Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
evet denemek lazım saol
senin ufaklık utandırmış seni seyrettim videolarını maaşallah özellikle ateşböceğine bayıldım hepsi güzel ama benim favorim o tebrik ediyorum

Genel Yöntemler:
Tuvalet eğitiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta olumlu bir tutum izlenmesidir. Gösterilen en ufak bir memnuniyetsizlik, olumsuz bir bakış bile çocuk tarafından hissedilir ve bu onu olumsuz etkiler. Çocuğunuza tuvaleti kullanma becerisini de diğer bir beceriyi öğretiyormuş gibi öğretin. Öncelikle ne kadar sıklıkta tuvalet ihtiyacının geldiğini anlamak için bir çizelge hazırlayın. Ortaya çıkan sonuca göre bu sıklıkta (örneğin bir veya iki saatte bir) çocuğunuzu düzenli olarak tuvalete götürün ve bu işlemi yaparken kısa sözcükler kullanmaya özen gösterin; "çiş", "ıslak", "kuru" gibi. Tuvaleti başarıyla kullandığı her seferde çok mutlu fakat sakin bir tavır sergileyin. Bu eğitimde çiş kazaları olduğunda ceza ve olumsuz tavır yerine, çocuk başarılı olduğunda gösterilen mutlu ve olumlu davranışlar çok daha fazla etkilidir. Kazalardan sonra ki soyunma ve giyinme işlemlerinin yalnızca tuvalette gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu çocuğunuza tuvaletle ilgili işlemleri tuvaletle bağdaştırmayı öğretecektir.

Özel yöntemler:

İlk olarak bez kullanımı evden dışarıya çıktığınız zamanlar da dahil olmak üzere tamamen bırakılmalıdır. Unutulmamalıdır ki çocuğunuzun "altımda bez varken çiş yapabilirim, yokken yapamam" ayrımını yapabilmesi, "hiç bir zaman altıma çiş yapamam" ayrımını öğrenmesinden daha zordur.

Çocuğunuz tuvalete oturtulmayı reddediyorsa bunun bir kaç nedeni olabilir. Öncelikle çişini bezine yapma alışkanlığından vazgeçmek istemiyor olabilir. Fakat bir süre sonra bezin tamamen ortadan kalktığını anladığında bu alışkanlığını da yavaş yavaş terketmek durumunda olduğu fikri yerleşecektir. Tuvaletiniz çocuğunuz için büyük ise içine düşme korkusuyla kendini güvende hissetmiyor olabilir. Klozet kapağına yerleştirilebilen adaptör ve ayaklarını basabilmesi için tuvaletin önüne koyacağınız büyükçe bir kutu ile kendini daha güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca klozet kapağı soğuk olabileceği için üzerini kaplayacağınız bir bez de bu sorunu ortadan kaldırabilir. Eğer çocuğunuz tuvaletini yapmıyorsa, onu tuvaletin üzerinde 5 dakikadan fazla oturtmayın. Nazikçe ve sakin bir tavır içerisinde olmaya özen gösterin. Çocuğunuz tuvalette bulunduğu sürece yanında bekleyin. Eğer tuvaleti uygun bir şekilde kullanırsa, hemen vermek üzere yanınızda bir ödül bulundurun. (şeker veya cips gibi) Eğer 5 dakika sonunda bir sonuç alınamazsa nazikçe kaldırın, fakat aferinle veya yiyecekle ödüllendirmeyin.

Çocuğunuzu sabah kalktığında ilk iş olarak tuvalete götürün. Ayrıca yemeklerden önce ve sonra, dışarı çıkmadan önce ve yatmadan önce de tuvalete götürmek uygundur. Tuvalete götürdüğünüz zamanların ve kazaların mutlaka bir kaydını tutun ki gelişmeyi daha net bir şekilde izleyebilesiniz. Çocuğunuz tuvaleti her uygun kullandığında çizelgenize gülümseyen bir yüz çizin ve bunu çocuğunuza gösterin ki bu olaydan memnuniyet duyduğunuzu daha somut bir şekilde görebilsin.

Tuvaletten kalktıktan sonra çocuğunuzun giysilerini kendisinin çekmesi için fırsat tanıyın. Başlangıçta yardım ederek, daha sonra yardımınızı azaltarak bu işlemi gerçekleştirmesini sağlayın.
alıntı...

