Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi Ve Deneyimlerimiz:))

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yok canim gecmedi kesinlikle bu aksami degerlendir yarinda test yap silik cikarsa yarini da degerlendir. Cahillik olarak hepimiz ayni seyleri sorduk
Cok tsk ederim benim pek bilgim yokta bu konularda al dene dediler aldim ama naptigmi inan ben bile bilmiyorum ne zormuş bu işler ya hemen hamile kalinir saniyodum 3 yil oldu

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ovulasyonda yumurta catladiktan sonra kaçıncı gününde bu değer çıktı canim benim geç yumurtlama oldu değerim daha düşük
Adetim biter bitmez temizlenince birliktelik oldu ilk 3 gün yumurtlama evresi vs sonuna doğru da tutmuş olmalı yani ben bata 5-6 varken anladım testin koyuluğundan. 25 gün temiz kalıyorum

Canim birşey sorabilir miyim. Belki fikir verirsin. Ilk gebeliğimde bebek karnimda öldü 2.5 aylıkken aldırdık. Doktor baktığımda hasta bir bebek mis dedi. Şimdi 2 yi l sonra tekrar hamile kaldım. Yarın doktora gidicem randevu aldım. Cevremde kan pihtilasmasindan dolayı 2 kez üst üste düşük yapan çok kişi var. Doktor ilk gebelikte düşük normal dedi ve teste gerek yok demişti. Ama benim şimdi tereddütüm var ya yine aynı şey olursa diye. Yarın doktora sorucam önlem amaçlı coraspirin içeyim mi diye. Burada da sormuştum arkadasla r bazı doktorlar önlem amaçlı verebiliyorlar demişti. 34 yaşındayım. Tüp bebekte de önlem amaçlı veriliyor . Kullanmak istiyorum ama bilemiyorum. Sen de fikrini söyleyebilir misin

Kızlar benim kafam karıştı ya. Trizomi ye baktım netten ben adını bilmiyordum. Doktor karnimda ölen bebeğe hasta bir bebek demişti. Ama isim söylememişti. Benim de bildiğim hastalıklı bir bebek olursa bir daha olmazmış. Yoksa yine mi olur anlamadım ben panik oldum

Cok tsk ederim benim pek bilgim yokta bu konularda al dene dediler aldim ama naptigmi inan ben bile bilmiyorum ne zormuş bu işler ya hemen hamile kalinir saniyodum 3 yil oldu
Istedigin icin zorlasiyor bir rahat olabilsek olur da Allahin izniyle ama iste kendimize engel olamiyoruz ki bende gecen ay ilk defa kullandim sagolsunlar kizlar yarimci oldular sende istedigini bize sorabilirsun elimizden geldigince yardimci oluruz

Çok teşekkür ederim yaaa randevu alıyım hemen o zaman
Dediğim gibi ama dr gebe kalmana engel değil diyebilir canım ama benim endokrin dr um kesnilikle bebeğin sağlıklı beyin gelişimi için hamile kalındığı özellkle ilk 3 ay içinde bu tshnın 1-2.5 arası olmalıymış anneden alıyormuş ilk 3 ay bebk tsh hormonu sonra kendi salgılıyormuş. Beyin gelişim için çok çok önemli ama kadın doüum dr ları bazen önemsemiyor. Ki benim iştr nisan da ki gebeliğiöde tsh 0.0001 çıkmıştı düşün dr um önemsemedi gebelikte olur dedi sonra çarpıntılarım titremelerim başladı olmazsa 12.haftada bakarız dedi resmen ihmal etti. 10.haftada zaten içime doğdu kötü bi his gittik ki kalbi durmuş gelişimi de çok iyiydi fiziksel olrak öndeydi 1 hafta... dr ihmaliyle işte .. kısmet değilmiş maalesef. Ama sonra brn aylarca tedaviyle zor düzelttim çok şükür hormonları. Artık iyiyim ama hipertiroid hastasıyım. Ömrüm boyunca içicem ilaç. Kadın doğum dr larj işte bazen böyle emin olamıyor herkeste oluyor zaten diyor ya tamam bende araştıemıştım omzaman herkeste oluyormuş ama %100 1 ihtimal de kalp durması oluyormuş e geldi o 1 beni buldu işte .. artık asla dr a güvenim yok kendi bildiğimle hareket ediyorum o yüzden..

Canim sen anliyor musun bu hormon testinin hepsinden?

Canım işte böyle insanalrı korkutuyor bazıları .. ben sana açıklayayım artık uzman oldum deli gibi araştırıp kimlerle görüştüm ben. O zamanlar.
Şimdi biz ve mişyonlarca kadın ilk 3 ay inde düşük, kimyasa, vs yaşoyor ya hani, bunların ana sebebi zaten anneden rahatsızlık yoksa eğer tiroid vs .. yumurta ve sperm döllenirken hatalı dölleniyor, bu da 46 kromozom dışı olaylar oluyor milyon çeşt hastalık var bakma sadece trizomi 13 18 21 değil kiiii 21 down sendrom yaşama şamsı yüksek zaten. Diğerleri ölümcül maalesef. İşte bu milyonlsrca hastalıklı ggebelikşeri herkes yaşıyor. İl 3 ay içinde düşük yapanlar keyiften düşük yapmıyor çoğu kalitesiz embryodan kaynaklanan bebek. Vüxut onu atıyor. Ama benim gibi çoğu annenin vüxudu atmıyor ve gebelik ilerliyor. Biz 5.ayda öğrenmiştik mesela ilk oğlumu. Çok geriydi gelişimi kalp böbrek bütün organları sorunlu çalışıyordu. Safra kesesi yoktu vs gs yani doğuma kadar gidiyor kimisi ama sonu ölüm yine maalesef ..
Bana prof ların analttıkları buydu. