canım komşumuz bile söylüyor 'artık kendi gitsin servisle,sen arada git,bu şekilde çocuğunun nasıl özgüveni gelecek'diyor.Okula güveniyorsanız bence seyrekleştirin zamanla bırakın. Oğlunuz içinde daha iyi olabilir hep orada olmanıza alışırsa da sıkıntı çekersiniz
hem sen yorulur surecten bıkarsın onları bosver senden heveslenıp kendılerı de bırakır bır sure sonraöğretmene de belirtim ozaman birşekilde yanlarında dile getirsin.Hala onların düşüncelerini düşünüyorum ya.Kızıyorum kendime ama normalde de çok takarım kafama.
evet ben de yavaş yavaş gidip gelmeyi azaltim diyorum.Birşekilde başlamam lazım,iki üç günde bir yine giderim ama hergün gitmek gerçekten zor.Bizim de hergün gelen velilerimiz oluyordu tıpkı sizin gibi ama bu çocuğa yarardan çok zarar veren durum.
iki kadının lafına bakıp onlar söyle böyle demesin diye günün 6 saatini okulda gecirmek hem size fayda sağlamaz hem oglunuza.lütfen başkasının doğrusu ile değil kendi doğrunuz ile hareket edin ve anneliginizi kimseye sorgulatmayin.
yavaş yavaş bu okulda kalma durumunu azaltin.siz iyi bir annesiniz özel bir çocuk yetiştiriyorsunuz daha ne olsun? biraz da kendinize vakit ayırın lütfen.
Öyle tabi yoksa ileride hiç ayrılamazsınız. Kendini idare eden bir çocuksa bence seyrekleştirerek bırakın gitmeyi. Sizin ilginizden bir şey eksilmeyecek. Geçenlerde otizmli bir çocukla tanıştım kızımı kreşe vermiştim oradaydı. Hırçındı ve konuşmuyordu ve hep kovalamak koşmak vurmak istiyordu. Başında ise lise mezunu aksi bir çocuk gelişimci vardı ve sürekli eziyordu durmadığında azarlıyordu falan çok etkilendim kurum müdürüne söyleyip kızımı da oradan alıp gittim ve ailesini de gördüm 2 gün boyunca gayet relax bırakıp gidiyorlar. Şuan onu düşünüyorum özel eğitim veren bir yerde olması gerekmez miydi diye. Bu konuda bir yerlere danışmak istiyorum bende.canım komşumuz bile söylüyor 'artık kendi gitsin servisle,sen arada git,bu şekilde çocuğunun nasıl özgüveni gelecek'diyor.
canım bence özeleğitime de gidiyor olabilir ama ayrıca kaynaştırma raporu verilmişse normal okullara da gidiyorlar tabi çocuğun durumuna bağlı.Benim oğlum da üç sene anaokuluna gitti,yaş grubuna göre sınıflara ayrılıyorlar.Ama ben oraya da hep gittim,çoğu zaman bahçeden hiç ayrılmadım.Öyle tabi yoksa ileride hiç ayrılamazsınız. Kendini idare eden bir çocuksa bence seyrekleştirerek bırakın gitmeyi. Sizin ilginizden bir şey eksilmeyecek. Geçenlerde otizmli bir çocukla tanıştım kızımı kreşe vermiştim oradaydı. Hırçındı ve konuşmuyordu ve hep kovalamak koşmak vurmak istiyordu. Başında ise lise mezunu aksi bir çocuk gelişimci vardı ve sürekli eziyordu durmadığında azarlıyordu falan çok etkilendim kurum müdürüne söyleyip kızımı da oradan alıp gittim ve ailesini de gördüm 2 gün boyunca gayet relax bırakıp gidiyorlar. Şuan onu düşünüyorum özel eğitim veren bir yerde olması gerekmez miydi diye. Bu konuda bir yerlere danışmak istiyorum bende.
