oturmayan birşeyler var ...

gerçekten sinir bozucu bi durum ama bence evliliğin yeni olmasıyla da ilgili olabilir canım zamanla annesinden ayrıldığını senden baska kimsesi olmadını anlayacaktır umarım

Esin bir aile oldugunuzun farkinda degil bunu anlamasi gerek

ayrica kayinvalidene iyi demissin seni ona annelik yap diye mi almis!

Burda anne de suclu, hala cocuk gibi davraniyor adama, asiri korumaci tutum sergiliyor ,
dolayisiyla da esiniz hic buyumemiis

Isiniz boyle bir es ve kayinvalide ile zor ...

yok büyütmüyorsun bence..

k.validen izin verseymiş eşin 30 yaşında gibi davranacamış belki de ama bağımlı anne-oğul ilişkisi yaşıyorlar belli ki.hala ilkokul yıllarında ki gibi davranıyor ikisi de ama evet en büyük hata eşinde..gidip gelmesi neyse de her olan biteni anlatması falan çok garip.

tek çocuk mu?

tek çocuk değil kardeşi var birde ama eşime karşı aşırı bir düşkünlük var evlenmeden öncede böyleydi , yaptığı hareketlerin bana ve evime saygısızlık olduğunun farkında değil diye düşünüyorum artık da hiçmi yol yordam bilmez ışığınız yanmıyor diye sormak ayıptır bana göre

eşim sorumluluk sahibi evinin işlerini aksatmıyor evde bana yardımcı bu yüzden de hatalarını farketmiyor beni nankör olarak görüyor , mükemmel ailesine karşı düşmanlığım varmı gibi görüyor , halbuki anlasa kendi davranışları onlara bilenmemi sağlıyor

çok sinir bozucu bi durum gerçekten..

eğer eşin tatlı dilden,konuşmaktan anlamıyorsa,sana verebileceğim tek tavsiye,bu konuyu her akşam her akşam açıp dır dır dır adamın başının etini yemendir.hatta abartarak bağırıp kavgaya dönüştürebilirsin tabii çok şiddetli kavga deil ama sen beni anlamıyorsun deyip, bozuk plak gibi başa sarıp sarıp aynı şeyleri söyleyerek,hep senin yüzünden diyebilirsin.
eninde sonunda çenenden bıkar,sırf dırdır etme diye,annesine rapor vermekten vazgeçer..ama biraz zor ve sabır gerekir bunun için..

bi tavsiyemde sürekli eşini iğnelemen olabilir.misal yemek yerken çorbamı 8 kaşıkta bitirdim aşkım,bugün 3 kez tuvalete çıktım biri büyük ikisi küçük vs vs..bak unuttuysan yazayım istersen sonra annene yanlış bilgi verme felan diyebilirsin.

madem laftan anlamıyor,birazda kafası ütülensin dimi..

konu sahibi sen olunca hemen yazmak istedim canım, öncelikle 4 ay evliliğin oturması için çokta uzun bi süre değil, ama bi yerde ışık görmelisin düzeleceğine dair, insanın umudu bu düzelmez dediği anda onarılmamacasına kırılıyo, 30 yaşında adamın içliği pekmezi vs senin sorumluluğunmu, sen eşi olarak zaten gereken özeni gösterirsin, sevdinde evlendin o adamla,ama o kadarıda abartı yani,seni de bi ana doğurdu değil mi, bence kayınvalidene dediğin sözde bi anormallik yok, lafın tamamı deliye söylenir derler, şimdiye kadar rahatsızlığını anlamadıysa mecbur açık açık söyliceksin, eşin ne yapıyosa sende aynısını yap, bunu taktik olarak yap, annende onu bunaltsın kızıma şunu yedir bunu içir diye, ben bu tip konularda hep aynı tavsiyeyi veriyorum, aynı silahla vur ki o acıyı siniri stresi yaşasın canım, aklımada başka bi çare gelmiyo, al karşına konuş diye klişe bi cümle varya bu forumda, onu demicem çünkü son derece aklı başında bi kızsın ve zaten bin kere konuştuğuna inanıyorum