evet denemek lazım saol
senin ufaklık utandırmış seni seyrettim videolarını maaşallah özellikle ateşböceğine bayıldım hepsi güzel ama benim favorim o tebrik ediyorum

teşekkürler canım allah sanada böyle izlemeyi nasip etsin inşallah onu öyle görünce çok duygulandım çok güzel bi duygu evlendiğinide görürmüyüm bilmem

teşekkürler canım allah sanada böyle izlemeyi nasip etsin inşallah onu öyle görünce çok duygulandım çok güzel bi duygu evlendiğinide görürmüyüm bilmem
amin canım amin hepimize nasip olsun bütün çocuklarımıza bugün böle bi sıkıntı var içimde dokundan ağlıycam yani o derece bide bikaç kilo almışım tadilatta dikkat edemedim bugün tekrar kolları sıvadım yollamak için görürsün canım yaa bizide çağarmayı unutmazsın değilmi nasıl duygulanmaz insan ben büyük oğlan 23nisanlarda çıkınca bile hüngür hüngür ağlardım

sıkıntın geçmiştir umuyorum canım :) bende buguünlerde koşturma içindeyim kilo verdim sanırım böyle yüzüm falan küçüldü sanki..çağarmaz olurmuyum hiç öyle bişey olsa ama ben oğlumu evlendirmem kimselere vermem onu bak ne kadar uğraşıyoruz büyütene kadar normal çocuklardan 10 kat fazla ilgi emek istiyorlar değilmi

öyle tabi ama normal hayat sürdürsünlerde oda olsun inşalllah aaaa bak unuttum geçen benim oğlan ne yaptı a.....yere uzanmış bende uzandım ama atlar gibi mıncıklıycam sesli bi şekilde şimdi yiycem seni diye kükreyip başladım mıncığa ne dese beğenirsin eyvah yandık dedi bide kardeşi pırt yapıyo oda çüüüş diyor aay bide şu kadeh gerçek olsa içesim geldi

ayy inanmıyorum ya canım benim eyvah yandık nerden öğrenmiş bunu süper maşallah yavruya ne güzel mantıklı cvp vermiş sana espiri yapmış annesipırt yapınca benimkide çüş ayı diyo kendisine keza kendisi bu günlerde tam bir gaz bombası

aynen benimkilerde öyle bide büyük adam gibi hem yapıyolar hem çüş deyip gülüyorlar

aynen benimkilerde öyle bide büyük adam gibi hem yapıyolar hem çüş deyip gülüyorlar

masallah ogluslara Allah devamını getırsın ınsaallah benımkı memlekette ben sık nöbet tutup gıdıyorum yanına ögretmenıde gıtsın dedı cok acılmıs dedı dedesı sıktırıyo ımdat dıyo bende cok sasırıyorum nazdemcım demıstın ya benı sasırtıyo dıye hakket bu sıpalar bızı daha cok sasırtacaklar heralde bızle dalgamı gecıyolardır nedır bı büyüsün hesabını soracagım oglusta mıncıra mıncıra :)

valla ne bileyim canım yaaa bazen şaşırtıyo bazen ben dahamı çok şey bekliyorumda hayal kırıklığımı yaşıyorum bazen çok sıkılıyorum maaşallah senin oğluşada açıldı bak

bugün su istiyor bende bikaç kere tekrarladım şişeyi uzatıyor öle olmaz dedim başladım bana bakıyorken su ver su ver söle oğlum dedim sölüyor artık ben demeden hemde bi iki çalışmaylan akşamda şişeyi tutuşturdu elime su ver dedi

kızlar merhaba herkese alı nın raporu geldı. bugun ram a basvurdu eşım,

alı ye atıpık otızm teşhısı konulmustu

ama rapor a kışının ozur oranı %80 yazmıslar

ogretmenımızle tanısmaya gıtmıstık oran onemlı degıl olabılır dedı
temmuz da kontrolumuz var hacettepede

merhaba hayırlısı olsun benimde 80yazıyor ama hiç önemli değil ben gekişmelere bakıyorum takma kafana bunu

Merhaba

Oğlum 21 aylık. Dışarıdayken ismiyle seslenince hiç dönüp bakmıyor, beni dinlemiyor, istediği yere gidiyor...

Bunlar 21 aylık bir çocuk İçin normal diye düşünmüştüm, belki hala öyledir. Ama geçenlerde ablam çok sık görmüyor oğlumu oda söyledi.Dışarıdayken biraz bakmasını söylemiştim. İsmini söylüyor ama bakmıyor hiç dedi.

Ne biliyim evdeyken göz temasımız var. Çok dikkatli izliyorum şuan. Bazen seslendiğimde duymuyoR yada daha ufak umursamıyor. Bir iki kelime söylüyor.Gol,düt düt, gel,kaka (bunu yeni öğrettim),anne ve babayı söylüyor ama çok net değil. Mesela az önce oyun oynadık.ben odada oturdum bana salondan polis arabasını getirmesini söyledim.Koştu getirdi. Bu iyi bir sey di mi?

