- Konu Sahibi Sabirsiz61
-
- #51.001
Okurken gözlerim doldu gerçekten hemen hemen aynılarını yaşıyorum ve artık çocuğum olmayacak mı diye düşünmeye başladım maşallah Rabbim kucağına almayıda nasip etsin inşaallah hepimize nasip etsin Allah ımGelelim hikayemee... 2 buçuk yıllık evliyim ve 13 aydır bebek istiyoruz. Ben 6.aydan sonra teşaşlandum olmuyor diye başladum doktor doktor gezmeye. Bir doktor madem bu kadar çok istiyosn klomen kullanalım dedi. Başladık kullanmaya ben o kadar ümit bağladım ki doktora olcak kesin diye sonunda adet olunca koca bi yıkım oldu benim için. Sonra başka bir doktora gittim. Önce prolaktini halledelim yüksek dedi 48 çıkmıştı. Bir aylık tedaviyle düştü. Tabi ben demek bundanmışş deyip o ayda ümitle bekledim olmadı.... sonraki ay tekrar klomen ve tekrar koca bir yıkım. Tabi bu arada ben hariç çevremdekiler hamile kaldı o psikolojiyi hiç anlatmıcam hepimiz biliyoruz. Hatta artık herkes hamile kalıp ben kalamayınca eşim benim rahatlamam için dalga geçmeye başlamıştı. Apartmanda 80 yaşında bi teyze var bak aşkım daha o hamile değil üzülme o kalana kadar sen kalırsın falan diyodu :))) her ay farklı bişey denedim inofolik içtim olmadı klomen içtim olmadı. Sonra bi gün arı sütü bal polen almak için aktara gittim.aktardaki teyzeye durumu anlattım. Eşimin vebenim tahlillerimin normal olduğunu söyledim. Oda bana herşeyin tahlildegörünmeyeceğini bilinmeyen şeylerin etken olabileceğinden baksetti ve hayıt suyunu önerdi. Kadınlara birebir araştırın arkadaşlar özellikle fsh ve lh üzerinde etkisi büyük. Bu ay ovulayon testi sipariş vermekle başladım. Sonra hergün sabah akşam hayıt suyumu içtim gün içinde imom omegamı ve aspirinimi içtim. Aspirin içmemin sebebi yumurtalıklara kan pompalansın diye. Bebe aspirini bu arada. Sabah aç karna arı sütü bal polrn yedim vee sonuç pozitif :)))
Amin canım rabbim herkese nasip etsin. Olacak kardeşim sadece sabır rabbim en güzelini verecektir hemde sen inan ve dua et bebim dualarım sizlerle...Okurken gözlerim doldu gerçekten hemen hemen aynılarını yaşıyorum ve artık çocuğum olmayacak mı diye düşünmeye başladım maşallah Rabbim kucağına almayıda nasip etsin inşaallah hepimize nasip etsin Allah ım
İnşaallah balımm inşaallah Allah razı olsunAmin canım rabbim herkese nasip etsin. Olacak kardeşim sadece sabır rabbim en güzelini verecektir hemde sen inan ve dua et bebim dualarım sizlerle...
Canim benim gozun aydin cok sevindim sonunda sanada nasip oldu bu duygu sukurler olsun. Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah. Darisi tum bekleyenlerin basina.Hayıtı araştırın lütfen arkadaşlar sorun soruşturun. Ve burdanSabirsiz61 e yeşekkür ediyorum. Mükemmel bir insan.... rabbim gönlündekileri versin ona tüm güzelliğiyle....
Cok sevindim insallah saglicakla kucagina al canimAmin canım rabbim herkese nasip etsin. Olacak kardeşim sadece sabır rabbim en güzelini verecektir hemde sen inan ve dua et bebim dualarım sizlerle...
