Otobüste yer vermemek

Çok yaşlıysa ne kadar yorgun olursam olayım veriyorum ama onun dışındakilere yorgunsam yer vermem. Biz de insanız sonuçta genciz diye yorulmuyor muyuz sanki.

Coluk cocuk pusetli aileler ve yaslilar toplu tasima kullanmasin sadece siz kullanin isterseniz, ne dersiniz?!
Kan beynine sicriomusmus!!! Ii ya bu insanlar sabah ise gidis saatinde cikmasin, aksam is cikis saatinde cikmasin, zati aliniz cikior die 10 da cikmasin... Mazallah kan beyninize sicrar da yazik olur size baska bisey soylerdim de neyseee

Ay bu ornek uzay olmus yaa

Evet kullanmayabilirler benim için uygundur eğer pusetli metrobüse binip çocuğu kucağına alıp yer bekleyip puseti açık şekilde metrobüste tutup üç kişilik yer kaplatıcaksa sonra bu insanlar bu saatte burda napıyor metrobüs çok kalabalık diye söyleneceklerse çıkmasınlar efendim zati alilerimin beyni de dahil olmak üzere her yerine sıçrar kusura bakmayın ha sizde öyle biliyorsunuzdur üstünüze alındıysanız bir şey diyemem

Illa uzerime alinmama gerek yok yorumunuzu itici bulmak icin, ki alinmis da olabilirim ben de o kani beyninize sicratan pusetli bayanlardanim toplu ulasimi nadir kullanior olsam da. Bu manzaradan ve kisilerden rahatsiz oluosaniz zati alileriniz toplu ulasimi kullanmayiversin o zmn

Hamileyken 1 kez binmek zorunda kaldım. Kimse yer vermek zorunda hissetmesin diye başımı öne eğdim. 8 aylık falandim üstelik. Almayı da vermeyi de sevmem

hamilelere,yaşlılara,kucağında çocuklu bayanlara,engelli birine hiç düşünmeden yer veririm
fakat bu orta yaşlarda veya biraz yaşlı olup kokoş olanlara yer vermiyorum

Ben 10bucuk saat calismisim isten cikip yuruyerek eve gidemedigim icin yorgunluktan toplu tasimayi kullanmisim, ama tuzu kuru teyzelerim sagolsun susu pusu yerinde gunden pazardan donsun bir de yer istesin. Oyle yagma yok
Elden dusen yaslilar zaten disari cikamiyor benim kastim kokanalar. Bir de bilmis bilmis konusur bunlar, yas alinca kendilerine guveni artiyor yasli milletinin.
Umrum disilar valla

ben hamile halimle bile yer veriyorum bazen tramvayda valla hamile oldugumu gore gore kızımm cok hastayım bi yer ver diyo ben orda dogum yapsam napcan die dusunen yok halkımızda utanma yok kalabalıkta bide skıstırıyolar

ben hamile halimle bile yer veriyorum bazen tramvayda valla hamile oldugumu gore gore kızımm cok hastayım bi yer ver diyo ben orda dogum yapsam napcan die dusunen yok halkımızda utanma yok kalabalıkta bide skıstırıyolar

Valla önce kendini dusunmen lazım yoksa kimse dusunmez seni. Oyle durumda kibarca soyleyebilirsin ben hamileyim baskasindan isteseniz gibi. Ayakta gidebilecek gucun kuvvetin varsa da turkiyedeki toplu tasima araclarinda gebe olarak ayakta gitmek cok tehlikeli. Bunun kalabalığı var,ani fren durumunda dusup bi yerlere çarpma ihtimali var.

Ben bu konuyu sınıfımdaki yabancı arkadaşlarıma ve hocama anlattım inanmadılar inanamadılar :)) ikna etmek zorunda kaldım :) dedim bağıran azarlayan bile oluyormuş..yok olur mu öyle şey nasıl olur diyorlar :))) canım ülkem

işte bizim insnanımızda zihnıyet yok yapmasaydın kızımm ozman faln dıyenn bile var azına cakasım gelıyo yaslı olmasa saygımdan

Konu sahibine hak veriyorum. Hamilelik donemimde hep yer verildi bebegim oldu 1 yasinda kucagimda uyuyor metro tiklm tiklim dolu genc erkekler oturuyor benide goruyorlar. Resmen icimden yalvariyorum biri bana yer versin diye neredeyse bi 5 10 dk ayakta gittim ama oluyorum bi elimle kizimi bi elimle tutacagi tutuyorum en sonunda benim gibi bi kiz gordu halimi ve erkeklerden yer verilmesini istedi de oturdum o kiza hep dua ettim bayanlara diyecek biseyim yok genc olsalarda ama genc erkeklerin oturmasina kiziyorum..

