canım aynen öyle..İkisi mecbur geliyor,diğeri de mecbur gibi ama hiç görünmüyor çocuğa ve dedOnlarin çocuklarinin belki ihtiyacı vardır da sizin çocuğunuz ihtiyaçlarını da görüyorMuş. Bizim cocuklarimiz agir otizm ama veliler birakip gidiyor sonra almaya geliyorlar. Sizin veliler muhabbet etmeye adam mi arıyorlar acaba :)
canım ozaman yarın gittiğimde öğretmeniyle konuşurum dışardan gözlemlicem diye sonra ara ara gitmem ama çok uzatmam da yani,iki üç günde bir giderim yine.Ben de ozel bir cocugun annesiyim ve sizi cok iyi anliyorum.
Eger kendini idare edecek durumda ise bence de gitmenize gerek yok.
Yalniz ilk etapta hani boyle cocugunuza tenefuste de gorunmeden uzaktan gozlemleseniz, tenefuste nasil idare ediyor gormus olursunuz, zaten ogretmen tenefuste de ilgilenebilecekse cok sorun olmaz ama uzaktan bir gozlemleyin isterseniz.
bir öğretmenden bunları duymak beni ayrıca mutlu etti.Bizim öğretmenimiz de her anlamda bıkmadan beni dinliyor ve yardımcı olmaya çalışıyor.Benim nasıl çabaladığımı görüyor,söylüyorum zaten birlikte ilerliyelim ki çocuğum da en iyi yerlere gelsin diyorum.İnşallah öyle olur.Evdeyken daha iyiyiz psikolojim de iyi ama orda sohbet hep'bu çocuklar böyle olur,bu çocuklar şöyle olur vs'Sanki uzaylıdan bahsediyoruz.Bu konuşmayı yapan da kendi velileriyüzden altüst olup dönüyorum.Ya da ben çok farklı düşünüyorum.Canım ben öğretmenim. Benim de down sendromlu öğrencim oldu 2 yıl üst üste geldi.Annesi sürekli bekliyordu. Ama onun durumu çok farklıydı. Tamamen bakıma muhtaçtı. Bu arada ne mutlu sana ki öyle özel bi çocuğa sahipsin. Ve çabani takdir ediyorum. Öyle anneler var ki..... Canim sen kendine de vakit ayir. Diğer annelerin sözüyle hareket etme. Bu tür durumlarda öğretmenle işbirliği çok önemli. Öğretmen git diyorsa beklemem gerek yok. Biz öğretmenler severek isteyerekcaba har iyoruz yeter ki veli destek olsun... senin de için rahat olsun.
evet aynen öyle canım ama 'yok güvenme,varlığınla yokluğun bir olmaz'diyorlar.'Ama velisi gelmeyen öğrencilerin eğitimiyle de çok güzel ilgileniliyor'diyorum.Yok o öğretmen iyiymiş hepsi öyle olmazmış.Ben yanlışını görmediysem neden olumsuz konuşayım ki..Siz ogretmenin mi yoksa uc bes cahilin sozune mi itimat edeceksiniz. Ogretmen gerek yok diyorsa konu kapanmistir bence.
evet canım geç öğreniyor sadece.İşte sırf gelenler arkamdan gelmedi falan demesinler diye gidiyorum ama özgüveni gelmesi lazım.Çocuğunuz, bırakın kendi özgüvenini kazansin,maşallah öğretmeni memnun, bırakın diğer velileri
ne zamana kadar hep yanında olacaksınız , diğer anneler den daha çok sabıra ,zamana ihtiyacınız var, öğretmeniyle devamli iletimde bulunun eve o okuldandan gelince ilgilenin ,yoksa o gücü bulamazsınız çok yıpranırsıniz otizimde kaç çeşit , bir arkadaşımın çocuguda otizim,maşallah çok başarılı okulda vicdanını sorgulamayın siz iyi bir annesiniz, o veliler sorğulasin vicdanını ,diğer çocuklardan hiç ayrı değiller sadece bazıları geç öğreniyor sevginin yenemiyeceğı birsey yok
evet aynen öyle canım ama 'yok güvenme,varlığınla yokluğun bir olmaz'diyorlar.'Ama velisi gelmeyen öğrencilerin eğitimiyle de çok güzel ilgileniliyor'diyorum.Yok o öğretmen iyiymiş hepsi öyle olmazmış.Ben yanlışını görmediysem neden olumsuz konuşayım ki..
