otizmli oğlumun okuluyla ilgili sıkıntım..

hayat_gun

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
6.264
4.986
148
Arkadaşlar hayırlı akşamlar..Nasıl başlasam bilmiyorum ama oğlum otizm tanısı almış bir çocuk.Şuanda normal bir ilköğretim okulunun alt sınıfına gidiyor.Eğitimi güzel,tenefüste de diğer çocukların içinde oynuyor,zamanla onlarla birarada olup kaynaşmasının faydasını göreceğimize inanıyorum.Oğlumun eğitimini hiç aksatmıyorum,okulda,evde,dışarda.Hamdolsun ki konuşuyor,kendini ifade ediyor birşekilde ve ihtiyaçlarını rahatlıkla görebiliyor.Şimdi sorunuma gelince öğretmeni iyi,eğitimine de güveniyorum.Ancak hergün birlikte gidiyoruz,akşama kadar birlikteyiz.Eve gelince yemek yapim yiyelim falan derken gün bitiyor.O yüzden hergün gitmek bana zor geliyor ve psikolojik olarak ta yıpratıyor.Öğretmeni de 'herzaman gelmenize gerek yok,oğlunuz zaten her ihtiyacını görebilen bir çocuk'diyor.Ancak sürekli gelen bir iki veli var ki sürekli nasihat verip 'hergün gel,bırakma'gibi şeyler söylüyorlar.Şimdi bu gelen bir iki kişinin çocuğu birşekilde kendileri olmadan yapamaz,inşallah hepsi enn iyi yerlere gelir benim ki de..Oğlumun eğitimi,daha iyi yerlere gelmesi için canımı dişime takıyorum,en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama hergün gitmek beni çok yoruyor,orda boş boş bekliyorum sadece.Sınıfa yine girmiyoruz.Sanki az gidince ilgisizsin gibi bir düşünce var o velilere göre bence ki aslında benim fedakarlığımı ve fazla kafaya taktığımı da söyleyip bana oğlumun durumunun iyi olduğuyla ilgili hep moral vermişlerdir.Ama ben eve de zaman ayırmazsam psikolojim altüst olur,gitmemi gerektiren bir durum da yok,iki gün gitmem üç gün giderim diyorum mesela.Kafam karışık ya arkadaşlar,çok karışık yazmış ta olabilirim ama ne yapmalıyım??

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumladığınız için.Okulla alâkalı sorunumu tam gidermeye başlarken bu defa oğlum serviste huysuzluk yapıyormuş,ses yapıyor dikkat dağıtıyormuş.Bu defa servis sıkıntısı yaşadık kısa bir aradan sonra tekrar birlikte düzenli gidip gelmeye başladık.Dün ara verim diye düşündüm ve servis şoförüne söyledim.Tamam dedi.Dün değil ama bugün yine sorun çıkarmış.Nereye kadar birlikte gidip geleceğiz psikoloji denen bişey kalmadı bende.Bazen artık alayı okuldan sadece özel eğitime gitsin diyorum,çünkü oğlum okulda değilken daha rahatız,psikolojim gayet iyi ama okul olduğunda ben gitsem akşama kadar okulda boşum,bir ihtiyacı falan olmuyor benle alâkalı bu durumda boşuna bekliyorum,gitmesem okuldan değil de servisten şikayet gelecek diye tadım tuzum hiç yok..

Son düzenleme:
Sanırım vicdan azabı yapıyorsın o halde hergün gitme seyrek git ki ruhen mutlu olman ve kalman önemli ,

Merhaba allah kolaylik versin baskalarina başkalarına bakmayin siz madem oglunuz ihtiyaclarini gideriyor ogretmende gerek duymuyorsa gerek yok bence.ben size baska bisey daha sormak istiyorum madem konusuyor ihtiyaclarini gideriyor otizm tanisi neye istinaden kondu siz ilk neyden suphelendiniz kac yaşında kondu acaba

Bizim de otizm sınıfımiz var ama hiç veli gelmiyor bizde mi bi gariplik var ki :s
ya canım bilmiyorum,bir iki veli mecburi gidiyorlar ama sanki onlar ilgisinden gidiyor gitmeyen ilgisiz.Ya da ben çok ince düşünüyorum.Bir tanesi özellikle iyiliğim için söylüyormuş gibi hergün gel diyip duruyor ama evim uzak servisle gidiyoruz ve çıkışa kadar bekliyorum.Oğlum için yapamayacağım hiçbirşey yok ama gitmediğim gün bile zaten telefonlaşacam öğretmeniyle ve öğretmeni de çok iyi,eğitimine de güveniyorum.Evde de zaten tekrar yapıyoruz.Ama tamaman canından da vazgeç gibi bir zihniyet mi var bilmiyorum.

