• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Bence gitmekte fayda var.
Apartman hayatında hangi dairede kim oturuyor bilmek önemli. Bizim eski oturduğumuz apartmanda 7 daire vardı, bahçede barbekü için toplanırdık eşlerle, herkes evden birşey getirirdi, herkes de karı-koca çalışan çocuklu insanlardı. Apartmanı su bastı, benim daireme benden önce yardıma koştular, üst katta yangın çıktı hepimiz bir olduk büyümeden söndürdük, tatile giderken birbirimizi tembihledik evde kimse yok diye, girene çıkana dikkat kesildi herkes.
Yeni eve taşındığımızda da ilk iş karşı dairemizle kartvizit değiştokuşu oldu, numaralarımız birbirimizde bulunsun diye.
Dün üst kat komşuma ilk defa çay içmeye çıktım yarım saatliğine, alt katımda oturan sadece merhabalaştığım kişilerin veteriner olduğunu öğrendim, bir sene içinde 2 kere ölümden döndü köpeğim, daha önceden bilseydim olaylar farklı gelişirdi mesela. Şuanda 33(+5) haftalık hamileyim, evde tek başımayım, birşey olsa kapısını çaldığımda telefonla aradığımda yardım edebilecek insanların olduğunun rahatlığını yaşıyorum.
Annemde babamda hiç komşu tanıma isteği yoktu, hayalet gibi girer çıkarlardı eve, diğer apartman sakinleri de aynı şekilde, babam gecenin 3'ünde kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti, kimse kimseyi tanımıyor, belki apartmanda ambulans gelene kadar yardım edebilecek bir doktor vardı, belki yoktu, kimse bilmiyor.
Uzun lafın kısası apartmanda yaşayanları bilmekte tanımakta her zaman fayda var, sonuçta aynı çatı altındasınız. Gittiğinizde çalışan anne olduğunuzu zaten öğrendiklerinde yarın öbürgün çatkapı yapamayacaklarını da bilirler zaten.

Hastalığı yangını hırsızı felaketi var komşu komşunun külüne muhtaçtır. Allah korusun ani bir şey olsa size ilk koşacak insanlar onlar olacaktır.
Gidip de ağzını yaya yaya konuşan, evinin mahremini anlatan, boş muhabbet yapan, işlerini aksatan kadınlar gibi olmayın, bi tabak mercimek köftesi yapın madem bir şey almaya vaktiniz yok, yarım saat oturun çocuk durmadı deyip çıkabilirsiniz kimse size kelepçe vurmaz:oops:

Öncelikle kendini bu kadar kasmana gerek yok.mecbur değilsin gitmeye.ararsin soylersin zorla getirtecek halleri yok.
Ama ben olsam,en azindan yarim saat veya 1 saatte olsa giderdim.bi börek kurabiye tarzı birseyler yapardım.daha pratik bisey istiyosan bi kek yapabilirsin yarim saat icinde.zaten her zaman gitmiyorsun bir defalık birsey ayıp olmasın bence.
Yorumunu okumadan yazdım ayy aynı düşünmüşüz:KK68:

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
ben olsaydım giderdim kesinlikle.
bi tanışma olur . yeni taşınmış herkes . böyle kendini soyutlayıp da uzak duranlara bizim binamız hoş bakmıyor. sonra bi meraba bile olmuyor insanlar arasında.
yüz yüze bakılıyor .
gün gelir bi şeye ihtiyacınız olur .
ve komşuluk iyidir terapi gelir size gün gelir bu komşular .

Kadın iyi niyetle çağırmış tanışalım amaçlı, davete icabet nezakettendir demişler. 1 saatlik git tanış herkesle.
Ben ne çok sıkı fıkı komşuluk ilişkisini seviyorum ne de merhaba bile demeyecek kadar yabani ilişkileri. Ben olsam giderdim 1 saat oturur gelirdim sonrası size kalmış.
Ama bu kadar kendinize dert edecek kadar istemiyorsanız mecbur değilsin gitmezsin olur biter.

Ben olsam giderdim.
Apartmanımda oturanları bu vesile ile tanımış olurdum.
En azından bir merhabanın sıcaklığı olur.
Belki hiç ummadığınız arkadaşlıklar kuracaksınız.

Kim kime, dum duma yaşamaktansa, bulunduğunuz yerdeki insanları tanımanız için iyi bir vesile.

Eli boş gidilmez, illa birşey almanız da gerekmez.
Evde ufak birşey yapabilirsiniz, salata tarzı birşey hazırlayabilirsiniz veya kurabiye.
Eli boş gitmemiş olursunuz hem de ikram için güzel olur.
Tabi karar sizin.
Bence değerlendirin derim.

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Müsait değilim de gitme,görüşmek istemiyorsan.Bunun siz olsanız ben olsamımı var.

İyi de bu insanlardan kendinizi soyutlama isteği nedir ben onu anlamadım yani muhatap olmak istemiyorum git gel sevmiyorum falan ne bileyim bana hoş gelmiyor aynı apartmanda yabancı gibi sonuçta orada çocuğu olan başka kişilerde vardır eşin de 2 saat evde tek durabilir, işlerde bekleyebilir ya da bulaşık çamaşır dediğini zaten makine yıkıyor yani bunlar bahane. Yarın bir gün bir ihtiyacınız olduğunda yine onların kapısını çalacaksınız ama ayrıca bir şey alıp götürmekte ne var ki ufak bir şey alırsın ya da evinde bir kek yaparsın görünce selam vermeyen tiplerdensiniz sanırım gitmeyin kimse sizi zorlayamaz yani ama sonra da şu ihtiyacıma gelmediler demeyin.

gitmemek için bir ton bahane üretmene gerek yok istemiyorsan gitmezsin bu kadar.
sonra da vay biz ne kadar iletişimsiz bir millet olduk ölsek sesimizi duyacak bir insan evladı kalmadı diye ortalıklara çıkmayın..
yani şahsınız vesile ile genele lafım.

bu kadar düşünmüşsünüz demek ki cidden istemiyorsunuz gitmeyin

ayrıca çocuk da varsa 1-2 saat oturur tanırsınız komşuları yarın öbür gün onların çocukları ile site bahçesinde oynayacak çocuğunuz

ev işi de bir gün 2 saat yapılmazsa dünyanın sonu gelmez herkes çalışıyor diye cumartesi demiş işte kadıncağız da

eşiniz evde ise evde, komşular size gelmeyecek ki adam da evde yalnız kalır ya da işte baba kız etkinliği yaparlar

hediyeye gelince

markette bile artık borcam ya da servis tabağı vs dolu, alın öyle bir şey oldu bitti çok da maliyetli değil

Gitmek istemiyorsam teşekkür edip teklifi geri çeviririm uygun bir dille.

Back
X