Otobüste yer vermemek

Toplum olarak ne anlayışımız nede sabrimiz kalmamış birbirimize yaşlilarımıza manyak ya bedava biniyo hala söyleniyo gibi laflar edebiliyoruz yada ahirette yok yaziliyo vs. bu kadar laf yapacaksanız vermeyin zaten yer veren elbet çıkar takin kulakliğinizi gidin silah zoruyla kaldırmıyolar ya yerinizden

Çok sık kan şekeri düşüp bayginlik derecesine gelen biriyim, o yuzden oturarak gitmek icin vasitalara ilk durakta binmeye calisiyorum genelde, ilk durak olan yerde otobus doldugu halde binip yer vermemizi bekleyen yaslilara uyuz oluyorum, ben vaktimi harcamisim kac dakika bos otobus beklemisim sana yer mi vericem bide,bi sonrakini bekle, bizden dusunceli olmamizi bekliyorlar ama kendileri daha da düşüncesiz

Canim ulkelim, hangi ulkedesin biraz da bize oradakilerden bahsetssne :)

Insanların dış görünüşüne gore yer verip vermemeye gıcık olurum. Annem kapalıdır ona yer vermeyip süslü ye yer verenlerde olmuştur tam tersi durumlar da. Hatta benim yer verdigim teyze ,yanındaki arkadaşıyla benim hayat görüşümde olanlara giydirmiste olabiliyor yeri geldigi zaman anlık sinir olup keske yer vermeseydim diyorum,anneme olsa kesin yer vermezlerdi diyorum, sonra sakinlesip Allah icin yaptim diyip ferahlatiyorum kendimi.
Sen karşıdan bilemezsin hasta mi degil mi, kanser mesela disardan belli oluyor mu, onkoloji servisinde oyle kadınlar goruyorum ki perugu, makyaji, ama kadin kemoterapi aliyor iste. O yuzden içinden geliyor ve sağlığın musaitse buyuklere yer vermeye devam bence. Bunu biz yasatmassak kim yasatacak ki. Gencler malumm

Canim ulkelim, hangi ulkedesin biraz da bize oradakilerden bahsetssne :)

Burda insanlar birbirine saygılı ve kibar..kimse kimseye yer vermek zorunda değil ,öyle aptal saptal baskılar olmadan ,içlerinden geldiği gibi yaşıyorlar..

Kimse sırf yaşı küçük diye aşağılanmıyor,çocuk bile birey yerine koyuluyor.

Sana baya uzak anlayacağın yorma sen güzel aklını bunlarla :)

bizim buralarda bir atasozu var bilir misin bilmem. Dur hemen yazip kelime hazneni gelistireyim

Katrani kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürduğüm cinsine çeker

Opuyorum cok cok cok, kabugunu begenmeyen kestane seniiii

bizim buralarda bir atasozu var bilir misin bilmem. Dur hemen yazip kelime hazneni gelistireyim

Katrani kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürduğüm cinsine çeker

Opuyorum cok cok cok, kabugunu begenmeyen kestane seniiii

O sizin oralarda olduğu a göre sizdekilerin cinsi gerçekten öyle oluyor :) inanırım şaşırmam

Kabuğumu çok severim içini pisleten farelerden hoşlanmıyorum :)) bende öptüm canısı

Bu forumun en güzel yanı bence ; normalde hayatımızın hiçbiryerinde bizimle aynı ortamda bulunamayacak , selam dahi vermeyeceğimiz insanlarla muhattap oluyoruz..

İlk başlarda şaşırıyordum bu devirde hala bu kadar cahil ya da böyle yaşayan,ya da rahat vs vs (örneklendşrilebilir) insanlar var mı diye? Şimdi resmen buraya bayılıyorum , farklı hayatlar farklı görüşler ve onları gözlemleme fırsatı..

Bu forumu seviyorum..ki bence amacı da bu zaten..keşke birde farklı görüşlere saygılı olmayı öğrenebilsek

Yaşlanınca herkes evde ölmeyi beklesin o zaman.

Iş yok, güç yok gezecekler tabi ve hatta sabah erken evden çıkmak zorunda kalan , sığındığı evde kalmaktan çekinen yüzlerce yaşlı var.
Yazılanlar çok kaba. Bu forumda biri birey yazdığında çoğu kişi etegindekileri döküyor.
Yorumlar kopya gibi oluyor nedense.

Yaşlılar ve hamilere,çocuklulara ayrılan yerler olduğu da kalkmak zorundasın. Lütfen etmiyorsun kalmakla.

Diğer koltuklarda oturanlar ise eğer yorgun ve ayakta duyamayacak halde değilse kendiyle vicdanı arasindadir.

Evet dik dik bakan yaşlı insanlara bende kızıyorum ama böyle de konuşulmaz ki ?

Kim yazmış hatırlamıyorum , " ahirette yok sayiyorlar seni" diye, evet komik aama aynısını kendi sevdiğin yaşlılara da söyleyebiliyor musun?

Işte buna kızıyorum ben. Eğer o kişi yer vermiyorsa ne gözle ne sözle taciz etmeye hakkımız var.

