Otobüs Rezillikleri Serisi

Benim annem de öyledir, alışkanlıktan başını bağlar, sonra sıkılır atıverir eşarbını. Balkona askılıyla çıkar, kapıyı askılıyla açar, misafir gelince başını kapatmaz. Ama sokağa çıkınca eşarp bağlar. Ben gülüyorum bu haline. Eski kadınlar böyle. Eşarbı aksesuar olarak düşün.

Otobüse binersek kimse kusura bakmasın öyle çoluk çocuk otururken görürsem ben de kaldırıp annemi ya daablamı oturtuyorum. Hatta yaşlı ya da hasta biri ayakta kalırsa tanımadığım insan için bile yaparım bunu. Çok kavga da etmişimdir ters çıkanlarla bu konuda ama genelde sakin davranır güzellikle söylerim. Kimse kusura bakmasın 6 yaşında çocuğun annesinin kucağında olması gerekir kalabalık olan saatlerde. Gençlere de rica ederim, genelde sorunsuz kalkarlar.

adana insanını sevmezler veya adanayı sevmezler ama hemen biri çıkar bende var der kendinden bastırır ve para verdlğindede almaz istanbul her konudan bitik
herhalde orada sokakta ölsen üstünden geçerler çok acımasız şehir , ve çetelerin çokluğu orada barınıyor gibi geçen yıl bizim eşinin arkadaşının kızı hostes eğitimi için istanbula gitti ki semt olarakta iyi yerden kiraya ev tutmuşlar beni devet etti öve ,öve bitiremedi sonra ertisi yıl demezmi metrodan .çıkar çıkmaz deli gibi koşuyorum eve gitmek için niye kışuyorsun deyince terör
bomba koyabilir sonra baliciler yoluma kesebilir sapıklar beni taciz edebilir deyince anladım ki geçen yıl sadece hava atmış bu yıl gerçekleri görmüş birde demez mi
ben hergün hayat mücadelesi veriyorum istanbulda yaşamak zor , şimdi asıl ilçede hayat güzelmiş diyor oysaki ne hayallerle gitti istanbula ,balon gibi patladı

adana da millet hemn al burdan bas derler

hatta parasını bile istemezler yok kalsın derler zorla veririler değişik bir görüntü çıkıyor ortaya

bir kez bana da öyle olmuştu adamın biri akbilini verdi sağolsun parasını vercem almıyo , illa al vallaha olmaz yahu al olmaz falan en sonunda tamam teşekkürler dedim oturdum napıyım

Akbil olayında gözlerinin dolmasını anlamadım.Suçluluk psikolojisine kendi kendini sürüklemişsin.Keşke o gözlerin dolmasaydı.Kendinden daha emin bir şekilde hareket etseydin..

Diğer konuya gelince..
Bazen insanlar oturan üzerinde gözleriyle ''yer ver bana'' dercesine baskı kurabiliyor..
Tamam büyüklere yer vermeliyiz ama bazen benden 5 - 6 ya büyük biri bile gelip yerimden kalkmam için tüm yol boyunca beni gözleriyle yediğini bilirim..
Böyle yapan biri ister benden kaç yaş büyük olsun yine de yer vermem !

Bazı teyze amcalar var, yer almaya kalkan birinin yerine oturmaya utanırlar, yok kızım evladım sen otur derler.
Ama bazıları var.. Senin bahsettiklerin gibi işte bunlar..

tatlım bende iett kullanan biriyim hergün. ve bazen bende öğrenci olduüum halde boş olunca kardeşimin öğrenci akbilini kullanıyorum.denk gelmedi kimse bakmıyorlar bile ki babam binse çakmazlar bence sendede şans yokmuş azıcık :) tabiki bende karşıyım otobüse kurallarına uymaya ama sonuçta sen bedavaya yada sahtekarlık yaparak binmemişsin ki güzelim alıncak ne var hiç takma bence
geçen ne oldu ,hatta bir kez değil çok kez..65 yaşa ücretsiz olduğundan birsürü ihtiyar amca falan biniyorlardı ilk zamanlarda tc ile.. sonra süre dolmuş sanırım kart almaları lazımmış ücretsiz kart .. hala böyle binen amcalar var ama. geçen gün bir amca ve teyze bindi amca gridi direk teyze de oturdu
şoför bağırdı amca getirde akbilini bas..
oda diyor ki:
oğlumben 65 yasındayım bedava ya
o da dedi akbili bas işte varya
sonra çıakrdı bastı
ama teyzenin yoktu .. akbil çıkarın artık o süre bitti dedi
kalbinizi kırarlar biyerde falan dedi
bende çok üzüldüm aslında

kaynanana gelince baş kapama olayı çok yakında böyle tanıdğım var. kadın evden çıkıp köşeyi dönünce açmaya baslıyo kopuyorum seviyoruım da onu ama o onun tercihi salla bence bide otobüs olayında ben böyle yaslı yada orta yaşlıların herkesin kendisine hizmet etmesini kul köle olması anlayışından nefret ediyorum. resmen insanlar sanki gençse yorulamaz . kadın gezmeye çıkmış adam işten gelio yorgun o kalkacak yani o oturacak burda bir adaletsizlik avr..
yaşa saygımız sonsuz ama bazıları da yani suyunu çıkarıyo
senin kv de böyle bence ayıp etmiş hele birde dürtmüş
yanlış anlama da kaba biraz sanki

