otizmli oğlumun okuluyla ilgili sıkıntım..

Okula güveniyorsanız bence seyrekleştirin zamanla bırakın. Oğlunuz içinde daha iyi olabilir hep orada olmanıza alışırsa da sıkıntı çekersiniz
canım komşumuz bile söylüyor 'artık kendi gitsin servisle,sen arada git,bu şekilde çocuğunun nasıl özgüveni gelecek'diyor.

öğretmene de belirtim ozaman birşekilde yanlarında dile getirsin.Hala onların düşüncelerini düşünüyorum ya.Kızıyorum kendime ama normalde de çok takarım kafama.
hem sen yorulur surecten bıkarsın onları bosver senden heveslenıp kendılerı de bırakır bır sure sonra

evet ben de yavaş yavaş gidip gelmeyi azaltim diyorum.Birşekilde başlamam lazım,iki üç günde bir yine giderim ama hergün gitmek gerçekten zor.

canım komşumuz bile söylüyor 'artık kendi gitsin servisle,sen arada git,bu şekilde çocuğunun nasıl özgüveni gelecek'diyor.
Öyle tabi yoksa ileride hiç ayrılamazsınız. Kendini idare eden bir çocuksa bence seyrekleştirerek bırakın gitmeyi. Sizin ilginizden bir şey eksilmeyecek. Geçenlerde otizmli bir çocukla tanıştım kızımı kreşe vermiştim oradaydı. Hırçındı ve konuşmuyordu ve hep kovalamak koşmak vurmak istiyordu. Başında ise lise mezunu aksi bir çocuk gelişimci vardı ve sürekli eziyordu durmadığında azarlıyordu falan çok etkilendim kurum müdürüne söyleyip kızımı da oradan alıp gittim ve ailesini de gördüm 2 gün boyunca gayet relax bırakıp gidiyorlar. Şuan onu düşünüyorum özel eğitim veren bir yerde olması gerekmez miydi diye. Bu konuda bir yerlere danışmak istiyorum bende.

canım bence özeleğitime de gidiyor olabilir ama ayrıca kaynaştırma raporu verilmişse normal okullara da gidiyorlar tabi çocuğun durumuna bağlı.Benim oğlum da üç sene anaokuluna gitti,yaş grubuna göre sınıflara ayrılıyorlar.Ama ben oraya da hep gittim,çoğu zaman bahçeden hiç ayrılmadım.

Belkide. Ben 2 gün görebildim ama hiç sağlıklı bir ortam değildi zaten hiçbir çocuk için. Aklım kaldı cocukta resmen. Siz okula güveniyorsunuz bence gitmeyin başta tepki gösterebilir her çocuk gibi ama alışacaktır.

canım anneyiz sonuçta ilgisiz olabilir miyiz ama sürekli gelenler genelde dedikodu yapıyor.Aklım almıyor bunların evdeki işi gücü nasıl yetişiyor diye.Şuanda ikisi zorunlu geliyor tabi çocuklarının ihtiyaçları açısından.

evet belki ilk günler biraz tepkisi olur,zamanla alışacağını düşünüyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.Oğlumun bu şekilde kendine özgüveni gelmez,çünkü teneffüste hep beni görüyor ama gelen diğer velilere göre veli gidince çocuklarla daha çok ilgileniliyor,gitmeyince ilgilenilmiyor.Ben öyle düşünmüyorum,özellikle velisi gelmeyen öğrencilere dikkat ediyorum,gayet güzel ilgileniyor eğitimlerini veriyorlar.Zaten eğer karar gelirse velilerin herzaman gitmesi yasaklanacakmış,gitmek zorunda olan var onlar için nasıl olacak bilmiyorum.

Bu tür çocukların bir kısmı emir kipi ile söylenenleri yapıyor ya da zorlayarak yapıyorlar. Olayın dışında iken o şekilde sert davrandığını düşündüğüm bir öğretmeni yadırgamıştım içimden çocuğa ne biçim davranıyor diye. Zorla yanıma oturtmuştu çocuğu mesela kalkamayacaksın oradan diye de kaş göz hafif tehdit eder vaziyette. Çocuk mecbur oturdu benimle bir iki kelime konuştu ama yani sanki yanında pis birşey varmış gibi iğrenerek bakıyordu bana öyle rahatsız oluyordu. Bi kaç kez oturduk sohbet etmeye çalıştık zoraki. Bir sene sonra çocuk müthiş birşeye dönüştü. Şimdi kendi geliyor yanıma laf atıyor falan acayip mutlu oluyor beni görünce. O öğretmen zorlamasa öyle bir ilişkimiz olmayacaktı o çocukla.

Siz kimseye değil öğretmene bakın lütfen. En doğrusunu o bilir. Ayrıca eğitim dışında çocuğun kendi başına kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilmesi de gerekir. Hem siz evinize gidin. .bir çayınızı kahvenizi için rahatlayın. Yada işinizi gücünüzü bitirin. Oğlunu zu okuldan alıp eve gelince dinlenmiş işlerini bitirmiş tüm zamanını enerjik geçireceği bir annesi olsun. Ve tek başına okulda olup diğer arkadaşları ile aynı olduğunu hissedebilsin. Allah yardımcınız olsun. İnşallah çok iyi bir geleceği olur yavrunuzun. Tüm yavruların da inşallah.

