- Konu Sahibi parislondonn
-
caniball hamile bi insnin hamile oldugunu gore gore yer vermemek nasıl bi zihniyet sana gore heralde basıt bisey yada bayılma durumu oldugunda ben onun yaşlılığına bisey soyledıgım yok kendıde gecmstr aynı evreden kendı kızı hamile olsa hemn herkzın zihniyetine yada azına geleni soyluyolar sn kabul edebiliyosun demekki boyle biseyi
Yanlışınız var
Oturmayı bırak
Bu saydığınız insanların otobüse binerken bile önceliği var.
benm demek istedigim hamile insani engelli insanı gorupte bedava biniyorum die kendileri soyluyolar zaten kalk ver ver die bide emir veriyolar benm esimin kardesı engelli o bile bna kalkıp yer veriyo bazen o yuzden ddm yaslı bedava biniyo die ayıp p kelime kullnılmaması gerekıyor dedinya onun icin ddm
bavul ve koliden daha mecburi o arabalar ama
çünkü o bebeği kanguruda vs çok kısa süre taşıyabilirsiniz
ama evet bebek arabaları iri otobüste metroda uygun yer yok
esasen sistem düzgün olsa metroda vs özel yerlerine saygı gösterilse rahatça gidilecek
ama mesela otobüse tek başına çıkaramayacağı araba ile gelenlere de acıyıp yardım ediyorum
çıkmış işte ne yapsın evine dönmesin mi belki kendi belki bebeği hasta vs vs
ama asıl sorun otobüsün dolu olduğunu gördüğü halde ilk duraktan binip yer versinler diye laf edenlerde bir sonrakini beklemeyip dolu olana binenlerde
bebek arabasının daha kullanışlı olduğunu ben de biliyorum, bunu anlamak için anne olmaya gerek yok.ama ben ileride birgün anne olursam otobüse vs bineceğim zaman, otobüsün sıkışık olabileceğini de hesaba katarak başka insanların duracağı yeri kaplayan bebek arabası yerine çocukla beraber kucağımda durabilecek bir şey kullanmayı tercih edeceğimi düşünüyorum.bebek arabasıyla binenlere de bir şey diyemem, haddime değil; kim bilir belki benim de bebek arabasını kullanmam gereken bir zamanda otobüse binmem gerekecek.sadece rahatsız edici olabileceğini söylüyorum.çocuğunuz olmadığı için bu kadar rahat konuşmuşsunuz belli. yoksa bilirdiniz ki o bebek yolda uyuyabilir ve rahat olan yer arabasıdır. o elde çanta gibi taşınan şey yani portbebelerde 1 aylık bebeği taşımak bile bir yerden sonra kolunuza ağrılar giriyor. minibüs deseniz haklısıniz derdim ama otobüs ve metro için aynısını söyleyemeyeceğim. şahsen kimseyi rahatsız etmemek adına tek başıma çıktığımda kanguruyla eşimle çıktığımda bebek arabasıyla çıkıyoruz. eğer minibüse bineceksek istisna olan birkaç sefer dışında kanguruyla çıkıyoruz. ama önde bebek arkada, onun eşya çantası, montlar vs. ile tek başına çıktığımızda bu söylediğinizin bebekli aileler evden çıkmasından farkı kalmıyor. aslında bavuldan koliden daha zaruri bir sey bebek arabası.
o söylenip durma ve emir verme konusunda katılıyorum. 39 haftalık hamileydim. metrodayız oturuyorum amcanin biri yanımdaki adama bi güzel saydırdi sonra da hiç dikkat etmeden pat diye oturdu göbeğime çarparak hatta. oturduktan sonra da yer vermedi kendisine diye baya bağırdı kızdı. o halde dolu metroya bindiğimizde de kimseden yer vermesini beklemedim. özellikle kenara bi yere yaslanıp hep esime veya havaya falan bakıyordum ki yanlislikla biriyle göz goze gelmeyeyim de kendini yer vermek zorunda hissetmesin diye. şimdi kanguruyla da aynı.