Belkide. Ben 2 gün görebildim ama hiç sağlıklı bir ortam değildi zaten hiçbir çocuk için. Aklım kaldı cocukta resmen. Siz okula güveniyorsunuz bence gitmeyin başta tepki gösterebilir her çocuk gibi ama alışacaktır.canım bence özeleğitime de gidiyor olabilir ama ayrıca kaynaştırma raporu verilmişse normal okullara da gidiyorlar tabi çocuğun durumuna bağlı.Benim oğlum da üç sene anaokuluna gitti,yaş grubuna göre sınıflara ayrılıyorlar.Ama ben oraya da hep gittim,çoğu zaman bahçeden hiç ayrılmadım.
canım anneyiz sonuçta ilgisiz olabilir miyiz ama sürekli gelenler genelde dedikodu yapıyor.Aklım almıyor bunların evdeki işi gücü nasıl yetişiyor diye.Şuanda ikisi zorunlu geliyor tabi çocuklarının ihtiyaçları açısından.Birakin siz onlari benim oglum otizmli degil ama sinifindaki bir kac veli 3.sinifa giden cocuklarina hala gunde 3 kere geliyor.Sözde cocuklari cok kiymetli biz ilgisiz anne.Ego tatmini yani.Ondan sonra da senin oglun ne guzel her seyini kendi beceriyor.Niye acaba?E bi dusun cocuklarin yakasindan da sorumluluk alsinlar degil mi?Onlarin cocugunun durumu farklidir bekleyebilirler ama siz neticede cocugunuzu tanirsiniz.Birakin kuzunun kendine guveni gelsin...
evet belki ilk günler biraz tepkisi olur,zamanla alışacağını düşünüyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.Belkide. Ben 2 gün görebildim ama hiç sağlıklı bir ortam değildi zaten hiçbir çocuk için. Aklım kaldı cocukta resmen. Siz okula güveniyorsunuz bence gitmeyin başta tepki gösterebilir her çocuk gibi ama alışacaktır.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.Oğlumun bu şekilde kendine özgüveni gelmez,çünkü teneffüste hep beni görüyor ama gelen diğer velilere göre veli gidince çocuklarla daha çok ilgileniliyor,gitmeyince ilgilenilmiyor.Ben öyle düşünmüyorum,özellikle velisi gelmeyen öğrencilere dikkat ediyorum,gayet güzel ilgileniyor eğitimlerini veriyorlar.Zaten eğer karar gelirse velilerin herzaman gitmesi yasaklanacakmış,gitmek zorunda olan var onlar için nasıl olacak bilmiyorum.Cok guzel anlatmissiniz sıkıntnizi çok yakından anladım. Bende bir ilkokulun mudur yardımcısiyim. 2 özel eğitim sınıfımiz, 3 öğretmenimiz ve 1 bakıcımiz var. Açıkçası gelen velilerin işi olmadığını falan düşünüyoruz. Defalarca gelmeyin dememize rağmen geliyorlar. Öğretmenlerimiz çok iyi. Müdürümüz un de down sendromlu kardeşi var özel eğitim sınıfina ayrıcalıklı davranıyor. Yanlış olabilecek hiç bir tavır yok okulda.ilk zamanlar okulu tanımak için gelmelerini anladık ama artık hiç gerek yok. Veliler ne zaman gelse problem oluyor okulda. cocuklarin özgüveninin gelişebilmesi için gelmemeleri gerekiyor. Anlatamiyoruz. Siz bilinçli bir velisiniz . Biraz çocuğunuzu özgür bırakın derim ben.Birey olduğunu hissetsin. Bağımsızlığını anlasın. Ama karar sizin
Bu tür çocukların bir kısmı emir kipi ile söylenenleri yapıyor ya da zorlayarak yapıyorlar. Olayın dışında iken o şekilde sert davrandığını düşündüğüm bir öğretmeni yadırgamıştım içimden çocuğa ne biçim davranıyor diye. Zorla yanıma oturtmuştu çocuğu mesela kalkamayacaksın oradan diye de kaş göz hafif tehdit eder vaziyette. Çocuk mecbur oturdu benimle bir iki kelime konuştu ama yani sanki yanında pis birşey varmış gibi iğrenerek bakıyordu bana öyle rahatsız oluyordu. Bi kaç kez oturduk sohbet etmeye çalıştık zoraki. Bir sene sonra çocuk müthiş birşeye dönüştü. Şimdi kendi geliyor yanıma laf atıyor falan acayip mutlu oluyor beni görünce. O öğretmen zorlamasa öyle bir ilişkimiz olmayacaktı o çocukla.Belkide. Ben 2 gün görebildim ama hiç sağlıklı bir ortam değildi zaten hiçbir çocuk için. Aklım kaldı cocukta resmen. Siz okula güveniyorsunuz bence gitmeyin başta tepki gösterebilir her çocuk gibi ama alışacaktır.
