Otobüste yer verme ???

Napican senlik ne var. Birine takılmadan forumlayamio musunuz. Evde ana avrat küfredip şurda hanfendiliginiz tutuyo ya ben de ona şaşıyorum.
Geçen gün site yönetimine de gerizekalı demissin.kisi kendinden bilirmiş işi.herkes hanımefendi zaten sende olmayı dene bir kadına encok hanimefendilik yakışıyor üzerinde şık duruyor

Napican senlik ne var. Birine takılmadan forumlayamio musunuz. Evde ana avrat küfredip şurda hanfendiliginiz tutuyo ya ben de ona şaşıyorum.

Ben küfür etmem, evimde de eden yoktur.
Ayrıca varsayalım ki kufurbazim.
Toplum içinde dikkat edilmesi gerekiliyor.

Hadi bunu da geçtim , yorumunuz çok tuhaf. Konuyla alakasız .
Sanki kafa iyi de karman çorman saydırmış gibisiniz.

Ben de çok dertliyim. İstanbul'da ilk günlerimde metrobüste bir amcaya işaret ettim amca gel otur diye sakın dedi. Amca otur yok sen otur falan kalkmaya yelteniyorum amca eğildi bana şunu dedi:
"Burası İstanbul ve sen bir genç kızsın. Yer buldun mu otur. Ben yorulmuyorum merak etme."

İşte bu sözler her şeyin özetiydi.

Elimden geldiğince çocuklu hamile ve gerçekten ayakta duramayacak ihtiyaçlara on metre öteden de olsa yer vermeye çalıştım.

Ama bir gün hiç unutmuyorum karlı kış günü canlı cenaze gibiyim gece 3'te acilden dönmüşüm staj dosyamı almak için staj yerime gitmeye mecburum sabah bindim otobüse 17 numara var kadıköy Pendik bilen bilir huzurevi gibidir, yer buldum boş yer çoktu zaten. 4 lü kısmın tekine oturdum sonra 4 tane kokoş sabahın 7 sinde makyajlı takılı gün teyzesi bindi 3 ü yanıma karşıma oturdu bir tanesi ayakta kaldı. Aman tanrım susmak bilmiyorlar benim ne terbiyesizliğim kaldı ne nezaketsizliğim. Ağzımı açmaya bile mecalim yoktu cevap veremedim versem ağlardım zaten. İnene kadar bütün otobüs çınladı laflarıyla. O şer dörtlüsüne buradan beddualarımı iletiyorum.

Gercekten yasli olanlara,hamile,cocuklu olanlara veriyorum (onlarin kullanim saati genelde mesai saatleri disinda oluyor zaten)hic durten isteyen olmadi ama liselilerin taciz edilmesine sinir oluyorum okul cantasi olan her cocuktan acik acik isteniyor veya basina dikilip taciz bakisi atiliyor cikciklama gecen yil minibuste bir kiz cocugu sen gencsin kalkta ben oturayim diyen bir kadina ogretmenimiz bize sadece ihtiyaci olan fazla yasli hamile ve engellilere yer vermenin guzel bir davranis oldugunu ve kendi tercihimiz olacagini soyledi
Siz gencsiniz bir tacizi anlamayabilir veya hakkinizi savunamayabilirsiniz o an kendinizi koruyamayabililirsiniz yetiskinler bunu yapabilir Cok yasli degilsiniz size yer vermek istemiyorum dedi boyle iki elimle basini tutup alnindan opmek istedim

Bende işe giderken çok yaşlılara engellilere yer veriyorum.40 sında olana yer vermem tabi ki .iste bu konuda ben ne zaman birine yer versem anında bir beyfendi kalkar bana yer verir.

Ben de çok dertliyim. İstanbul'da ilk günlerimde metrobüste bir amcaya işaret ettim amca gel otur diye sakın dedi. Amca otur yok sen otur falan kalkmaya yelteniyorum amca eğildi bana şunu dedi:
"Burası İstanbul ve sen bir genç kızsın. Yer buldun mu otur. Ben yorulmuyorum merak etme."

İşte bu sözler her şeyin özetiydi.

Elimden geldiğince çocuklu hamile ve gerçekten ayakta duramayacak ihtiyaçlara on metre öteden de olsa yer vermeye çalıştım.

