Otobüste yer verme ???

artemisasia

çokşükürbinşükür
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
830
1.021
63
47
Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.

ben de ayakta kalmamak için ilk durağa 1.5 km yürüyorum, bazen 45 dk otobüs bekliyorum, ön koltuklara ve engelli/hamilelere ayrılan koltuklara oturmuyorum, kimseye yer veremem, hele de günden/gezmeden gelen yaşlılara.
aynen bende ön koltuklara asla oturmuyorum

Benim de evim uzak ben nerede olursam olayım gerekirse yarım saat ilk durağa yürüyorum oturayım diye. Otobüs dolu olursa boş bekliyorum. Kaldı ki tıklım tıklım ayakta sevmiyorum. Yer de vermiyorum. Koca koca adamlar oturuyor ben kalkamam. Öyle yüzsüz yüzsüz yer isteyenlere ayrı bir sinir oluyorum. Vermiyorum.

ben de ayakta kalmamak için ilk durağa 1.5 km yürüyorum, bazen 45 dk otobüs bekliyorum, ön koltuklara ve engelli/hamilelere ayrılan koltuklara oturmuyorum, kimseye yer veremem, hele de günden/gezmeden gelen yaşlılara.
O gezmekten gelen teyzeler iş çıkış saatinde binmeseler keşke. Bir gün tutamayıp içimden ne geliyorsa söylicem.

Tatlilikla 'kusura bakmayin, tum gun calistim bende yorgunum' dersin, baska yorum yaparlarsada dinlemezsin olur biter. Turkiye'de maalesef kadinlarimiz 40 yasina geldiginde kendini yasli saniyorlar. Gecenlerde 60 yaslarinda hollandali bi bayana trende 'size yer verebilirim buyrun' dedim, espiriyle karisik 'cokmu yasli gordun beni, otur sen sorun degil' dedi kadin. sahane. bayildim. nerde bizde o genc ruh.

ben de yer vermiyorum. okul çıkışı o koca çantalarla yorgun çocukları kaldırıyorlar utanmadan ona da karşıyım. onlar yiyip içip akşamda eve dönerken ayakta gitsinler bir zahmet. onlar utanmıyorsa ben de utanmıyorum. ha çocuklu olur, hamile olur, engeli olur tamam. ama onun dışında isterse suratıma tükürsünler gene de yer vermem.

hatta bir keresinde hamileyim ama belli olmuyor. bir abi bindi baya engelli gel abi otur dedim. adamcağız kibar kibar aaa olur mu sen otur lütfen diyordu neyse kalktım. orta yaşta gayet dinç bir kadın koşarak geldi . dayanamadım dedim ki bana bak hele ben bu yeri abiye verdim sen ayakta durabilirsin. sustu gitti. en gıcık olduğum durum.

ben de yer vermiyorum. okul çıkışı o koca çantalarla yorgun çocukları kaldırıyorlar utanmadan ona da karşıyım. onlar yiyip içip akşamda eve dönerken ayakta gitsinler bir zahmet. onlar utanmıyorsa ben de utanmıyorum. ha çocuklu olur, hamile olur, engeli olur tamam. ama onun dışında isterse suratıma tükürsünler gene de yer vermem.

hatta bir keresinde hamileyim ama belli olmuyor. bir abi bindi baya engelli gel abi otur dedim. adamcağız kibar kibar aaa olur mu sen otur lütfen diyordu neyse kalktım. orta yaşta gayet dinç bir kadın koşarak geldi . dayanamadım dedim ki bana bak hele ben bu yeri abiye verdim sen ayakta durabilirsin. sustu gitti. en gıcık olduğum durum.
süper yapmışsın helal olsun

Bende iş dönüşünde otobüsle eve gitmek durumundayım, ve bana da teyzeler "kalk artık çok oturdun" diyebiliyorlar. Ki hem okula gidip hem işe gidip dönüşte yorgunluktan, baş dönmesinden bayılacak durumda oluyorum, yine de kalkıp yer veriyorum. Kendimi iyi hissettiğimde de tüm yaşlılara hamilelere ve çocuklu hanımlara yer veriyorum. Fakat yaşlı hanımların bazen üslubu çok çirkin oluyor, itip kakıyorlar bir de otobüse binerken. Çok irite edici..

arka koltuklarda bile dürtüp yer isteyen oluyor benden,
üstelik 35 yaşındayım, benden en fazla 10-15 yaş büyük hemcinslerim benden yer istiyor, ben onların adına utanıyorum...
şu ana kadar benden yer isteyen olmadı ama ayakta gittiğim vakit yanyana durduğum kadın önünde durduğum adam inerken koltuk boşaldı ve ben tam oturacaktım ay çok belim ağrıdı ben oturayım dedi
e sende ayakta durdun bende
senin belin ağrıdıysa benimde

Otobüs kaç dakikada bir geliyor?
Çok yorgunsam çok yorgunum derim herhalde, hiç öyle bir durumda kalmadım.
15 dakikada bir kalkıyor ama o beklediğim 15 dakika trafik yoğunlaştığı için 25 dakika gecikmeme sebep oluyor. Kaldı ki kızım çok küçük okuldan almamı dört gözle bekliyor. Düşünüyorum kızımı

Valla ben hamileyken raporumu açtırmak için hastaneye gitmiştim. Metroyla ayakta döndüm kimse yer vermedi ve o akşam doğum yaptım. Bu da şimdi geldi aklıma :110:

Öğrenciyken toplu taşımayla eve dönerken genelde otobüste yorgunluktan sızıyordum. Kimse yer istemedi şimdiye kadar, o teyzeler bile acıdı galiba ehehe. Uyuyor numarası yapın en iyisi, sıfır muhataplık.

Back
X