Siz kimseye değil öğretmene bakın lütfen. En doğrusunu o bilir. Ayrıca eğitim dışında çocuğun kendi başına kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilmesi de gerekir. Hem siz evinize gidin. .bir çayınızı kahvenizi için rahatlayın. Yada işinizi gücünüzü bitirin. Oğlunu zu okuldan alıp eve gelince dinlenmiş işlerini bitirmiş tüm zamanını enerjik geçireceği bir annesi olsun. Ve tek başına okulda olup diğer arkadaşları ile aynı olduğunu hissedebilsin. Allah yardımcınız olsun. İnşallah çok iyi bir geleceği olur yavrunuzun. Tüm yavruların da inşallah.Arkadaşlar hayırlı akşamlar..Nasıl başlasam bilmiyorum ama oğlum otizm tanısı almış bir çocuk.Şuanda normal bir ilköğretim okulunun alt sınıfına gidiyor.Eğitimi güzel,tenefüste de diğer çocukların içinde oynuyor,zamanla onlarla birarada olup kaynaşmasının faydasını göreceğimize inanıyorum.Oğlumun eğitimini hiç aksatmıyorum,okulda,evde,dışarda.Hamdolsun ki konuşuyor,kendini ifade ediyor birşekilde ve ihtiyaçlarını rahatlıkla görebiliyor.Şimdi sorunuma gelince öğretmeni iyi,eğitimine de güveniyorum.Ancak hergün birlikte gidiyoruz,akşama kadar birlikteyiz.Eve gelince yemek yapim yiyelim falan derken gün bitiyor.O yüzden hergün gitmek bana zor geliyor ve psikolojik olarak ta yıpratıyor.Öğretmeni de 'herzaman gelmenize gerek yok,oğlunuz zaten her ihtiyacını görebilen bir çocuk'diyor.Ancak sürekli gelen bir iki veli var ki sürekli nasihat verip 'hergün gel,bırakma'gibi şeyler söylüyorlar.Şimdi bu gelen bir iki kişinin çocuğu birşekilde kendileri olmadan yapamaz,inşallah hepsi enn iyi yerlere gelir benim ki de..Oğlumun eğitimi,daha iyi yerlere gelmesi için canımı dişime takıyorum,en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama hergün gitmek beni çok yoruyor,orda boş boş bekliyorum sadece.Sınıfa yine girmiyoruz.Sanki az gidince ilgisizsin gibi bir düşünce var o velilere göre bence ki aslında benim fedakarlığımı ve fazla kafaya taktığımı da söyleyip bana oğlumun durumunun iyi olduğuyla ilgili hep moral vermişlerdir.Ama ben eve de zaman ayırmazsam psikolojim altüst olur,gitmemi gerektiren bir durum da yok,iki gün gitmem üç gün giderim diyorum mesela.Kafam karışık ya arkadaşlar,çok karışık yazmış ta olabilirim ama ne yapmalıyım??