ilk önce hayırlı olsun cnm Rabbım kucagına almayıda nsip etsinGelelim hikayemee... 2 buçuk yıllık evliyim ve 13 aydır bebek istiyoruz. Ben 6.aydan sonra teşaşlandum olmuyor diye başladum doktor doktor gezmeye. Bir doktor madem bu kadar çok istiyosn klomen kullanalım dedi. Başladık kullanmaya ben o kadar ümit bağladım ki doktora olcak kesin diye sonunda adet olunca koca bi yıkım oldu benim için. Sonra başka bir doktora gittim. Önce prolaktini halledelim yüksek dedi 48 çıkmıştı. Bir aylık tedaviyle düştü. Tabi ben demek bundanmışş deyip o ayda ümitle bekledim olmadı.... sonraki ay tekrar klomen ve tekrar koca bir yıkım. Tabi bu arada ben hariç çevremdekiler hamile kaldı o psikolojiyi hiç anlatmıcam hepimiz biliyoruz. Hatta artık herkes hamile kalıp ben kalamayınca eşim benim rahatlamam için dalga geçmeye başlamıştı. Apartmanda 80 yaşında bi teyze var bak aşkım daha o hamile değil üzülme o kalana kadar sen kalırsın falan diyodu :))) her ay farklı bişey denedim inofolik içtim olmadı klomen içtim olmadı. Sonra bi gün arı sütü bal polen almak için aktara gittim.aktardaki teyzeye durumu anlattım. Eşimin vebenim tahlillerimin normal olduğunu söyledim. Oda bana herşeyin tahlildegörünmeyeceğini bilinmeyen şeylerin etken olabileceğinden baksetti ve hayıt suyunu önerdi. Kadınlara birebir araştırın arkadaşlar özellikle fsh ve lh üzerinde etkisi büyük. Bu ay ovulayon testi sipariş vermekle başladım. Sonra hergün sabah akşam hayıt suyumu içtim gün içinde imom omegamı ve aspirinimi içtim. Aspirin içmemin sebebi yumurtalıklara kan pompalansın diye. Bebe aspirini bu arada. Sabah aç karna arı sütü bal polrn yedim vee sonuç pozitif :)))
Meraba canim. Ben ilk 2016 ocak ayinda klomenle basladim bu yola. O zaman ki doktorum kan tahlillerime bakarak hicbirseyin yok diyordu.. ocak ayinda olmadi tabi. Subat ve martta ilac nasil olsa hala etki gosterir diye doktora gitmedim. Mart ayinda reglim 5 gün gecikince kendimden cok emin kan vermeye gittim. Ama hamile degildim. Hemen orada baska bir doktora gittim şak diye sende pco var dedi yumurtalarimda kistler vardi. Kan tahlillerimi yeniledim pco da olan fsh ve lh duzensizligi yoktu. İnanamadim pco degilim dedim kendi doktoruma gittim. Prolaktinim yuksekti ona ilac yazdi ve pco kistlerimin onemsiz oldugunu soyledi. Sonraki ay gel klomen deneyelim dedi. Tabi o son gidisim oldu. 3 ay boyunca hep gecikmeli adet yasadim. Pcodan dolayi yumurtalarim buyuyordu ama catlamiyordu. Haziran ayinda enfeksiyon icin gittigim doktorda yumurtan var catlatalim dediler igne oldum ama kiste döndü iğneye ragmen catlamadi.. agustosta simdiki doktoruma başladim. İlk yaptigi pcolusun kilo vereceksin dedi. Folbiol folik asit ve glifor verdi. Rahim filmi mi çekti sikinti yoktu. Eylulde klomen denedik olmadi. Eşimde ikinci kez eylulde spermiyogram verdi. Orada sivilasma suresi uzun cikmisti. Ekim ayinda klomen kullandim tek yumurtam büyüdü 17 ekim ignemi oldum dr 18-19 ekim iliski verdi. Bu iliskilerden sonra esimin sivilasma suresi uzun oldugu icin belimin altinda yastik bir saatten fazla ayaklarim yatak basliginda uzatarak yattim. Sonrada kendi etrafimda kalkmadan dönerek sabaha kadar yattim. Bu yumurtlama döneminde doktorum progestan ve estrofem başlatti. Ve agustostan itibaren 6 kg kadar verdim. 2 kasimda da gebeligimi ogrendim. Benim surecim boyle oldu umarim yardimci olmusumdur. Pco vajinal ultasyonla daha net teşhis ediliyor, kan sonuclarinda cikmasada yumurtanin gelisimini ve catlamasini engelleyebiliyor. Bu yuzden iyi bir dr bulmak cok onemli bu benim 5. Doktorumdu...Anladım canım çok teşekkür ederim sanaAmine Busra sendeyiz :) beni bir ara aydınlatırmısın nasıl çıktı pko
Ssenin sorun ne cnmİnşaallah balımm inşaallah Allah razı olsun
