Otobüste yer verme ???

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Cogu kişi bende para veriyorum oturmak hakkım falan demiş evet sende para veriyon yaslı teyzeler de para veriyor. Ben ne kadar yorgun olursam olayım mesafe ne kadar uzun olursa olsun her zaman yaslılara hamilelere ve cocuklu kadınlara yer veririm bunun parayla degil saygıyla edeple alakası var diye düşünüyorum ben sahsen kalkıp birine yer vermesem utanırım kendimden

Cogu kişi bende para veriyorum oturmak hakkım falan demiş evet sende para veriyon yaslı teyzeler de para veriyor. Ben ne kadar yorgun olursam olayım mesafe ne kadar uzun olursa olsun her zaman yaslılara hamilelere ve cocuklu kadınlara yer veririm bunun parayla degil saygıyla edeple alakası var diye düşünüyorum ben sahsen kalkıp birine yer vermesem utanırım kendimden
yaşlı teyzeler vermiyor onlara bedava.

yaşlı teyzeler vermiyor onlara bedava.
Niye bedava artı bedava oldugunu düsünelim sizce genc bir insanın oturması mı mantıklı yoksa yaslı bir insanın mı biz de yaslanıcaz. Onların genelde ayakları dizleri agrıyor hem otobüs cok az sarsılsa hemen düşücek gibi oluyorlar biri düsse ben vicdan azabı cekerim sahsen

Katılıyorum yer vermek gerek düşüncesindeyim ben de ozellikle cok yaşlılar, yükü veya cocugu olanlar, hamilelere dinç de olsalar verilmeli ama cin gibi bakarak taciz eden gözlerle hiç hoş olmayan üslupla kalk da biz oturalım diyen 40-50 yas arasına katlanamıyorum. Bi derdi olur der ki yavrum biraz sıkıntılıyım lafını bitirmeden yer veririm ama sırf gıcıklıgına hic oturan hasta mı bi sıkıntısı mı var diye düşünmeden davranınca sinirleniyorum acıkcası.

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Ben ms hastasıyım. fazla yoruluyorum. Buna rağmen çok yaşlı teyzelere ve dedelere, birde çocuklu annelere kıyamam kalkarım.

Dolmus kullaniyorum. Cam kenarina oturup yanima ben yaslarda bir genc oturdugunda kendimi cok guvende hissediyorum. Resmen o benim sirtimdaki yer verme yükünü aliyor gibi oluyor, böyle cok acaip bir mutluluk kapliyor icimi:deli:. Ben cam kenarindayim cünkü ben kalkip yer veremem, o verebilir isterse. Hele bir de kulaginda kulaklik , kafasini telefondan kaldirmayan bir ergen oturdu mu ay cok mutlu oluyorum.:anne: O zaman hic kalkmadan gidecegim yere kadar rahatca oturabiliyorum cünkü. Eger cam kenarini baskasina kaptirdiysam , mecbur kalkip yer veriyorum. Beni kiniyorlar yoksa öyle hissediyorum. Bazilarina gercekten yer vermek istiyorum bazilarina mecburiyetten yer veriyorum.

Yer vermeyenlere dolaylı yoldan saygısız, edepsiz mi diyorsunuz ben mi öyle anladım?

Oturmamaya çalışıyorum ama ayrılmış olan koltuklara oturduysam dikkatli oluyorum mutlaka yer veriyorum ilk fırsatta. Diğer yerlerde sadece gerçekten ihtiyacı olan kişilere yer veriyorum. O orta yaşlı teyzelere zaten hiç yer vermeye kalkmam. Günde göbek atarlarken onlar ben nöbet tutuyorum vs. yeri geldiğinde. Otobüse pek binmiyorum ama ben. Otobüste yer veremem. Çünkü otobüs tutuyor beni, özellikle de trafik varsa. Yerlere oturasım geliyor insanların ayaklarının dibine o derece. Özel yerlere hiç oturmam, normal yerden de kalkmam. Bana gelene kadar bir sürü kişi var ne yapayım kendim duramıyorum ki ayakta.