anlamadım cnm ya annemler hayatta yapmaz daha hiçbir hafta sonu annem beni aramadı birlikteyizdir rahatsız etmeyelim diye ,

dediğin gibi defalarca konuştum da kavga da ettim lafda soktum yok anlayan , annemi tembihlesem bile yapamaz ki öyle şeyler bana saygısızlık yaptığını düşünür , bir bayan olarak bende çekinirim ama o erkek annesi olarak normal karşılıyor ya şaşıp kalıyorum cidden ,

teşekkür ederim ayrıca :)

Evet uzak oturmak daha iyi olabilirdi ama dediğim gibi eşin dengeyi kurabilirse tamamen çözülebilirdi sorunlar
Yoksa zaten telefonda da gayet güzel karşılıklı gibi muhabbet edebiliyorlarmış, uzak otursanız da arar yine neler yaptığınızı bildirebilirdi

İkisi de olmalı, yoksa tek başına uzak oturmakta çözüm değil maalesef
Hep mi böyleydi eşin ? Mesela yapı olarak çok konuşkan insanlar vardır hatta bazen ayarı kaçırıp anlatılmayacak ortamda anlatırlar bazı şeyleri..

Yoksa hala bebek gibi görüldüğünden mi, bunu yedik anne şuraya gittik anne şunu yaptık anne diye özel olarak ona mı böyle tek..

her ikisi de diyebilirim hatta arkadaş grubunda birşey anlatmaya başlarsa bi süre sonra ölü taklidi yaparız anlasın diye , çok konuşur çok detaycıdır , hep tembihlerim şu nu şunu anlatma diye , ama 2. dediğinden de var hala evlendiğinin farkında dğil sanırım kendi sorumluluğu olarak görüyor haber vermeyi, sanki eve dönüşte o eve gidicekte geç kalıcam diye haber verir gibi , ayrı bir hayatı olduğuna alışamadı daha paşa

ya aynı biz aynıı. annesi bizim herşeyimizi düşünmese biz batıcaz sanki, oğlunun sevdklernden ev düzennden vs den örnekler veriri. şu şurda iyi burda güzel vs. onlara bi bakın şunu alın işinize yarar vs. eşim esasında çok düşkün mü yokda kadın mı beynine çok giriyor gerçekten çözmüş değilim ama kadın bu yaptkları ile biza, bana saygısızlık ettiğinin farkında değil. ben kendi ayakları üzerinde duran ve de iş sahibi kariyerli biriyim. o kadının hiç bi fikrini istem,yorum. soracağım varsa da sormama m fırsat bırakmıyor ve ben şikayetlennce de eşim aynı senin eşin gibi sen aile olmak ne bilmiyorsun vs. ne garezn var yeter annen annen annen demeeee diyor:(

tek çocuk değil kardeşi var birde ama eşime karşı aşırı bir düşkünlük var evlenmeden öncede böyleydi , yaptığı hareketlerin bana ve evime saygısızlık olduğunun farkında değil diye düşünüyorum artık da hiçmi yol yordam bilmez ışığınız yanmıyor diye sormak ayıptır bana göre

eşim sorumluluk sahibi evinin işlerini aksatmıyor evde bana yardımcı bu yüzden de hatalarını farketmiyor beni nankör olarak görüyor , mükemmel ailesine karşı düşmanlığım varmı gibi görüyor , halbuki anlasa kendi davranışları onlara bilenmemi sağlıyor

anlamadım cnm ya annemler hayatta yapmaz daha hiçbir hafta sonu annem beni aramadı birlikteyizdir rahatsız etmeyelim diye ,

