- Konu Sahibi parislondonn
-
Sende birgun yaslanacaksin cok ayip.genc insan bile otobüste ayakta zor durabiliyor yer versen ölürsün sanki.manyak ya bedava biniyorlar hsla soyleniyolar
Canim ulkelim, hangi ulkedesin biraz da bize oradakilerden bahsetssne :)Ben bu konuyu sınıfımdaki yabancı arkadaşlarıma ve hocama anlattım inanmadılar inanamadılar :)) ikna etmek zorunda kaldım :) dedim bağıran azarlayan bile oluyormuş..yok olur mu öyle şey nasıl olur diyorlar :))) canım ülkem
Insanların dış görünüşüne gore yer verip vermemeye gıcık olurum. Annem kapalıdır ona yer vermeyip süslü ye yer verenlerde olmuştur tam tersi durumlar da. Hatta benim yer verdigim teyze ,yanındaki arkadaşıyla benim hayat görüşümde olanlara giydirmiste olabiliyor yeri geldigi zaman anlık sinir olup keske yer vermeseydim diyorum,anneme olsa kesin yer vermezlerdi diyorum, sonra sakinlesip Allah icin yaptim diyip ferahlatiyorum kendimi.Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
Canim ulkelim, hangi ulkedesin biraz da bize oradakilerden bahsetssne :)
Canim ulkelim, hangi ulkedesin biraz da bize oradakilerden bahsetssne :)
Burda insanlar birbirine saygılı ve kibar..kimse kimseye yer vermek zorunda değil ,öyle aptal saptal baskılar olmadan ,içlerinden geldiği gibi yaşıyorlar..
Kimse sırf yaşı küçük diye aşağılanmıyor,çocuk bile birey yerine koyuluyor.
Sana baya uzak anlayacağın yorma sen güzel aklını bunlarla :)
bizim buralarda bir atasozu var bilir misin bilmem. Dur hemen yazip kelime hazneni gelistireyim
Katrani kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürduğüm cinsine çeker
Opuyorum cok cok cok, kabugunu begenmeyen kestane seniiii
yaşlıya, hamileye yer veririm, vermeyene gıcık olurum, kavga ederim. çok görüyorum şimdilerde liseli, üniversiteli erkek çocuklar özellikle afedersiniz kı.larını yayıp oturuyorlar amcalar, teyzeler ayakta. heee gün teyzeleri veya Ankara'nın bir ucundan bedavaya ekmek almaya giden amcalar konusunda seçiciyim ama hasta değilsem yer veririm, verilmesinin de doğru olduğunu düşünüyorum.
burada pusetten kastımız bebek arabası mı?ben sadece sepet gibi olanlara puset deniyor sanıyordum ama demin görsellerde aratınca tekerlekli büyük bebek arabaları da çıktı, demek ki onlara da deniyormuş.bebek arabasıyla otobüse binilmesinden ben de rahatsız oluyorum.çünkü kapatıldığı zaman bile en az bir kişilik yer kaplıyor, hatta o bebek arabasının durduğu yere iki tane zayıf insan da sığar normalde. bir gün otobüste giderken bebeği içinden çıkarıp katladılar bebek arabasını, ters çevirdiler(tekerlekleri yere değmesin de kaymasın diye herhalde, bilemeyeceğim.bebek arabasının sahibi aslında arabayı oturduğu koltuğa dayamış, kenarda tutuyor ama bir şey farkettirmiyor bu, otobüsün içi çok sıkışık) tekerleği değdi üstümü kirletti, bir de zaten sıkış tıkış, ayakta zor duruyoruz, ister istemez sinirlendim yani.adını bilmiyorum ama bebek taşımak için çantalar oluyor ya, normal çanta gibi kola ya da boyuna asılabiliyor bebek içine yatırılıp; bebek çok küçükse ona koyulabilir.sepet şeklinde olan pusetlere koyulabilir ya da kanguruyla taşınabilir otobüse binileceği zaman.bu mesajı yazdığınız üye gibi çoluklu çocuklu aileler vs demeyeceğim tabii ki de, ne yani çocuklular otobüse binmesin mi?arkadaşa bu konuda katılmıyorum ama eğer orada pusetten kastı büyük bebek arabasıysa kocaman şeyle otobüse binip insanları iyice sıkıştırmak bana da düşüncesizce geliyor.ben şahsen bir gün çocuğum olursa otobüse bineceğim zaman ilk altı ay o bahsettiğim çanta gibi olanla, biraz büyüyünce kanguruyla, biraz daha büyüyünce de sepet pusetle taşımayı düşünüyorum.sonra zaten yürümeye başlayınca gerek kalmaz.bu arada sizi alıntılayarak yazıyorum ama bunlar otobüste her bebek arabası gördüğümde aklımdan geçirdiğim şeyler, sadece sizin yorumunuzu görünce yazmak aklıma geldi.yoksa insanlara şu saatte binsinler, bebeklerini şuna koysunlar gibi şeyler söylemeye hakkım yok zaten, bana soracak halleri yok ya.
