• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otobüste kitap okurken midem bulanıyor ve 2 saat cehennem oluyor

Bende okuyamıyorum, hemen midem bulanır başım ağrır. Hareket hastalığı (motion sickness) deniyor bu duruma. İç kulaktaki denge merkezi ile alakalı bir rahatsızlık.

Bana da oldu senelerce, biliyorum cok sinir bozucu.. Bastan yoktu, sonra senelerce surdu, vasita icinde hic kitap okuyamadim, sigara kullaniyorum, onu da icemedim (aslinda bu bakimdan iyiydi). Nedense son bir yildir olmuyor, kendiliginden gecti. Hic sebebini arastirmak aklima gelmemisti, hala da bilmem.

canım bitki çaylarını severmisin bilmem ama zencefilin bu araba tutmasına iyi geldigini okumustum balla karıstırıp yenebilir yada çayı yapılabilirmiş sabah okula gitmeden balla karıstırıp yemeyi deneyebilirsin acı bir tadı var öksürük için kardeşim içmişti çok faydasını gördü araba tutmasınada iyi geldigi söyleniyor arastırıp aktarlara sorabilirsin bitkisel bir çözümü vardr bence.
birde normaldede okumakta zorluk çekiyorsan göz problemlerine işaret eder ama sadece otobüsteyse zencefil bal iyi gelecektir bence:)

canım bende aynı şeyi yaşamıştım..midem bulandığı için kitaba bakamazdım..kampüsle yurt arası 1 saati bende o yolu değerlendirmek için telefonuma çalışmam gereken konuyu sesli kaydediyordum kulaklığımı takıp onu dinleye dinleye okula geliyordum bende çok işe yaradı bilmiyorum sana faydası olur mu ama dene istersen..

Aynı dert bende de mevcut,eskiden daha sık olurdu aslında.
Genelde kendi hususi otomobilimizle seyahat ederdik,daha sonra şehirdışında
üniversite kazanınca alıştım zamanla,uçak otobüs otomobil tutmuyor artık beni de
yaz tatillerinde çıktığımız tekne turları tam bir kabus oluyor.Otobüsle yolculuk esnasında ya camdan dışarıya bakarım ya da uyurum kesinlikle telefona gelen mesaja dahi bakamam ben de.Ama tekne turuna çıktığımzda tekne tutmasın diye ilaç veriyorlar ama onu kullandıktan sonra da 2 gün boyunca yürürken falan baş dönmesi olmuştu bende,bir daha da kullanmadım :)

Aynı şey bende de oluyor maalesef. Uzun seyahatlerde antiem diye bir ilaç var onu kullanıyorum. Kısa mesafelerde de başımı öne eğdirmememeye çalışıyorum.

aynı dert bendede var iş yerinden çıkınca eve servisle dönüyorum 1 saat sürüyor.ama eve gidinceye kadar midem allak bullak oluyor.bi önerisi olan yokmu (bitkise).

.........................................................................

Son düzenleme:
bende kendimi bildim bileli araba tutar.....okumayı bırakın teefona mesaj geince dahi okuyamıyorum..anında araba tutar terleme gelir mide bulantısı olur.....tutmaması için ön taraflara oturup yola bakınca fazla olmuyor....birde ötobüslerde şu ter kokulu insanlar yok mu....kollarını kaldırıp demirerden tutuyorlar ya....aman tanrım işte o kokuya hiç bir şey fayda etmiyor....

Normalde otobüs filan tutmaz beni ama kitap okumaya başlayınca bende de feci bir baş dönmesi, mide bulantısı başlar. Bir de gece gündüz fark etmez, yolculuklarda asla uyuyamayan bir insanım. :43: İyi ki uçak denen bir şey var.

Bendede oldu,yazdı sınav stresi vardı.hayata yetişemek felan.otobüste düşecek gibi oluyordum.inmek istiyordum hemen.tansiyona baktırdım hemde hemen o anlarda bi şey yok.çarpıntıda başladı o dönem.o hala sürüyo.kan tahlili ve guatr başlangıcı varmış.belki ondan.tedaviye başlıcam.altında bir bit yeniği vardır.panik atak olmasın.vitamin eksikliğinden bile oluyo.heyavcanlı,stresli biri olsan ondan bile olur.Geçmiş olsun.

Hareket halindeyken kltap, gazete okumayın. Gözleriniz için çok zararlı göz sürekli oynar midenizin de bulanması çok normal

Hareket halindeyken kltap, gazete okumayın. Gözleriniz için çok zararlı göz sürekli oynar midenizin de bulanması çok normal

o sorun bendede var. arabada giderken mesaj bile okuyup yazamiyorum hemen midem bulanmaya basliyor basim dönüyor.. bi cok insanda var bu rahatsizlik. caresi varmi bilmiyorum ama kitap okumamak bi care olabilir :P onun yerine kulaklikla müzik dinleyebilirsin mesela.

Arkadaşlar bu bir rahatsızlık değil vücudun verdiği bir tepki ben arabada telefonda mesaj yazarken bile midem bulanır başım döner

Son düzenleme:
Bende de önceden aynıydı. Sonra kendimi zorladım okuyabilmek için. Geçti bulantı falan.
Çünkü benim de bir ara yolda çok vaktim geçiyordu.
Değerlendirmek lazım kitaplarla.

Hem sakın bulantıyı düşünme okumaya başladığında. Kendi kendine hiçbir şey olmayacak, rahatça okuyabileceğim gibi telkinlerde bulun.
Ben yaptım, oldu. Tavsiye ederim. (;

Bu da doğru. Çok hareket eden araçta okunmuyor.
Ama şehir içi otobüsler pek sorun çıkamıyor o konuda bu yüzden rahatça okunabilir.

merhaba kızlar;
benim okulum otobüsle 1 saat sürüyor. ben de otobüste kitap okuyup zamanımı değerlendiriyordum. normal de hiç bir zorluk yaşamazdım. fakat son dönemlerde okula pek sık gitmediğim için otobüse binmiyordum. otobüste artık kitap okuyamamaya başladım. bir süre sonra midem bulanmaya başlıyor. tüm yol cehennem oluyor bana.
kızlar bu durumu nasıl düzeltebilirim? yöntemlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hap kulanabilirsin yada sovere yakin yolu tamamen gorebilecek yakinda oturmalisin. en azsindan yoldan baska bir sey gormenen gerekiyor. Ayrica kitap okumak isinise degil dahada rahatsiz olmanisi Saglar. VE ortada yada arkalardada oturmayin. Dedigim gibi mumkunse soverin yaninda oturun. Mumkunse degilse kalkip soverin yaninda durmaniz gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hap kulanabilirsin yada sovere yakin yolu tamamen gorebilecek yakinda oturmalisin. en azsindan yoldan baska bir sey gormenen gerekiyor. Ayrica kitap okumak isinise degil dahada rahatsiz olmanisi Saglar. VE ortada yada arkalardada oturmayin. Dedigim gibi mumkunse soverin yaninda oturun. Mumkunse degilse kalkip soverin yaninda durmaniz gerekiyor.

Sover ne demek? Şoför mü? :s

Back
X