- 27 Aralık 2015
- 275
- 454
- 103
- Konu Sahibi parislondonn
-
Coluk cocuk pusetli aileler ve yaslilar toplu tasima kullanmasin sadece siz kullanin isterseniz, ne dersiniz?!Valla ben çoğu zaman akşam onda çıkıyordum metrobüste çoluk çocuk pusetli aileleri yaşlıları görünce benimde kan beynime sıçrıyordu ben yer vermeyi bırakın metrobüse binebildiğime şükrediyorum.onkar birde yer vermiyorlar diye millete söyleniyorlar
Yasli ve hamile olanlara ya da cantasi agir ogrencilere yer veririm. Ama orta yaslardaki ablalara falan vermem. Bide cik cik diye laf carpmalari yok mu deli oluyorum. birgun ilac alerjisinden acillik oldum. Acilde yatiyorum. Butun yataklar da dolu. Orta yaslarda bir hanim abla gelmis genclerden biri kalksin da biz yatalim diyo. Saf sanki biz oraya tatile geldik. Orda bile yer bekliyo
Hayat felsefem; ayak tirnaklarina oje surebilen teyzeler ayakta da gidebilir..
Evet kullanmayabilirler benim için uygundur eğer pusetli metrobüse binip çocuğu kucağına alıp yer bekleyip puseti açık şekilde metrobüste tutup üç kişilik yer kaplatıcaksa sonra bu insanlar bu saatte burda napıyor metrobüs çok kalabalık diye söyleneceklerse çıkmasınlar efendim zati alilerimin beyni de dahil olmak üzere her yerine sıçrar kusura bakmayın ha sizde öyle biliyorsunuzdur üstünüze alındıysanız bir şey diyememColuk cocuk pusetli aileler ve yaslilar toplu tasima kullanmasin sadece siz kullanin isterseniz, ne dersiniz?!
Kan beynine sicriomusmus!!! Ii ya bu insanlar sabah ise gidis saatinde cikmasin, aksam is cikis saatinde cikmasin, zati aliniz cikior die 10 da cikmasin... Mazallah kan beyninize sicrar da yazik olur sizebaska bisey soylerdim de neyseee
Illa uzerime alinmama gerek yok yorumunuzu itici bulmak icin, ki alinmis da olabilirim ben de o kani beyninize sicratan pusetli bayanlardanim toplu ulasimi nadir kullanior olsam da. Bu manzaradan ve kisilerden rahatsiz oluosaniz zati alileriniz toplu ulasimi kullanmayiversin o zmnEvet kullanmayabilirler benim için uygundur eğer pusetli metrobüse binip çocuğu kucağına alıp yer bekleyip puseti açık şekilde metrobüste tutup üç kişilik yer kaplatıcaksa sonra bu insanlar bu saatte burda napıyor metrobüs çok kalabalık diye söyleneceklerse çıkmasınlar efendim zati alilerimin beyni de dahil olmak üzere her yerine sıçrar kusura bakmayın ha sizde öyle biliyorsunuzdur üstünüze alındıysanız bir şey diyemem
Illa uzerime alinmama gerek yok yorumunuzu itici bulmak icin, ki alinmis da olabilirim ben de o kani beyninize sicratan pusetli bayanlardanim toplu ulasimi nadir kullanior olsam da. Bu manzaradan ve kisilerden rahatsiz oluosaniz zati alileriniz toplu ulasimi kullanmayiversin o zmn[/Q
Yazdıklarımı farklı okumuşsunuz sanırım size anlayacak yada tartışacak değilim iyi akşamlar
ben hamile halimle bile yer veriyorum bazen tramvayda valla hamile oldugumu gore gore kızımm cok hastayım bi yer ver diyo ben orda dogum yapsam napcan die dusunen yok halkımızda utanma yok kalabalıkta bide skıstırıyolar
Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