Bu çocukta da iletişim kesinlikle yok zaten. Öğretmen bağırmazsan dinlemez o demişti ama bunu bildiğinden yapmadığına eminim neredeyse. İşinş sevmeyip, çalışmayı evlenince düşünmeyen tüm gun köşede oturup kriz anlarında oturuunn vs bağıran bir tip. Başka bir çocuğu da yüzüne su sıkıp uyandırmıştı mesela orada film koptu bende zaten ve kızımı aldım hemen. Sen neden oradaydın dersen ben etüt öğretmeni olarak işe başladım alt kattaydım ama ilk günler çocuk olmadığından yukarıda takıldım ve şoka girip işten ayrılıp kızımı da başka yere verdim

canım benim oğlumun da inadı var,o yüzden bir yerde zorlamak gerekiyor,gerekirse öğretmen de o şekilde yapmalı,gerektiği yerde kızmalı,sesini yükseltmeli.Bunda kötü bişey yok ama bu daha çok karşıdakinin niyetine bağlı.Eğer olumsuz bişey sezersem kabul etmem o şekilde davranmasını.

çok teşekkür ederim saolun.Dediğiniz gibi yapmalıyım,hiç gitmemezlik zaten yapamam,yine giderim ama hergün değil.

çok teşekkür ederim saolun.Dediğiniz gibi yapmalıyım,hiç gitmemezlik zaten yapamam,yine giderim ama hergün değil.
Ben nacizane fikrimi söyleyim. Gidip gitmemek yada nekadar ara ile gitmeniz gerektiği fikrini lütfen öğretmenin den alın. Çocuk annem beni bırakıyor fikrine kapılmaz. Ama siz hiç gitmezseniz. Bende tıpkı bu sınıftaki çocuklar gibiyim. Annem yok okula onlar gibi tek gelip gidiyorum diyecek. Lütfen öğretmeni ne diyorsa onu yapın. Yada bunu bir oğlunuz la konuşun. Artık sen tek başına okula gidip gelebilir sin. Bunun için bana ihtiyacın yok. Akşam seni kapıda en sevdiğin yemekler le karşılarım ne dersin diyin. İşe yaramaz mı sizce. Ben çok memnun olacağını düşünüyorum ama tabi siz oğlunuz u daha iyi tanırsınız.

Aynı durum değil belki ama. Oğlum 4 yaşında anaokuluna verdim çok istedi diye. Sınıfın tamamı 5 buçuk yaşında. En işini göremez benim oğlum. Ama ilk gün harici hiç kapıda beklemedim. Şimdi bakıyorum Şipşak ayakkabılarını giyiyor. Tuvalete girmiş atletini kim picama sının içine soktu diye öğretmene sordum kendisi yapıyormuş. Evde hiç yapamazdı. Daha kaç hafta oldu şunun şurası. 5 buçuk yaşında ki tüm çocuklar hata bazılarına göre fazlasını yapar oldu. Çünkü tek ve başarmak zorunda.

Ama bende sizin gibiydim o anneler kapıda bekliyor ben evdeyim. Ayyy benmi yanlış yapıyorum derken zihnimi yoruyordum. Ama öğretmen o annelere defalarca söylerdi. Lütfen eve gidin camdan kapıdan sizi görüyor çocuk buraya ait hissetmiyor. Siz Gidin ki biz iletişimimizi güçlendirelim derdi.

Ozel ogretim.siniflarinda veli ogretmen isbirligi cok onemlidir,birbirinize guveniyorsunuz da gordugum kadariyla.. okula gitmenizin bahcede beklemenizin gercekten geregi yok,dinlenin,sakinlesin,ertesi gune daha enerjik baslayin.. evlat bas taci,elbette ondan gelen her sey bas ustune ama yarinlari icin de guclu kalmaniz gerekir.. ozel egitim cocuklarinin sadece kendi ogretmenleri basinda olmuyor,inanin surekli gozumuz uzerlerinde diger ogretmenler olarak da.. iciniz rahat olsun

Her gün gitmeniz gerekmediğinin aslında siz de farkındasınız ama sosyal baskı oluşmuş üzerinizde.
Çocuğunuz ihtiyaçlarını kendisi karşılıyormuş zaten gitmemeniz ona daha çok fayda sağlar. Nereye kadar hergün gideceksiniz ne zaman gitmeyi bırakacaksınız? Böyle alışıp siz gitmeyi bıraktığınızda zorluk yaşamaya başlayadabilir.

Kızım bu sene ilk okula başladı.
Çok pimpirikli bir anneyim ben
Hatta burdan bir arkadaş baya kendime getirdi beni.
İlk gün bıraktım geldim. Oysaki beklemek gerekiyormuş hatta sürekli okulda olmak gerekiyormuş.
Veliler öyle diyor. Ben gitmiyorum doğru düzgün hayatı boyunca ben arkasında olmicam.
Dün eşim şekerini ölçmeye gittiğinde orda sürekli duran bir veli ben onun ikinci annesiyim demiş. Üzerini değiştiririm yemekhaneye götürürüm. İyi de neden?
İlgili anne onlar ben ilgisiz anne.
Şekeri olan çocuğu bırakıyorum.
Öğrenecek şeker ile yaşamayı öğrenmesi gerek.
Eşim garipsemiş dediğini. Yok iyi niyetinden demiştir dedim.
Sende gitsen hergün orda beklesen dedi.
İyi de benim küçük çocuğum var.
Onu savuşturdum derken veliler arkamdan konuşuyormuş hiç gitmiyorum beklemiyorum diye.
Hıhı bende çok duydum ya.

Sizin oğlunuz herşeyini kendi yapabiliyorsa bırakın biraz uzaktan izleyin. Güveni gelsin kendine.

bizim sınıfta da var bir kız öğrenci ancak o tuvaletini kendi yapamadığı için annesi ( bu sene 4.sınıflar) 1.sınıftan beri hergün okulda.. siz öğretmeni baz alın bence ihtiyaçlarını giderebildiğine göre kendine olan güveni de artar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…