyici değeri yüksek besinler ilk tercihlerimiz...

Kolay gelsin..
5,10 oğlum

Merhaba oglumun herhangi bi tanisi yok.Gelisim geriligi,uyaran eksikligi vs.denildi.Ama ben bu tani olayina takilmayali cok oldu.Dr larin cocugunuz otizmli degil demesi beni hic bir zaman rahatlatmadi.Cunku cocugum diger cocuklar gibi degil,bunun farkindayim.Ama son zamanlarda cok fazla gelisme oldu oglumda...evet hala digerleri gibi degil ama okadar buyuk bir cabasi var ki...Bizim dunyamiza karismaya az kaldi gibi geliyor...Diyeti dusunuyorum ama basarabilirmiyim bilmiyorum..oglum herseyi yiyor bi ara cok seciciydi.Sutu cok seviyor.ama artik vermiyorum.Simdilik basit seyleri keserek baslayabilirim diye dusunuyorum.Krese devam ediyoruz...32 aylik oglum.

Arkadaşlar öncelikle hayırlı cumalar, Sizlere bir fikir danışacagim. Oğlum yaşıtlarından geride 3 aydır oyun yarım gün kres bayağı ilerledik. Daha öncede bahsettim kreşi tam güne çevirmeyi düşünüyoruz diye . 1 haftadir tam güne döndük. Ama ilk 3 günden sonra gitmek istememeye başladı. Kapıda ağlamalar sabah hazırlanırken çantamı saklıyor. Ayakkabı giyimemek için panduflarini çıkarmıyor. Bin türlü yolu deniyor. Kreşte bazen uyumlu oyunlara katılım gösterim etkinliklere katılıyormus bazen ağlama krizleri . Öğretmeni alışır eğer yarıma dönersek ağlayarak her sorunu çözeceğini zanneder alışma süreci düzeni değişti bu tavrı normal diyor yarım günü çok seviyordu . Ama iki üç gündür gitmek istemiyor çok tepkili 3 yasinda içim acıyor. Sizce yarım güne mi geçmeliyim tekrar yoksa istikrarlı bir şekilde tam gün devammi edelim . Tecrubelerinize ihtiyacim var.Yardımcı olursaniz çok sevinirim.

Benim oğlan 6 yaşında her sabah kapıda nasıl mahzun nasıl dökülüyor sessizce gözyaşları içim parçalanıyor ama herşey kapıdan girene kadar bana dediler ki acaba evde mi kalsaydı tedirginliğim çocuğa yansıyormuş artık daha motive edici sözlerle yolluyorum bi de yanında acaba yollasamasak mı derseniz negatif şeyler konuşursanız küçücük çocuk tam gün yuvada falan etkilenir diyorlar bence hemen pes etmeyin yuvadan video isteyin derim
Allahlolaylık versin hayırlı cumalar

Merhaba , cevap için çok teşekkürler. İlk ağladığında bütün gün okadar elim ayağım titrediki psikiyatri ye kendime randevu bile almıştım sonra iptal ettim bana ne yapacakki dedim annelik duygularimimi koreltecek ne yapacak. Yanında konuşmuyorum ona okulun reşimlerini öğretmenini gösteriyorum öğretmenini seviyor . Ama tam gün şuan etkiledi onu kresle sürekli tlf fotoğraf video irtibattayim. Bazen huysuz mizmiz ağlamaklı ağlıyor. Bazen diğer çocuklarla etkinliklere katılıyor. Bana alışma süreci normal deniyor . Pes etmemeye çalışıyorum. Herşey onun için. Rabbim mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine hepimizin yavrusuna şifa versin inşallah. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için bana güç veriyor benzer şeyleri yaşadığımız annelerin desteği.

Bence alışıncaya kadar 1 saat geç götürün gezin biraz hava alsın yolda konuşarak okula gidin ben böyle çözdüm başta benimki de böyleydi yavaş yavaş saatine kaydık farketmedi bile

Aynen canım ben de çok memnunum bu gruptan geçenlerde bi muhabbeti geçti ya çocuk peşinde koşturmanın zannediyorum ki bi ben koşturuyorum bi de tabii üzerimizde 6 yılın yorgunluğu var bugün Doğum günümüz
Yuva konusunda şöyle bi durum var aslında çok sosyal çocuklar hariç hiçbiri yuvaya gitmek istemiyor evdeki rahatlık Yok disiplin var vs...
Bi de bizim çocuklar zaten ortam değişikliğine daha çok tepki gösteriyorlar daha kaygılı daha anneciler. Bi de ağlıyor ama kendini ifade edemiyorlar tüm bunlar anne olarak travma yaratıyor bizler de... ama napalım herkes diyor ki sosyalleşmesi için okul şart. BiZe düşen de sebepler planında elimizden geleni yapmak gerisini Allah dan beklemek. İnan ben de bağrıma taş basarak yolluyorum ama yuvaya da güveniyorum çok ilgililer bizimki zaten masumluğuyla insanları etkiliyor bunu yapmam laxım deyip kaygımı ona hissettirmemeye çalışarak yolluyorum içten dualarına grup adına amiiin diyorum

Bence alışıncaya kadar 1 saat geç götürün gezin biraz hava alsın yolda konuşarak okula gidin ben böyle çözdüm başta benimki de böyleydi yavaş yavaş saatine kaydık farketmedi bile
Bizde sabah 8 yerine 9 veya 9.30 da gidiyoruz biraz vakit geçiriyoruz akşamlarıda erken almaya çalışıyorum yavaş yavaş diyoruz .Havalarda çok soğuk dışarıda pek vakit geçiremiyoruz. Aktivitelerimiz kısıtlandi havalar düzelse sanki daha iyi olacak gibi geliyor . Teşekkür ederim.

Doğum günü kutlu olsun ozaman yavrunuzun. İnşallah yeni yaşı onun dönüm noktası olur ve çok güzel ilerlemelere sahit olursunuz

Kuzucuğun Doğum günü kutlu mutlu olsun hep yüzü gülsün sizin de her daim yüzünüzü güldürsün inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…