Olay aslında yer vermek ya da vermemek değil belki de. Hiç dikkatinizi çekiyor mu, toplumumuzda iletişim sorunu var. Otobüste yer isteyen insanlar bunu güzellikle rica etse, en azından insan gibi bir üslupla bunu dile getirseler oturmak istedikleri yere oturabilirler diye düşünüyorum. Sana yer vermesini istediğin insanın başında dikilip de "gençler çok saygısız olmuş"larla başlayıp aile terbiyesiyle devam eden, ne gençliğini ne yaşlılığını bırakmayan cümlelerle, hatta bazen hakarete varan söylemlerle yer istenmez. Sırf bu tarz çirkin konuşmalar yüzünden çoğu genç arkadaş yer vermiyor. Güzellikle rica edildiği zaman geri çevrileceğini sanmıyorum açıkçası ben. Bizim insanımız, hasta bile olsa kalkıp yerini verir güzel bir ricanın karşısında. En başta ben. Bana güzel üsluplarla gel, canımı ye. Bana kaç kere "yavrum çok yorgunum, ben oturabilir miyim?" denildi ve kalkıp yerimi verdim. Karşılığında da aynı güzel üslupla teşekkür duydum. İnsanımız kaba, anlatabiliyor muyum? Sen benim gençliğimden girip aile terbiyemden çıkarsan ben sana ölsem de yer vermem.

Ya da rica etmeyi de geçtim, insanımız en azından şu başında dikilip söylenme huyunu bıraksa bile ben gençlerin kendiliğinden kalkıp yer vereceğini düşünüyorum. Bilmem kaç yaşına gelmiş bir insanın kendinden kaç yaş küçük ve hiç tanımadığı birine hakarete kadar varan laflar etmesi, karşısındaki insanın ne halde olduğundan bihaber bir şekilde bunu yapması bence o kişinin terbiye seviyesini ortaya koyar.

BENIM ESİMİN KARDESI MESELA ENGELLİ O BİLE Bİ YERE GİDERKEN YENGE GEL BEN KALKIYIMM SEN OTUR DIYO YANİ UTANMA YOK BIIZIM INSANIMIZDA GERCKTENN ALLH ISLAH ETSIN

burada pusetten kastımız bebek arabası mı?ben sadece sepet gibi olanlara puset deniyor sanıyordum ama demin görsellerde aratınca tekerlekli büyük bebek arabaları da çıktı, demek ki onlara da deniyormuş.bebek arabasıyla otobüse binilmesinden ben de rahatsız oluyorum.çünkü kapatıldığı zaman bile en az bir kişilik yer kaplıyor, hatta o bebek arabasının durduğu yere iki tane zayıf insan da sığar normalde. bir gün otobüste giderken bebeği içinden çıkarıp katladılar bebek arabasını, ters çevirdiler(tekerlekleri yere değmesin de kaymasın diye herhalde, bilemeyeceğim.bebek arabasının sahibi aslında arabayı oturduğu koltuğa dayamış, kenarda tutuyor ama bir şey farkettirmiyor bu, otobüsün içi çok sıkışık) tekerleği değdi üstümü kirletti, bir de zaten sıkış tıkış, ayakta zor duruyoruz, ister istemez sinirlendim yani.adını bilmiyorum ama bebek taşımak için çantalar oluyor ya, normal çanta gibi kola ya da boyuna asılabiliyor bebek içine yatırılıp; bebek çok küçükse ona koyulabilir.sepet şeklinde olan pusetlere koyulabilir ya da kanguruyla taşınabilir otobüse binileceği zaman.bu mesajı yazdığınız üye gibi çoluklu çocuklu aileler vs demeyeceğim tabii ki de, ne yani çocuklular otobüse binmesin mi?arkadaşa bu konuda katılmıyorum ama eğer orada pusetten kastı büyük bebek arabasıysa kocaman şeyle otobüse binip insanları iyice sıkıştırmak bana da düşüncesizce geliyor.ben şahsen bir gün çocuğum olursa otobüse bineceğim zaman ilk altı ay o bahsettiğim çanta gibi olanla, biraz büyüyünce kanguruyla, biraz daha büyüyünce de sepet pusetle taşımayı düşünüyorum.sonra zaten yürümeye başlayınca gerek kalmaz.bu arada sizi alıntılayarak yazıyorum ama bunlar otobüste her bebek arabası gördüğümde aklımdan geçirdiğim şeyler, sadece sizin yorumunuzu görünce yazmak aklıma geldi.yoksa insanlara şu saatte binsinler, bebeklerini şuna koysunlar gibi şeyler söylemeye hakkım yok zaten, bana soracak halleri yok ya.
not:bavulla, koliyle vs binenleri ayrı tutuyorum, mecburiyet sonuçta.

aynen öyle.ya söylenip duruyorlar ya da emir veriyorlar.insan gibi rica etse biz de ayakta durabilecek haldeysek kalkarız zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…