Son düzenleme:
Akbil konusunda bir hak oldugunu düşünmüyorum sonuç da öğrenciymişsin..

Kv konusunda kv davranışı biraz yakışmayan bir davranış olmuş. Yer verme konusunda benim de başıma bir olay geldi.... Bir gün işden çıktım yorucu bir gün geçirdim regl sancısındanda ölüyorum otobüs gelse de eve gidip yatsam modundayım... Otobüse bindim geldi tesettürlü bir kadın başıma dikildi ama gerçekden kötüyüm bakıp duruyor bana bende yer versem bir türlü vermesem bir türlü... Neyse biraz bekledim baktım bakıp duruyor rahatsız oldum bende buyur teyze otur dedim kadın bana yenimi aklın başına geldi biran olsun yer vermiyeceksın sandım ,gençlik nereye gidiyor böyle dedim dedi. Hiç sagol teşekkür ederim bile demeyip lap diye oturdu.Otobüsde başka bir kadın benim rengim felan değişmiş kızın rengini görmüyormusun kız kötü sana yer vermek zorundamı deyip bana yer verdi her ne kadar yok saolun desemde zorla oturttrdu. İki kadın benim yüzümden kavgaya tutuştu hayatımın en zor otobüs yolculuğu oldu :) yerin dibine girmek istedim resmen. Bildiğin kavga ettiler benim yüzümden sana genç diye yer vermek zorundamı öbür kadın ona tabiki vercek ben büyüğüm gibi laflar havada uçuştu. Bir ay boyunca her iş çıkışı sanki otobüsdekiler beni tanıyor biri yüzüme vurcak diye kuşkuyla bindim çok utanmışdım. NORMALDE HİÇ DÜŞÜNMEDEN YER VERİRİM AMA OGÜN SANCILARDAN KIVRANIYORDUM

Kayinvaliden çok kaba ya
Otobüste adamin tepkiyle kavga etmiştim bu yüzden.
Anemi var bende o günde çok Yoruldum oturdum bir yere taktim kulakligi 35 yaslarinda bir adam var birşeyler diyor .
Basimi kaldirdim dedim noluyor.
" Kalk yer versene bana " dedi.
Ama nasil bagiriyor Densiz herif .
Yasli olsa amenna, nasil sinir oldum.
Rahatina o kadar duskunsen taksiye bin.

Ahaha
Bende bunu anlamiyorum, sende ayni parayi veriyorsun bende ben sana neden yer vereyim ?
Yasli halsiz kişilere veririm tabii ki ama ben kotuysem kimse kusura bakmasinda veremem.

Ahaha
Bende bunu anlamiyorum, sende ayni parayi veriyorsun bende ben sana neden yer vereyim ?
Yasli halsiz kişilere veririm tabii ki ama ben kotuysem kimse kusura bakmasinda veremem.

Valla bende o niyetle otobüse bindİm kadın resmen gözleriyle yemişdi beni rahatsız oldum ayy napıyım ... Yer verdiğimle kaldım zaten azarı işittim .D

Son düzenleme:
Fetva makamı değilim de öğrencisin ve akbilini aldığın kişi kendi rızasıyla akbilini veren kuzenin... Şoförün hakka vurgu yapması ortada haksızlık olmasa da haksızlık var gibi gösterebilir. Eee söz konusu yer otobüs de olunca üzülmen normal ama yine de üzülme. Başına gelen en kötü şey bu olsun.

Kayınvaliden kısmında çocuğun kayınvalidene "gerizekalı" deyip inmesine güldüm:)
Anlattığın kadarıyla utanması gereken sen değilsin ilk başta kendisi ve oğlu...

türban taktıysa evet tuhaf olabilir fakat normal başörtüsü taktıysa sıcaktan bunalıp açmış olabilir garipsenecek bir durum yok.

Son düzenleme:
bide bazıları var başı kapalı bayanlar yanlarına erkek oturtmuyor adamlar ayakta kalıyor geçen yaslı bir amca hastaneden bindi.geldi oturcak kadıbn oturtmadı nasıl kızdı adam haklı zaten hasta allah aşkına ya ayıp o da diyor zaten taksiyle gitsin bencede haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…