dediğin gibi defalarca konuştum da kavga da ettim lafda soktum yok anlayan , annemi tembihlesem bile yapamaz ki öyle şeyler bana saygısızlık yaptığını düşünür , bir bayan olarak bende çekinirim ama o erkek annesi olarak normal karşılıyor ya şaşıp kalıyorum cidden ,

teşekkür ederim ayrıca :)

zaten genel olarak kız ailelerinde sıkıntı yok kuzum,ben en çok bizimkilerden korkuyodum zamanında üniversiteye yollamadılar Ankaradan Eskişehire,evlendim tee Batmana geldim, ben aramadan aramazlar hele babam, çok çekinir,ama erkek anneleri bizlerin oğullarını açlıktan öldüreceğimizi falan düşünüyolar heralde

çok sinir bozucu bi durum gerçekten..

eğer eşin tatlı dilden,konuşmaktan anlamıyorsa,sana verebileceğim tek tavsiye,bu konuyu her akşam her akşam açıp dır dır dır adamın başının etini yemendir.hatta abartarak bağırıp kavgaya dönüştürebilirsin tabii çok şiddetli kavga deil ama sen beni anlamıyorsun deyip, bozuk plak gibi başa sarıp sarıp aynı şeyleri söyleyerek,hep senin yüzünden diyebilirsin.
eninde sonunda çenenden bıkar,sırf dırdır etme diye,annesine rapor vermekten vazgeçer..ama biraz zor ve sabır gerekir bunun için..

bi tavsiyemde sürekli eşini iğnelemen olabilir.misal yemek yerken çorbamı 8 kaşıkta bitirdim aşkım,bugün 3 kez tuvalete çıktım biri büyük ikisi küçük vs vs..bak unuttuysan yazayım istersen sonra annene yanlış bilgi verme felan diyebilirsin.

madem laftan anlamıyor,birazda kafası ütülensin dimi..

hep laf sokarım zaten , her gün olmasa da sık sık söylüyırum ama kendini şartlamış ben art niyetliymişim yeni anlamış halbuki anlamıyor benim derdim ailesiyle değil kendisiyle yaptığı hareketlerle sanki evde hep 3-4 kişiyiz hiç yanlız değişmişim gibi hissediyorum hal böyle olunca artık saldım zatne ne anlarsa anlasın kendimi anlatmakla uğraşmamayı düşünüyorum, uzaklaştığımı görünce vazgeçermi acaba yaptıklarından

Bencil bir eş tipi. Ne diim geçmiş olsun. Kendisini bi başkasının yerine koymayı öğretmeniz gerekiyor. Kolaylıklar dilerim..

her ikisi de diyebilirim hatta arkadaş grubunda birşey anlatmaya başlarsa bi süre sonra ölü taklidi yaparız anlasın diye , çok konuşur çok detaycıdır , hep tembihlerim şu nu şunu anlatma diye , ama 2. dediğinden de var hala evlendiğinin farkında dğil sanırım kendi sorumluluğu olarak görüyor haber vermeyi, sanki eve dönüşte o eve gidicekte geç kalıcam diye haber verir gibi , ayrı bir hayatı olduğuna alışamadı daha paşa

Şu kısıma güldüm çünkü eniştem de böyle
Ve ablamda tıpkı senin yaptığın gibi özellikle misafir filan gelecekse tembihler eniştemi
Ama tabi pek bi işe yaramaz
Bazen şakanın dozunu kaçırır hatta, hemde ilk tanıdığı kişilere bile öyle

Huylu huyundan pek vazgeçemiyor maalesef
Ablam 8 yıllık evli üstelik

Umarım senin ki öyle olmaz ama sadece evlendiğinin farkına varamıyorsa o zamanla oturabilir
Tabi annesi de aferin oğlum hergün gel rapor ver diye sırtını sıvazlamak koş marketten şu lazım al gel demek yerine
'Sen artık evlisin oğlum, kendi yuvan sorumlulukların var ' demeli..

