Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gülle güle otur yeni mutfağında lezetli yemekler pişir inşallah canım bana adresi ver nerelerde burası bana tek vesait eyüp bizde izleyebiliyormuyuz izin veriyorlarmı bende merak ettim gelirim vallahi feshane tarafında zıp zıp var çocukları oraya götürürüz

izin veriyolarmı bilmiyorum havuz kenarında sessizlik olması gerekiyormuş anlaşmada yazıyordu büyük havuzda belki soğuk olur diye küçük havuza alırız sizi hemde kalabalık olmaz rahat olur dedi öğretmen geldiği gün ben çıkarım dedim olmazsa o girer nette var yazınca çıkıyor (Dolphinarium)yunus gösteri merkezi yazınca çıkıyor adres yazıyor feshaneyi baya bi geçiyorsun deniz kenarında kalıyor sitede hangi iett otobüsünün oraya gittiğide yazıyor

Son düzenleme:
nazdem hayırlı olsun mutfagınız
evde tedılat yaptırmak cok zor allah yardımcın olsun
ya sız cok calıskansınız yada ben cok tembelım hıc bı sey yapasım gelmıyo benım
gozumde buyutur dururum anca

cerrahpasayı aradım cıkan kısı dedıkı
ahmet bey de barıs beyde burda degıl ozelınde bakıyolar
sızde ozele mı goturmustunuz
tahlıllerı falan ozeldemı yapıyolar

merhaba canım ben barış beye ücretsiz götürdüm tanıdık vasıtasıyla para vermedim ama bir sefer para verip sonra ücretsiz gidenler var barış bey sessizsakin bir doktordur alanında uzman yaşlı bi bey eeg ister hemen birde yardımcısı var o çocukla ilgilenir birtakım zeka üzerine oyunlar oynar ve sonunda eğitim,eğitim tek ilaç eğitim der yollar :)aynı şekilde ahmet beyede gittim oda hastanede çalışan bi tanıdğım var o almıştı randevu ama o gün bizim ssk da sorun çıktı para ile muayne olduk

hayır canım özel değil cerrahpaşada çocuk beslenme ve metabolizma bölümünde ahmet aydın bütün tahlillerde ücretsiz hastanede yapılıyor sgk varsa sadece ağar metal testi ücretli 120tl di geçen sene oda aynı hastanenin bahçesinde adli tıp var orada yapılıyor

canım ben biliyorsun ilk gittim tüm testler yapıldı 6ay sonra gelin dedi yine gittik yine tekrar testler yapıldı işede yaradı diyet ve verdiği vitaminler önümüzdeki ay yine kontrole çağardı hiç para vermedik alıyo eşim randevuyu gidiyoruz hatta yanındaki yardımcısı sıra bile bekletmeden kan ve veznede hep önden alıp yardımcı oluyor hiç ücret ödemedik biz

ben ahmet beye gittiğim gün ssk da sorun çıktı kayıt yapmak için gttim vezneye ordaki kadın tutturdu sizin sigortanız yok ssk gözükmüyo diye eşimi aradım nasıl sinir oldum oda sigortayı aramış ama kimse ilgilenmemiş bende randevu alınmış boşa gitmesin diye ücretli muayne oldum sigortayı daha sonra yine aradık ve hiç bir sorun yokmuş aslında tahlillleri sonra yaptırdım para vermedim

evet ağır metal testi ben yaptırdığımdada 120 idi

kızlar bize dua edin yarın başlıyoruz allah yüzümüzü güldürsün güzel başarılı geçsin birde eşimin arkadaşının kreşi var getir oğlanı demiş eşiyle beraber yürütüyolar bu işi onada bakmaya gidicez kaç parça olacaksam burdaaaan taaa oraya kreşe gelicez allah akıl fikir versin diyenler olacak ama napalım

emeklerinin karşılığını alıcaksın inşallah allah görüyor yukarıda yüzünüz gülücek inşallah küçük adama başarılar diliyorum :) ne şanslı yunuslarla yüzücek..kreşin çok faydası olur evin yakınlarında olsa daha iyi olur ama madem uzak yapacak bişey yok tıpış tıpış gidiceksiniz

sorma valla perpada kreş bi görüşelim bakalım eşimin arkadaşı arada gidemeyince idare eder artık napalım
ama varya ogün gittiğimizde gördüm bi anne bide bebek yunus vardı doğum yaptığı için epey bi izinliymiş bebeğini büyütmüş biraz aman allahım çok sevimliler yaa korkmasam ben bile girmek isterdim ama korkarım öle uzaktan severim anca uykuda tutmuyo nasıl kalkacaksam 12:10da orda olucaz yol uzun amaaan inş.işe yarar kime desem çok iyi diyor yollayanlardanda aldığım duyumlar bu şekilde