Ama bir gün hiç unutmuyorum karlı kış günü canlı cenaze gibiyim gece 3'te acilden dönmüşüm staj dosyamı almak için staj yerime gitmeye mecburum sabah bindim otobüse 17 numara var kadıköy Pendik bilen bilir huzurevi gibidir, yer buldum boş yer çoktu zaten. 4 lü kısmın tekine oturdum sonra 4 tane kokoş sabahın 7 sinde makyajlı takılı gün teyzesi bindi 3 ü yanıma karşıma oturdu bir tanesi ayakta kaldı. Aman tanrım susmak bilmiyorlar benim ne terbiyesizliğim kaldı ne nezaketsizliğim. Ağzımı açmaya bile mecalim yoktu cevap veremedim versem ağlardım zaten. İnene kadar bütün otobüs çınladı laflarıyla. O şer dörtlüsüne buradan beddualarımı iletiyorum.

aha 17 mağduru, selam yoldaş En Büyük TÜRKİYE

annemlerin evi o güzergahta olduğu için az binmedim ben de ama böyle yüzsüzlük olmaz ya
hattın üstünde 3-4 hastane, bir koskocaman üniversite var (marmara göztepe kampüsü)
ve içinde sabah akşam tıklım tıklım yaşlısı, aynen Ahlarağacının dediği gibi huzurevi

ilk zamanlarda hastaneye gidiyolar diye düşünmüştüm ama alakası yokmuş anladım
hastanelerde inen üç beş ya oluyor ya olmuyor
ekseriyeti 2şer 3er arkadaş kartalda çay içmeye, pendikte bilmemne yapmaya gidiyor
kendi ağızlarıyla diyor bunu, saklayan da yok
erenköy gibi yerde oturan amca, aşağıya sahile bağdat caddesine yürümüyor
onun yerine illa 17ye binip kartala sahile çay içmeye gidiyor :deli:
haftada bilmemkaç illlllaaa giderim diye de gerim gerim geriniyorlar
çünkü bedava, çünkü saçını sürüye sürüye milletin yerini alıyorlar
gündüz 1de 2 de bile korkunç kalabalık olur 17 ve yaşlı nüfusu

belediyeye defalarca şikayet edilmiş kalabalık diye
ama aksine azaltılmış seferler
benim tahminim hat kazandırmadığı içindir
malum komple bedavacılarla dolu :KK53:

bi de bu güzergahta minibüs de var.
ama asssssla minibüse binmez bu beleşçi tipler
valla beleşçi tip diyorum ötesi yok
3 lira verip minibüse binmezsin,
bedava binip üniversiteden çıkan genci koltuğundan kaldırırsın
nasıl bir mantıktır yav

annem bi kere bindiğinde denk gelmiş böle bi olaya
kadının biri söyleniyomuş gençler yer vermiyo da bilmemne
annem kadına dönüp "minibüse binseydiniz keşke" demiş sonra kadın susmuş :dondurma:

o güzergahta oturup da otobüsle yolculuk edeceklere tavsiyem sahildeki çift katlılar
yaşlı kartları orda geçerli olmadığından rahat rahat biniliyor
iten kakan laf sokan da yok
selametle :KK76:

Son düzenleme:
Tamam yer vermeyin de bu kadar acımasız yorum yapmakta neyin nesi ?

Bu konu bir kaç defa daha açılmıştı ve hep aynı yorumlar. Şaşırıyorum.

Gezmesin , kısır teyzesi , yok ekmek alma amcası v.s

Yaşlandı diye gezmesin mi ? Is çıkışın diye beklesin mi ?

Hepimiz yaşlanacağız ve hayat geçiyor.

Sen yer vermesen de yer verecek vardır. Ayrıca nereden biliyorsunuz gezmeden geldiğini ?
burada insanların sorun yaşadıkları konu milletin gezmesi tozması değil ki. insanların nereye gittikleri nereden döndükleri kimsenin umrunda değil :) buradaki sorun birilerinin, oturmakta olan yorgun (yorgun olmasa da olur kime ne) insanlardan kaba bir şekilde yer istemeleri ya da yer vermedikleri için taciz etmeleri. toplu taşıma herkesin malıdır, herkesin aynı hakları vardır engelliler, hamileler vs. önceliklidir elbette o konu başka da. siz yaşlı diye gezmesin mi, iş çıkışı beklesin mi diyorsunuz... peki bu insanlar da genç diye oturmasın mı hiç, kalkıp her şekilde yer vermek zorunda mı kalsın? hepimiz yaşlanacağız ama yaşlanınca kaç tanemiz oturmakta olan tanımadığı insanı sırf genç diye böyle taciz etmeye, rahatsız etmeye kalkacak? siz burada hiç "teyzenin biri geldi, benden güzel bir dille yer rica etti ama ben vermek istemedim, vermem, süslenmiş püslenmiş gezmekten dönüyor bana ne" diye bir yorum gördünüz mü? herkes nasıl rahatsız edildiğini yazmış.

