- 9 Ağustos 2016
- 8.011
- 14.759
- 248
- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
-
- #60.581
Tamam muhakkak vereceğimBize de yaz mutlaka doktorun ne dediğini
Ben yanlış anladım o zaman. Histeroskopi işlemini biliyorum tabi ama dediğim gibi sıvı yazdığını okumadım sanırım. Hakkında hayırlısı olsun.Histeroskopi kamerayla bakıp emin olmak ve işlem yapmak oluyor zaten canım. Yani operasyon. Ben yanlış okumadıysam sıvı birikmesi için demiş histeroskopi ile bakalım icap ederse laparoskopi de yaparız diye. Zaten tüpteki sıvı rahim filmini de yanıltıyor. Onu sıvı geçti zannedebiliyor bazı doktorlar.
Kendiliğinden mi çatlama mı hatırlamıyorum ama gebelik olmuştu onu hatırlıyorum. Sanırım iğne yapmadan daha doğrusu büyümesi takip ediliyordu bu erken çatladı ama ilişki olmuş o dönem ve döllenmiştiİnşallah kalabilirm hayırlısı olsun ınsallah hepımız ıcın
13 mm iken kendiliğinden çatlayanımı gördünüz o şekildemi gebe kalmıs gerçekten mucize :))
İp aldım zaten bugün örcemYarın zaten tatil yasakta var evde işimiz çok
Afiyet olsun canım benimBenim dolapta hamsi vardı biraz bozulmasın diye onu pişireyim dedim hiç içimden gelmeyerek
Çok yorma kendini hadi kolay gelsin tatlımben eltişkoma gidiyorumm cnm onlar taşındı bebiş tutcm yne daha dogrusu sevcmdışarıdan yeriz büyük ihtimalle hatta şimdi çıkıyorum öptm sizi gece gelirm
Ben de karışık kızartma yaptım karnabahar da kızarttım yanına mercimek çorba.. seviyorum karnabaharıKarnabahar yaptım yedik bile
Sağlıklı diyet yemekler yapmam lazım hiç de bilmem ben ya bilen yardım etsin
Canınıza yazık kızAy korkudan yaklaşamıyoruz kidoktor yasak demedi ama ne olur ne olmaz
Afiyet bal olsun bebeğimKuzu balık aşırı seviyorum. Her hafta yiyeceğim illaki
Kız olmaz bak ben hemen 8 tane test siparişi verdimBu hafta 4 gün işe gittim ya canım, test yapma isteğim kabarmadı
Ama yinede ovülasyon testleri yaptım düne kadar son 2si pike yakın koyu çıktı (yumurtlamadan sonra 5 6.günler) Ama elimde sadece 2 tane ovülasyon testi kaldı, oyuncaklarım bittionlarıda bikaç gün arayla yaparım, yenisinide almayayım diyorum, evde olmazsa yapmam kafam daha rahat olur.
LaRisaCca bak gel balık ye, hafızaya iyi gelir ben kocamın suçlarını unutmayayım diye yiyorum, çok işe yarıyor
Evet canım özledik nasıl geçti gününBen geldim biraz özleteyim kendimi dedim özlediniz mii
Canım bak bu iyi birşey demedi deme. Ben bunu yaşadığım ay gebeydimAy kızlar bide normalde olmayan bi belirtim var benim.
(Dün başladı)
Belim sanki 2 ye ayrılmış gibi ağrıyor.
Ve sağ kasığım eğildiğimde ağrıyor batıyor gibi bişey var içinde şişmiş gibi, her eğildiğimde oluyor.
Allah Allah neden böyle olduğu ile ilgili bir fikri yokmuymuş?Kuzum kanama geliyor ama sökülme yok doktora gittim adet olmuşsun rahim duvarı incelmiş ama aşılamayı erteliyorum duphoston verdi 23 ünde başla bitince adet olcan rahim temizlenmiş olcak öle gel dedi
Ayy yerimTamam askoloskosumm
Canım ağrı candır iyidirEvet hatırlıyorum çenede olan lekelerini, bende yüzümde bi değişiklik olmadı, bakalım bu ağrı devam edecekmi yoksa geçecek mi... günler geçmiyoooorrr...
