- 15 Kasım 2014
- 890
- 1.126
- 113
Evet canim Dr bana progestan i rahime bebek tutunmasına yardımcı olsun bebek olmayacaksa adetini geciktirmesin diye veriyorum dedi kaç gün kullanıyorduk onu unuttumbu arada diğer sorularına yanıt vermeyi unutmuşum kusura bakma. canım benim dr çatlatma iğnesi vermedi. ben daha önce iğnesiz klomenle gebe kaldıgım için böyle deneyelim önce dedi. progestanı daha önce kullanmışsın 17. gündede başlanabiliyor,ama sen bilirsin. istersen adetini bekle.gecikirsen içersin.hoş ben onu içmeme rağmen olmadım yaama biliyorsundur olası gebelik durumunda bebeğin tutunması içinde veriliyor bu progestan.yani hem adet düzenleyici hem düşük önleyici bebeğin tutunmasına yardımcı
yaaa bende mutlu oldum. aynı durumu yaşayan birileriyle konuşmak şu an çok iyi geliyordur sana çünkü daha acın taze canım. ben aylarca evden bile çıkamamıştım o kadar zor ki seni gerçekten çok iyi anlıyorum. o hastaneye gidip doğum yapıp hastaneden kucağı boş çıkmak,iyi olacak diye beklerken kaybetmek, sütünün dolup taşması bebeğinin yanında olmaması ... daha neler neler.. fiziksel acılar geciyor bunları yaşaamk çok zorFacebook kullanmiyorum ama gerekirse açarım o kadar iyi geliyor ki benzer kisilerle konuşmak iyi haberlerini duymak. Çok sağol Allah razı olsun ne güzel bir tevaffuk oldu bu
10 gün kullandım canım ben günde 2 defaEvet canim Dr bana progestan i rahime bebek tutunmasına yardımcı olsun bebek olmayacaksa adetini geciktirmesin diye veriyorum dedi kaç gün kullanıyorduk onu unuttum
bu arada enfeksiyon için benim doktorum sirkeli su önermişti. kaynamış soğumuş suya biraz elma sirkesi koyup wc de onu kullanıyordum çok faydası oluyordu. birkaç defa hastanede yattım ani ve zamanıız kasılmalarım oldu 36 haftaya kadar dayanabildim şükür ciddi sağlık sorunu yaşamadık. ayrıca evde kasılmalar için haftalık iğne yada ilaç kullanacaksın cnım. nidilat çok kullanılıyor şu an ben prepar kullanmıştım. şimdiki doktorum bir dahaki gebelikte haftalık iğne verceğim dedi bunlar çok etkili.yani genel olarak ilaçlarla istirahatle atlatırsın Allahın izniyle, böyle çok örnek tanıdım ben fazla düşünüp stres yapma şimdidenÇok tesekkur ederim insan ilk bunları Dr dan duyunca sanki tekmissin gibi geliyor. Yok Dr zaten dedi ki 10 haftada bakicam 11 yada en geç 12 de atmış olacağız dedi dikisleri. Ondan atlayacagini sanmıyorum buarada daha erken doğum yapılır diye duymuştum rahim ağzı yetmezliğinde sen yine baya tasimissin 30 haftaya kadar.
