- Konu Sahibi artemisasia
tamam da konuyu açan insan benim dediğim sorunu baz alarak açmış. burada insanlar da fikrini söylüyor. kaba saba yer istenmesinden bıktıkları için bu şekilde patlamışlar işte. gezsinler ama bıktırmasın o zaman onlar da. atıyorum siz milleti bıktırırsanız millet de bana ne gezmesin yazar (genel topluluğu kastediyorum, insan gibi yer isteyen sayısı 10 kişiden 2 kişi olunca millet de genelliyor böyle)Evet yorumların çoğu , " banane yer vermem , onlarda gezmesin " uzerine.
Kabaca yer isteyenlere verilen tepki olsaydı konu benim de eleştirim olurdu.
Çok kabaca eleştirenlerin mesajlarinda hiçte görmedim, " güzelce yer isteyene yer veririm " mesajını.
kibarca insan gibi yer istemeyi öğrenen bir millet olsaydık kimse yer verme konusunu bir sorun olarak görmezdi. konu tepki olarak açıldı ama her zaman olduğu gibi herkes başına geleni anlata anlata biraz daha genişledi. önce düşünmek lazım insanlar neden bu kadar kızmış, neden bu kadar ağır konuşmuş diye. daha önceki yorumlarımın birinde de yazdım, bir belediye başkanı bile "65 yaş üzeri manzara seyretmek için nasıl olsa bedava diye toplu taşımayı kullanıyor, koca gün ayakta çalışan, yorulan işçiler, asgari ücretliler ayakta gidiyor, bunun yükünü hükümet değil belediye kendi bütçesinden karşılıyor. ben onlar bedava olduğu için gezsin diye toplu taşımaya harcadığım parayla ihtiyaç sahibi ailelere yardım ederdim.bir grev oldu o 65 yaş üstü toplu taşıma kullanan insan sayısı düştü." diye isyan ediyorsa bu önemli bir problemdir, kabaca yer istemenin de ötesinde bir sorun aslında bu. neden? çünkü bizde adam gibi toplumsal bilinç yok. siz eğer kalabalık bir saatte hiçbir mecburiyet yokken nasıl olsa bedava diye sırf ekmek almak için ya da keyfi olarak kalabalık saatleri tercih ediyorsanız bana kimse yer vermiyor diye şikayet edemezsiniz. büyüklere saygı duymak falan yazısız toplumsal bir kural ise lütfen bu da yazısız bir toplumsal kural olsun.
insanların kendi kendine o bilinci kazanmasını beklemiyorum bile ben. aslında tamamen devlete kızmak lazım, bu insanlara toplu taşımayı belirli saatler haricinde ücretsiz yapmalılar bence, mesela sabah 7:30-9:00 arası ve akşam 17-20:00 arası herkes için ücretli olmalı. bedava sirke baldan tatlıdır anlayışındaki insanımız bu konuda genelde masum değil, kimse kusura bakmasın. istanbul zaten elini verenin kolunu kaptırdığı bir yer olmuş. mecburiyetten o saatte otobüs vs kullanan orta yaşlılara değil sözüm yanlış olmasın.