burada pusetten kastımız bebek arabası mı?ben sadece sepet gibi olanlara puset deniyor sanıyordum ama demin görsellerde aratınca tekerlekli büyük bebek arabaları da çıktı, demek ki onlara da deniyormuş.bebek arabasıyla otobüse binilmesinden ben de rahatsız oluyorum.çünkü kapatıldığı zaman bile en az bir kişilik yer kaplıyor, hatta o bebek arabasının durduğu yere iki tane zayıf insan da sığar normalde. bir gün otobüste giderken bebeği içinden çıkarıp katladılar bebek arabasını, ters çevirdiler(tekerlekleri yere değmesin de kaymasın diye herhalde, bilemeyeceğim.bebek arabasının sahibi aslında arabayı oturduğu koltuğa dayamış, kenarda tutuyor ama bir şey farkettirmiyor bu, otobüsün içi çok sıkışık) tekerleği değdi üstümü kirletti, bir de zaten sıkış tıkış, ayakta zor duruyoruz, ister istemez sinirlendim yani.adını bilmiyorum ama bebek taşımak için çantalar oluyor ya, normal çanta gibi kola ya da boyuna asılabiliyor bebek içine yatırılıp; bebek çok küçükse ona koyulabilir.sepet şeklinde olan pusetlere koyulabilir ya da kanguruyla taşınabilir otobüse binileceği zaman.bu mesajı yazdığınız üye gibi çoluklu çocuklu aileler vs demeyeceğim tabii ki de, ne yani çocuklular otobüse binmesin mi?arkadaşa bu konuda katılmıyorum ama eğer orada pusetten kastı büyük bebek arabasıysa kocaman şeyle otobüse binip insanları iyice sıkıştırmak bana da düşüncesizce geliyor.ben şahsen bir gün çocuğum olursa otobüse bineceğim zaman ilk altı ay o bahsettiğim çanta gibi olanla, biraz büyüyünce kanguruyla, biraz daha büyüyünce de sepet pusetle taşımayı düşünüyorum.sonra zaten yürümeye başlayınca gerek kalmaz.bu arada sizi alıntılayarak yazıyorum ama bunlar otobüste her bebek arabası gördüğümde aklımdan geçirdiğim şeyler, sadece sizin yorumunuzu görünce yazmak aklıma geldi.yoksa insanlara şu saatte binsinler, bebeklerini şuna koysunlar gibi şeyler söylemeye hakkım yok zaten, bana soracak halleri yok ya.Coluk cocuk pusetli aileler ve yaslilar toplu tasima kullanmasin sadece siz kullanin isterseniz, ne dersiniz?!
Kan beynine sicriomusmus!!! Ii ya bu insanlar sabah ise gidis saatinde cikmasin, aksam is cikis saatinde cikmasin, zati aliniz cikior die 10 da cikmasin... Mazallah kan beyninize sicrar da yazik olur sizebaska bisey soylerdim de neyseee
aynen öyle.ya söylenip duruyorlar ya da emir veriyorlar.insan gibi rica etse biz de ayakta durabilecek haldeysek kalkarız zaten.Olay aslında yer vermek ya da vermemek değil belki de. Hiç dikkatinizi çekiyor mu, toplumumuzda iletişim sorunu var. Otobüste yer isteyen insanlar bunu güzellikle rica etse, en azından insan gibi bir üslupla bunu dile getirseler oturmak istedikleri yere oturabilirler diye düşünüyorum. Sana yer vermesini istediğin insanın başında dikilip de "gençler çok saygısız olmuş"larla başlayıp aile terbiyesiyle devam eden, ne gençliğini ne yaşlılığını bırakmayan cümlelerle, hatta bazen hakarete varan söylemlerle yer istenmez. Sırf bu tarz çirkin konuşmalar yüzünden çoğu genç arkadaş yer vermiyor. Güzellikle rica edildiği zaman geri çevrileceğini sanmıyorum açıkçası ben. Bizim insanımız, hasta bile olsa kalkıp yerini verir güzel bir ricanın karşısında. En başta ben. Bana güzel üsluplarla gel, canımı ye. Bana kaç kere "yavrum çok yorgunum, ben oturabilir miyim?" denildi ve kalkıp yerimi verdim. Karşılığında da aynı güzel üslupla teşekkür duydum. İnsanımız kaba, anlatabiliyor muyum? Sen benim gençliğimden girip aile terbiyemden çıkarsan ben sana ölsem de yer vermem.
Ya da rica etmeyi de geçtim, insanımız en azından şu başında dikilip söylenme huyunu bıraksa bile ben gençlerin kendiliğinden kalkıp yer vereceğini düşünüyorum. Bilmem kaç yaşına gelmiş bir insanın kendinden kaç yaş küçük ve hiç tanımadığı birine hakarete kadar varan laflar etmesi, karşısındaki insanın ne halde olduğundan bihaber bir şekilde bunu yapması bence o kişinin terbiye seviyesini ortaya koyar.
işte bizim insnanımızda zihnıyet yok yapmasaydın kızımm ozman faln dıyenn bile var azına cakasım gelıyo yaslı olmasa saygımdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?