Otobüste yaşadığım olay

Burcu223

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
233
432
103
merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri

Konuşma süresi uzadıysa rahatsız olmuş olabilir ama yine de sabırlı olabilir kitabına biraz ara verebilirdi çok rahatsız olduysa.. İnsanlar maalesef tahammülsüz olmuşlar, dünden bugüne o kadar kafaya takılacak bir şey değil önemsemeyin..

Yanlış anlamayın ama ben kadına hak verdim,yaklaşık 2.5 3 ay önce memlekete dönerken gece yarısı arkamda ki oturan adam hiç susmadı diyebilirim bağıra bağıra konuşmuyordu belki ama gece yarısını geçtiği için ses kulaklarımın içindeydi,benide telefonla arayan oluyordu ama meşgule attım hep sessize alıp mola yerinde ve gideceğim yere varınca konuştum.

Dakika mi tuttunuz konusmanin 1. Dakikasi, 2 dakikasi diye. O konuşma sadece 3 dakika surmemistir eminim. Otobus, minibus, dolmuş neyse artik bu tarz zorunlu dipdibe bulundugumuz yerlerde telefonla veya yanindaykiyle cok konuşmamak lazim cidden kafa ütülüyor bagirarak olmasada, cunku genel bir sessizlik varken bi kisi fis fis habire konusunca daha cok sinir ediyor. Ben uzun yol otobusunde sadece beni karsilacak kisiye surdayim inecegim derim en fazla ve kapatirim.

sonuçta otobüs gibi toplu bir ortamda ne kadar sessizlik saglanabilir ki. ve geç saat de değildi yani. ayrıca daha konusmam bitmemisken araya girip azarlar tonda konusmasi ne kadar saygisizca bisey. ama bilemiyorum iki tarafta da suç olabilir tabi böyle şeyleri kafaya takan bir insanim o yüzden sormak istedim.

Ama inmeye 10 dakika kalmış ve uzun da konuşmamış konu sahibinin dediğine göre.

Sizi bilmiyorum ama en sinir oldugum sey otobus minibus tarzi yerde telefonla konusulmasi.sessiz olsa bile sonucta ses geliyo bi sekilde.belki siz cok konustugunuzun farkina varamadiniz.uzun bi konusma degilse haklisiniz ama uzunsa kadin hakli

Ben tramvayda kitap okuyorum, her telden bir ses çıkıyor kimi sohbet ediyor kimi bilmem ne yapıyor. Gayet de okuyabiliyorum kendimi soyutlayıp.

Otobüste telefonla ya da normal konuşanlardan nefret ederim ama bu kadın abartmış bence. Bir kere yanımdaki kadın hem telefonla konuşup hem oje sürmüştü kabus gibiydi

Sizi bilmiyorum ama en sinir oldugum sey otobus minibus tarzi yerde telefonla konusulmasi.sessiz olsa bile sonucta ses geliyo bi sekilde.belki siz cok konustugunuzun farkina varamadiniz.uzun bi konusma degilse haklisiniz ama uzunsa kadin hakli

şimdi baktım 8 dakika konusmusum yarısında kadın laf attı zaten. kapattım sonra da

insanlar gayet seslere rağmen kitap okuyabildiklerini, kitaba odaklandıklarında hiçbir sesi duymadıklarını yazmışlar. ben de odaklanamam mesela, biri konuşsa katiyyen okuyamam. metroda falan müzik dinlemeden asla okuyamam mesela. bu yüzden kadına “o odaklanamamış, derdi kitap değil” demek haksızlık bence.

ama ben genel olarak size hak verdim. sadece 3 dk konuştum diyorsunuz ama bitmesi beklenen bi 3 dakika da insana çok uzun gibi gelebiliyor. lakin bu konuşma varacağınız yere 10 dakika kala yaşanmış, yolculuğun ortasında olsa 3 dk bile olsa o kadına hak verecem ama inmeye bu kadar az vakit kalmışken otobüsteki seslerin tolore edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. zaten o vakitlerde uyuyanlar uyandırılır, “kalk geldik” sesleri çıkar, herkes bi kıpırdanır etrafa bakar, insanlar mont giymeye ayaklanır onların hışırtısı, kabindeki çantalar poşetler bilmem neler indirilir. zaten son dakikalar sessiz geçmez ki. kısa bi telefon görüşmesinin hoş görülebileceği bi vakit kısacası, o abartmış bence. boşver çok da kafaya takacak bir durum değil.

ekleme: 3 dakika konuştum dediniz sanıyordum ama sizinki de 8 dakikaymış. bu kadarı yolun sonunda bile olsa fazla. haksızsınız kusura bakmayın. tolore edilebilecek bir süre değil.

yol boyunca ilk görüşmeniz miydi? yani bi kaç kere telefonda konuştuysanız haklıdır

Ne kadar sessiz konuştunuz bilemem ama, konuşan konuşuyor.Mikrofon uzatmayınca anlamıyorsun.

ama konuşmanın ortasında laf etti. sonunda değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…