Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sormayı unuttum
dun gaztede refleksolojı ıle ılgılı bı haber vardı
bır merkezde ayak altındakı bazı noktlara masaj yapıyolarmıs
konusmasını kolaylastırıyomus ,otızmlı olanlarda da ıse yaramıs,
dogrumudur sızce
 
girmeseniz daha iyi olur bence bazen bu sıralar benimkide girmek istemiyor ağlayarak giriyor zor sokuyoruz bu sefrde çıkmak istemiyor refleksiyoloji için öle diyorlar ama bende nette okuduğum kadarını biliyorum benim oğlanın öğretmenine sordum daha küçük durmaz orda dedi gıdılıyolar sanır benimki gülmekten durmaz zaten
 

aman erkeklere anlat istediğin kadar ama anneler kadar babalar düşünmüyor bence yani benim eşim öyle vallahi kreş çok önemli mutlaka ver canım o zamana kadar tuvaletini de öğrense güzel olur


a..nın gülüşü hatırlıyorum bu yazını okuyunca bende güldüm gülüşü çok güzeldi canım benim
 
yarın özel eğitim merkezinin paneli var zeytinburnunda uzak biraz ama bikaç arkadaş toplanıp gidicez yaşam becerileriymiş konusu,konuşmacılardan biri k...nın şuandaki öğretmeni diğeri de grup öğretmenimiz olucak birde ünüversteden öğretim üyesi katılıcakmış...bizim yeni düzenlemede grubumuz var pazartesi başlıyor bakalım kimler var anlaşabileceklermi
 

uğraşıyorum canım yavaş yavaş dün mesela açık bıraktım saat tuttum 1saat kupkuru kaldı kaka yı öğrendi çişide öğrensin bağlamıycam artık havalarda ısındı ufaklıkta ne zaman açsam o zaman yapıyor kakasını birbirlerini örnek alıyorlar kreşte sorun çıkma eşimin arkadaşının yeri ve ben mecbur hep orda olucam burdan oraya gelip geri dönüp bi daha gelemem ama tabiki uğraşıyorum yinede kardeşini gözteriyorum artık ben sölüyorum kardeşinin elini tut diye yağ satarım oynarken hemen elele tutuşuyolar anlıyor beni oğlum yaa kikirik benim oğlum çok güleryüzlü allah çocuklarımızdan eksik etmesin gülmeyi bu hafta inş. şu mutfak işini bitireyim 12 si gibi arkadaşlarla buluşmamız var ondan sonra seni bekliyorum inş.bi aksilik çıkmazsa 29 unda yunuslar başlayacak 10 gün orada olucaz inş. işe yarar birazda olsa
 

hiç merak etme öğrenir ilk zamanlar sık sık götür 10 dk bir lazımlık varsa odasına koy gelince buraya yapabilirsin de sürekli,bende sana akıl veriyorum sen benden tecrübelisin :))evet canım ya maşallah çok güleryüzlü canayakın hemde çok iyi olucak görüceksin gelirim canım tabi sen işlerini hallet haber veririsin..yunuslara gidince 10 gün ordamı kalıcaksınız yani otel gibi bir yeri mi var
 

:)çocuk konusunda tecrübe olmaz öbürünü ben çok kolay alıştırmıştım 1,5 yaşında gündüz çişini 2yaşındada gece çişini kesmiştik ama bu konuda sen benden tecrübelisin önerilerine açığım mutfak inş.p.tesi başlıycak 3günde bitiririm dedi ama okadar sürmez bence kızkardeşim gelecek yardıma saolsun
yok canım yaa eyüp te gösteri merkezi varya oraya hergün gelip gidicem 10gün boyunca
 
selam kızlar bugün panele katıldım okadar güzeldiki eğitimcilerin paylaştıkları bilgilerin yanı sıra ailelerin sıkıntıları çabaları çok duygulu anlar yaşandı herkes ağladı babalar bileailelerin ortak noktası çoktu tabi herkes hayatından bir kesit buluyor acılar tanıdık beni en çok üzende bir annenin oğlum 3 yaşındayken onu öldürme planları içerisine girdiğini söylemesiydi önce onu öldürcektim sonra kendimi dedi hiç suçlamadım onu neler yaşadı kimbilir böyle düşündü ( ve bir anne daha vardı oğlu bu yıl ilköğretime başlamış otizim tanısı almış 2 yaşındayken şimdi koleje gidiyormuş sınıf birincisiymiş ingilizceyi ana dil gibi konuşabiliyormuş raporunu kesmişler özel eğitm almıyormuş artık oğlum durmadan sallanıyordu hiç konuşmuyordu eline geçse sallar döndürür diye anlattı şimdi kitap yazıyormuş otizimle ilgili daha çok şeyler konuşuldu kızlar ama düşündükçe duygulanıyorum ben eşime bile zor anlattım ağlamaktan
 
