• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oto Koltuğu Acil!!

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar oğlum 9.5 aylık. Oto koltuğu almayı düşünüyorum artık. Oto koltuğu alırken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi almak istiyorum. Kullanmadıkça bilinmiyor çünkü.

canım bende bu aralar kızım için araştırıyorum bana en çok tavsiye edilen britax römer marka eğer arabanızda ısofix varsa fiyatları zaten 400 den başlıyo bu konuda güvenlik testlerinden geçmiş iki marka var römer ve graco .

ben bu modeli almayı düşünüyorum hem ısofixli hemde 9-36 kg ayrıca 5 noktadan saran emniyet kemeri

http://www.kalede.com/Products/Kale...x--9-36-kg-~ab000051.aspx?ref=akakce&v=1.66.5

Son düzenleme:
Rahat bir koltuğa benziyor. Bizim baktığımız chicco ve kraft'ın modelleriydi. Çocuğu oturttuk kraft'ın bir modeline çok sıkışık kaldı sanki. Puset'ini zaten küçük olduğu için kullanamamıştık, bu da öyle olsun istemiyoruz.

canım bende bu aralar kızım için araştırıyorum bana en çok tavsiye edilen britax römer marka eğer arabanızda ısofix varsa fiyatları zaten 400 den başlıyo bu konuda güvenlik testlerinden geçmiş iki marka var römer ve graco .

ben bu modeli almayı düşünüyorum hem ısofixli hemde 9-36 kg ayrıca 5 noktadan saran emniyet kemeri

Britax Evolva 123 Plus Oto Koltuğu - Felix (9-36 Kg) | Kalede.com |

Canım bunun yatma özelliği var mı ? Baktıklarımızda sırtı hafif yatıyordu. Ön tarafından tutup kaldırılıyordu yani.

canım çoğunda öyleki genelde tam yatmıyolar pusetteki gibi kalıyolar incelemek için e- bebeğe gittiğimizde sadece kraft omega modelini ve chicco ısofix key modelini incelemiştim römer bi kaç modeline baktım ama yatışını sormayı unuttum :(

ben concord trimax aldım. alman malı ve güvenlik testlerinden geçmiş. you tube da çarpışma görüntüleri de var. 9-36 kg. fiyatı da bir alman malına göre britax lara göre daha uygun

ARkadaşlar başka tavsiyesi olan yok mudur? Nelere dikkat etmek lazım oto koltuğu alırken? Kullananlardan tavsiye bekliyorum.

biz maxi cosi aldık 1 yılönce şimdiye kadar hiç şikayetimiz olmadı kızım çok rahat içinde terletmiyorda...
yatış pozisyonu 3 kademeli zaten çoğu öyle tam yatmıyor,ama rahatsız edici değil kesinlikle

biz alırken kemer sistemine dikkat etmiştik bazılarının kemerini bağlıyorsun fakat tam sıkıştıramıyorsun sanki bir sarsıntıda boşalacakmış gibi
bizim kullandığımızın extradan sıkıştırma kolu var altında daha güvenli geldi bize

biz maxi cosi aldık 1 yılönce şimdiye kadar hiç şikayetimiz olmadı kızım çok rahat içinde terletmiyorda...
yatış pozisyonu 3 kademeli zaten çoğu öyle tam yatmıyor,ama rahatsız edici değil kesinlikle

biz alırken kemer sistemine dikkat etmiştik bazılarının kemerini bağlıyorsun fakat tam sıkıştıramıyorsun sanki bir sarsıntıda boşalacakmış gibi
bizim kullandığımızın extradan sıkıştırma kolu var altında daha güvenli geldi bize

Fiyat olarak nasıldı ?

chıcco k-1 isofizkli kullanıyorum yatış pozisyonu var çok güvenlikli ve güzel bebek rahat ediyor biz alırken fiatı 700 ciarıydı

Bir de bu oto koltuklarında 9-18, 9-25, 9-36 kg olayı var. Bunda hangisini tavsiye edersiniz? Büyüklüklerine göre mi yapıyorlar bunu? O zaman 9-36 alırız daha uzun süreli ve rahat kullanır çocuk değil mi? Bazı oto koltuklarının içi çok küçük gibi. Bizim oğlanı oturttuk robot gibi durdu onlarda. Biraz geniş olması iyi değil midir?