Merhaba Kızlar,
6,5 aylık ikiz bebeklerim var .1 kız 1 erkek. sürekli evde onlarla birlikteyim ve her ne kadar istemesemde içimde sürekli kıyas yapıyorum.
kız bebeğim bana gülmüyor,
yabancı ayırmıyor seslenince bakmıyor,göz teması fazla değil, gülmüyor,
hırçın sinirli el hareketleri var.
oğlum beni görünce yattığı yerden kollarını havaya kaldırıp kucak istediğini belli ediyor,çığlıklar,kahkalar havada uçuşuyor. önceleri kardeşde olsa 2 farklı birey kıyas yapmamam lazım dedim. ama şimdi birşeylerin ters gitmesinden korktuğum için araştırmaya karar verdim.
Norolog a göstermek için erken sanırım. ama içim içimi yiyiyor sizlerden destek istiyorum lütfen bu aylar fikirlerinz nelerdir.

Otistik özellikler gösteren bebeklerin iki tip davranış biçimi gösterdiği gözlenmiştir.

Birincisi; sürekli ağlayan, huysuz olarak adlandırılan bebeklerdir.
İkincisi; sakin, uslu bütün gününü yatakta geçiren bebeklerdir.

Acıktıklarında bile ağlamamaları nedeniyle bakımlarının kolay olmasına rağmen, anneden hiçbir ilgi beklememeleri, çevrelerine karşı ilgisizlikleri anne babaları endişelendiren özellikleridir.

1. Fiziksel özellikler: Bu dönemlerde otistik çocukların fiziksel gelişimleri yaşıtlarından farklı değildir. Yaygın uyku ve beslenme problemlerine rağmen hemen hepsi sağlıklı bebeklerdir. Fiziksel olarak bir çok beceriyi olağan yaşlarında kazanmaya hazırdırlar; ancak bazı otistik bebeklerin çevrelerine karşı ilgisizlikleri nedeniyle daha geç yaşlarda oturdukları ve yürüdükleri gözlenmektedir.

2. Sosyal duygusal özellikleri: Normal bir bebek yaşamın ilk 3 ayında, annesine bakar; annesi onunla konuşurken gülümser, agular. Daha ileri aylarda ise her fırsatta kucağa alınmak için kollarını kaldırır, hazırlanır. Tanıdığı kişileri görünce heyecanlanır. İnsanlarla ilişki kurmaktan hoşlanır. Yalnız bırakılınca ağlar, sinirlenir. Oysa otistik bebeklerde bunların tam aksine, kucağa alınmaya karşı isteksizlik ve kucağa alınınca huzursuzluk gösterme veya uygun beden duruşunu almama en belirgin özelliklerdir. Otistik bebekler, genellikle çevreleri ile ilişki kurmazlar. İnsanların konuşmalarına tepki vermezler. İnsanlar ile göz teması kurmaz ve bakabilirler.

3. Zihinsel Özellikler: Otistik bebek, etrafındaki insanlara olduğu kadar cisimlere karşı da ilgisizdir; uzanıp onları almak ya da yakalamak istemez. Çevresindeki seslere, cisimlere ve hayvanlara ilgi göstermez. Otistik bebeklerdeki bu ilgisizlik ve meraksızlık karşısında, anne babalar, zaman zaman çocuklarında zihinsel bir problemin olabileceğini düşünürler.

4. Konuşma özellikleri: Normal bebekler genellikle 1 yaş civarında ilk kelimeleri söylerler. Yaşamın birinci yılında sesler çıkarırlar, çıkardıkları sesleri farklılaştırırlar ve bu şekilde duygularını, isteklerini ifade ederler. Normal bebeklerde görülen bagıldamaların (ba-ba, ba sesleri vb.) otistik bebeklerde görülmediği belirlenmiştir. Ayrıca diğer kişilerin kendileriyle konuşmasına ya da seslenmesine karşı tepkisiz kaldıkları gözlenmiştir. Bazı otistik çocuklar 0-2 yaş döneminde, tamamen sessiz kalabilirler; bazıları ise yaşıtları gibi birkaç kelime öğrenebilir.

