Yanlış anlamayın ama ben kadına hak verdim,yaklaşık 2.5 3 ay önce memlekete dönerken gece yarısı arkamda ki oturan adam hiç susmadı diyebilirim bağıra bağıra konuşmuyordu belki ama gece yarısını geçtiği için ses kulaklarımın içindeydi,benide telefonla arayan oluyordu ama meşgule attım hep sessize alıp mola yerinde ve gideceğim yere varınca konuştum.merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Ama inmeye 10 dakika kalmış ve uzun da konuşmamış konu sahibinin dediğine göre.Yanlış anlamayın ama ben kadına hak verdim,yaklaşık 2.5 3 ay önce memlekete dönerken gece yarısı arkamda ki oturan adam hiç susmadı diyebilirim bağıra bağıra konuşmuyordu belki ama gece yarısını geçtiği için ses kulaklarımın içindeydi,benide telefonla arayan oluyordu ama meşgule attım hep sessize alıp mola yerinde ve gideceğim yere varınca konuştum.
Sizi bilmiyorum ama en sinir oldugum sey otobus minibus tarzi yerde telefonla konusulmasi.sessiz olsa bile sonucta ses geliyo bi sekilde.belki siz cok konustugunuzun farkina varamadiniz.uzun bi konusma degilse haklisiniz ama uzunsa kadin hakli
insanlar gayet seslere rağmen kitap okuyabildiklerini, kitaba odaklandıklarında hiçbir sesi duymadıklarını yazmışlar. ben de odaklanamam mesela, biri konuşsa katiyyen okuyamam. metroda falan müzik dinlemeden asla okuyamam mesela. bu yüzden kadına “o odaklanamamış, derdi kitap değil” demek haksızlık bence.
ama ben genel olarak size hak verdim. sadece 3 dk konuştum diyorsunuz ama bitmesi beklenen bi 3 dakika da insana çok uzun gibi gelebiliyor. lakin bu konuşma varacağınız yere 10 dakika kala yaşanmış, yolculuğun ortasında olsa 3 dk bile olsa o kadına hak verecem ama inmeye bu kadar az vakit kalmışken otobüsteki seslerin tolore edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. zaten o vakitlerde uyuyanlar uyandırılır, “kalk geldik” sesleri çıkar, herkes bi kıpırdanır etrafa bakar, insanlar mont giymeye ayaklanır onların hışırtısı, kabindeki çantalar poşetler bilmem neler indirilir. zaten son dakikalar sessiz geçmez ki. kısa bi telefon görüşmesinin hoş görülebileceği bi vakit kısacası, o abartmış bence. boşver çok da kafaya takacak bir durum değil.
ekleme: 3 dakika konuştum dediniz sanıyordum ama sizinki de 8 dakikaymış. bu kadarı yolun sonunda bile olsa fazla. haksızsınız kusura bakmayın. tolore edilebilecek bir süre değil.
yol boyunca ilk görüşmeniz miydi? yani bi kaç kere telefonda konuştuysanız haklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?