- 5 Şubat 2016
- 1.067
- 973
- 38
- 28
- Konu Sahibi parislondonn
-
Tak kulaklığını öyle yap bence yolculuğunu. Ben kulaklıksız binmem otobüse. Şansıma her bindiğimde oturacak yer bulabiliyorum, benim evin önünden geçen otobüsler çok kalabalık olmuyor. Sonraki duraklarda kalabalıklaşıyor. Çok kalabalık denk geldiği zaman vaktim varsa bir sonrakini bekliyorum mesela. Çok şükür engelli değilim, hasta değilim, bedenen bir rahatsızlığım yok ama tacize uğramak istemediğim için ayakta gitmek istemiyorum genelde. Bunun için de kendimce çözümler üretiyorum, örneğin bir sonraki otobüse binmek gibi. Geçenlerde annemle otobüse bindik, annemin yaşı 46 ama genç gösterir, bütün gün işinde yoruluyor ama bedensel bir rahatsızlığı yok. Neyse bindik, yer yok ama kalabalık da değil. Bütün koltuklar dolu yani, öyle söyleyeyim. Annemle ben ayaktayız. Birkaç durak sonra birkaç tane erkek yolcu bindi, biz ayakta devam ediyoruz, binenler de ayakta. Sonra adamın biri indi, onun koltuğu boşaldı. Ben de anneme dedim ki "bak anne orası boş, otur" annem iki adım atmışken ayaktaki erkeklerden biri ta otobüsün arkasından hızla koşarak anneme gösterdiğim yere oturdu. O kadar saygısızca bir davranıştı ki bu, nefret ettim bunu yapan adamdan. Gençti üstelik. Tutamadım kendimi ve "hayret bişey ya" dedim. Annem de bana "boşver kızım, beylerin daha çok ihtiyacı varmış demek ki" dedi. Normalde trip atan insanlar değiliz ama dayanamamıştım.Katılıyorum ya, ben şahsen sırf bu yüzden çok tacize uğradım.
Her yer vermek için kalktığımda eşek kadar genç genç erkekler oturuyordu. Hiç kımıldayan, bir kalkmaya yeltenen bile olmuyordu hiç.
Neden hep genç kızlar duyarlı olmak zorunda acaba? Her şeyi kadına yüklemeyi pek seviyoruz zaten.
Herkes genç olmamıza takmış da bir sürü derse girip çıkıyoruz, yanımızda taşıdığımız onca kitap oluyor, insan pert oluyor ya. Geçen sene hoca zorunlu tutmuştu, iki tuğla kalınlığında, ağır ciltli sözlüğü getirip götürüyorduk, birinin kafasına atsan ölür yani öyle bir şey. O halimle bile psikolojik olarak taciz edildiğim için yer vermek zorunda kalmıştım. Bazen hiç içimden gelmese bile gözleriyle, iç geçirmeleriyle, cık cık etmeleriyle beni mecbur hissettirdiler. Hiç okuldan eve kadar oturarak gelebildiğimi hatırlamıyorum bile.