Otistik çocuklarda beslenme problemleri yaygın olarak gözlenir. Bunlardan çoğunun ilk aylarda emmesi zayıftır ve altıncı aydan sonra beslenme problemleri artar. Birçok bebek, süt dışında tüm yiyecekleri veya katı gıdaları reddeder; bazıları ise normalin üstünde ve hemen her şeyi yiyebilir.
alıntı...
umarım açıklayıcı olmuştur

çok küçük daha doktora bile götürsen teşhis falan koymazlar farketmen güzel tabii daha dikkat edersin ikiz çocukların kişilikleri birbirinden çok farklı ben oğlumun sınıfındaki ikizlerden biliyorum birisi çok acık atılgan etrafa neşe saçar diğeri hiç konuşmaz gülmez falan mesala bence yaşını bekle norolog için

nazdencim nasıl geçti ilk gününüz merak ettim
canım sabah kalktık hazırlandık kadın eşimi aramış biz ertelemek istemiştik diye anlatmıştımya isterseniz üşür filan derseniz haftaya salıya çekelim demiş eşim pek konuşmasını çözemiyor rusya kendisi bana dedi sen bi ara ben anlamadım aradım havuz 23.5 dereceymiş havada soğuktu o zaman haftaya kalsın dedim gerçi balık adam giysisi giyecek ama olsun ayakları üşür bi yerini düzeltelim derken bi yerini bozmayalım çocuğun yani haftaya salıya kaldı

evet ayrı yumurta ikizleri farklılık gösterebiliyor ama aynı yumurta olunca hem tip hem davranışlar aynı oluyor bizim sülalede ikiz çok ordan biliyorum 3ift ikizimiz var birde bizim merkezde bi bayanın ikizleri vardı ayrı yumurta ikizleri biri otizmli diğeri değildi işte benimde kafam o zaman karıştı hani diyordum ya annenin hamilelik psikolojisi tetiklermi diye otizmi eee ikizlerde ne oluyor peki diyelim annenin psikolojisi bozuldu neden birinde oluyorda diğerinde olmuyor değilmi ama bugün üstteki yazıyı araştırırken bi yazı daha okudum dur hemen bulup paylaşayım ordada etkiler gibilerinden bişeyler yazıyordu

henüz tam bir kesinlik kazanmasada araştırmacılar otizmde beynin değişik bölgelerinde sorunlar olduğunu bildiriyor yapılan çalışmalar otizme neden olan beyin anormalliğinin anne karnında 2-6 aylar arasında ortaya çıktığını göstermektedir pek çok beyin bölgesinde mikroskopik bozukluklar saptanmıştır bunlar beynin değişik bölgelerinde yer aldığı için de belirtiler çocuktan çocuğa çok değişkenlik göstermektedir
alıntı...
aslında çok uzun bi yazı ama kopyalama yok bunuda ben yazdım burda sölenen 2-6aylık hamilelik dönemim sizlere yazmış ve anlatmıştım yaşadığım sıkıntıları bunlara bakarsak benim hamilelik psikolojisinden olduğu anlaşılıyor ama dediğim gibi ikizlerde nasıl oluyor orasına anlam veremiyorum çocuğun birinin beyni etkileniyor diğerinin etkilenmiyor :44:

Çok masum bir kaç dr a netten durumu yazıp e-posta gönderdim cerrahpaşa barış bey de aynı şeyi söylemmiş şu an teşhis koymak erken ve yanlış olur uzmana gösterebilirsin diye.
ben bir kaç gündür kızımla daha fazla ilgilenmeye çalışıyorum. her yaptıgına çok ama çok dikkat ediyorum. bir de benimkinin bıgıldagı çok küçülmüştü önmli olan kafasının ayına göre düzenli büyümesi dedi dr. şu an bakıyorum 6.ay a göre %10 luk dilimde yani epey küçük. Uamrım sağlıklıdır bebeğim. Çok evham yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…