Toplu tasima araclarin da eger kendimi iyi hissediyorsam hastalik vb. durumu yok ise o an buna ihtiyaci olan kim var ise ona yer veriyorum.
Yaz günü sicakta saatlerce sokagi supurmus benden olsa olsa on yas buyuk bir adama yer verdigim de uzun bir sure onu ikna etmeye calistigimi hatirliyorum.
Ilkokul birinci sinif ya da en fazla iki olabilecek sirtinda kocaman cantasi ile ayakta durmaya calisan cocuga da yer verdigimi hatirliyorum.
Kucaginda kucuk cocugu ile ayakta durmaya çalışan yasitim beyfendiye de. Ve bunun gibi bircok ornek.
Yaniiii eger o kisinin orda oturmasi gerekli ise yaş, cinsiyetleri vs onemli degil benim icin.

bavul ve koliden daha mecburi o arabalar ama

çünkü o bebeği kanguruda vs çok kısa süre taşıyabilirsiniz

ama evet bebek arabaları iri otobüste metroda uygun yer yok

esasen sistem düzgün olsa metroda vs özel yerlerine saygı gösterilse rahatça gidilecek

ama mesela otobüse tek başına çıkaramayacağı araba ile gelenlere de acıyıp yardım ediyorum

çıkmış işte ne yapsın evine dönmesin mi belki kendi belki bebeği hasta vs vs

ama asıl sorun otobüsün dolu olduğunu gördüğü halde ilk duraktan binip yer versinler diye laf edenlerde bir sonrakini beklemeyip dolu olana binenlerde

O sizin oralarda olduğu a göre sizdekilerin cinsi gerçekten öyle oluyor :) inanırım şaşırmam

Kabuğumu çok severim içini pisleten farelerden hoşlanmıyorum :)) bende öptüm canısı

Az once yazmaya deger bulmamistim ama ben cikinca duzenlemissinz yazdiklarinizi cevap vereyim.

Bizim buralar sizin de oralar oluyor leydim :) kraliyet soyundan oldugunuzu zannetmiyorum bu kibir gurur niye?

Gitmis elalemin memleketinde kendi memleketinizi kotuluyorsunuz. Ki avrupadan yazan arkadaslarimiz da oralarda kimsenin kimseye yer vermedigini yazmisti. Emin olun yasliya hastaya hurmet bizde daha fazla. O bakislari tasvip etmiyoruz tabiki, ama o bakislar bile hala yozlasmadigimizin yasliya, hastaya, hamileye duyarli oldugumuzun gostergesidir.

Alintilamamissiniz ama sonraki yaziniz da bana sanirim , o kadar ciddiye aliyorum ve o kadar onemlisiniz ki benim icin cok kirildim yazdiklariniza

Bir sarki geldi aklima bu da sizin oralardan misiri kuruttun mu, ambarda duruttun mu, nenen carik giyerdi, bunlari unuttun mu .

Gozardi ediyorum, umrumdisisiniz

çocuğunuz olmadığı için bu kadar rahat konuşmuşsunuz belli. yoksa bilirdiniz ki o bebek yolda uyuyabilir ve rahat olan yer arabasıdır. o elde çanta gibi taşınan şey yani portbebelerde 1 aylık bebeği taşımak bile bir yerden sonra kolunuza ağrılar giriyor. minibüs deseniz haklısıniz derdim ama otobüs ve metro için aynısını söyleyemeyeceğim. şahsen kimseyi rahatsız etmemek adına tek başıma çıktığımda kanguruyla eşimle çıktığımda bebek arabasıyla çıkıyoruz. eğer minibüse bineceksek istisna olan birkaç sefer dışında kanguruyla çıkıyoruz. ama önde bebek arkada, onun eşya çantası, montlar vs. ile tek başına çıktığımızda bu söylediğinizin bebekli aileler evden çıkmasından farkı kalmıyor. aslında bavuldan koliden daha zaruri bir sey bebek arabası.

o söylenip durma ve emir verme konusunda katılıyorum. 39 haftalık hamileydim. metrodayız oturuyorum amcanin biri yanımdaki adama bi güzel saydırdi sonra da hiç dikkat etmeden pat diye oturdu göbeğime çarparak hatta. oturduktan sonra da yer vermedi kendisine diye baya bağırdı kızdı. o halde dolu metroya bindiğimizde de kimseden yer vermesini beklemedim. özellikle kenara bi yere yaslanıp hep esime veya havaya falan bakıyordum ki yanlislikla biriyle göz goze gelmeyeyim de kendini yer vermek zorunda hissetmesin diye. şimdi kanguruyla da aynı.

Ben yer veriyorum ya, kıyamıyorum.
Zaten yüzdeye vursak yer veren azdır. Kimse kimseye yer vermiyor artık, o yüzden bizde yoruluyok hedehödüsü klişeye döner oldu.

caniball hamile bi insnin hamile oldugunu gore gore yer vermemek nasıl bi zihniyet sana gore heralde basıt bisey yada bayılma durumu oldugunda ben onun yaşlılığına bisey soyledıgım yok kendıde gecmstr aynı evreden kendı kızı hamile olsa hemn herkzın zihniyetine yada azına geleni soyluyolar sn kabul edebiliyosun demekki boyle biseyi

metrobüs çok kullanan biri olarak kış hava erken kararmış metrobüste kalabalık arkadaşım oturdu ben gerisinde ayaktayım.Bir kadın bindi hamile birde çocuğu vardı.Kadın zar zor duruyor belli bir yeri ağrıyor yok kalkmadı arkadaşım görüyorda tam yanında.Çok sinirlendim kadın acıdan kıvranıyorda çocuklu zar zor sonradan biri verdi yer.Arkadaşımada kızmıştım cevabı ise yorgun olduğu son durağa kadar yolu olduğuydu.
Sizce haklımıydı şimdi çok var böyle kalksa sonradan bir yer bulur oturuluyor.Tmam bazen inanılmaz yorgun oluyoruz yinede bir yaşlı olunca yer vermesem kendimi kötü hissediyorum ne biliyim bizde birgün olucaz yaşlı gezmesin tozmasın laflarıda bir yere kadar haklı onun dışında ilelebet o yer bzimmiş gibi kalkmamazlık yapmamız doğru değil bence.

kapalı acık die ayrım yapan cok insn var bakıyo kızı gozune kestırırse veriyo bazı erkrklerde sırf kendını bisey sandığı icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…