Arkadaşlar kulağında kulaklık olan gençlere neden bu kadar takıldınız? Suç mu otobüste kulaklıkla müzik dinlemek? Yer verme olayı kişinin insiyatifine kalmış bişeydir. Yer vermeyen kişi için bir sürü şey söylenebilir, laf sokulabilir hatta yüzüne karşı ama neticede kolundan tutup kaldırılabilir mi? Hayır. Kulaklığı var ve oturuyor diye keyfi yerinde gibi bir anlam mı çıkıyor? Herkes bindiği otobüste çevresine bakınmak, insanların durumunu izlemek, olan bitenden haberdar olmak zorunda değil ki. Ne biliyoruz belki o insan ruh gibi o gün? Kafasında kim bilir ne derdi, sıkıntısı var? Bilemeyiz. Yer verip vermemek tamamen kendine kalmış.
Bugün eve dönmek için otobüse bindim. Elimde kocaman bir kutu vardı. Büyük şehirler nereye doğru gidiyor aklım almıyor artık benim. Bizim otobüs geldiğinde ne sıraya geçmek var, ne saygı. Bir yığıntı, güya otobüse binmeye çalışıyor. Elimde hayvan gibi bir kutu olmasına rağmen arkadan ittirenler mi dersiniz, ben kapının ağzında tam binecekken önüme geçmeye çalışan mı... Ayakta gittim, boş yerler vardı fakat oturmadım elimdeki kutudan dolayı. Balık istifi gibi gittik. Durağın birinde şöför o durakta bekleyenleri çok dolu olduğu için almak istemeyince duraktaki insanlar tepki gösterdiler. Bıktım toplu taşımadan, en kısa sürede kendi aracımı almak istiyorum artık.
O değil de ne konu acmisim bee:) günlerdir konusuluyo Hahah
Evet, kendi araban bile olsa bir sürü olumsuz tarafı var. Ama olsun, ben yine de kendi arabamı alacağım. En azından sürtünmek için fırsat kollayan sapıklardan, insanlarla dip dibe ayakta gidilmesi yüzünden elalemin leş gibi kokusunu çekmekten, elinde ağır ya da büyük bir yük varken sıkışık otobüste sorun yaşamaktan iyidir. Bundan iki sene kadar önce otogar dolmuşundayım, eve dönüyorum. Bak altını çiziyorum, otogardan kalkan bir dolmuş bu. Ağır valizimle bindim, koca valizi koydum bir köşeye. Afedersin ama şoför o valizi g*t*me sokturacaktı nerdeyse. "Ablacım niye oraya koydun, bilmem nereye koysana" falan filan. Koca valiz için kalktı bana "sıkıştır bi köşeye, iki kişilik yer kapladı" dedi. Dedim otogardan yolcu alıyorsun, koca valizi ben nereye sıkıştırayım? Aç bagajı koy o zaman, ineceğim zaman da koyduğun gibi verirsin, dedim. Sesi kesildi. Şimdi yazınca yine sinirlendim.araba mı?ah keşke o da çözüm olsa..
benim arabam var da ne oluyor? sıkışık trafikte eve gidemiyorum, benzin uçmuş..
kadınsın diye hayvan gibi sıkıştıranlar, haksız olduğu halde kavgaya tutuşup git evde yemek yap trafikte işin ne bağıranlar, bilerek peşine takılıp korna çalan hayvanoğlu hayvanlar..
park yeri bulamamak, bulunca çizilmesin birisi sürtmesin,geçerken aynayı da almasınlar diye dua etmek (bizim ülkemizde birisinin arabasına çarpıp sürttüyse numaranı bırakmak gibi bir kültür yoktur.genelde gazlayıp kaçılır) bunlar şimdi ilk aklıma gelenler...
otobüsüydü metrobüsüydü yine bir şekilde eve gidiliyor.ben arabamı uzun zamandır çıkaramıyorum resmen :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?