ya aynı biz aynıı. annesi bizim herşeyimizi düşünmese biz batıcaz sanki, oğlunun sevdklernden ev düzennden vs den örnekler veriri. şu şurda iyi burda güzel vs. onlara bi bakın şunu alın işinize yarar vs. eşim esasında çok düşkün mü yokda kadın mı beynine çok giriyor gerçekten çözmüş değilim ama kadın bu yaptkları ile biza, bana saygısızlık ettiğinin farkında değil. ben kendi ayakları üzerinde duran ve de iş sahibi kariyerli biriyim. o kadının hiç bi fikrini istem,yorum. soracağım varsa da sormama m fırsat bırakmıyor ve ben şikayetlennce de eşim aynı senin eşin gibi sen aile olmak ne bilmiyorsun vs. ne garezn var yeter annen annen annen demeeee diyor:(

aynen öyle evin düzenine de karışır o birşey dediği eşimde aaa evet o orda olsun aynen annesini dediklerini tekrarlar hiçbirini de uygulamam . mesela ilk 3 ay aldığımız hazır yastıkta yattı geçen gün annesi yastığında rahatmısın evdeki yastığını vereyim istersen dedi 3 aydır halinden memnun olan adam annesi dedikten 3 gün sonra bin tane rahatsızlık saydı ve gitti yastığını aldı , saydırasım geliyor bazen zor tutuyorum kendimi

büyütmüyosun bence, göz var niazm var..

ne desem bilemedim :50: beceremiyorum kelimesini beyninden uzak tutsan biraz.. dediğin gibi daha 4 aylıksınız.

bence tek çözümü var,yakınlarında oturuyorsanız taşının..

yoksa bu böyle devam eder..bunun evliliğe alışmayla pek de ilgisi yok bence,anne-oğul arasındaki bağımlılıkla ilgisi var..biraz uzaklaşmak emin ol iyi gelecek.

ben bu evlilik işini beceremiyorum sanırım...

eşimle son bir haftadır ailesine olan aşırı düşkünlüğü yüzünden tartışıyoruz, artık taktığım için mi ben herşeyi büyütüyorum yoksa sürekliliği olduğundan dolayı mı biz sürekli olarak tartışıyorum anlayamıyorum,

eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz her sabah oraya kahvaltıya gider vardiya sisteminden dolayı ben işteyken orada kahvaltı yapar sonra eve uyumaya gelir , gittiğinde de adım attığımız herşeye kadar anlatır ,ne yemek yediğimizi rapor verir, o işteyken de aynı şekilde benim naptığım nereye gittiğim hep bilinir ertesi günde kv arar dün şuradaymışsın nasıl geçti diye sorar halbuki gittiğim arkadaşımı tanımıyor bile

bir yere gideriz eve döneriz annesi aranır eve geldik hoş eşim aramasa da annesi eve geldiğimizde ışığımızın yandığını görür ve arar zaten bi bahane yaratarak, ışık yanmasa da arar hayırdır nerdesiniz birşeymi oldu diye yahu belki yatak odasın dayız belki banyoda,belki mutfakta ama tabi ki ben kötüyüm kadın iyiliğinden arıyor

her akşam bir işleri vardır mutlaka bankaya gidilecek, su doldurulacak, marketten birşey alınacak, 3 lü priz fişe takılacak,hesap-kitap yapılacak,

bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda

kv ve kp ile bi sıkıntım yok, aramızda sorun yok ama eşimin saçma tavırları yüzünden onlara gereksiz bilenir oldum, ziyarete gideriz tek muhabbet oğlu içliğini giyiyor mu, pekmezli sütünü içiyor mu , sevdiği yemekle şunlar şöle yap üstele peşinden koş yesin zorla vs bıktım artık geçen ggün dedim xx salak değil çocuk değil zorla burnuna sokamam yemezse güçsüz kalır, giymezse hasta olur kendisi çeker 30 yaşına gelmiş sürekli peşinden koşamam kendi sorunmluluklaırm bana yetiyor napıcağını kendisi bilsin dedim suratı düştü sonra da üzüldüm kırdığım için ama patladım