bir de şunu anlamıyorum, bizim kadınlarımızın kendilerine yaptığı en büyük kötülük bence "teyze sendromuna" kapılıp gitmeleri. bir insan 40 yaşını geçti, 42, 45 yaşında falan diye nasıl teyze olur yahu? siz önce kendinizi teyze gibi görmeyeceksiniz. bilmiyorum ki bizde de var 40'lı yaşlarında olup da gayet taş gibi olan, fit olan en azından teyze gibi durmayan kadınlar. çok mu para harcıyorlar da "fakirlerin" yapamadığını yapıp genç gözükebiliyorlar acaba? bazılarımız diyor ya mesela 40'lı yaşlarında olan bir kadına genç gösteriyorsun falan diye.

e genç bir yaş zaten!

%80 yer vermeye calisirim, yaslilara , baston kullananlara , cocuklulara ve hamile bayanlara ama benden yer isteyenlere yer vermem. %20 nin icinde benim de ayakta duramayacak durumda oldugum zamanlar olur .Yoksa koltuga yapisma gibi durumum soz konusu degil.

2 kere yer vermedigim icin kavga ettim. Birinde anestezi yemis bir haldeydim. Birinde de yer vermeyecek bir durumdaydim. Hayir bana gelene kadar benden daha genc kizlar ve erkekler var ama nedense hep beni secerler. Kavga edip yer vermemisligim var. Zaten yer verecek durumda isem ben dusunup veririm yani. Bir karsidaki mi akilli .

Son düzenleme:
Arkalara oturup kulaklik takiyorum. Yasli hasta engelli cocuklu hamile basimin ustune. Bir cok kere de kendim ayaktayken "hamile hanima yer verecek olan yok mu" diye bu kisilere yer bulmuslugum vardir. Ama orta yasli kisi adi ustunde orta yas. Hele ki o gunden donenler... ben yasliya yer veriyorum. Bir orta yasli kadin hemen yere hucum ediyor. Dur bi yavas...

aha 17 mağduru, selam yoldaş En Büyük TÜRKİYE

annemlerin evi o güzergahta olduğu için az binmedim ben de ama böyle yüzsüzlük olmaz ya
hattın üstünde 3-4 hastane, bir koskocaman üniversite var (marmara göztepe kampüsü)
ve içinde sabah akşam tıklım tıklım yaşlısı, aynen Ahlarağacının dediği gibi huzurevi

ilk zamanlarda hastaneye gidiyolar diye düşünmüştüm ama alakası yokmuş anladım
hastanelerde inen üç beş ya oluyor ya olmuyor
ekseriyeti 2şer 3er arkadaş kartalda çay içmeye, pendikte bilmemne yapmaya gidiyor
kendi ağızlarıyla diyor bunu, saklayan da yok
erenköy gibi yerde oturan amca, aşağıya sahile bağdat caddesine yürümüyor
onun yerine illa 17ye binip kartala sahile çay içmeye gidiyor :deli:
haftada bilmemkaç illlllaaa giderim diye de gerim gerim geriniyorlar
çünkü bedava, çünkü saçını sürüye sürüye milletin yerini alıyorlar
gündüz 1de 2 de bile korkunç kalabalık olur 17 ve yaşlı nüfusu

belediyeye defalarca şikayet edilmiş kalabalık diye
ama aksine azaltılmış seferler
benim tahminim hat kazandırmadığı içindir
malum komple bedavacılarla dolu :KK53:

bi de bu güzergahta minibüs de var.
ama asssssla minibüse binmez bu beleşçi tipler
valla beleşçi tip diyorum ötesi yok
3 lira verip minibüse binmezsin,
bedava binip üniversiteden çıkan genci koltuğundan kaldırırsın
nasıl bir mantıktır yav

annem bi kere bindiğinde denk gelmiş böle bi olaya
kadının biri söyleniyomuş gençler yer vermiyo da bilmemne
annem kadına dönüp "minibüse binseydiniz keşke" demiş sonra kadın susmuş :dondurma:

o güzergahta oturup da otobüsle yolculuk edeceklere tavsiyem sahildeki çift katlılar
yaşlı kartları orda geçerli olmadığından rahat rahat biniliyor
iten kakan laf sokan da yok
selametle :KK76:
Aynen sayın 17 zede çok güzel özetlemişssin otobüsü :KK53:
Bir günyine kapının oradayım malum 17 numara ilerleyemiyorum bir amca bindi biner binmez etrafa bakındı şoför oradan amcaya sesleniyor:
"Amca boşuna bakma bu otobüste herkes yaşlı sana kimse yer veremez. "

