Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Hasbeenandgone. canım Anka yı duymadim hic.
Biz de gittik cocuk hastaliklarina metabolizmaya randevu istedik kayit acti 3 ay icinde mhrs den ya da 182 den alin randevunuzu dedi. 4.günümüz henüz alamadık. Dolu hep. Insallah 3 ay dolmadan alabiliriz. Ya da insallah mucize olur da hic gitmeye gerek kalmaz.
Oglum 27 aylık.

kleopat, oglusun ne durumda canim? Nasil gidiyor egitim?

kleopat, oglusun ne durumda canim? Nasil gidiyor egitim?
Egitimdeki hocası ilerledigini soyluyor. Kendi kendine guluyodu bir ara onu soyledim gozlemlemis ama ordayken yapmamıs hic. O Cocuklarin hayal gucuyle ilgili dedi. Cok takılma gulmesine dedi. Bu aralar goz temasi artti. Biraz daha iyi sanki. Oyuncaklariyla filan oynamasi da cok duzeldi. Ama konusmuyo.cok ender agzindan bazen biseyle cikiyo ama derdini cogu kez gostererek anlatmaya calisiyor.susayinca biberonu getiriyo anlamamazliga gelirsek atıyo ustumuze :) Hafta sonu sadece bir gun krese gidebiliyoruz. Hafta ici oyun gurubunda yer olsa haftanin 3 gunu gidicek. Ama kresi cok seviyor. Iyi geldi ona. Cocuklarla iletisim kurmuyo henuz ama en azindan kaydiraga cikip kayiyor onlarla. Eskiden cocuk varsa asla cikmazdi kaydirağa. Boyle canim benim gozlemledigim bu disardan bakanlar daha iyi diyor. Siz nasilsiniz. Seninki daha iyi geliyor bana. Masallah diyelim.

Merhaba Arkadaslar,uzun suredir giremiyordum.Oglumu Ankara da iyi prof,a goturdum oyun odasinda degerlendirdi.Kesinlikle otizm yok onu aklinizdan cikarin dedi.simdiye kadar goturdugum dr larin hepsi ayni gorusteler..cevremdekilerde cocugumu normal goruyor...Ama otizm yoksa neden otizm ozelliklerini tasiyor.Dr lar gelisiminde hafif bir gerilik oldugunu soyluyolar ozel egitim bile onermedi,kresle atlatacagini dusunuyorlar.Hala icim rahat degil acaba onlar yaniliyor olabilir mi diye dusunuyorum...esim karsi cikiyor,sen profesorden daha mi iyi bilecen diyor...tabiki daha iyi bilmeyecem ama ben cocugumu 24 saat gozlemliyorum.onlar bir saat de teshis koyuyorlar icim icimi kemiriyor.ya sonra Otizme kayarsa diye..bu sitede bir cok kisinin cocuklarina gelisim geriligi,uyaran eksikligi diyip bi sure sonra otizm teshisi alan bir cok kisi var..ya benimkide oyle olursa gec kalmaktan korkuyorum.Dr lari dinlemeyim egitime baslamalimiyim acaba diye dusunuyorum.oglum sinirlendiginde elkerini cirpmaya basladi...yeniliklere karsi direncli yeni bir kiyafeti asla giymez...kiyameti kopariyo zorla giydirdim az once aglaya aglaya gitti krese.bunlar otizm belirtileri...Ama olumlu seylerde var.konusmasi daha gelisti,guzel cumleler kuruyor..soru cevap seklinde konusabiliyoruz..olumsuz konusamiyordu Simdi onlarida konusuyor..hatta bazen bizim ogretmefigimiz cumleleride kurmaya basladi..ornek olarak gecenlerde oglumu ismiyle seslendim gel dedim,biseyle mesguldu hayir isim var dedi...bunlar guzel gelismeler fakat neden hareketleri normal degil..bunu anlamiyorum...

carslon balık yağı kullanan varmı. sadece 2 aymı kullanabiliyoruz
Bu balik yagini kullanmadim ama bildigim kadariyla devamli kullanmada bi sakinca yok balik yagini. Doktor kullan dedi ama oyle bi sure vermedi. Sizdeki Farkli bi sey mi bilmiyorum. Ben sise bitene kadar kullandim yenisini alicam.

Eger doktorlar oyle diyorsa yoktur bir seyi. Sadece farkli bi cocuktur. Icin rahat olsun bence. Sen rahat ol o da rahat olsun. Anlattiklarina bakilirsa gercekten bir seyi yok. Ben kresteki cocuklari inceliyorum bakiyorum el cirpmasini yapan da var arabayi yerde goz hizasinda suren de var. Hepsi farkli hepsinde bi gariplik olabiliyo.

Bilemiyorum Canim ya..bu kaygilarimdan dolayi normal ne,anormal ne.. inan aklim almiyor.Gecenlerde oglumun ogretmeni video gondermis..cocugun biri arabayla oynuyor bi kac saniyede ters cevirip tekerlerini cevirdi.benim oglum yapsaydi panik olurdum..icimize kurt dustu ya..her hareketini gozlemler olduk..Yegenim var oglumla yasit hic kimseyle goz temasi kurmaz,cok nadir bakar..yuksek seste kulaklarini kapatir..ama gel gor ki bir cumleler var aklin durur.cilveli cilveli konusmalar..annesine Ablam benim psikolojimi bozuyor diyecek kadar ileri boyutta..konusma olmasa otizmden suphelenirdim herhalde..belkide bazi seyler kisilik ozelligi olabilir bilemiyorum...ama tedbiri elden birakmamak gerek.Benim oglumunda seninkinin yaslarinda iki,uc kelimesi vardi..anne,baba,abla bir anda aciliyorlar merak etme senininkide oyle olur...