biribirimizden soğumaya başlayacağımızdan korkuyorum ,2 günde bir bu tarz sebeplerden tartışmaktan yoruldum ,

konuşuyorum gözümden düşüyorsun sana saygım azalıyor yapma böyle diyorum hesap vermiyorum ki ben detaycıyım konuşurken anlatıyorum diyor,

film izliyoruz, yemek yiyoruz , arkadaşlarımızlayız, aileme gitmişiz hiç farketmez onlar aradığında açar ve de uzatır da uzatır konuyu öğren önemli değilse sonra konuş değilmi yok karşılıklıymış gibi sohbet eder, benim bi arkadaşım arasın suratı düşer kapat der canı sıkılır

her gün ailesine gider ben işteyken ama ben 3 gün önce gittiysem aileme tekrar gideceksem o işteyken daha yeni gittin ya olur

ben mi büyütüyorum yoksa bu adam mı büyümemiş daha bu konular kafamda o kadar birikti ki çekilmez bi hırçınlık var üzerimde son zamanlarda kendimi bile çekemez haldeyim ...

4-12 vardiyası gelsede bir hafta görmesem onu diye sabırsızlanıyorum resmen , sürekli 9-6 çalışsa birbirimizi boğazlardık herhalde bazen düşünüyorum acaba yanlış bir tercih miydi yada daha 4 aylığız oturtamadık mı birşeyleri...

karısı değil de dadısısın sanki.pekmezli sütt neymiş yahuu.peşinde koş yedir zorla.manyak bu insanlar.bir şey diyemiyorum asla kocana yüz verme.o ne derse desin kendi bildigini oku ama ona da çok çaktırma.yani anlayacagın böylelerine hee de geç

bence tek çözümü var,yakınlarında oturuyorsanız taşının..

yoksa bu böyle devam eder..bunun evliliğe alışmayla pek de ilgisi yok bence,anne-oğul arasındaki bağımlılıkla ilgisi var..biraz uzaklaşmak emin ol iyi gelecek.

daha 4 aylık evdeyiz şimdilik taşınmamız zor gibi o aynı hareketleri yaptıkça içime atmıyorum bende elbet bir gün bezdiricem , en başında bu hareketlerine çeki düzen vermesi lazım taşınsak da telefonla yine yapıcağını yapacak bu sefer de sık sık gidelim-gelsinler demesinden korkuyorum , anlamıyorum arayıp hesap vermesi evindeki huzurundan daha önemli sanırım

büyütmüyosun bence, göz var niazm var..

ne desem bilemedim :50: beceremiyorum kelimesini beyninden uzak tutsan biraz.. dediğin gibi daha 4 aylıksınız.

anlamıyorum ki artık iyice psikojimi bozdu kendimin kötü olduğumu düşünmeye başladım

hatta buraya yazarken de haksızsın kötüsün çekemiyosun falan derlermi acaba korkusuyla açtım yüzleşmek istedim doğru olanla

anlamıyor ben kötü niyetli olsam niye yakından ev tutayım ben kötü olsam her sabah kahvaltıya gitmesine ses ederim beni m amacım ailesinden uzaklaştırmak değil ki amacım sınırını bilmesi evlendiğinin farkına varması ana-oğul

karısı değil de dadısısın sanki.pekmezli sütt neymiş yahuu.peşinde koş yedir zorla.manyak bu insanlar.bir şey diyemiyorum asla kocana yüz verme.o ne derse desin kendi bildigini oku ama ona da çok çaktırma.yani anlayacagın böylelerine hee de geç

yahuuu bilmiyorum benmi alışkın değilim bi gün regliyim kv aradı biryere çağırdı hafif karın ağrım var dedim anlattım , telefonu kapattım on dakika içine kp ,kaynım ve teyzesi aradı geçmiş olsun diye sandım ölüyorum

