• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otomatik araba önerisi olan...

Volvo 2.elde sizi zorlar parçası ve servisi pahalıdır. Fiyatları da uçuk, ayrıca Türkiye'de piyasası yok maalesef. Güzel araçlar ama satmaya kalksanız ederinden çok düşüğe satarsınız. 40 bini geçsin istemiyorsanız tavsiyem 2.el Honda Jazz. Ford Fiestaları da düşünebilirsiniz.

1.4 enjoy. Bunun sayesinde park etmeyi öğrendim.
Canım corsalar her deliğe giriyo zaten :D

Bencede ya astra yada corsa al. Arabalar saglam. Gerçekten çok ariza çıkarmıyorlar. Öğreneceksen manuel öğren diğerinde öğrenilecek birsey yok zaten

Ya hanımlar bırakın bu manuel araba öğrenme hırsını tadını çıkarın otomatık arabanın. Hep bu forumda yok manuel araba sürmeyi öğrenmeyen iyi şöför olmazmış, araba otomatikse ona araba sürmüş gözüyle bakılmazmış mış da mış kasmayın. Benim için en rahat araba kia çok rahat araba.

Yani bütçeye göre değişir. Ben Golf öneririm. 2 ay kullandım hala tadı damağımda. :)

Daha az bütçeyle Polo, Corsa, Clio ya da Micra bakabilirsiniz.

Ek olarak dizel araca bakın. Benzinli araç çok para yiyor. Dizel araçta da km'si yüksek araçtan uzak durun.

Skoda rapid dizel. Çooook az yakıyor. Klasinda en az yakanlardan. 1.4 motor. Akıyor yolda o kadar diyeyim.
6 araba değiştirdik şimdiye kadar. Genelde toyota kullandım. Üst klas toyoto da. Yok Skoda bizim göz bebegimizdi. Kader işte satmak zorunda kaldık. Alanlar dà keyifle kullanıyordur inş.

Canim ben ehliyet aldım ve ilk kullandığım araba skoda fabia oldu. Çok memnunum kullanımı çok rahat hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Otomatik şanzıman konusunda opeli kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hem jeepini hem de daha küçük kasa bi aracını kullanmış biri olarak söylüyorum. Adeta acemi düz vites sürücüsüyüm vites geçişleri rahatsız edici derecede hissediliyor ki 10 senedir araç kullanıyorum. Ama kasası sağlamdır. Yakıtı da iyi bence. Seat leon, skoda fabia, nissan micra kullandım bunlardan herhangi bir markanın bütçene göre otomatik şanzımanını düşünebilirsin.

Renault fluence vites geçişleri hissedilmiyor
Geriye kaçma yok
Kullandıklarım içinde en iyi şanzumans sahip araba idi
Pejo 2008 de fena değil 206 grubuna hiç yanaşma

Km'nin artması 10.000 den sonra yakıt tasarrufu sağlar aracı ilk aldiginizda direk 4.5 olmaz motor emiş gücü ilk seferde bol yakıt ister henüz içinde hiç yakıt olmadığı için sıfır araçlar için geçerli tabi bu . Yarı otomatik ile tam otomatik aracın mekanik sıkıntıları daha farklıdır full otomatik araçlarda tek bir arıza verdiği zaman araç resmen kilitlenir tüm sorunlar zincir gibi birbirine bağlıdır çok fazla problem çıkartır araç ta bir problem olduğu zaman alakasız Abs sistemi bile devreye girer bu sebeple manuele kıyasla otomatik ergonomik fakat hassastır

Yari otomatik olan iyi araclara ornek verebilir misinz?
Ben otomatik vites almak istiyorum ama esim cildiriyo bu yuzden, belki boylece orta yolu buluruz.

Sadece tek bir kisinin onermis olmasina cok sasirdim.

Kesinlikle honda jazz diyorum. Kolay kolay sanziman hatasi vermez. Uzun sure sorunsuz masrafsiz binersin. Ilk aracimiz. Cok ama cok memnunuz. 2. El piyasasinda da peynir ekmek gibi gidiyor. Deger kaybetmiyor. Parki rahat. Elite modeli donanim acısından cok zengin. Sunroof elektrikli aynalar vs..daha ne olsun :)

bütçe ne kadar göremedim ama eğer varsa vw tiguan tek geçerim benim gibi bir trafik canavarı bile kullanıyor kendisini dünyanın en rahat arabası ilan ettim. aldığımdan bu yana muayene hariç servis yüzü görmedi. motoruna göre de gayet hesaplı yakıyor. başta alışana kadar biraz zor sürmesi ama sonrası çok keyifli.

daha küçük bir şey istiyorsanız golf veya polo olabilir. tok kapı sesinden şaşmayın:KK53:

ablam gibi yap direksiyon dersi alırken hocasıyla ankaradaki tüm showroomları gezmiş 20 ye yakın arabayla test sürüşü yapıp sonunda kendine uygun arabayı aldı..biraz zahmetli iş ama sonuçta bir kere alınıyorr..

Sadece tek bir kisinin onermis olmasina cok sasirdim.

Kesinlikle honda jazz diyorum. Kolay kolay sanziman hatasi vermez. Uzun sure sorunsuz masrafsiz binersin. Ilk aracimiz. Cok ama cok memnunuz. 2. El piyasasinda da peynir ekmek gibi gidiyor. Deger kaybetmiyor. Parki rahat. Elite modeli donanim acısından cok zengin. Sunroof elektrikli aynalar vs..daha ne olsun :)
Peki polo fiesta honda jazz üçlüsü arasında bir tercih yapsanız hangisi derdiniz?

Ne alirsaniz alin ama sakin polo almayın. Haftaici izmirde olan kazada polo kagit gibi büzüşmüştü, icindekiler kurtulamadı.

Honda jazz, volkswagen polo
Yari otomatik olan iyi araclara ornek verebilir misinz?
Ben otomatik vites almak istiyorum ama esim cildiriyo bu yuzden, belki boylece orta yolu buluruz.
Yarı otomatikler de yokuş kalkış destek sistemi yoksa kaydırma sorunu olabiliyor.
Honda jazz gerçekten güzel piyasası da iyi. Volkwagn ve oplellerde çok fazla beyin problemi çıkabiliyormus. Tyota çok sağlam ama arıza verdiği zaman arka arkaya ve ciddi arızaları oluyor diye duydum. Biraz da nasip işi.

Back
X