Kleopat Hasan hoca 20 sine kadar izinli canım biz 15 inde Cem kınacıya gidicez o gün İstanbul a geliyor 20 sinden sonra da Hasan hoca ya ikisinin dediklerini birleştirip sizlerle paylaşmak istiyorum diğer konu için bana mesaj at istersen
Bu arada oğlumun yapılan tahlillerini normal bi çocuk metabolizma uzmanına yolladım normalmiş

Tahlillerin normal çıkması sevindirici. Çok mutlu oldum. Cem kınacı ya gittiğinizde sonucu paylaşırsanız sevinirim

Hangi profa götürdünüz acaba bende Ankara'ya götürüyorum. Fatih Ünal'a. Madalyon psikiyatri kliniği.

Çok sevindim canım.İnşallah herşey daha iyi olacak.

Fatih Unal nasil bu arada,memnunmusunuz...
Fatih bey iyi ama bir iki konuşmalara baktım internetten acaba herkese mi aynı şeyleri söylüyor diye düşünmedim değil. Şimdilik memnunuz aklımda soru kalmaması için açıklamalar ve yapabileceklerimiz konusunda tavsiyelerde bulunuyor

Hepsine masallah hızlı yada yavaş hepsi ilerliyor kuzuların. Ben dilin açılmasını bekliyorum yani şarkı söylüyor hemde uzun şarkılar ama diyalog henüz yok. Komutta takılmalar var ama daha iyi. Goztemasi sorunu yoktu bizde. Nesneler iyi gidiyor. Eline aldığı herşeyin ismini söylüyorum. Hareketlilik tam gaz devam. Öyle yani pek bir farklılık yok. Ben birşey soracağım sizin çocuklarda tabure sandalye odadan odaya taşıyıp sürekli tepelere cikiyormu? Sürekli tehlike peşinde ama allahtan çok dikkatli çok vukuat çıkmıyor.

4 gozle cem hocanin size soyleyeceklerini bekliyorum... eger test isterse yapmaniz gerekenler konusunda yardimci olmak isterim.. Allah ondan razi olsun 3 ayda ne cok yol kat ettik... vitamin takviyesj verirse lutfen o vitaminlarin cocugun bobregine zarari varmi sorun... ben soramadim kendisiyle yeni randevumuz olunca sorcam ..siz mutlaka sorun banada yazin lutfen..

Çocuğum atipik otizm raporu var şuan 26 aylık 3 aya yaklaştık ozel eğitimde hocası 2 ay da verilen eğitimle 1 yıllık eğitimi yaptığını Çocuğumun çok verimli olduğunu çoğu komutu yerine getirdiğini soluyor ama nedense aynısını evde istikrarlı bir şekilde yapmıyor AVM gezerken her yeri geziyor gezmeyi çok seviyor cagirdik mi donup geliyor raftan bir şey düşürdü mu yerine koy diyince alıp koyuyor sanki algıları arttı açıktı mi mutfağa gidip parmağı ile ekmeği gösteriyor suyu parmağı ile gösterip bu diyor. Arabaları ile oynuyor çok sesli olmasa da dut dut sesi çıkarıyor bana bakıp anne diyor. Ban bir şeyler anlatmak istiyor devamlı konusuyor dışarda elimizi gösterdiğini yere bakıyor evde bakmıyor önceden parkta kayarken çocuklarla çok ilgilenmeZdi simdi onları tanıyor fakat ya çekiyor yada ellerinden tutmak istiyor eve gelen misafir çocukların ayaklarından tutup çekiyor yatakta devamlı ayakları ile tekmeleme yapıyor benle devamlı konuşmak istiyor. Yemek yedirken çizgi film bakarken telefonlar aşağı yukarı yapıyor kapatmalari yada açmaları yapmaya çalışıyor ayakkabı ve üst bas giyerken mizliyor babası işten gelince kapı açılınca kapıya geliyor babası dışarı giderken dışarı çıkmak istiyor önceden çok ilgilenmedi bi de AVM oyuncak dükkânlarını gezmeyi çok seviyor özellikle arabaları müzik actikmi oynuyor biz oynamzsak tek tek elinizle oynamamizi istiyor topla oynamayı çok seviyor topa vurunca goool diyor.parkta kendi güzel kayıyor basamklara tutunup çıkıyor inerken tek tek merdivene oturan oturarak iniyor boyundan aşağı yerlere kafasını eğerek geçiyor AVM küçük alışveriş arabasını sürüyor sevdiği yiyeckeri alıp içine atiyor Bide dış çıkaracağı zaman pişik oluyor yemek seçme huyu yok her türlü yemekten ywdiriyor meyvada ayni şekilde özel eğitim merkezindeki her çocukla konuşmak istiyor oradaki ağaçları parmak ile gösteriyor babası ile ceee ve komalaca oyununu çok seviyor ilk otizm teshisini koyan doc gittik gelişme olduğunu düzeyinin hafif olduğunu söyledi yazık ufak olduğunu dedi şu çocukların ayaklarından tutma huyunu nasıl biraktircaz bide az çok özellikleri yazdım su anki durum sizce nasil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…