Canım döngün normalde 30 günde oluyorsa 2 gün sonraya kadar adet olursunHanımlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. İğneyi vurulalı 14 gün oldu bugün. Adetim gecikti az önce test yaptım negatif. Neden regli olamamış olabilirim? İlk kez iğne vuruldum. Ayrca duphaston kullandım. Reglim düzenlidir. 28 veya 30 günde bir olurum. Neden böyle oldum ki?
Canım başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim eğer tüpte sıvı birikmesi yoksa o tüpün alınması gerekmez ve tanısal histeroskopi diye birşey var .. baksın nedir ne değilsin versin sana dökümanı oturun konuşun gerekirse başka dr lara danış hemen karar verilecek birşey değil buEveet ben yine dayanamayıp doktors gittim, bu sefer tüp bebekçi bi doktorla görüştüm, hormonlar güzel yumurtalık görüntüsü güzel pko değil dedi, bu da rahim filmine odaklandı, hatırlıyorsanız beni rahim ağzında darlık vardı ve sol tüpe ilaç geçmemişti sonra tüpün içine ilaç verip tüp açık demişlerdi, sonra aşılama yaptırmıştım çok acı olmuştu falan, aşılamada açtık demişlerdi rahim ağzındaki darlığı, bu doktor da aşılamayla açılmaz öyle dedi, o zaman historoskopi yapalım görelim ne var ne yok dedim, histeroskopiyle laparoskopiyi birlikte yapar sol tüpü alırız tüp bebek yaparız dediben şok
dedim neden alıyoruz sol tüpü, yapışıklık varsa enfeksiyon varss tüp bebek tutmaz dedi, varsa yani, ihtimal üzerine sol tüpümü almaya kalkıyor, inanamadım, ne düşüneyim ben şimdi, hormonlarda ya da yumurtalıklards hamileliğe engel olacsk bir şey görmedi, demekki sebep sadece darlık, hala bir darlık varsa ve spermler gerçekten içeri gitmiyorlarsa bunun herhangi bir kesin teşhisini yapamıyorlarmı, histeroskopi bunun için var diye biliyorum ben
Amin canım benim inşallahİnşallah adet gelmez balım bebiş gelir
Afiyet olsun balkitomDomatesli makarnaa yedimmm benn bugun yogurtlaa bollcaa
Bekar yemegimm bu aksamm
Sıvı birikmesi var demediki, kesin bi sebep söylese ben de düşünücm ama enfeksiyon varsa diye vardsyımsal konuştuCanım şayet tüpünde sıvı birikmesi varsa hamile kalsan bile bebeğin düşmesine sebep olabiliyor. Hemen operasyon olmasan da bu ihtimali de göz önünde bulundur.
Evet bana da öyle geldi çünkü en azından tüpü almaya kalmadan emin olması gerekir bişey var mı yokmu, bu varsayımsal konuşuyoAmiinBana sanki direk tüp bebek için yapılan bir hareket gibi geldi açıkçası. Benim smear testinde sorun çıkmıştı geçen yıl. Farklı bir doktora gidiyordum. Direk leep yapalım dedi. Şuanki doktorumu bulduk sonra. Smear yapıldı temiz Malesef farklı şekilde yaşamış biri olarak tek doktora güvenip bıçak altına asla yatılmamalıymış yaşayarak öğrendim. Ki tüp bebek demişlerdi bana da zamanın da. Şiddetli pco sorunum var. Yine söylüyorum darlık için en uygun olanı aşılama diye düşünüyorum. Rabbim tez zamanda sizide bebeğinize kavuştursun
İstanbuldayım ben, evet ben de dedim tüpü aldırmadan tüp bebek yapabilirim diye, o da olur dedi bu sefer anlamadım gittiHNgi sehir canim senin
Tek tuple hamile kalinabilinir ztnde tup bebek bunun icin var ama kapali olani almadanda islem yaapabiliyorlar sanirim .
