oturmayan birşeyler var ...

kızlar konuyla alakasız ama ben geçen uyduda bi program izledim, konu narsistik kişilik bozukluğu üzerineydi erken bulgular vs derken uyuyakalmışım, sonra netten bakındım biraz, burda okuduğum bazı konularda kocaların benzer davranışlar sergilediklerini gördüm, bi arkadaşımın kuzenide bi anısını anlatmıştı, kocası kolunu kırmış, kolu alçıya alınırken odaya gelip ee özür dilemeye hazırmısın demiş, adam o kadar kendini beğenmişki özürü o haketti ona göre, kolunu kırarken çok efor harcadım dicek utanmasa, belki sizde aratırmak istersiniz ben eşimi epey didikledim okuduklarımdan sonra

kızlar konuyla alakasız ama ben geçen uyduda bi program izledim, konu narsistik kişilik bozukluğu üzerineydi erken bulgular vs derken uyuyakalmışım, sonra netten bakındım biraz, burda okuduğum bazı konularda kocaların benzer davranışlar sergilediklerini gördüm, bi arkadaşımın kuzenide bi anısını anlatmıştı, kocası kolunu kırmış, kolu alçıya alınırken odaya gelip ee özür dilemeye hazırmısın demiş, adam o kadar kendini beğenmişki özürü o haketti ona göre, kolunu kırarken çok efor harcadım dicek utanmasa, belki sizde aratırmak istersiniz ben eşimi epey didikledim okuduklarımdan sonra

bende nette dolanırken şunu buldum sanırım eşim ezik ; senin dediğine de bakayım du

EZİK ERKEK SENDROMU - Psk.İlkim ÖZ

Ben eşimden bugüne kadar kırıcı birşey duymadım.
Aksine çırpınır beni mutlu etmek için.
Kapıdan girince gözümün içine bakar nasılım diye.
Bizdeki sorun eşimin herkesi idare ediyim aman sorun olmasın hallerinden oldu.
Belki bu kadar iyi olmasaydı eşim, olaylar farklı noktalara giderdi.
Ajitasyonda level atlamıştır benim kv
Sinsi sinsi , alttan alttan yapar.
Ben evlendikten kısa süre sonra kp rahmetli oldu eşimde bir anda aile reisliğine terfi etti ama
Bankamatiklik konusunda.
Diyeceğim o ki senin eşinin bu şekilde davranması ayrı bir konu inan.
Annesiyle ilgili sorun olmasa bile bu davranışları seni yine yıpratacak ve evliliğinle ilgili gelecek kaygısına düşürecektir.
Akıllı ve ne istediğini bilen bir kadınsın belli.
Sınırlarınıda biliyorsundur.
Bu davranışlara tahammül etmekte gittikçe zorlanacaksın. Şimdiden gereken önlemleri almalısın ki kendine çeki düzen versin.
Birşey söylerken düşünsün , hemde iyi düşünsün ....

hımmm benimki ezik değil kızlar ama sanırım kv bir ezzzzziiiiiikkkkk:33:

bende seninkini okuyorum canım

aslında dediğine uyuyor gibi ama bi tık üstü belki de 5-10 yıl sonra tam bu yazılanların aynısı olucak, yazan maddelerin bir kısmı uyuyor bir kısmını zaman zaman uyguluyor ama tam anlamıyla öyle diyemem yani %70 desem o bile büyük bir orandır herhalde . biraz araştırma yapsam belki de vardır bunun da bir ismi

Ben eşimden bugüne kadar kırıcı birşey duymadım.
Aksine çırpınır beni mutlu etmek için.
Kapıdan girince gözümün içine bakar nasılım diye.
Bizdeki sorun eşimin herkesi idare ediyim aman sorun olmasın hallerinden oldu.
Belki bu kadar iyi olmasaydı eşim, olaylar farklı noktalara giderdi.
Ajitasyonda level atlamıştır benim kv
Sinsi sinsi , alttan alttan yapar.
Ben evlendikten kısa süre sonra kp rahmetli oldu eşimde bir anda aile reisliğine terfi etti ama
Bankamatiklik konusunda.
Diyeceğim o ki senin eşinin bu şekilde davranması ayrı bir konu inan.
Annesiyle ilgili sorun olmasa bile bu davranışları seni yine yıpratacak ve evliliğinle ilgili gelecek kaygısına düşürecektir.
Akıllı ve ne istediğini bilen bir kadınsın belli.
Sınırlarınıda biliyorsundur.
Bu davranışlara tahammül etmekte gittikçe zorlanacaksın. Şimdiden gereken önlemleri almalısın ki kendine çeki düzen versin.
Birşey söylerken düşünsün , hemde iyi düşünsün ....