Gercekten ihtiyaci oldugunu dusundugum yasliya da agir cantali ogrenciye de yer veriyorum. Ama hic unutmuyorum bir sabah tiklim tiklim adam dolu otobusle okula giderken taciz vs cekinip ilk bosalan koltuga oturmak istemistim bir dede beni bem ittirmis hem de bagirmisti herkesin icinde. Buradan kendisine temennim eger olmediyse tabutta, olduyse de mezarda oturmasi.

Niye bedava artı bedava oldugunu düsünelim sizce genc bir insanın oturması mı mantıklı yoksa yaslı bir insanın mı biz de yaslanıcaz. Onların genelde ayakları dizleri agrıyor hem otobüs cok az sarsılsa hemen düşücek gibi oluyorlar biri düsse ben vicdan azabı cekerim sahsen

Millet o dediğiniz türden insanlara yer veriyor zaten, şikayetçi de değil. Bence siz konuyu anlamamışsınız. İnsanların rahatsız oldukları şey, orta yaşlı olduğu ve ayakta rahatça durabileceği halde insanların milleti kaldırmaya zorlaması, insan gibi rica etmek yerine gözle, elle, lafla falan taciz etmesi. Kadın diyor ki ben işten yorgun argın dönüyorum, 1 saat yol gidiyorum, gezmekten dönen 45-50 yaşındaki insan başıma dikilip yer vermem için beni taciz ediyor diyor. 60-65 yaş üstü bazı kişilerin de nasıl olsa bedava ve nasıl olsa yer veren olur diye düşünüp özellikle iş çıkışı gibi kalabalık saatlerde sadece gezmek için otobüsleri meşgul ediyor olması. Bu insanlar da iş çıkışı saatinde gezmek için otobüse biniyor, otobüs işten okuldan yorgun şekilde çıkan insanlarla dolu yani milletin ayakta duracak hali yok ama onlar yaşlı olmayı kullanarak bu yorgun insanlardan yer istiyor hem de tacizle. Sizce eli ayapı titreyen yaşlı biri gezmek için otobüse biner mi? Bu bahsettiklerimiz enerjisi yerinde olan kişiler.
Ayrıca kimse genç diye yer vermek zorunda değil, genç insan hasta olamaz mı? Yorgun olamaz mı? Yaşlılar buna anlayış göstermiyorlar sorun bu. Sorun ayakta duramayacak kadar yaşlı olanlar değil.
Evet ben de yaşlanacağım ama yaşlandığım zaman otobüste kimseyi yer için taciz edecek kadar terbiyesizleşmeyeceğim.

nedense tekrar yazmak istedim. bazı arkadaşlar saygıdan bahsetmiş.. büyükte küçüğe saygı göstermeli.

otobüste yaşlı ,ayakta duramayacak durumda olanlara yer vermiyoruz demiyoruz. sabahları mesai saatinde dışarı koşa koşa çıkıp güne giden teyzelerden bahsediyoruz, bizim yorgunluğumuzu umursamayanlardan bahsediyoruz, biz ilk durakta 30 dk araba gelsin de oturalım diye beklerken hemen gelen teyzenin beklemek istemediği için ilk durakta bile yer istemesinden bahsediyoruz, okuldan gelen, sabahın köründe evden koca koca çantalarla çıkan çocuklarında yorgun olabildiğinden bahsediyoruz..

yapmayın ya bizde yaşını başını almış insanlarız. kime nasıl yer vereceğimiz elbet biliriz.....konuyu anlamak lazım

nedense tekrar yazmak istedim. bazı arkadaşlar saygıdan bahsetmiş.. büyükte küçüğe saygı göstermeli.

otobüste yaşlı ,ayakta duramayacak durumda olanlara yer vermiyoruz demiyoruz. sabahları mesai saatinde dışarı koşa koşa çıkıp güne giden teyzelerden bahsediyoruz, bizim yorgunluğumuzu umursamayanlardan bahsediyoruz, biz ilk durakta 30 dk araba gelsin de oturalım diye beklerken hemen gelen teyzenin beklemek istemediği için ilk durakta bile yer istemesinden bahsediyoruz, okuldan gelen, sabahın köründe evden koca koca çantalarla çıkan çocuklarında yorgun olabildiğinden bahsediyoruz..

yapmayın ya bizde yaşını başını almış insanlarız. kime nasıl yer vereceğimiz elbet biliriz.....konuyu anlamak lazım
Konu farklı yerlere çekiliyor maalesef. Benim de yaşlı ve hamilelere yer vermişliğim çok vardır. Ama nedir gezmeye gitmişimdir bakarım ayakta duracak hali yok hamile,yaşlı yada çocuklu bir kadın tabiiki ben de yer veririm. Ama işten dönerken gerçekten çok halsiz oluyorum bir de çocuk okuldan alınıyor 20 dakika eve yürünüyor, evde yemek iş beni bekliyor . Kimse bilmiyor tabii .

