Otobüste yer vermemek

gençten delikanlılar 35-40 yaşında adamlar yayılmış otururken genelde ben yer veriyorum.
geçen otogardan bindim eve gidicem. balık istifi gibiyiz zaten. askeri okuldan gençler dolmuş, kırocanlar dolmuş. yemin ederim adamlara değmedik yerim kalmadı. sağa gidiyorum herif bacaklarını açmış duruyor, geriye gidiyorum adamın biri. yemin ederim bunalım geçirdim inene kadar.
boyum kısa üstteki tutma yerine yetişemiyorum.
omzumda küçük valiz. elimde bi koca poşet mahvoldum ya. toplu taşımadan nefret ettim.

Birde yaşlılara sorun bakalım çok mu mutlularmış toplu taşıma ile seyahet etmekten . Ayrıca insanlar yaşlandıkları için evde oturmak zorunda değiller . Sırf gençler rahat etsin diye . Sen yer vermiyorsan verme konu sahibi yer veren elbet bulunur .

Şu avm konusuna değineyim

Hiçbir avm nin asansörü sadece bebek arabalı yaşlı ve engellilere özel tahsis edilmemiştir
Her şeyde olduğu gibi, milletimiz bunu da işine geldiği gibi kendine özel kullanmaya çalışmaktadır.
Bazı avm lerde merdivenler yanyana olmuyor. Yani katı boydan boya dolaşıp bir üst kata çıkmak zorunda kalıyorsunhz. E haliyle bu da yorucu.
Gideceğim mağaza 5.kattaysa ben beş katı neden dolanayım?
Tabi ki öncelik sırası yaşlı engelli ve arabalılarda.
Ama bu demek değil ki sırf sadece onlar binecek.
Bir de şikayet etmişler, sanki babalarının malı. Ne gülmüştür bu şikayeti okuyan

Çocuklara,çocuklu annelere hamilelere ve çok yaşlı insanlara yer veririm ben ama o an kalkabilicek konumdaysam.Bir gün metrodayım elimde kocaman bavul sırt çantam ve bir de normal kol çantam var.En fazla 50 yaşında bir bayan bindi metroya.Biri yer vermeye çalıştı oturmadı.Benim de kulağımda kulaklık var oyun oynuyorum.Geldi durdu önümde.Herhalde duymuyorum sandığı için şuna bak yer vericeğine oyun oynuyor ah bu gençlik yok mu diye baya saydırmaya başladi.Madem yer istiyorsun sana yer verildiğinde otur benden isteme.O kadar çantayla benim nasıl ayakta durmamı bekliyorsun o da başka bir kafa.Zaten bayanların kalabalık toplu taşımalarda uğradığı bin bir türlü taciz ver.Orada bir sürü delikanlı varken sen niye benim önümde dikiliyorsun yani.Kesinlikle katiliyorum size.Kimseye yer vermek zorunda değilsiniz.Oturun keyfinize göre.

İstanbul gezimde, ilk duraktan bindik eşimle Etrafa bakıyoruz, içimiz açılıyor, özlemişiz deli gibi...
Teyzenin biri burnuma girdi, hani 1 yıl sonunda ilk İstanbul a gidişimiz. Ya teyze bi git allasen dicem, ayıp olacak. Yaşlı filan değil, taş çatlasın 45 filan.
Sonra kadın indi, yani topu topu 10 dk lık dümdüz trafiksiz bir yol içinmiş, söylendi bana.

kimse kusura bakmasın. ayakta duramayacak halde birini görmezsem yerimden kalkmam. o da genelde yer verenler olur. toplu taşıma gerçekten kadınlar için çok korkunç. ayakta durmak eziyet. acil bir durum yoksa isterse burnumun dibine girsin kalkmam.

Genelde ayakta kaldigim icin yer verme gibi bir luksum olmuyor.. ara duraklardan biniyorum hep.

Öncelik arabalılarda ne demek? Arabalı biri bekliyorsa önce o binecek demek. Yürüyen merdivenden çıkabilir misin arabayla çıkamazsın çünkü yasak o yüzden önce arabalının hakkıdır.

Eminim tüm anneler ve engelli arabası kullananlar benimle aynı fikirdedir.

Valla bende böyle düşünüyorum.okula gidiyorum sabahın köründe akşam yorgunluktan ölerek dönüyorum dizlerim tutmuyor bazen vakit bulup yemek yiyemediğimde çok oluyor otobüste yer bulunca şükürlerin biri bin para. o yüzden asla süslü püslü gün teyzelerine yer vermem. Ortayaşa zaten vermiyorum gerçide yaşlılara veriyorum yorgunluktan ağlayarak gidicek bile olsam.Kıyamıyorum çünkü.60 yaşında amcanın teyzenin ne işi var otobüste işe yarar bitane kızı oğlu damadı gelini yokmu alsa bıraksa diye düşünüp dertleniyorum kendi kendime yer veriyorum direkt. Ama orta yaş 45 filan ASLA. Alayı kısırcı dolmacı altın güncü.Az gezsinler. Yoruluyolarsada taksiye binsinler. 9 saatlik dersten çıkıyorum asıl o bana yer versin yani.

ben her durumda benden buyuk teyze ve amcalara tabı bıde hamılelelre mutlaka ama mutlaka yer verırım, ıcım rahat etmez aksı halde...süslü püslü olsada olmasada annemın yasında falansa mutlaka kalkar oturun derım...
hamıleyken bıle verdım yanı... aksı halde vicdanen rahat edemem..oturamam...

sadece ayakta kalmak dert değil ki.
bir de dengesiz şoförler yüzünden dengeyi sağlamak zor.
ben neredeyse her iett ye bindiğimde kavga etmeden inmiyorum.
iki kızım var. biri kucakta, biri bebek arabasında. her indiğimde kaç kez bebek arabası içerde ben dışarda kaldım, şoför kapıyı kapadığı için. bebek arabasını bırakmamak için kaç kez kolum sıkıştı kapılara.
her defasında kavga kıyamet tabi.
be adam aynalara bakmıyorsan, nasıl şoförsün sen diye başlıyorum, Allah ne verdiyse.

yazık ya gerçekten 65 yaş üstündeki yaşlılara para vermiyorlar diye demediğiniz şey kalmamış haklısınız sizler hiçbir zaman 65 yaşında olmayacaksınız, 65 yaşında olursanız da inşallah sizleri her an istediğiniz yere götürecek çocuklarınız olur.
Haaa doğru zaten 65 yaşındaysanız evinizden dışarı adım da atmazsınız. O yaştakilerin gezme hakları yoktur çünkü.

Bazılarıda çok nazik yer versen oturmuyorlar.

tebrikler içimi okudunuz.....bende saskınlıkla okudum tum yorumları, ınanamadım.....ıkı evladım var ve ben kesınlıkle ve kesınlıkle aılemın bana ogrettıgı gıbı buyutecegım, benım cocuklarım buyuklerıne kalkıp yer verecekler!!!
bu kadar...

Ben de yorgun argın dönüyorum. Neyseki benim bindiğim dolmuş otobüs öyle çok tıka basa olmuyor. Ama yaşlı hamile engelli çocuklu hasta falansa gocunmam yer veririm. 40-45 yaşlarında gayet de ayakta durabilenlere pek vermem. Zaten artık hamileyim, karnım kocaman

Haha sen de az fena diilmissin ha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…