bu tarz konular olmadığı taktirde eşimde gözümün içine bakar ne istersem yapmaya uğraşır bende aynı şekilde bebeek gibi bakarım ona , ama bir kavga etsek aynı insanlarmı bu kavga edenler dersiniz o kadar kabalaşıyor ki öyle sözler söylüyor ki tabiki ben onun kadar düşürmüyorum seviyemi yoruluyorum zaten bir süre sonra o devam ediyor kavgaya önce çok konuşuyorum diye kızan adam sonra konuşmuyorum diye kavga ediyor baya bi . sonra o da yoruluyo , sinirimiz geçince oturup konuşuyoruz ama sanırım biz sorunlaır çözmeyip üzerini örtüyoruz 2 gün sonra aynı konudan tekrar tartışabiliyoruz çünkü

bazen tartışmalarımı düşünüyorum da nasıl bu kadar sabırlıyım diye kendime şaşırıyorum, evliliği hiç böyle hayal etmemiştim

Benim eşim üniversiteyi başka şehirde okumuş birdaha da beraber yaşamamışlar.
Bence ondan kaynaklanıyor.
Kaynıma bakıyorum o kadar farklı ki.
Ama daha siz 4 aylık evlisiniz.
Biraz zaman vermelisin , öncedende dediğim gibi sen büyüteceksin bir nevi.
İnatla mücadele et ama saygısızlığa prim verme asla verme.
Alışkanlık haline gelmemeli
Yüzgöz olunursa toparlamak zor olu canım.
Sınırlarını iyi belirle ki çizgiyi aşarsa ne olacağını bilsin.
Biliyorum dışardan akıl vermek kolay gibi ama bunlar hep tecrübe
Çıkan kısmın özeti bir nevii.

Benim eşim üniversiteyi başka şehirde okumuş birdaha da beraber yaşamamışlar.
Bence ondan kaynaklanıyor.
Kaynıma bakıyorum o kadar farklı ki.
Ama daha siz 4 aylık evlisiniz.
Biraz zaman vermelisin , öncedende dediğim gibi sen büyüteceksin bir nevi.
İnatla mücadele et ama saygısızlığa prim verme asla verme.
Alışkanlık haline gelmemeli
Yüzgöz olunursa toparlamak zor olu canım.
Sınırlarını iyi belirle ki çizgiyi aşarsa ne olacağını bilsin.
Biliyorum dışardan akıl vermek kolay gibi ama bunlar hep tecrübe
Çıkan kısmın özeti bir nevii.

evet büyütmem lazım çok sabırlı olmam lazım hem konuşarak hiç tartışmadan büyümem lazım. en çok yaptığım şey laf sokmamam lazım benimde biraz dilimi törpülemem gerekiyor sanırım belki istediğim oluncaya kadar tatlı dille çabalarsam benim oğlan çocuğu biraz olsun büyür

Aslında bu tarz bozuklukların oluşmasına aileler neden oluyo, benim annemde buna dahil, ağam,paşam, aslanım diye büyütüyolar oğullarını, anneme azarı bastım geçen banada prensesim dünyanın 8.harikası falan de dedim, kardeşinin yatağını topla derdi bana o toplasın derdim ben söylenince annem kendi toplardı, askerde anasımı vardı eşek gibi topladı hemde jilet gibi, işte bu tip erkekler bekliyolarki eşlerde pohpohlasın ağam paşam desin, e şimdiki kadınlarda çalışıyo güçlü, kendisini pohpohlamak bi yana kadında takdir bekliyo işlerine gelmiyo tabi