Valla ben henüz 2,5 yaşında olan kızımı 15 dakika fazladan bekletmeyi göze alarak boş otobüse biniyorum.Şişeyle beni dürtüp yerimi isteyecek kişiye yer verecek kadar vicdan sahibi değilim. Sizi tebrik ederim.

Ben hiç kalk yer ver diyenlerle karşılaşmadım ha dibine giriyorlar illa yer ver dercesine falan ama direkt bir söz duymadım. Bence çocuğunuz kreşte sizi bekliyorsa gelen otobüse ayakta durmayı göze alarak binmelisiniz. Mesai saati çıkışı aslında evde olan insanlar evine gitmiş olmalı ama böyle bir yaptırım da uygulanamaz insanlara. Oturarak çalışıyorsanız ayakta gitmeyi neden sorun yapıyorsunuz. İlla yol üzerinde inenler oluyordur yer açılıyordur zaten ben şahsen ayakta gideceğime öbür otobüsü bekleyeyim deyip çocuğumu kreşte bekletmezdim.

Konu farklı yerlere çekiliyor maalesef. Benim de yaşlı ve hamilelere yer vermişliğim çok vardır. Ama nedir gezmeye gitmişimdir bakarım ayakta duracak hali yok hamile,yaşlı yada çocuklu bir kadın tabiiki ben de yer veririm. Ama işten dönerken gerçekten çok halsiz oluyorum bir de çocuk okuldan alınıyor 20 dakika eve yürünüyor, evde yemek iş beni bekliyor . Kimse bilmiyor tabii .

Aynen öyle.. kimse bilmiyor. ben o kadar uzun zaman 3 araç gidiş geliş toplam 6 arabayla o kadar çok gidip geldim ki. baksan gencim ama yorgunum. ayaklarım ağrıyor artık. biri demiş ya oturarak çalışılıyorsa sorun olmaz diye. vallahi oluyor. bedenim zor ayakta kalıyor. çünkü bir de eve gidince mesai var. çantayı bırakıp ellerimi yıkayıp direk mutfağa. bu benim yani. yoruluyorum. durağa kadar yürüyüp de araç bekliyorsam herkes beklesin. umursayamam.
geçenlerde topallayan bastonla yürüyen birisine yer verdim. adam nasıl ezildi büzüldü. yardım ettim oturmasına. insanız bizde. kimlere yer vermediğimizi belirttik ama anlayana.
ben yolda gördüğüm yaşlıların poşetini taşırım evine kadar. yolda yardım ederim. vicdanımız var şükür. ama konu çok başka işte. kendilerini zeki zanneden insanlar...

Ben hiç kalk yer ver diyenlerle karşılaşmadım ha dibine giriyorlar illa yer ver dercesine falan ama direkt bir söz duymadım. Bence çocuğunuz kreşte sizi bekliyorsa gelen otobüse ayakta durmayı göze alarak binmelisiniz. Mesai saati çıkışı aslında evde olan insanlar evine gitmiş olmalı ama böyle bir yaptırım da uygulanamaz insanlara. Oturarak çalışıyorsanız ayakta gitmeyi neden sorun yapıyorsunuz. İlla yol üzerinde inenler oluyordur yer açılıyordur zaten ben şahsen ayakta gideceğime öbür otobüsü bekleyeyim deyip çocuğumu kreşte bekletmezdim.
Ben bekletiyorum çok kötü bir anneyim. Siz bekletmezsiniz böyle bir tercih yapmak zorunda kalırsanız.

Bende işten dönerken aynı durumla karşılaşıyorum . Ama sırf ayakta kal mıyım diye 2 veya 3 dolmuşu bekliyorum. Ona rağmen çok yaşlı insanlara yer veriyorum .

Back
X