Bence gitmekte fayda var.
Apartman hayatında hangi dairede kim oturuyor bilmek önemli. Bizim eski oturduğumuz apartmanda 7 daire vardı, bahçede barbekü için toplanırdık eşlerle, herkes evden birşey getirirdi, herkes de karı-koca çalışan çocuklu insanlardı. Apartmanı su bastı, benim daireme benden önce yardıma koştular, üst katta yangın çıktı hepimiz bir olduk büyümeden söndürdük, tatile giderken birbirimizi tembihledik evde kimse yok diye, girene çıkana dikkat kesildi herkes.
Yeni eve taşındığımızda da ilk iş karşı dairemizle kartvizit değiştokuşu oldu, numaralarımız birbirimizde bulunsun diye.
Dün üst kat komşuma ilk defa çay içmeye çıktım yarım saatliğine, alt katımda oturan sadece merhabalaştığım kişilerin veteriner olduğunu öğrendim, bir sene içinde 2 kere ölümden döndü köpeğim, daha önceden bilseydim olaylar farklı gelişirdi mesela. Şuanda 33(+5) haftalık hamileyim, evde tek başımayım, birşey olsa kapısını çaldığımda telefonla aradığımda yardım edebilecek insanların olduğunun rahatlığını yaşıyorum.
Annemde babamda hiç komşu tanıma isteği yoktu, hayalet gibi girer çıkarlardı eve, diğer apartman sakinleri de aynı şekilde, babam gecenin 3'ünde kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti, kimse kimseyi tanımıyor, belki apartmanda ambulans gelene kadar yardım edebilecek bir doktor vardı, belki yoktu, kimse bilmiyor.
Uzun lafın kısası apartmanda yaşayanları bilmekte tanımakta her zaman fayda var, sonuçta aynı çatı altındasınız. Gittiğinizde çalışan anne olduğunuzu zaten öğrendiklerinde yarın öbürgün çatkapı yapamayacaklarını da bilirler zaten.