Beni sevmeside biraz haşin... ama karakteri böyle diyordum. Ben mi evham yapıyorum yoksa bir uzmana göstermeli miyim bilmiyorum?

doktora götürsem doktor kontrollerinde çok ağladığı için sağlıklı muayene edebileceklerini de sanmıyorum ama??DışarIdayken beni hiç dinlememesi ,ismine tepkisiz kalması beni düşündürüyor... sizce???

merhaba anlattıklarınıza bakılırsa bişey yok gibi görünüyor ama neden ismine bakmıyor otizm çok büyük bir yelpaze her çocukta değişiklik gösterir birinde olan öbüründe olmaya bilir yada biri çok ağır geçirirken allah korusun diğeri çok hafif geçirebilir siz içinizin rahat etmesi için bir çocuk psikoloğuna götürün bende benim oğluma 22 aylıkken teşsih kondu o zamandan beride eğitim alıyoruz
tabiki polis arabasını yada istediğiniz her neyse onu alıp getirmesi iyi bişey komut alıyor demekki sizi anlıyor

merhaba kızlar bizde dün yunus gösteri merkezine gittik 29unda başlıycazya ama dedim havalar soğuk erteleyelim ama gittik görüştük haziran fuul dolu temmuzada çok var hem soğuk olmaz isterseniz balık adam giysisi giydiririz dedi soğuk geçirmiyorya tamam o zaman dedik 29unda başlıyoruz hayırlısıyla pazar ve pazartesileri hariç iki hafta oralardayım hem saatleri ayarladık hem yunusları gördük benimkinin baya ilgisini çekti hem havuzu seviyor hemde yunuslar çok şekerlerdi anne ve bebek yunus vardı ay mıncırırım ben onları neyse ama mutfağım hala bitmedi çok sinir bozucu bi durum bi sürü terslik oldu 10gündür mutfaksızım berbat bi durum komple tezgah kırıldı bomboş 4duvar kaldı fayanslar ve seramikler döşendi elektrik ve su tesisatları yenilenip gömüldü dolaplar alındı ama bi türlü montaj ekibini memnun edemedik salı gelecekler montaja inş.bu sefer beğendiririz

merhaba kızlar
masallah sızın cocuklara bı seyler soylemeye baslamıslar darısı bızım basımıza
oglus cok sukur yavas yavas alısöaya basladı ozel egıtıme de krese de
eskısı kadar zorlanmıyorum hıc alısmıycak zannetmıstım

arkadaslar ben haftaya oglanı cerrahpsaya goturmek ıstıyorum

cocuk ruh saglıgından mı randevu alıcam bıde dokroru nasıl secıcem barıs bey e gotureyım ıstıyorum

bıde az once aradım dıyetısyen ıcın numara vermıyo bıde ahmet beye gotureyım dıyorum
sızın tecrubelerınıze dayanarak ahmet beye nasıl randevu alıcam

bıraz acıl cevap yazarsanız sevınırım

merhaba iyi gelişmeler var anlaşılan bak alışmaya başlamış bile maaşallah barış beye ben götürmedim ama ahmet aydına devam ediyoruz bölümünün adı çocuk beslenme ve metabolizma bu şekilde sölerseniz alabilirsiniz sanırım tel no var ama nerde evde tadilat olduğu için banada lazım önümüzdeki ay kontrolümüz var o zamana kadar bulabilirsem yazarım ama dediğim şekildede alabilirsiniz randevu ve kesinlikle bi görmesini öneririm ahmet beyin

buralara gelince banada beklerim nazdencim mutlaka gel küçük adamları özledim..allah kolaylık versin tadilat zor ama mutfak olunca daha bir zor insan yemek bile yapamıyor olsun keyfini sonra çıkartırsın temiz temiz

buralara gelince banada beklerim nazdencim mutlaka gel küçük adamları özledim..allah kolaylık versin tadilat zor ama mutfak olunca daha bir zor insan yemek bile yapamıyor olsun keyfini sonra çıkartırsın temiz temiz

sorma canım yaaa mahvolduk görsen sanki evim şahane geldi 4duvar kaldık biz çoklukla dışardan yedik ama minişlere dışardan yediremem holde seyyar mutfak kurdum kendime onlara bişeyler yapmak için salı şükürkü takıldı bitek aspiratör kaldı onuda servisi takacakmış gerçektende keyifli şimdi ama mutfaktan çıkasım gelmiyor çok yoruldum ama değdi sanırım bide şu yunusları atlatsak öğretmenimizde gelmek istiyor izlemeye bende çok iyi olur dedim haftasonu dersi yok gelmek görmeyi çok isterim dedi mende memnun olurum kesinlikle gelirseniz dedim
bugünde bahçeyi kırdılar doğalgaz tesisatı döşeniyor evede girecekti hemen yunuslardan sonraya kalsın dedim sanki robotum aaaa yoruldum yani evin içi yine kırılacak sen oğluşu al bence oraları bilirsin ben arabayla pek çıkaramıyorum dışarlarda bi yerlere gideriz hemde çocuklar eğlenir mesela feshane çok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…