Aynen öyle , sonrada bize bu koca şımarık oğlan çocuklarını büyütüp adam etmek kalıyor.
İlk sıkıntıda ver misketlerimi küstüm:15:

Aslında bu tarz bozuklukların oluşmasına aileler neden oluyo, benim annemde buna dahil, ağam,paşam, aslanım diye büyütüyolar oğullarını, anneme azarı bastım geçen banada prensesim dünyanın 8.harikası falan de dedim, kardeşinin yatağını topla derdi bana o toplasın derdim ben söylenince annem kendi toplardı, askerde anasımı vardı eşek gibi topladı hemde jilet gibi, işte bu tip erkekler bekliyolarki eşlerde pohpohlasın ağam paşam desin, e şimdiki kadınlarda çalışıyo güçlü, kendisini pohpohlamak bi yana kadında takdir bekliyo işlerine gelmiyo tabi

Aynen öyle , sonrada bize bu koca şımarık oğlan çocuklarını büyütüp adam etmek kalıyor.
İlk sıkıntıda ver misketlerimi küstüm:15:

valla herkes hakettiği değeri görür yeri gelir pohpohlarım benden iyisi yok ama bir hatasını söylerim benden kötüsü yok , evin erkeği ya o ,

nedemek evin erkeği eskiden erkekler çalışır eve para getirirdi ama şimdi kadınlarda çalışıyor hem işte hem evde kimsenin kimseyi ezme hakkı yok bende evin tek çocuğu prensesiydim hiç bir sorumluluğumu da ertelemem yeri gelir gece 1 ekadar beklerim ertesi günün yemeği pişsin de uyuyayım diye yok öle eve para getirmekle evin erkeğiyim maçosuyum tavırları , adam olucak gönlümü de hoş tutucak yoksa bi güler yüzüm olmadan görüyo 2 gündür ev buz kesiyo resmen cenaze evi gibi tövbeler tövbesi

valla herkes hakettiği değeri görür yeri gelir pohpohlarım benden iyisi yok ama bir hatasını söylerim benden kötüsü yok , evin erkeği ya o ,

nedemek evin erkeği eskiden erkekler çalışır eve para getirirdi ama şimdi kadınlarda çalışıyor hem işte hem evde kimsenin kimseyi ezme hakkı yok bende evin tek çocuğu prensesiydim hiç bir sorumluluğumu da ertelemem yeri gelir gece 1 ekadar beklerim ertesi günün yemeği pişsin de uyuyayım diye yok öle eve para getirmekle evin erkeğiyim maçosuyum tavırları , adam olucak gönlümü de hoş tutucak yoksa bi güler yüzüm olmadan görüyo 2 gündür ev buz kesiyo resmen cenaze evi gibi tövbeler tövbesi

şimdi çok saçma olucak ama şu aşadaki cetveli nasıl yaptınız banada anlatın ya

şimdi çok saçma olucak ama şu aşadaki cetveli nasıl yaptınız banada anlatın ya

yok canm. yuakrıda kullanıcı kontrol paneli var oraya gir ayarlarını yapmak için öenmli gün diyor oradan evliliği işaretle sonra tarihini soruyor sonra sevdiğinize hitap şeklini soruyor hepsini cevapla direk geliyo

Biz Türkler hayatı çok zorlaştırıyoruz
Herkes kendine baksa problem yok
Sırf bu yüzden ecnebilere gelin mi gidelim :1:
Yaşlı başlı turistler görüyorum yanlarında sadece kocalarıyla keşfe çıkmışlar
Bizimkiler 50 oldu mu biz yaşlandık artık evlatlar baksın derdine düşüyorlar..
( Henüz bizimkiler böyle değil :1:ama genel olarak bi değerlendirme yaptım da böyle yani Türkiyedeki durum )

Eli ayağı tutan herkes kendi kendine bakabilir bence
Eli ayağı tutmayan dilini tutar oturur bi zaten.. Elinden dilinden zarar gelmeyene de kızı erkeği yok vicdansız olmayan bakar arar sorar zaten..
Bunların ki başka şey, kapris mi naz mı bencillik mi artık hangisiyse..