Buarada İstanbulda misin nerede yaptirdin serklaji. Zaten Rabbim nasip ederse tekrar hamileliği çok dikkatli olucam inşaallah evdeyim zaten gerekirse yatarak geciririm hamileliğimi. Sen enfeksiyon kapmamak için ekstra birşey yaptın mi? Allah bagislasinbagislasin çocuğunu canım inşaallah yeni gelecek bebeğin seni bu kadar yormaz ve korkutmak ve sağ salim.gelir
Aynen tam da öyle canım. Cok taze zamanla acılar azalır derler ama sanki daha da artıyor gibi her geçen gün. Rabbim daha beterinden korusun. Eve karnim dolu gittim hastaneden karnim elim boş döndüm. Günlerce deli gibi süt sagdim her gün gittim yanına bebegimin. Ve bir gece tüm umutların söndü. Aylarca doğru düzgün kimseyle konusmadim dışarı cikmadim sürekli ağladım mezarina çok gidemedim. Gogsumden gelen her sut beni daha da mahvetti. Sonra kanamam durmadı sagligimlada sinandim. İnancın olmazsa delirir insan. Allah verdi Allah aldı. Cennette kavuşmak kismetmis. Bu arada senin 30 haftada direk suyun mu geldi yanı o haftaya kadar riskin yok muydu ciğer iğnesi falan yaptırmışmiydin acini hatirlatiyorsam cvp vermeye bilirsin canımyaaa bende mutlu oldum. aynı durumu yaşayan birileriyle konuşmak şu an çok iyi geliyordur sana çünkü daha acın taze canım. ben aylarca evden bile çıkamamıştım o kadar zor ki seni gerçekten çok iyi anlıyorum. o hastaneye gidip doğum yapıp hastaneden kucağı boş çıkmak,iyi olacak diye beklerken kaybetmek, sütünün dolup taşması bebeğinin yanında olmaması ... daha neler neler.. fiziksel acılar geciyor bunları yaşaamk çok zorRabbim daha büyüğünü göstermesin. Allahın izniyle yine anne olunca unutmuyorsun ama teselllin oluyor canım. bize düşen sabır ve dua..
birebir aynı şeyler yaşadıklarımız ve çoğunluk anlamıyor. aman işte yine olur,daha gençsin... düşükmü yaptın. sanki bardak düşürdük. sonunda birine patladım. ben düşük yapmadım koca bebek doğurdum gördüm dokundum diye. 2 kiloluk 47 santimlik bebekti benimki doğdu ağladı gördüm dokundum mezarı bile var. aman yine olurmuş ne kolay söylemesi. sonra yine doğum yaptım bak yok yere üzüldün dediler, ben hala üzülüyorum tekrar çocugum olmasına rağmen.o da yaşasa şu yaşta olurdu diye... neyse canım seni de üzmek istemiyorum daha fazla. rabbim tesellisini verir inşallah sana da şefaatçimiz olacaklar inşallah.Aynen tam da öyle canım. Cok taze zamanla acılar azalır derler ama sanki daha da artıyor gibi her geçen gün. Rabbim daha beterinden korusun. Eve karnim dolu gittim hastaneden karnim elim boş döndüm. Günlerce deli gibi süt sagdim her gün gittim yanına bebegimin. Ve bir gece tüm umutların söndü. Aylarca doğru düzgün kimseyle konusmadim dışarı cikmadim sürekli ağladım mezarina çok gidemedim. Gogsumden gelen her sut beni daha da mahvetti. Sonra kanamam durmadı sagligimlada sinandim. İnancın olmazsa delirir insan. Allah verdi Allah aldı. Cennette kavuşmak kismetmis. Bu arada senin 30 haftada direk suyun mu geldi yanı o haftaya kadar riskin yok muydu ciğer iğnesi falan yaptırmışmiydin acini hatirlatiyorsam cvp vermeye bilirsin canım