:KK70::KK70:

Aynen sayın 17 zedeler çok güzel özetlemişssin otobüsü :KK53:
Bir günyine kapının oradayım malum 17 numara ilerleyemiyorum bir amca bindi biner binmez etrafa bakındı şoför oradan amcaya sesleniyor:
"Amca boşuna bakma bu otobüste herkes yaşlı sana kimse yer veremez. "

:KK70::KK70:

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
ahahahahahahahaha boooombaaaymışşş :KK9::KK70:

burada insanların sorun yaşadıkları konu milletin gezmesi tozması değil ki. insanların nereye gittikleri nereden döndükleri kimsenin umrunda değil :) buradaki sorun birilerinin, oturmakta olan yorgun (yorgun olmasa da olur kime ne) insanlardan kaba bir şekilde yer istemeleri ya da yer vermedikleri için taciz etmeleri. toplu taşıma herkesin malıdır, herkesin aynı hakları vardır engelliler, hamileler vs. önceliklidir elbette o konu başka da. siz yaşlı diye gezmesin mi, iş çıkışı beklesin mi diyorsunuz... peki bu insanlar da genç diye oturmasın mı hiç, kalkıp her şekilde yer vermek zorunda mı kalsın? hepimiz yaşlanacağız ama yaşlanınca kaç tanemiz oturmakta olan tanımadığı insanı sırf genç diye böyle taciz etmeye, rahatsız etmeye kalkacak? siz burada hiç "teyzenin biri geldi, benden güzel bir dille yer rica etti ama ben vermek istemedim, vermem, süslenmiş püslenmiş gezmekten dönüyor bana ne" diye bir yorum gördünüz mü? herkes nasıl rahatsız edildiğini yazmış.

Evet yorumların çoğu , " banane yer vermem , onlarda gezmesin " uzerine.

Kabaca yer isteyenlere verilen tepki olsaydı konu benim de eleştirim olurdu.

Çok kabaca eleştirenlerin mesajlarinda hiçte görmedim, " güzelce yer isteyene yer veririm " mesajını.

Ahhh yıllardır dert edindiğim konu. Yıllarca çektim bu eziyeti ya. Okuldan kurstan dersaneden gelirken tüm gün yorgunsun. Hele büyükşehir olunca o trafik o yolun uzunluğu bitmiyor... Ama teyzenin biri gelip ay yavrum siz çok gençsiniz yaşlılara yer veriverin... Yıllarca haykiramadim "Sen gezmeden,günden geliyorsun belli ama ben tüm gün derslere girdim kurslara koştum debelendim durdum. İkimizde aynı paraya bindik ama beni yerimden kaldırıyorsun " diyemedim. Gerçekten hep içimde bir yara. Büyükşehirde yaşamayan her gün birkaç vesait değiştirmeyen bilemez bu dramı. O teyzeleri amcaları hiç affetmeyeceğim :duduk:

İhtiyaci olana her zaman yer veririm.
Benim en kisa yolculugum 1 saat sürüyor. Hem işe hem gezmeye vs gittiğimde ilk duraktan binip oturmaya çalışıyorum...
Çoğu insan ihtiyacı olana yer veriyor ama genelde rahatsız edenler orta yaşlı dediğimiz teyzeler.
Baklavaları börekleri yiyip göbekleri salıp yaşı genç olmasına rağmen insanları tartaklayan azarlayanları sevmiyorum... Kimsenin kilosuna vs laf ettiğimde yok sadece burda herkesin bahsettiği gibi genel görüntü bu :)
Genç erkekler otururken bir kadının yer vermesinide doğru bulmuyorum. Zaten otobüsler vs tıklım tıklım oluyor.
Malesef dolu otobüslerde minibüslerde kadınlar ayakta dururken taciz vs. yaşanma korkusuda var.

Ayrıca geçen yaz 1-2 hafta ulaşım ücretsiz olduğunda her zaman aynı saatte aynı insanlarla bindiğim evime döndüğüm iki katlı otobüste şöforün yanında gitmek zorunda kaldım... 5.duraktan sonra almadı daha zaten. Demekki her zaman ücretsiz olsa düşünmek istemiyorum...

Back
X