Bu çocukta da iletişim kesinlikle yok zaten. Öğretmen bağırmazsan dinlemez o demişti ama bunu bildiğinden yapmadığına eminim neredeyse. İşinş sevmeyip, çalışmayı evlenince düşünmeyen tüm gun köşede oturup kriz anlarında oturuunn vs bağıran bir tip. Başka bir çocuğu da yüzüne su sıkıp uyandırmıştı mesela orada film koptu bende zaten ve kızımı aldım hemen. Sen neden oradaydın dersen ben etüt öğretmeni olarak işe başladım alt kattaydım ama ilk günler çocuk olmadığından yukarıda takıldım ve şoka girip işten ayrılıp kızımı da başka yere verdimBu tür çocukların bir kısmı emir kipi ile söylenenleri yapıyor ya da zorlayarak yapıyorlar. Olayın dışında iken o şekilde sert davrandığını düşündüğüm bir öğretmeni yadırgamıştım içimden çocuğa ne biçim davranıyor diye. Zorla yanıma oturtmuştu çocuğu mesela kalkamayacaksın oradan diye de kaş göz hafif tehdit eder vaziyette. Çocuk mecbur oturdu benimle bir iki kelime konuştu ama yani sanki yanında pis birşey varmış gibi iğrenerek bakıyordu bana öyle rahatsız oluyordu. Bi kaç kez oturduk sohbet etmeye çalıştık zoraki. Bir sene sonra çocuk müthiş birşeye dönüştü. Şimdi kendi geliyor yanıma laf atıyor falan acayip mutlu oluyor beni görünce. O öğretmen zorlamasa öyle bir ilişkimiz olmayacaktı o çocukla.
canım benim oğlumun da inadı var,o yüzden bir yerde zorlamak gerekiyor,gerekirse öğretmen de o şekilde yapmalı,gerektiği yerde kızmalı,sesini yükseltmeli.Bunda kötü bişey yok ama bu daha çok karşıdakinin niyetine bağlı.Eğer olumsuz bişey sezersem kabul etmem o şekilde davranmasını.Bu tür çocukların bir kısmı emir kipi ile söylenenleri yapıyor ya da zorlayarak yapıyorlar. Olayın dışında iken o şekilde sert davrandığını düşündüğüm bir öğretmeni yadırgamıştım içimden çocuğa ne biçim davranıyor diye. Zorla yanıma oturtmuştu çocuğu mesela kalkamayacaksın oradan diye de kaş göz hafif tehdit eder vaziyette. Çocuk mecbur oturdu benimle bir iki kelime konuştu ama yani sanki yanında pis birşey varmış gibi iğrenerek bakıyordu bana öyle rahatsız oluyordu. Bi kaç kez oturduk sohbet etmeye çalıştık zoraki. Bir sene sonra çocuk müthiş birşeye dönüştü. Şimdi kendi geliyor yanıma laf atıyor falan acayip mutlu oluyor beni görünce. O öğretmen zorlamasa öyle bir ilişkimiz olmayacaktı o çocukla.
çok teşekkür ederim saolun.Dediğiniz gibi yapmalıyım,hiç gitmemezlik zaten yapamam,yine giderim ama hergün değil.Siz kimseye değil öğretmene bakın lütfen. En doğrusunu o bilir. Ayrıca eğitim dışında çocuğun kendi başına kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilmesi de gerekir. Hem siz evinize gidin. .bir çayınızı kahvenizi için rahatlayın. Yada işinizi gücünüzü bitirin. Oğlunu zu okuldan alıp eve gelince dinlenmiş işlerini bitirmiş tüm zamanını enerjik geçireceği bir annesi olsun. Ve tek başına okulda olup diğer arkadaşları ile aynı olduğunu hissedebilsin. Allah yardımcınız olsun. İnşallah çok iyi bir geleceği olur yavrunuzun. Tüm yavruların da inşallah.
Ben nacizane fikrimi söyleyim. Gidip gitmemek yada nekadar ara ile gitmeniz gerektiği fikrini lütfen öğretmenin den alın. Çocuk annem beni bırakıyor fikrine kapılmaz. Ama siz hiç gitmezseniz. Bende tıpkı bu sınıftaki çocuklar gibiyim. Annem yok okula onlar gibi tek gelip gidiyorum diyecek. Lütfen öğretmeni ne diyorsa onu yapın. Yada bunu bir oğlunuz la konuşun. Artık sen tek başına okula gidip gelebilir sin. Bunun için bana ihtiyacın yok. Akşam seni kapıda en sevdiğin yemekler le karşılarım ne dersin diyin. İşe yaramaz mı sizce. Ben çok memnun olacağını düşünüyorum ama tabi siz oğlunuz u daha iyi tanırsınız.çok teşekkür ederim saolun.Dediğiniz gibi yapmalıyım,hiç gitmemezlik zaten yapamam,yine giderim ama hergün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?