canım inan hiçbir belirtim yoktu 30 haftya kadar.aşırı sağlıklı bir gebelik geçiriyordum yani ennn ufak bir şikayetim yoktu. ciğer geliştiriciye fırsat kalmadı yarım saatte doğum oldu. ama 2. gebeliğimde her ihtimale karşı yine erken doğum olursa diye ciğer gelistirici olmuştum.Aynen tam da öyle canım. Cok taze zamanla acılar azalır derler ama sanki daha da artıyor gibi her geçen gün. Rabbim daha beterinden korusun. Eve karnim dolu gittim hastaneden karnim elim boş döndüm. Günlerce deli gibi süt sagdim her gün gittim yanına bebegimin. Ve bir gece tüm umutların söndü. Aylarca doğru düzgün kimseyle konusmadim dışarı cikmadim sürekli ağladım mezarina çok gidemedim. Gogsumden gelen her sut beni daha da mahvetti. Sonra kanamam durmadı sagligimlada sinandim. İnancın olmazsa delirir insan. Allah verdi Allah aldı. Cennette kavuşmak kismetmis. Bu arada senin 30 haftada direk suyun mu geldi yanı o haftaya kadar riskin yok muydu ciğer iğnesi falan yaptırmışmiydin acini hatirlatiyorsam cvp vermeye bilirsin canım
Birebir aynısını yaşadım duydum canım. Bundan kimseyle gorusmek istemedim. Ya giden gelenin aynisi mi. Elimden kâğıt düşmedi koca çocuk dogurdum ağladı dokundum konuştum sütümden verdim nasıl bu kadar kolay anlaşılır uzaktan anlamış değilim Anlamıyorsun yorum yapma en azından aman insanlar işte. Ben şuan yaşasa bu kadar lık olur diyorum. Aldiklarim öylece kaldı. Nasip işte Allah nasip eder tekrar isteyen herkese bizlerede. Bilgilendirmelerin desteğin herşey ama herşey için çok tesekkur ederim. İyiki karşılaştım burada seninle. Ve inşaallah gecikmenin bebisten dolayıdır.birebir aynı şeyler yaşadıklarımız ve çoğunluk anlamıyor. aman işte yine olur,daha gençsin... düşükmü yaptın. sanki bardak düşürdük. sonunda birine patladım. ben düşük yapmadım koca bebek doğurdum gördüm dokundum diye. 2 kiloluk 47 santimlik bebekti benimki doğdu ağladı gördüm dokundum mezarı bile var. aman yine olurmuş ne kolay söylemesi. sonra yine doğum yaptım bak yok yere üzüldün dediler, ben hala üzülüyorum tekrar çocugum olmasına rağmen.o da yaşasa şu yaşta olurdu diye... neyse canım seni de üzmek istemiyorum daha fazla. rabbim tesellisini verir inşallah sana da şefaatçimiz olacaklar inşallah.
canım benim 30. haftada az az suyum geldi önce. ama biz analamdık onun amnion sıvısı oldugunu.. gece yarısı aniden sancılanıp hastaneye gittim yarım saat içinde doğum yaptım. bebeğim kaybettikten sonra da 3-4 ay sonra araştırmaya başladım. rahim ağzı yetmeliği çıktı işte..
Aynen bu zaten kesinlikle ileri ki haftalara atmayacagim dedi. Kendi şüphelendi zaten anlattıkların rahim ağzı yetmezliğine benziyor dikiş atacağım ve bebeğin seninle kalacak dedi. İyi bir Dr çok araştırdım inşaallah elide iyi gelir bana. Zaten demezler mi ilk kayipta araştırmayiz olabiliyor 2-3 de arastiririz onları varya dovesim geliyor sen araştırican diye bu açıları tekrar tekrar mi yaşayalım yanı. Allah iyi başarılı bize şifa olacak Dr karşılaştırsin. Bunun kıymetini doğumda ve sonrasında çok iyi anladimebican_040506 bu arada çoğu doktor 2-3 kayıptan sonra rahim ağzı ölçümü yapıyor ve ancak sonra serklaja karar veriyorlar.doktorunu çok iyi seç canım. bahsettiğin doktor iyi gibi. en azından takip ederiz gerekirse dikiş atarız dememiş, bazı doktorlar duruma göre bakacağız diyorlar ve serklajı ileri haftada ani kısalma açılma başlayınca atıyorlar bu erken serklaj kadar yararlı olmuyor,bu doktor tarama testlerinden sonra dikişini atacaktır büyük ihtimalle..
Bu arada bebeğin kız miydi erkek miydi? Simdi oğlun var değil mi canım?canım inan hiçbir belirtim yoktu 30 haftya kadar.aşırı sağlıklı bir gebelik geçiriyordum yani ennn ufak bir şikayetim yoktu. ciğer geliştiriciye fırsat kalmadı yarım saatte doğum oldu. ama 2. gebeliğimde her ihtimale karşı yine erken doğum olursa diye ciğer gelistirici olmuştum.