merhaba kızlar oğluşumdan haberleri yazmak istedim hemen bugün derste öğretmenin parmağı sıkışmış kapıya aah parmağım demiş benimkide sıkıştıııı demiş şaşırdım diyor birde pazıllar yere dökülmüş benim oğluşumda döküldüüüü demiş bilinçli kullanıyor artık bazı kelimeleri birde 2gündür bisiklete binip pedallarını çevirmeye çalışıyor ayaklarıyla gücü yetti kadar ay çokmu abartıyorum yaaa
 
Eki Görüntüle 406710
Oglum alper taha prader willi sendromlu ve malesefki suan hicbir tedavisi yok.henuz 13 aylik o ve onun gibi yuzlerce insan bu amansiz hastalikla mucadele ediyor.Ayiracaginiz 5 saniye bircok insanin hayatini etkileyecek , lutfen oylarin...izla prader willi hastalari icin umut olun seslerini amerikada beyaz sarayda duyurmalari icin oylarinizi bekliyoruz. Uye olmaniza gerek yok sadece viceo ustundeki vote tiklayin ve acilan sayfadan facebook isaretini tiklayin oy vermek iste bu kadar kolay. Lutfen oylariniza cok ihtiyacimzi var. Otizmlede eslik edebiliyor bu sendrom ve malesefki tanisi cok gec konuluyor turkiyede ve dunyada farkindaligi artirmak icin lutfen oy verin ve arkadaslarinizla paylasin son 7 gun kaldi oylamanin bitmesine.

Take One SMALL Step!! | Communities on the Move Video Challenge
 
Stres organizmanın bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan bir tepkimedir. Tehdit ve zorlamalar karşısında canlı kendini korumaya yönelik bir tepki zincirini harekete geçirme özelliğine sahiptir. Bir tehlike ile yüzyüze gelen canlı başa çıkamayacağına inandığı bu tehlikeden uzaklaşmaya çalışır, başa çıkacağına inandığı tehlike ile savaşır ve böylece yeni duruma bir uyum sağlar. Uyum sağlayamadığı durumlarda ise bu kez organizmada bir takım olumsuzluklar çıkmaya başlar. Esas itibarla stres oluşturan faktörler, insanın başa çıkabileceği ya da üstesinden gelebileceğini düşündüğü konularda yaşanan sorunlardır. Zira insanın kendi gücünü aşan proplemler kesin bir teslimiyetle kabul edilir ve belirgin bir stres nedeni oluşturmaz.

Otizm, doğuştan gelişen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörobiyolojik bir bozukluktur. Başkalarıyla etkileşimde bulunmayı engelleyen ve kişinin kendi iç dünyasıyla baş başa kalmasına yol açan otizm, genellikle 2 yaş civarında ortaya çıkarak, bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Otizm genel olarak nörologların cerebral palsy dedikleri durumdan ayrılması gerekmektedir. Çünkü cerebral palsy, doğuştan itibaren var olan bir nöropsikiyatrik bozukluktur, halbuki otizmli çocuk doğduğunda normaldir. Daha sonra henüz bilmediğimiz sebeplerden ötürü, beyin degenerasyonu başlar. Otizm genel itibarla 2 yaş civarında ortaya çıkar. O zamana kadar tüm gelişimsel peryotları normal seyreden çocuk birden bozulmaya başlar ve aile de bunu bir süre sonra fark eder.

