Otobüste yer vermemek

Yazdiklarimda hamilelere yer verilmesin mi dedim sizin yazdiklarinizi da okumadım sadece son yazdığını görüp yazdım

benm demek istedigim hamile insani engelli insanı gorupte bedava biniyorum die kendileri soyluyolar zaten kalk ver ver die bide emir veriyolar benm esimin kardesı engelli o bile bna kalkıp yer veriyo bazen o yuzden ddm yaslı bedava biniyo die ayıp p kelime kullnılmaması gerekıyor dedinya onun icin ddm

Yanlışınız var
Oturmayı bırak
Bu saydığınız insanların otobüse binerken bile önceliği var.

Bence bu yerlerin belirginleştirilmesinin bir sebebi de daha dikkatli olunmasını sağlamak. Yani neden böyle bir şeye gerek duymuşlar bunu bir düşünürsek zaten anlarız. Çünkü bu durumla ilgili uyarı yazıları bu koltuklar çıkmadan önce de vardı diye hatırlıyorum.
Ama zorlayan insanların iticiliğinden sanırım bu durum ortaya çıktı.. İçinden yer veresi gelmiyor insanların, verse de içten olmuyor çok zoraki hissediyor, kimse bilmiyor ki oturanın nesi var.

Son düzenleme:

Kusura bakmayın ama yazdiklarinizdan bisey anlamıyorum bu konu üzerinde konusmak istedigimi de zannetmiyorum iyi günler

bebek arabasının daha kullanışlı olduğunu ben de biliyorum, bunu anlamak için anne olmaya gerek yok.ama ben ileride birgün anne olursam otobüse vs bineceğim zaman, otobüsün sıkışık olabileceğini de hesaba katarak başka insanların duracağı yeri kaplayan bebek arabası yerine çocukla beraber kucağımda durabilecek bir şey kullanmayı tercih edeceğimi düşünüyorum.bebek arabasıyla binenlere de bir şey diyemem, haddime değil; kim bilir belki benim de bebek arabasını kullanmam gereken bir zamanda otobüse binmem gerekecek.sadece rahatsız edici olabileceğini söylüyorum.

Arkadaşlar kulağında kulaklık olan gençlere neden bu kadar takıldınız? Suç mu otobüste kulaklıkla müzik dinlemek? Yer verme olayı kişinin insiyatifine kalmış bişeydir. Yer vermeyen kişi için bir sürü şey söylenebilir, laf sokulabilir hatta yüzüne karşı ama neticede kolundan tutup kaldırılabilir mi? Hayır. Kulaklığı var ve oturuyor diye keyfi yerinde gibi bir anlam mı çıkıyor? Herkes bindiği otobüste çevresine bakınmak, insanların durumunu izlemek, olan bitenden haberdar olmak zorunda değil ki. Ne biliyoruz belki o insan ruh gibi o gün? Kafasında kim bilir ne derdi, sıkıntısı var? Bilemeyiz. Yer verip vermemek tamamen kendine kalmış.

Bugün eve dönmek için otobüse bindim. Elimde kocaman bir kutu vardı. Büyük şehirler nereye doğru gidiyor aklım almıyor artık benim. Bizim otobüs geldiğinde ne sıraya geçmek var, ne saygı. Bir yığıntı, güya otobüse binmeye çalışıyor. Elimde hayvan gibi bir kutu olmasına rağmen arkadan ittirenler mi dersiniz, ben kapının ağzında tam binecekken önüme geçmeye çalışan mı... Ayakta gittim, boş yerler vardı fakat oturmadım elimdeki kutudan dolayı. Balık istifi gibi gittik. Durağın birinde şöför o durakta bekleyenleri çok dolu olduğu için almak istemeyince duraktaki insanlar tepki gösterdiler. Bıktım toplu taşımadan, en kısa sürede kendi aracımı almak istiyorum artık.

araba mı?ah keşke o da çözüm olsa..
benim arabam var da ne oluyor? sıkışık trafikte eve gidemiyorum, benzin uçmuş..
kadınsın diye hayvan gibi sıkıştıranlar, haksız olduğu halde kavgaya tutuşup git evde yemek yap trafikte işin ne bağıranlar, bilerek peşine takılıp korna çalan hayvanoğlu hayvanlar..
park yeri bulamamak, bulunca çizilmesin birisi sürtmesin,geçerken aynayı da almasınlar diye dua etmek (bizim ülkemizde birisinin arabasına çarpıp sürttüyse numaranı bırakmak gibi bir kültür yoktur.genelde gazlayıp kaçılır) bunlar şimdi ilk aklıma gelenler...
otobüsüydü metrobüsüydü yine bir şekilde eve gidiliyor.ben arabamı uzun zamandır çıkaramıyorum resmen :S