Haşimato tiroidi var canım herkese engel olmuyor ama olanada oluyor işte S sinkar la aynı sorunumuz var Allah dermansız dert vermesin adetim gelmeden iki gün önce ailemle telefonda konuştuk ben uzaktayım sonra başladım ağlamaya çok özlemişim eşim hemen hamilesin sen bak dedi dersin diye karnımı sevdi minik anneni bu kadar duygusal yapma bak babana acı falan diye hem ağladık hem güldük iki sonra nasıl regl olduğumu söyleyebileceğimi şaşırdım Allah ım bir an önce bizede nasip etsinSsenin sorun ne cnm
Ins bende öle dusunceler var alistiriom ama zor kendimi dusunuom 8 aylil koca göbekli esim söle yardim eder böle yapar cocugu bakar ai cok sever hayaller kuruom agliom iste
amin cnm bizede nasip olucak inş senin aşamalardan bende geçtim çok çabuk ağlıyor ve duygulanıyordum ama şimdi daha sakinim ne bileyım kabullendım artık planda yapıyorum nisanda aşılama , eylülde tüp bebek diye... önceden aşılama yada tüp bebeği ağzıma almazdım şimdi öyle değil ... Bazen tüp bebek hikayelerı okuyorum tek spermden tüp bebek mı yaptıran, 10 seneden fazla bekleyen, hatta 20 seneden sonra hamile olan bunları okudukça kendıme kızıyorum ve diyorum kı insanlar nelerle uğraşmışlar Allaha şükür ufak sorunlar hariç hiçbir sorunum yok her ay doğal olma şansını koruyorum olmuyorsa vardır Rabbimim bildiği belkı sabrımı ölçüyordur .Sonrasında çok büyük mükafat vardır. Sen de kabullenme aşamasına gireceksın cnm ve zamanla düşüncelerın değişecek ve olaya mantıklı bakmaya başlıyacaksın.. Ama inş tez vakıtte hamile kalırsında tüm bunlara gerek kalmaz...Haşimato tiroidi var canım herkese engel olmuyor ama olanada oluyor işte S sinkar la aynı sorunumuz var Allah dermansız dert vermesin adetim gelmeden iki gün önce ailemle telefonda konuştuk ben uzaktayım sonra başladım ağlamaya çok özlemişim eşim hemen hamilesin sen bak dedi dersin diye karnımı sevdi minik anneni bu kadar duygusal yapma bak babana acı falan diye hem ağladık hem güldük iki sonra nasıl regl olduğumu söyleyebileceğimi şaşırdım Allah ım bir an önce bizede nasip etsin
Meraba canim. Ben ilk 2016 ocak ayinda klomenle basladim bu yola. O zaman ki doktorum kan tahlillerime bakarak hicbirseyin yok diyordu.. ocak ayinda olmadi tabi. Subat ve martta ilac nasil olsa hala etki gosterir diye doktora gitmedim. Mart ayinda reglim 5 gün gecikince kendimden cok emin kan vermeye gittim. Ama hamile degildim. Hemen orada baska bir doktora gittim şak diye sende pco var dedi yumurtalarimda kistler vardi. Kan tahlillerimi yeniledim pco da olan fsh ve lh duzensizligi yoktu. İnanamadim pco degilim dedim kendi doktoruma gittim. Prolaktinim yuksekti ona ilac yazdi ve pco kistlerimin onemsiz oldugunu soyledi. Sonraki ay gel klomen deneyelim dedi. Tabi o son gidisim oldu. 3 ay boyunca hep gecikmeli adet yasadim. Pcodan dolayi yumurtalarim buyuyordu ama catlamiyordu. Haziran ayinda enfeksiyon icin gittigim doktorda yumurtan var catlatalim dediler igne oldum ama kiste döndü iğneye ragmen catlamadi.. agustosta simdiki doktoruma başladim. İlk yaptigi pcolusun kilo vereceksin dedi. Folbiol folik asit ve glifor verdi. Rahim filmi mi çekti sikinti yoktu. Eylulde klomen denedik olmadi. Eşimde ikinci kez eylulde spermiyogram verdi. Orada sivilasma suresi uzun cikmisti. Ekim ayinda klomen kullandim tek yumurtam büyüdü 17 ekim ignemi oldum dr 18-19 ekim iliski verdi. Bu iliskilerden sonra esimin sivilasma suresi uzun oldugu icin belimin altinda yastik bir saatten fazla ayaklarim yatak basliginda uzatarak yattim. Sonrada kendi etrafimda kalkmadan dönerek sabaha kadar yattim. Bu yumurtlama döneminde doktorum progestan ve estrofem başlatti. Ve agustostan itibaren 6 kg kadar verdim. 2 kasimda da gebeligimi ogrendim. Benim surecim boyle oldu umarim yardimci olmusumdur. Pco vajinal ultasyonla daha net teşhis ediliyor, kan sonuclarinda cikmasada yumurtanin gelisimini ve catlamasini engelleyebiliyor. Bu yuzden iyi bir dr bulmak cok onemli bu benim 5. Doktorumdu...