Otistik bozukluğu olan çocuklarda üç temel belirti vardır. Bunlardan birincisi iletişim alanındadır. Yani konuşma, jest ve mimikler vb, araçlar ve etraf ile iletişimin olmaması veya çok kısıtlı ve sınırlı olmasıdır. Aileler çoğunlukla çocuklarını ”konuşmuyor” diye kulak-burun-boğaz hekimine veya çocuk hastalıkları hekimine götürürler. Daha sonra da, yapılan tetkiklerin normal çıkması ile çocuk nörologlarına ya da psikiyatristlerine giderler. İkinci bozulan alan ise çevre ve diğer insanlar ile etkileşim alanıdır. Yani çocuk başkaları ile duygularını, başarılarını, sevinçlerini paylaşmaz ve etrafındaki insanlar ile karşılıklı etkileşime girmek istemez. Zaten otizmin kelime anlamına uygun olarak ” kendi halinde, kendi kabuğunda” davranır. İnsanların duygusal değişiklikleri ve sinyalleri onları etkilemez veya çok sınırlı olarak etkileşim görülür. Yaşıtlarının yanına gitmez, onlar ile ilgilenmezler. Üçüncü temel bozulma alanı ise ısrarla tekrarlayan davranışlar ( dönme, sallanma, zıplama vb.) ve çok sınırlı olan ilgi alanıdır. Bu durumdaki bir çocuk çamaşır makinasının dönen merdanesi karşısında saatlerce oturup bakabilir veya bir arabanın tekerleğini saatlerce çevirebilir veya bir eşyanın parçası ile saatlerce oturup uğraşabilir.

Dünya da ve ülkemizde her 150 çocuktan biri, otizmden etkilenmiştir. Ülke nüfusumuzu düşünürsek, aramızda 450 bin civarında otizmli birey vardır. Aynı oran temel alındığında, 0-14 yaş grubunda 125.000 civarında otizmli çocuk olduğu tahmin edilmektedir.
Otizmin genetik tabanlı olduğu görüşü ağırlıktadır. Bu konuda yapılan çalışmalarda bazı ipuçları bulunmakla birlikte, çalışmalar henüz sonuçlanmamıştır ve otizme neden olan genler belirlenememiştir. Genetik faktörlerin çevresel koşullarla tetiklenebileceği düşünülmektedir.

Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğun bireysel tedavidir. Özel yetiştirilmiş terapistlerle haftada en az 20 saat bireysel tedavi uygulanmalıdır. İdeal tedavi haftda 40 saattir.

Otizm tedavisinde manyetik şoklama suretiyle beyin hücre uyarımı (TMS=Transkranial Manyetik Stimülasyon) umut ışığı olmaya başlamıştır. Louisville Üniversitesinden prof. Manuel Casanova, yaptığı açıklama da TMS’nin hiç bir yan etkisi olmadığı ve otizm tedavisinde bazen inanılmaz ve çok şaşırtıcı faydalar sağladığını ifade etmiştir. Henüz bir çok kimsenin bilmediği, TMS tedavisinin şoklama yöntemi ile beyini resetlediği ve böylece bir çok davranışsal ve psişik bozukluğun düzeldiği ifade edilmektedir.
 

abartıcaksın tabiikide bunlar ne kadar önemli maşallah canıma


allah şifa versin yavruna canım ben hergün vericem oy
 
Kategori: DUYURULAR
Yayın tarihi: Pazartesi, 23 Nisan 2012 20:32
Gösterim: 1148
Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği tarafından 20-23 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya Rixos Lara'da düzenlenen 1.Ulusal Özel Özel Eğitimin Sorunları ve Çözüm Yolları toplantısına katılan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Doç.Dr.Hakan Sarı 2 gün boyunca gece geç saatlere kadar kurumların sorunlarını dinledi ve sektör adına çok önemli açıklamalar yaptı.

Önemli satır başlıklarından bazılarını sizler için derledik;

-Bakanlıkta ki yetki değişikliğinden bahseden Sayın SARI,Kurum açma,kapatma ve ödenekle ilgili konuların Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne bağlandığı,geri kalan eğitim,personel yetiştirme,RAM vb bütün konuların Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'ne bağlandığını açıkladı.

-Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin adı değiştirilerek Özel Eğitim ve Rehberlik Merkezi olacak

-RAM'ların yapısı tamamen değiştirilecek.RAM'larda destek eğitim birimleri oluşturularak buralara özel olarak yetiştirilmiş Özel Eğitim Öğretmenleri,İşitme Engelliler Öğretmenleri,Görme Engelliler Öğretmenleri,Fizyoterapistler atanacak.İş alanındaki uzmanlara bırakılacak.Destek eğitim biriminde görevli RAM çalışanları öğrencinin devam ettiği kurumdaki öğretmeni ile sürekli irtibat halinde bulunacak.