Evet, kendi araban bile olsa bir sürü olumsuz tarafı var. Ama olsun, ben yine de kendi arabamı alacağım. En azından sürtünmek için fırsat kollayan sapıklardan, insanlarla dip dibe ayakta gidilmesi yüzünden elalemin leş gibi kokusunu çekmekten, elinde ağır ya da büyük bir yük varken sıkışık otobüste sorun yaşamaktan iyidir. Bundan iki sene kadar önce otogar dolmuşundayım, eve dönüyorum. Bak altını çiziyorum, otogardan kalkan bir dolmuş bu. Ağır valizimle bindim, koca valizi koydum bir köşeye. Afedersin ama şoför o valizi g*t*me sokturacaktı nerdeyse. "Ablacım niye oraya koydun, bilmem nereye koysana" falan filan. Koca valiz için kalktı bana "sıkıştır bi köşeye, iki kişilik yer kapladı" dedi. Dedim otogardan yolcu alıyorsun, koca valizi ben nereye sıkıştırayım? Aç bagajı koy o zaman, ineceğim zaman da koyduğun gibi verirsin, dedim. Sesi kesildi. Şimdi yazınca yine sinirlendim.

Valla 16yasimdan beri belimde 4tane fıtık artı duzlesme var. Çok değil 5dakika ayakta durayim ben ölüyorum. Eyilsem kitleniyorum doğrulamıyorum. Otobuse binincede kimseye yer veremiyorum! Net. Bir cok 40 50yasindaki bayan benden daha iyi durumda. Hiiç aldırış edemem. Madem 3durak ayakta kalmaya hali yok dolanip durmasinlar ortada. Ha hamile olur çocuklu olur yaşlı nine dede olur kalkmaya yer vermeye dikkat ederim

Hamileydim, son anlarimdi, koca gobegimle ayakta gittim geldim, gencecik kizlar (ki bayani anlamasi gereken kitle) kilini bile kipirdatmadi, dahasi koca gobegim biraz degince of, uf diye mirildandilar. Yaziklar olsun. Yer verse bile taa arkalardan amca diyecegim yastaki adamlar yer verdiler. Bu kadar da olmaz ya.

Ben teyzelere amcalara yer veririm. Genç kızkende verirdim. Ama bir gün bir teyze beni sinir etti. 45 yaşlarında bir kadın.

Oğlum var kucağımda 1 yaşında. Karnımda da 4 aylık bebek var. Kadın dikildi tepeme söylenip duruyor. Etraftakiler dinliyor. Bıdı bıdı bıdı.... sırf bana bakıp konuşuyor. En son dayanamadım.

Teyze sana yer vericem de hem kucağımda hem karnımda var. Ayağa kalksam 1 saat hangi birini taşıcam.

Teyze de ayy bilmiyordum dedi. İnsafsız zaten kucağımda var illa karnımdakini de mi söylemem gerekiyor. Hayırrr otobüste bir sürü insan var geldi bana sardı.

Bazıları ayar ediyor yeminle.

Bu arada hamileyken ne yalan diyeyim, genç kızlarımız, hanımlarımız bana çok yer verdiler. Hatta erkeklerden önce kalkıyorlardı sağolsunlar.

İlk hamileliğimde yer veren olmazdı. İkincisinde çok oldu.

Sanırım muhitle alakalı. İlk oturduğum yerde insanlarla şimdi ki arasında dağlar kadar fark var.

Ben hamile ve çocuklulara daha çok yer veriyorum nedense.
Ne bileyim kadın ne tip bir acının içinde kimbilir, her yeri ağrıyordur
Ya da küçük çocuk düşse, sarsılsa falan.
Yani gayet sapasağlam, sağlıklı bir yaşlıya (yetişkine) yer veresim gelmiyor.

saatine bağlı,
akşam iş çıkışı, ortalık keşmekeş, teyze günden geliyorsa ben de yer vermem. kendini düşünmeyeni ben ne düşüneceğim.
ama gündüz vakti veririm ya, çünkü başka seçenek yok demek ki, dolu otobüse bindiğine göre.

çocuklu ve hamileye her daim yer verilir.

40-45 bana gore orta yas bıle degıl 50 ustu orta yas
o nedenle hamıle ise, ufak bebegı varsa, gercekten cok yaslı ise yer verırım ama onun dısında ıstıfımı bozmam, zaten su an kendım gebeyım kımseye yer mer verecek halım yok

Hamilelere, çocuklu insanlara, engellilere ve çok yaşlılara mutlaka yer veririm. Yorgunum yada gezmeden mi hastaneden mi diye düşünmem.

Ama 50-55 e kadar vermem. Sonuçta ben de 40 oldum nerdeyse.

Ayakta zor duran yaşlı teyzelere/amcalara yer veriyorum.
Ama sizin dediğiniz gibi orta yaşlılara ben de yer vermiyorum genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…