ya ne demek canım... rica ederim .merak ettiğin ve benimde bildiğim birşey olursa mutlaka yardımcı olmak isterim seve seve... ben senin dönemlerinde çok ihtiyaç duymuştum öyle birilerine, kimseyi de bulamamıştım.. hep stresli sıkıntılı geçmişti. İçini ferah tutmaya çalış, emin ol çok fazla örnek var bizim gibi.. bak biri de benim sağlıklı bir evlat sahibi olabildim rabbime şükür şimdi yıllar sonra zorluklarıı bile bile kardeş için uğraşıyorum. herşey gelip geçici o yara orada hep kanıyor sızlıyor ama tesellisi gelince az da olsa rahatlayacaksın rabbimin izniyle.Herşeye kulağını tıka canım, moralini bozma Allah yardımcımız olsun.Birebir aynısını yaşadım duydum canım. Bundan kimseyle gorusmek istemedim. Ya giden gelenin aynisi mi. Elimden kâğıt düşmedi koca çocuk dogurdum ağladı dokundum konuştum sütümden verdim nasıl bu kadar kolay anlaşılır uzaktan anlamış değilim Anlamıyorsun yorum yapma en azından aman insanlar işte. Ben şuan yaşasa bu kadar lık olur diyorum. Aldiklarim öylece kaldı. Nasip işte Allah nasip eder tekrar isteyen herkese bizlerede. Bilgilendirmelerin desteğin herşey ama herşey için çok tesekkur ederim. İyiki karşılaştım burada seninle. Ve inşaallah gecikmenin bebisten dolayıdır.
erkekti canım şu andaki de erkek.Bu arada bebeğin kız miydi erkek miydi? Simdi oğlun var değil mi canım?
Sayfa sayfa geliyom geriden okuya okuya,o senin belirti bana lise yıllarında olurdu canım.aklıma geldi sen yazınca2 ocak canim ama sanmiyorum adet belirtim var adet olmadan once dizlerimden asagisi cok agriyorne alaka demi benimki boyle
Hormonlar hormonlar...ben depresyon hastasıyım kuzum.bebek icin 9aydir ilac kullanmiyorum ve cok degil 6.haftamda nüksetmeye başladı depresyon.sen biliyorsun dualarımı,eser yok şu an bomboşum.12.haftadan sonra antidepresanım seçilecek tedavi devamKızlar boyle nasıl desem kendimi Tosuncuk gibi hissediyorum. Evde kv kbaba var 2 hafta sonra gidecekler . Yoruldum artık onların varlığına . Yemek temizlik hep problem. Belim agrıyor. Okul çekilmez geliyor. Kendimi de bakımsız hissediyorum. Kaslarimi bıyık neyin bile alamadim. Yemek yiyip Tombak tombak uzanıyorm. Çok sinirli ve gerginim
. Okulda öğrencilere patlıyorm. Ben şimdiden böyleysem karnım burnumdayken nasıl olucam ya.iyi düşünüp bebis için kilo aldım böyle böyle. . Desem de içten gelen iç huzursuzlugumu yenemiyorum.
Galiba eskiler hamileliği önemsemiyor,çok olağan bir durum onlara göre.sorsan nazlıyız.bizim kızın kaynanası ve annem doğumdan bir hafta önce gelmişler.kardesim diyo yardim icin cagirdim.nerdee diyo kahvalti bile hazirlamadilar oturup örgü örüyorlardı diye ağladı nerdeyseAy çok haklısın. Heralde bana yazilabilevek en gerçekçi yorum bu. Teşekkürler. Çok yaşlılar. . Zaten ne temizliği ne de o yemeği yapmayı becerebilir. Takmamam lazım
. Hele ki dediğin gibi . Annelik fedakarlık. . Bu da benim fedakarlığım olacak ne var ki dimi. Şeytan vesvese veriyor. . Eşime de kızasim geliyor. .ama yapmamak lazım. Hepsi geçecek. .. pekala o halde. Ben mutfagimi temizlemeye gidiyorm. . Öpüyorum sizleri. .. İyi geceler . Bu arada diriliş ertuğrul izledim..mutfak işi kaldıbak gene geldi aklıma ben yapmasam o mutfak yarın öyle kalır. Kimse dokunmaz .pöff. tamam tamam sustum..
Allah sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin.yihuuuuukızlar sonucum çıktı 77.6 hamileyimmm...
Sağol canım inşallah...hepimiz de sağlıcakla kucağımıza alırız...Allah sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin.yihuuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?