Canim sakin velileri dinleme. Kim olursa olsun. Unutma senin çocuğun özel. Evet farklı ama bu farklılık dezavantaj değil. Senin çocuğun çok masum. Ve sen de öyle bir çocukla ilgilendiğin, ona emek harcadığın için özel bir annesin. Siz siradisisiniz.bir de bu açıdan bak. Ve sakin kimseyi dinleme. Sadece kendinle ve cocugunla gurur duy.bir öğretmenden bunları duymak beni ayrıca mutlu etti.Bizim öğretmenimiz de her anlamda bıkmadan beni dinliyor ve yardımcı olmaya çalışıyor.Benim nasıl çabaladığımı görüyor,söylüyorum zaten birlikte ilerliyelim ki çocuğum da en iyi yerlere gelsin diyorum.İnşallah öyle olur.Evdeyken daha iyiyiz psikolojim de iyi ama orda sohbet hep'bu çocuklar böyle olur,bu çocuklar şöyle olur vs'Sanki uzaylıdan bahsediyoruz.Bu konuşmayı yapan da kendi velileriyüzden altüst olup dönüyorum.Ya da ben çok farklı düşünüyorum.
Ya canim, onlar kim ki, ne hakla senin anneligini yargilayacaklar? Hayir dusundugunu bir kere soylersin ama surekli ayni seyi tekrarlayan insanda art niyet ararim ben. Onlar gelmeye mecbur diye, seni de ayni mecburiyet icinde gormek istiyorlar sanki.evet canım geç öğreniyor sadece.İşte sırf gelenler arkamdan gelmedi falan demesinler diye gidiyorum ama özgüveni gelmesi lazım.
aynen canım ben de öyle düşünüyorum.Oğlumun ilerde kendi ayaklarının üstünde durabilmesi için adımlarımızı sağlam atalım diyorum,herzaman yanında olmamın bir faydası olmayacak,tek başına yapabilmeli.Ama hala soyle dediler boyle dediler diyorsunuz. Birakin onlari ne soylerlerse soylesinler. Oglunuzun omur boyu yaninda olamayacaksiniz, uzgunum. Her ne kadar otizm tanisi konulduysa da saglikli bir cocuk kadar kendi isini gorebilen ve egitim alabilen bir birey. Ileride universite okuyacak, meslek sahibi olacak. Bir yerden baslamaniz lazim. Hem kendine guveni de gelir "ben annemsiz de yapabilecek kadar gucluyum" diye dusunur. Bu sekilde kendini size bagimli zanneder.
benim de mecburmuşum gibi gelmemi istiyorlar.Çocuğumun mutluluğuna kimse benden fazla sevinmez,üzüntüsüne de benden fazla üzülmez,sonuçta anneyiz..Ya canim, onlar kim ki, ne hakla senin anneligini yargilayacaklar? Hayir dusundugunu bir kere soylersen ama surekli ayni seyi tekrarlayan insanda art niyet ararim ben. Onlar gelmeye mecbur diye, seni de ayni mecburiyet icinde gormek istiyorlar sanki.
Otizimli cocuklar ozeldir, iclerinden cok dahi cikiyor. Birey oldugunu ogrenmesi lazim.
öğretmene de belirtim ozaman birşekilde yanlarında dile getirsin.Hala onların düşüncelerini düşünüyorum ya.Kızıyorum kendime ama normalde de çok takarım kafama.hergün gidip orda beklersen çocugun sana bagımlı kalır ve hayatın boyunca bunu ıster o velıler yanlış yapıyorsa senı de etkılemelerıne ızın verme gerekırse öğretmen onların yanında konussun eleştırılere açık olmayabılırsınız haklı olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?