çok evhamlı bir kv var hadi anladık evhamlıda hesap verme oolayı mantığıma sığmıyor

Ben böyle kişilere karı kilikli diyorum ( ne kadarda kendimise hakaret ediyormuş gibi düşünsende) biz bile ufak tefek durumları ailemizden gizlerleken, bazı erkeklerin davranışlarını anlamadan zorlanıyorum! Senin tutumun gercekden cok iyi olmuş! Sırf bu yüzden kv ile arası bozulan kaç kişi vardır! Neyse ama, senin tepkini beyendim, aksi takdirde anlatamiyorsun ne kadar iliskiniz için zararlı veya sağlıksız olduğunu..

öyle tabii biz erkeklerden daha güçlüyüs herşeyin daha bi frkındayız. hatta derler ya bu kız evlenince anasından çıkmaz amma ağladı felan :) bence artık erkkler çıkmıyor:) Allahm bu nasl anacılıktır ya. sevgiliyken senden iyisi yOk ama sonrasında birden anacı kesiliyorlar. hAkkında hayrlısı olsun umarımmm biran önce düseliirr:16:

daha öncede konuşmuştuk bu konu hakkında bi yere kadar sana he diyor sonra emin ol zaytinyağı gibi su üstüne çıkacak eşin.
aynı durumdayım halen birşeyleri düzeltemiyorum . tam düzelttim diyorum hop en ufak alakası olmayan bir kavgada durum annesinden kardeşinden onları anne kardeş gibi görmememden her gün işten eve geldiğimde napıyon diye bakmadığımdan açılıyor. ben çok yoruldum artık hele akşam tamamen beni suçladı ya ipler koptu gitti :s
4 ay erken bir süre ama çok uzun zaman uğraşacaksın bunada kendini hazırla ben 1.5 senedir sürekli savaş halindeyim ama artık buraya kadardı.
Allah sana sabır versin eşine de akıl . ordan uzaklaşmadan hiçbirşey düzelmeyecek

Öncelikle evliliğini hayır uğurlu olur inşallah. Daha yenisiniz o yüzden birkaç problem yaşamanız normal. Eşinde ilk defa sanırım bunu yaşıyor.
Üstüne fazla gitme. Herhalde eşin ailesinin tek çocuğu olabilirmi? Fakat şunu söylemem gerek. Benim anladığım kadarıyla, Kayınvaliden daha yeni evli olmanıza rağmen,
çok sık aramaları, tüm detayları öğrenmek isteyişi normal değil. Zamanla oda öğrenir, fakat siz artık evlisiniz, her sabah onlarda kahvaltı yapmak da nedemek oluyor?
Çok saçma. Eşine güzel tatlı bir dille, şunu söylemen lazım, annemlere gittiğimizde, lütfen anlatacak konu bırak! Bir erkeğin bukadar dedikodu yapması hiç hoş değil.
Ana kuzusu gibi birşey resmen. Annesi de ikide bir sık boğaz edip, herşeyi öğrenmek istiyorki, oğlunu dinliyor. Anlatabiliyormuyum? demekki karşılıklı.
Kayınvaliden de meraklı, eşinde anlatmaya meraklı. Bukadar basit. Sen sen ol, hiç birşeyini anlatma eşine. Daha çok eşinden haberi almaya çalış. Neler yaptın, annenler nasıl gibi nebileyim.
Çok sık gitmelerinizde hoş olmuyor tabi. Haftadan haftaya bile çok olur. Zaten onlara çok yakın oturmanız da başlı başına bir hata.
Sen evliliğini yıkıp geçme, evlilik öyle kolay birşey değildir. Hayret ediyorum, evlenmeden önce eşin nasıl olduda ayrı eve çıktı.
Acaba bu aranızda hiç konu oldumu, evlendikten sonra kv yanında oturmak istemediğini falan söylemişmiydin eşine?

Back
X