Progesteron bildigim kadariyla yumurtlamadan 7-8 gun sonra oluyor ama ben hic baktirmadim ona canim. Ama once esinle konusmalisin bence. Ya bebek istemiyorsa, olduktan sonrada istemezse o zaman napacaksiniz. Bu isler tek kisiyle olmuyor. Ne kadardir olmuyor bilmiyorum ama esininde test vermesi gerekirCanım benim ne kadar emek vermişsin ne kadar uğraşmışsın, inşallah sağlıkla kucaklarsın yavrunu unutturur sana bütün zorlukları, bu süreçte eş desteği çok önemli tabi benim eşim ilk başlarda çocuk istemiyordu korunmayı bıraktıktan sonrada hiç meraklanmadı neden olmuyor diye yumurtlama günlerimde benden kaçtı resmen bende artık yumurtlama takibimi kendim yapmaya karar verdim ve yapaıyorum da ona da bahsetmiyorum. bu yolda yalnızım... alttan da üsttende defalarca baktı doktorum aslında yaşadığım ilçenin en iyi doktoru ancak okadar yoğunki 3 hafta önce randevu alabilyorum, alttan da baktı üsttende hiç kistten bahsetmedi canım, umarım yoktur. doktoruma tekrar sorarım ama bu süreçte baktırmam gereken kan tahlillerini en azından sağlık ocağından baktırayım diyorum sanırım yumurtlama olmuş mu olmamışmı diye progesteron hormonuna bakılması gerekiyor, bunu yumurtlamadan 8 gün sonra versem olur dimi canım? sonra doktoruma göterrim sizlere de paylaşırım. verdiğim fikirler için çok teşekkür ederimmm... iyi ki varsınız kızlar
doktorum biraz da bu yüzden ciddiye almıyor beni çünkü eşimden spermiyogram istedi ancak götüremedim eşim sende bi sorun yoksa veririm dedi ben artık içime kapandım bu konuda umudumu da üzüntümü de içimde yaşıyordum. 1 yıldır korunmuyorum 2,5 yıllık evliyim. dün bana dediki durumlar nasıl şok oldum nasıl yani dedim test falan yapıyordun sanki ddi farketmiş demekki:) bende olmuyor elimden geleni yapıyorum 2 gün önceydi yumurtlama günüm o günde sen erkenden yattın dedim. bu böyle olmayacak belliki artık bende yardımcı olacağım sana 2 ay çaba sarfedelim olmazsa kontrollerimizi yaptıralım dedi havalara uçtum sevinçten :)Progesteron bildigim kadariyla yumurtlamadan 7-8 gun sonra oluyor ama ben hic baktirmadim ona canim. Ama once esinle konusmalisin bence. Ya bebek istemiyorsa, olduktan sonrada istemezse o zaman napacaksiniz. Bu isler tek kisiyle olmuyor. Ne kadardir olmuyor bilmiyorum ama esininde test vermesi gerekir
Amin canım hep beraber inşaAllahCok sevindim insallah saglicakla kucagina al canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?