Az önce bi konuda yazdım
Üşendiğimden kopyalamak istedim :1:
Konular hep aynı, çünkü bu yurdum insanının düştüğü yanlış..

Az önce bi konuda yazdım
Üşendiğimden kopyalamak istedim :1:
Konular hep aynı, çünkü bu yurdum insanının düştüğü yanlış..

o yazdığında da okumuştum evet çok doğru bir tespit , bizimkilerin en baştan mantığı yanluış belki de öyle yetiştirildiler öyle gördüler eskilerimizin çoğu hayatlarında hep ezildiler önce baba tarafından sonra eş tarafından hayatları evin içinde geçti , kendilerine bi uğraşları yoktu , yanlarında eş -baba olmadan dışarıya dahi çıkamazlardı hal bu olunca yaşlılıklarında saracak birşey aradılar en yakını da oğullaırnın karısı tabi

eskiler diyorum ama yenilerde de var böyle kv in apartmanında 1 yıllık yeni gelin var kız kv olmadan dışarı çıkamıyor eşi izin vermiyormuş ki eşi okumuş,güzel bir şirkette çalışan yönetici, kız sadece kv sine gidiyor yada o geliyor hayatı böyle geçiyor yakında çocuğu olur büyür ileride de yapıcak uğraşı olmayınca büyük ihtim al klasik kv olur gelinine sarar ( varsayım tabi bunlar ama geçmişte örneği çok )

o yazdığında da okumuştum evet çok doğru bir tespit , bizimkilerin en baştan mantığı yanluış belki de öyle yetiştirildiler öyle gördüler eskilerimizin çoğu hayatlarında hep ezildiler önce baba tarafından sonra eş tarafından hayatları evin içinde geçti , kendilerine bi uğraşları yoktu , yanlarında eş -baba olmadan dışarıya dahi çıkamazlardı hal bu olunca yaşlılıklarında saracak birşey aradılar en yakını da oğullaırnın karısı tabi

eskiler diyorum ama yenilerde de var böyle kv in apartmanında 1 yıllık yeni gelin var kız kv olmadan dışarı çıkamıyor eşi izin vermiyormuş ki eşi okumuş,güzel bir şirkette çalışan yönetici, kız sadece kv sine gidiyor yada o geliyor hayatı böyle geçiyor yakında çocuğu olur büyür ileride de yapıcak uğraşı olmayınca büyük ihtim al klasik kv olur gelinine sarar ( varsayım tabi bunlar ama geçmişte örneği çok )

Evet maalesef bir Türkiye klasiği bu

Ben neyi çağırırsanız onun geleceğine inanmaya başladım :1:

Çünkü şöyle bi baktığımda
Yaşlı başlı turistleri görüyorum, gayet fit, gayet neşeli, ülke ülke dolaşıp keşife devam eden hayattan zevk alan, eteğinde çocukları olmadan da mutlu olan kocası ile başbaşa veya kendi yaşında kadınlarla toplu gezdiklerini.. Dip boyalarına kadar bakımını yaptırdıklarını görüyorum..

Sonra bizimkilere bakıyorum daha 30 unda başlıyorlar, oğluşum büyüyünce bana sen bakacaksın bari güzel bi gelin bul bana.. Oğlu da belki henüz ilkokulda :1: ama aşılama o yaşlardan başlıyor daha.. Bu sürekli ben yaşlanıcam bana sen bakıcan direktiflerinde bulunan yurdum insanı da bunları düşünmekten midir neden bilmem 40 tan sonra çökmeye başlıyor..

Demek ki yaş hikaye.. Hayattan ne beklediğin önemli..
Elin ayağın tutuyorsa tatile de çıkar keyfine de bakarsın, sadece çocuğun için yaşamazsın..
Bizimkiler bu noktada yanlış yapıyor, fedakarlık güzel şey ama kendini de yok saymamalısın.. Ben herşeyi oğluma adadım, o da bana bakacak mantığı çok saçma..

Yahu yarın sağ çıkacak mısın o bile belli değil:1:
Gez toz eğlen, ilerisi nasip kısmet..

Back
X