-Okul Öncesi Öğretmenleri ile Çocuk gelişimi Öğretmeni olup Özel Eğitim alanında 6 ay çalıştığını belgelendirenler Türkçe Matematik modüllerine girebilecek.(Talim Terbiye Kurulu'na yazı yazıldığı,cevabının beklendiği bildirildi)

-Sınıf Öğretmenlerinın Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 1 ay gözlemci olarak çalıştırılacağı,1 ayın sonuda Türkçe Matemetik modüllerine girebileceği

-1 aylık sertifika programlarının artık açılmayacağını onun yerine 5000 kişiye(Eğitim fakültelerinden mezun olan bütün branşlar,beden Eğitimi öğretmenleri dahil) 5 dönemde yani en az 2,5 yıllık eğitimde 540 saatlik eğitim verilerek Özel Eğitim Öğretmeni statüsünde sisteme kazandırılacağı(4 üniversite ile anlaşıldığı,devamının geleceği)

-Dil Konuşma Programındaki bütün modüllere İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeninin imza atabileceği( Talim Terbiye Kurulu'na yazı yazıldığı,cevabının beklendiği bildirildi)

-Uzun vadede Modüllerin iptal edilip yeniden Özel Eğitim programlarının yazılacağı

-Her bir özür grubuna ait eğitimcilere bir el kitabı verileceği

-Grup eğitimi sorununun en kısa zamanda giderileceği

-Avuç içi okumanın getirileceği fakat dengeli dağılım konusunda esneklik sağlanılabileceği

-Yapılan çalıştay sonuclarının Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği tarafından kendisine en kısa zamanda ulaştırılmasını istemiştir

alıntı...
 
kızlar nerelerdesiniz özledim sizi nazdem iyisinizdir inşallah..yarın büyük gün anneler günü gösterisi var oğlumun 4 tane gösteri yapıcaklar ben çok heycanlıyım vede içimde bir korku var ya yapmazssa diye evde çok güzel oynayıp söylüyo provolardada öyleymiş ama yarın kalabalığı görürde yapmazssa diye endişeliyim
 

iyiyiz canım yaa sölemiştim mutfak işini p.tesi kırıldı şahane evimdeki gibi 4 duvar kaldı bugün bitti fayanslar yerler seramik döşendi elektrik ve su tesisatları değişti koçtaştan ekip gelecek pazartesi dolaplar için keşif e bakalım ne önerecekler ona göre dolap alıcaz bugün sabahtan beri inşaat pisliği temizledik kardeşim geldi mahvolduk valla az öncede saçımı boyadım yarın arkadaşlarla buluşma var az görünüp gelicem çok yorgunum
yapar canım yaa provalarda yapıyorsa yapar korkma
 

bende saçımı boyadım bu hafta bu sefer abuk subuk bişey oldu ama neyse :)ohh misler gibi olmuş evin ne güzel bayılırım yeniliğe yeni eşyalara
 
bende saçımı boyadım bu hafta bu sefer abuk subuk bişey oldu ama neyse :)ohh misler gibi olmuş evin ne güzel bayılırım yeniliğe yeni eşyalara
bide gelse dolaplar yerleştirme değme keyfime diycem evet saçın güzel olmuş bende akşam boyadım bakır yaptım ama tuhafıma gidiyor alışamıycam sanırım uzun yıllar sarı olunca nasıl dönermi onuda bilmiyorum birde çok akıyor
 

bakırdan sarıya kendin dönemezssin o hatayı bende yaptım sonra kuaförün yolunu tuttum açtırdım şimdi hep balköpüğü yapıyrum ama bu sefer turuncumsu oldu kalıp sabunla yıkadım 2 kere açıldı epey
 
ya ne bileyim işte yıllar sonra bişey yapalım dedik kırmızı kafa oldum sanki eşimle beraber beğendik o hala iyi diyor ama ben diyemiyorum kendimi başkası gibi hissediyorum acaba boyasam ne renk olurki
 
saçın sarı olduğu için kırmızılık olmuştur eğer çok rahatsızssan kumrala falan boya en azından kırmızılık gider kumralın üstüne balyaj attırırsın bal rengi ara ara yakışır sana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…