Evt evt tüp bebekten önce sıvı varmı yokmu diye hsg çektiriyolar zaten bu yüzden biliyorum onu ama bana sıvı var falan demedi ki, sol tüp kapalı da dememişlerdi hsg de, sol selektif yazmışlardı açık dediler, bir işlem uygulayıp bakıyolarYok canım sıvı birikmesi tüpün alınmasını gerektiriyor. Aksi taktirde hamile kalınsa da bebeği zehirliyor o sıvı. Tek tüple de gebelik şansı daha çok azalıyor. O yüzden tüp bebek demesi doğru bir yaklaşım
Evt aynen darlık dedi, histeroskopi yapılması gerektiğini düşünüyodm bendeAma onu görmesi için önce histeroskopi yapılması gerekmez mi ?sıvı var dememiş çünkü sadece darlık var demiş anladığım kadarıyla.
Bişey kalmadı mayısa sıkıyoruz dişimizi artıkKendiliğinden mi çatlama mı hatırlamıyorum ama gebelik olmuştu onu hatırlıyorum. Sanırım iğne yapmadan daha doğrusu büyümesi takip ediliyordu bu erken çatladı ama ilişki olmuş o dönem ve döllenmişti
İp aldım zaten bugün örcem
Afiyet olsun canım benim
Çok yorma kendini hadi kolay gelsin tatlım
Ben de karışık kızartma yaptım karnabahar da kızarttım yanına mercimek çorba.. seviyorum karnabaharı
Canınıza yazık kız
Afiyet bal olsun bebeğim
Kız olmaz bak ben hemen 8 tane test siparişi verdim
eniştemle hemen konuşmam gerekiyor mütto su olduğumu bilsin
Evet canım özledik nasıl geçti günün
Canım bak bu iyi birşey demedi deme. Ben bunu yaşadığım ay gebeydim
Allah Allah neden böyle olduğu ile ilgili bir fikri yokmuymuş?
Ayy yerim
Canım ağrı candır iyidir
Canım döngün normalde 30 günde oluyorsa 2 gün sonraya kadar adet olursun
Canım başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim eğer tüpte sıvı birikmesi yoksa o tüpün alınması gerekmez ve tanısal histeroskopi diye birşey var .. baksın nedir ne değilsin versin sana dökümanı oturun konuşun gerekirse başka dr lara danış hemen karar verilecek birşey değil bu
Amin canım benim inşallah
Bişey kalmadı mayısa sıkıyoruz dişimizi artık
Canım stres yapma sakın. Doğrudur veya yanlıştır ama mutlaka bir hekime daha görün derim. Bu benim düşüncem tabi. Dedim ya bana neler neler söylediler. Pco hastaları sadece tüp bebekle anne olabilir dedi hemen hemen hepsi. Güzel bir takip ile aşılama bile olmadan gebe kaldım. Önce kendini rahatlat lütfen. Benim kadar stresli insan yoktur inan ama herşeyi o kadar kötü etkiliyor kiSıvı birikmesi var demediki, kesin bi sebep söylese ben de düşünücm ama enfeksiyon varsa diye vardsyımsal konuştu
Evet bana da öyle geldi çünkü en azından tüpü almaya kalmadan emin olması gerekir bişey var mı yokmu, bu varsayımsal konuşuyo
İstanbuldayım ben, evet ben de dedim tüpü aldırmadan tüp bebek yapabilirim diye, o da olur dedi bu sefer anlamadım gitti
Evt evt tüp bebekten önce sıvı varmı yokmu diye hsg çektiriyolar zaten bu yüzden biliyorum onu ama bana sıvı var falan demedi ki, sol tüp kapalı da dememişlerdi hsg de, sol selektif yazmışlardı açık dediler, bir işlem uygulayıp bakıyolar
Selektif salpingografi nasıl yapılır? Selektif salpingografi standart rahim filmine benzer. Ondan farklı olarak çok ince yumuşak bir kateter ile açılacak tüpün içine ulaşılır ve doğrudan doğruya tüp içine ilaç enjekte edilir. Bu işlem sadece birkaç dakika sürer ve genellikle tamamen ağrısızdır.