Iyi de sınıfa girmiyorsan orda olmanın ne anlamı var

Getirip götüreceksin

Tuvalete filan siz mi götürüyorsunuz yani bir şey yapıyor musunuz

Yapmıyorsanız hem eve hem kendinize zaman ayırın dinç kalın bu uzun bir maraton sizin de hem psikolojik hem de fiziken iyi olmanız lazım

Boşverin onu bunu

Sizin çocuklarınız özel ve her biri de farklı ondan bir tane var ihtiyacını da siz bilirsiniz

Canım iki buçuk yaşındayken konuşması geciktiği için gittik.Tahliller falan yapıldı ve otizm tanısı kondu.Oğlum konuşuyor ama bazen göz teması çok az kuruyor,takıntıları var ve konuşması normal bir çocuk gibi tam gelişmiş değil.

Önceki okulumda vardı benim de. Hiç konuşamayanı da vardı mesela. Özel çocuklar onlar. Yalnız gelen bekleyen veli yoktu. Tabii benim dediğim özel eğitim sınıfı. Sizinki biraz değişik bir durum galiba. Ama yine de tam tersi gitmemeniz çocuğunuzun kendi kendimi idame ettirmeyi öğrenmesi açısından önemli değil mi? Sonuçta okul bunu da öğretiyor. Çocukların Anaokulunda veyailkokulda aileden aayrıldığı tek başına bir birey olduğunu daha iyi anladığı dönemler ve bu sonuçta gerekli. Bence vicdan yapıyorsunuz ama yapmayın çocuğunuz için daha iyi bence

yok canım tuvalette falan da bana ihtiyacı yok,tenefüse çıkınca diğer çocuklarla kaynaşması için yönlendirmeye çalışıyorum hepsi o yani.Onu öğretmeni de yapar ki benim bu konudaki tutumumu çok iyi biliyor.Zaten tamamen bırakamam,iki gün gitmesem üçüncü gün rahat etmem yani.

kendine güveni gelir biraz..bence evinize gidin..birşey olursa öğretmeni arar zaten...

canım vallahi onu bende düşünüyorum,çocuğumun kendine özgüveni gelmesi lazım diyorum,diğer gelen veli 'ilerde özgüveni de gelir merak etme'diyor.Ama ben her teneffüste yanına gidersem nasıl gelecek özgüveni bilmiyorum.

Birakin siz onlari benim oglum otizmli degil ama sinifindaki bir kac veli 3.sinifa giden cocuklarina hala gunde 3 kere geliyor.Sözde cocuklari cok kiymetli biz ilgisiz anne.Ego tatmini yani.Ondan sonra da senin oglun ne guzel her seyini kendi beceriyor.Niye acaba?E bi dusun cocuklarin yakasindan da sorumluluk alsinlar degil mi?Onlarin cocugunun durumu farklidir bekleyebilirler ama siz neticede cocugunuzu tanirsiniz.Birakin kuzunun kendine guveni gelsin...

Bence de artık evinize gidin.
Aklınız kalmasın arkadaşları ile iletişimde öğretmeni yardımcı olur.

kendine güveni gelir biraz..bence evinize gidin..birşey olursa öğretmeni arar zaten...
evet aynen öyle düşünüyorum ama bahsettiğim velilerin yanında psikolojik bir baskı hissediyorum üzerimde.Konuyu açmadan gel bırakma diyip duruyorlar.Başka hiç bir sorun yok ne eğitimden yana ne de öğretmenimizden.

çok şanslısınız bence..nekadar güzelki öğretmen bu konuda güvn veriyor size..deneyin 1-2 hafta..sizde oğlunuzda alışacaksınız..

Ben de ozel bir cocugun annesiyim ve sizi cok iyi anliyorum.
Eger kendini idare edecek durumda ise bence de gitmenize gerek yok.
Yalniz ilk etapta hani boyle cocugunuza tenefuste de gorunmeden uzaktan gozlemleseniz, tenefuste nasil idare ediyor gormus olursunuz, zaten ogretmen tenefuste de ilgilenebilecekse cok sorun olmaz ama uzaktan bir gozlemleyin isterseniz.

Onlarin çocuklarinin belki ihtiyacı vardır da sizin çocuğunuz ihtiyaçlarını da görüyorMuş. Bizim cocuklarimiz agir otizm ama veliler birakip gidiyor sonra almaya geliyorlar. Sizin veliler muhabbet etmeye adam mi arıyorlar acaba :)

Bence de artık evinize gidin.
Aklınız kalmasın arkadaşları ile iletişimde öğretmeni yardımcı olur.
ben öğretmeniyle de tekrar konuşup içimi dökim en iyisi.Zaten öğretmen 'herzaman gelmenize gerek yok,eğer karar gelirse zaten velilerin sürekli gelmesi yasaklanacak'diyor da diğer gelen velilerden özellikle ikisi gelmek zorunda çocuklarının ihtiyaçları açısından.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…