evet akşam iş çıkışı otobüs dolmuş kalkıyor hareket eden otobüse teyze el kaldırıyor
şoför diyor ki bu dolu arkadakine bin
olsun birisi bana yer verir yaşlıyım zaten dedi teyze
gel de bu kişiye yer ver
geç kaldım
işim acele evdekiler kapıda kalır vs vs değil zaten yaşlıyım yer verirler
zaten o otobüsteki o kadar adam da akşama kadar keyfine çalıştı, yine keyfinden ilk durağa yürüdü, otobüse dolmuşa bindi boş otobüse bineyim diye geldi
çalışanlar ve öğrenciler de çıkmasa
her yer bomboş olsa
hepimiz evde yayılsakkk
şaka bir yana da yoğun saatlerde çıkılmasa
90 lı yıllarda ankara da bedava yaşlı kartları sabah ve akşam mesai gidiş ve çıkış saatlerinde kullanılmazdı
tabii hastaneye giden de olur sabah ama düzenleme öyle dii 7-10 akşam da 17-20 arası bedava değildi
bu hani şehrin öteki ucuna giden yaşlılar var ya dedem de onlardandı ama derdi şimdi kalabalık saat işim yok şurada oturalım zaten bu kartı da bunu düşünerek yapmışlar diye de anlatırdı ben ortaokulda idim o zaman
yani düşünen zamanında düşünmüş
ama akşam 5 saatte bir otobüs geçen bir semt ve 13 tane teyze bindiler otobüse bağırış çağırış, çocuklar da okuldan çıkmış ayyy geç oldu sonrakine de binemeyiz bu delikanlılar yer verir bize dediler
biri de dedi ki biz de daha buradan dershaneye gideceğiz, şu kadar saat sonra da yine otobüse binip 1 saat yol gidip eve gideceğiz
haksız mı bu çocuk
Her haftasonu gidis donusle birlikte toplam 2 gunde 12 toplu tasima araci degistiyorum, gunumun 15 saati disarida geciyor, eve donerken sirf ayakta kalmayayim diye buz gibi havada bos otobus bekliyorum, gidip sote bir yere oturuyorum, yine de kac kere yaslilarin tacizine ugradim yuzume bakip genclerde utanma kalmamis diye soylenenler oldu, isin ironik tarafi yasim 33 nerdeyse yer verilesi yastayim yaniyuzum cok yumusak galiba
Hamileye her kosulda yer veririm, cocukluya da çocuğu kucagima almayi teklif ediyorum ama yasliya yer vermiyorum ben de yasliyim banane
bana da genç muamelesi yapıyor kimi kızlarımız diyeyim
36 yaşındayım sırt çantası kot pantolon ve makyajsız bir yüz
karşıda da plaza hatunu full makyaj topuklu ayakkabı vs bir giyim
arkadaşı ile konuşuyor bu kızlar da derse kursa gidiyoruz diyorlar da kim bilir nerede dolanıyorlar sonra da gelip akşam akşam kuruluyorlar koltuklara diye
söz konusu kız da benim zira başka kız mız yok civarda
evli barklı, çoluklu çocuklu, işli güçlü kadınım ama kpss kursundan şimdi çıktım kusura bakma sana yer veremeyeceğim diyemedim tabii
Hem bu yasta colukla cocukla okuyacagiz diye haftasonlarimizi yollarda gecirelim hem de bizden kucuk kokos ablalara yer verelim
Hikmet sirt cantasinda galiba, bende de koca sirt cantasi, bi de yolda ders calisiyorum, ogrenci etiketi yapisinca hemen potansiyel yer istenecek vatandas portresi
aynen öyle
geçen bir adam yer verdi bana ona da ters ters baktılar
ama çok bitkinmişim galiba adam halimden anladı
aynen öyle
geçen bir adam yer verdi bana ona da ters ters baktılar
ama çok bitkinmişim galiba adam halimden anladı
Hamile, yaşlı, sakat, kucağında bebek olan insanlara allah rızası için yer veriyorum.
Bir keresinde yeni doğum yapmışım, uçaktan indim, otobüslere bindik terminale gideceğiz. Yaşlı teyzeye yer verdim. Yeni doğmuş bebeğimle ben ayakta kaldım. Sonra bir baktık yaşlı teyzenin çocukları vs yanında oturuyor bana yer vermiypr ben bebek çanta ayakta durmaya çalışıyorım.
Böyle fırsatçılara gıcık kapıyorum ama ihtiyacı olana yer vermek gerektiğini düşünüyorum..
demiştir
ben bir kere duymuştum dedikoducu teyzeler ayy bu hali ile dışarı çıkmış demişlerdi birinin arkasından
bir arada gündemde vardı hamile yalnız çıkmasın vs ayıp diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?