bebegın rahatı için mutlaka 9 18 olanalarından alın f.erkın ultanırla konusuk gecenelerde ısım olarak googl dan aratırsan daha fazla bılgı bulursun baska sıtelerde fıkır danısmanlıgı yapıyor kendısı gecen haftada ebebek magzası camlıcaya gıttık kraftta hiç strofor yok aklınızda olsun cihco da cok ınce romerınkı en kalını ve maxi ıyıdı secım sıze kalmıs erkın beyde römerı tavsıye edıyor

bebegın rahatı için mutlaka 9 18 olanalarından alın f.erkın ultanırla konusuk gecenelerde ısım olarak googl dan aratırsan daha fazla bılgı bulursun baska sıtelerde fıkır danısmanlıgı yapıyor kendısı gecen haftada ebebek magzası camlıcaya gıttık kraftta hiç strofor yok aklınızda olsun cihco da cok ınce romerınkı en kalını ve maxi ıyıdı secım sıze kalmıs erkın beyde römerı tavsıye edıyor

hımm.. Büyük olunca rahat olmaz mı? strofor dediğiniz nedir?
Ben de chicco'yu iyi bilirdim.

9-36kılolarda ozellıkle buyuyecegı için 4yasına kadarkı olan surekcte bebegıgın rahatnı degıl ekonomıklıgı ön plana cıkıyor bebegım rahat etsın dıyorsanız 9 18 kılo alın derım camlıca ebebek magzasındakı tum boyları ordakı pılot aracalara takıpoğlumu içine bagladık ve baktıkkı en rahat römerde maxı cosı tobide rahat ettı dıger maxi cosilerde aynıydı 9 36 kılo olanlarda emnıyet kemerı yerlerı boyununu cıecek sekılde kalıyor bırde oğlum ırı bır bebek gorenler 1yasında sanıyor ama 8aylık daha dedıgımde herkes sasıyor dusunun hatta fırsatınız varsa bırde ımkan meselesı tabı kucakta gıtmelerınden ıyıdır römer alın kullanınca hak vereceksınız bana ordakı musterı temsılcılerıde römerı tavsıye edıyor yurtdısında yasan arkadaslarımada sordum arastırdım en cok römer kullanıyor

strafor denılen sey kısaca hanı buzdolabı fılan aldıgımızda kartonun içinden beyaz köpük tabı oto koltugundakıler özel uretım ve kalıtelı kısa ve basıtce boyle anlatayım dedım

9-36kılolarda ozellıkle buyuyecegı için 4yasına kadarkı olan surekcte bebegıgın rahatnı degıl ekonomıklıgı ön plana cıkıyor bebegım rahat etsın dıyorsanız 9 18 kılo alın derım camlıca ebebek magzasındakı tum boyları ordakı pılot aracalara takıpoğlumu içine bagladık ve baktıkkı en rahat römerde maxı cosı tobide rahat ettı dıger maxi cosilerde aynıydı 9 36 kılo olanlarda emnıyet kemerı yerlerı boyununu cıecek sekılde kalıyor bırde oğlum ırı bır bebek gorenler 1yasında sanıyor ama 8aylık daha dedıgımde herkes sasıyor dusunun hatta fırsatınız varsa bırde ımkan meselesı tabı kucakta gıtmelerınden ıyıdır römer alın kullanınca hak vereceksınız bana ordakı musterı temsılcılerıde römerı tavsıye edıyor yurtdısında yasan arkadaslarımada sordum arastırdım en cok römer kullanıyor

strafor denılen sey kısaca hanı buzdolabı fılan aldıgımızda kartonun içinden beyaz köpük tabı oto koltugundakıler özel uretım ve kalıtelı kısa ve basıtce boyle anlatayım dedım

Teşekkür ederim canım önerilerin için. Dikkat edeceğim. Bizimki de iri bir bebek. Bir tane koltuga koyduk içinde robot gibi kaldı zaten.
Strafor güvenlik için içinde olan bir malzeme sanırım. Tabi güvenlik en önemlisi. Görsellikten ziyade hem rahatlık hem de güvenlik önemli.

Sonunda aldık oto koltuğumuzu. Chicco key1 isofix aldık. Fiyatı da 550 tl. Römer'e çocuğu oturttuk ama kafa tarafı sanki çok sıkışık, iç hacmi de daha sıkışık gibi durdu. Chicco daha büyük ve rahat gibi geldi o yüzden aldık.
Yalnız siyah rengini almışız, sonradan lacivert alsaydım dedim ;) Modeline bile zor karar verdik o anda rengini de düşünmemişim :)

Kızlar merhaba,

Öncelikle araba koltuğu almaya gittiğinizde mutlaka çocuğunuzun güvenliği ve rahat edebilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.

Çocuğunuz için doğru oto koltuğu sınıfını bulmak ve özelliklerini belirleyebilmek için Oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmeli yazısını mutlaka okuyun.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X