not:bavulla, koliyle vs binenleri ayrı tutuyorum, mecburiyet sonuçta.
aynen öyle.ya söylenip duruyorlar ya da emir veriyorlar.insan gibi rica etse biz de ayakta durabilecek haldeysek kalkarız zaten.
O sizin oralarda olduğu a göre sizdekilerin cinsi gerçekten öyle oluyor :) inanırım şaşırmam
Kabuğumu çok severim içini pisleten farelerden hoşlanmıyorum :)) bende öptüm canısı
burada pusetten kastımız bebek arabası mı?ben sadece sepet gibi olanlara puset deniyor sanıyordum ama demin görsellerde aratınca tekerlekli büyük bebek arabaları da çıktı, demek ki onlara da deniyormuş.bebek arabasıyla otobüse binilmesinden ben de rahatsız oluyorum.çünkü kapatıldığı zaman bile en az bir kişilik yer kaplıyor, hatta o bebek arabasının durduğu yere iki tane zayıf insan da sığar normalde. bir gün otobüste giderken bebeği içinden çıkarıp katladılar bebek arabasını, ters çevirdiler(tekerlekleri yere değmesin de kaymasın diye herhalde, bilemeyeceğim.bebek arabasının sahibi aslında arabayı oturduğu koltuğa dayamış, kenarda tutuyor ama bir şey farkettirmiyor bu, otobüsün içi çok sıkışık) tekerleği değdi üstümü kirletti, bir de zaten sıkış tıkış, ayakta zor duruyoruz, ister istemez sinirlendim yani.adını bilmiyorum ama bebek taşımak için çantalar oluyor ya, normal çanta gibi kola ya da boyuna asılabiliyor bebek içine yatırılıp; bebek çok küçükse ona koyulabilir.sepet şeklinde olan pusetlere koyulabilir ya da kanguruyla taşınabilir otobüse binileceği zaman.bu mesajı yazdığınız üye gibi çoluklu çocuklu aileler vs demeyeceğim tabii ki de, ne yani çocuklular otobüse binmesin mi?arkadaşa bu konuda katılmıyorum ama eğer orada pusetten kastı büyük bebek arabasıysa kocaman şeyle otobüse binip insanları iyice sıkıştırmak bana da düşüncesizce geliyor.ben şahsen bir gün çocuğum olursa otobüse bineceğim zaman ilk altı ay o bahsettiğim çanta gibi olanla, biraz büyüyünce kanguruyla, biraz daha büyüyünce de sepet pusetle taşımayı düşünüyorum.sonra zaten yürümeye başlayınca gerek kalmaz.bu arada sizi alıntılayarak yazıyorum ama bunlar otobüste her bebek arabası gördüğümde aklımdan geçirdiğim şeyler, sadece sizin yorumunuzu görünce yazmak aklıma geldi.yoksa insanlara şu saatte binsinler, bebeklerini şuna koysunlar gibi şeyler söylemeye hakkım yok zaten, bana soracak halleri yok ya.
not:bavulla, koliyle vs binenleri ayrı tutuyorum, mecburiyet sonuçta.
aynen öyle.ya söylenip duruyorlar ya da emir veriyorlar.insan gibi rica etse biz de ayakta durabilecek haldeysek kalkarız zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?