- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi booksmoney
-
Kredileri sigortaya karşılatmadınız mı?Yaklaşık 4 ay önce babam vefat etti, kalp krizinden dolayı çok ani oldu hepimiz için vefat ettiğinde evdeydi. Bu yüzden polisler otopsi gereği duydular. Fakat gel gelelim bu otopsi raporu çıkmıyor. Krediler vardı bankaya borçları bunlarla ilgili hiçbir şey yapamıyoruz. Bir kısmını ödedik kredi kartlarını falan fakat krediler yüksek tutarda olduğu için ödeyemiyoruz. 3 ayı geçtiği içinde bankalar avukata vereceklerini söylüyorlar. Bu rapor kaç ayda çıkar? Arıyorum sürekli daha yeni diyorlar. Aradan 4 ay geçmiş neresi yeni anlayamıyorum gerçekten 1 ayda falan çıkar diyorlardı önceden. Bir bilgisi olan Allah rızası için söylesin.
Sigorta şirketi ölüm sebebini görmeden işlem yapmıyor.Kredileri sigortaya karşılatmadınız mı?
Sağolun. Bilmiyorum bizim neredeyse 4 ay oldu çıkmadı. Sigorta şirketi ölüm sebebini görmeden işlem yapmıyorum.Öncelikle başın sağolsun .Allah sabır versin .Otopsi raporu o kadar uzun sürede çıkmıyor ki.Hayat sigortası varsa tüm borçların silinmesi gerekiyor .Babam vefat ettiğinde üzerinde olan kredi borcunu yatırmaya gittiğim de borçtan muaf olduğunu söylediler hatta bize ödeme yaptı banka keza aynı şekilde kredi karti borcu da silindi .
Otopsi konusunda ise başka bir tanıdığımın annesi için yapıldı ve 1.5 ayda çıkmıştı sonuç 6 ay çok uzun .
Maalesef elimizden bir şey gelmiyor ama kötü olan bir diğer şey ise bizi bu kadar uğraştırmaları.kalpbkrizo boylebcanim
Maalesef miras kalıyor bu yüzden reddi miras yapamayız raporun aleyhimize çıkmayacağından eminiz bir hastalığı yoktu babamın krediyi çektiği dönemde. Her hangi bir yerde bi rapor bir şey bulamazlar araştırsalar bile.
Reddi miras yapamıyoruz maalesef memlekette tarlalar burada da araba falan var. Aslında kısmen yalnız sayılır kardeşim görmüş düşüp kalp krizi geçirdiğini birebir yanındaymış ama o şokla ifade veremedi düzgün. Avukata sordum bir sıkıntı olmaz verseler bile yapabileceğimiz başka şeyler var demişti bu konuda.Sigorta para vermemek icin herzaman yirtmaya calisir. İntiharsa vermeyecekler. Evde yalnizken ölüm olmus. Kimse görmemis bilinen bir hastaligi da yok. Bu supheli ölüm sinifina girer. Otopsi raporu da yogunlugua göre degisir. 6 ay suren yer de var 1 ay süren yer de. Allah yardimciniz olsun. Reddi miras en mantiklisi ama geri dönüsü yok tabi. 3 ayi gecince direk icraya verirler. Yapilandirsaniz da borcu kabul etmis olmaz misiniz bu sefer.
Bi avukata danisin bence. Yol göstersin
Kuruma da gidildi kaç defa. Söyledikleri şey hep aynı.Reddi miras süresini aşmışsınız zaten öyle bir seçenek kalmamış
Arkadaşımın annesi evinde vefat etti yalnızdı otopsi raporu 1,5 yıl sonra geldi
Aramak yerine kuruma bire bir gidin bence, belki orada biri yol gösterebilir
Reddi miras yapmayacaksanız zaten Borçları ödemeye başlayın bir sekilde ya da toplu olarak ödeyin elde edeceğiniz parayla da ödediğinizi kapatırsınız.Krediler hayat sigortalı. Ve bu kredilerin büyük çoğunluğunu ödediği için babam hayat sigortası bankaya kalan borcu ödeyince babamın ödediği kısmı da bize vericek. Bizde bu parayla kalan kredi kartlarını kapatmayı düşünüyoruz. Reddi miras yapamıyoruz çünkü elimizde bir araba mevcut ve köydeki yerlerimiz var.
Ben kabul etsem bile ailem kabul etmez bunu tek başıma bir şey yapamam bu yüzden beklemek zorundayız.Reddi miras yapmayacaksanız zaten Borçları ödemeye başlayın bir sekilde ya da toplu olarak ödeyin elde edeceğiniz parayla da ödediğinizi kapatırsınız.
Başınız Sağolsun bu arada.
Reddi miras içinde ilk dört ay süreniz var bu arada bilginiz olsun.
Eğer borç mal varlığından çoksa hiç uğraşmayın bence kredileri ancak karşılıyorsa malvarlığı o zamanda uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.
Borçları ödemek istemiyorsanız siz kendi adınıza reddi miras yapabilirsinizBen kabul etsem bile ailem kabul etmez bunu tek başıma bir şey yapamam bu yüzden beklemek zorundayız.
Doğal yollarla öldüğüne emin olmak için.İntihar veya önceden bilinen ölümcül bir hastalık varsa ödemiyorlarOncelikle cok gecmis olsun.
Ölü muayane raporu ile gidemiyormusunuz bankaya? Sonucta herkese otopsi yapilmiyor ya... bu evraki sizden ölümden emin olmak icin mi istiyorlar yoksa dogal yollarla öldüğüne emin olmak icin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?