Evt aynen darlık dedi, histeroskopi yapılması gerektiğini düşünüyodm bende
Yaa gerçekten mi 13 mm bakıldığında küçük aslında ama Allah işte.. darısı başımıza inşallah çok sağolunKendiliğinden mi çatlama mı hatırlamıyorum ama gebelik olmuştu onu hatırlıyorum. Sanırım iğne yapmadan daha doğrusu büyümesi takip ediliyordu bu erken çatladı ama ilişki olmuş o dönem ve döllenmişti
İp aldım zaten bugün örcem
Afiyet olsun canım benim
Çok yorma kendini hadi kolay gelsin tatlım
Ben de karışık kızartma yaptım karnabahar da kızarttım yanına mercimek çorba.. seviyorum karnabaharı
Canınıza yazık kız
Afiyet bal olsun bebeğim
Kız olmaz bak ben hemen 8 tane test siparişi verdim
eniştemle hemen konuşmam gerekiyor mütto su olduğumu bilsin
Evet canım özledik nasıl geçti günün
Canım bak bu iyi birşey demedi deme. Ben bunu yaşadığım ay gebeydim
Allah Allah neden böyle olduğu ile ilgili bir fikri yokmuymuş?
Ayy yerim
Canım ağrı candır iyidir
Canım döngün normalde 30 günde oluyorsa 2 gün sonraya kadar adet olursun
Canım başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim eğer tüpte sıvı birikmesi yoksa o tüpün alınması gerekmez ve tanısal histeroskopi diye birşey var .. baksın nedir ne değilsin versin sana dökümanı oturun konuşun gerekirse başka dr lara danış hemen karar verilecek birşey değil bu
Amin canım benim inşallah
Yaaa üzülme vardır bir planı mutlakaLaRisaCca boşuna savunma enişteni.Yarın doğum günüm. Ve kendisi nöbette. Bugünden küçük de olsa bir sürpriz beklemiştim. (pasta ya da çiçek) Ama maalesef. Geçen hafta akıllı bileklik alacaktım, ben alayım sana dedi. Doğum günü hediyen olur demişti. Herşeyin kolayına kaçıyor. Zerre zahmet etmiyor birşey için. Çok üzgünüm
Zaten bizimki zıp zıp zıplıyo içerde sağa sola göt atıyo sersemAyyy hadi hayırlısı olsun gitmeden önce çikolata ye su iç öyle girbenim yüzüm çok tüylendi hatta baya sert yani tıraş olsam olacak duruma geldim
Hepsi ayni bu erkeklerin kuzuum yaa hazira konuyorlar hediye konusundaaaLaRisaCca boşuna savunma enişteni.Yarın doğum günüm. Ve kendisi nöbette. Bugünden küçük de olsa bir sürpriz beklemiştim. (pasta ya da çiçek) Ama maalesef. Geçen hafta akıllı bileklik alacaktım, ben alayım sana dedi, aldı. Doğum günü hediyen olur demişti. Herşeyin kolayına kaçıyor. Zerre zahmet etmiyor birşey için. Çok üzgünüm
Yok canım, hiçbir planı yok.Yaaa üzülme vardır bir planı mutlakabirde erkekler biraz küt kabul etmek lazım
AmiinZaten bizimki zıp zıp zıplıyo içerde sağa sola göt atıyo sersemçikolata yersem bilemedim napar ama yiyeyim bari bi 5-10 dk öncesinde. Ay Rabbim hepinize nasip etsin yaa
Yarın 24 saat işte. Bilekliği aldık birlikte onu kutlamış sayıyorHepsi ayni bu erkeklerin kuzuum yaa hazira konuyorlar hediye konusundaaa
Belki yarin alcaktir sbh gelirkenn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?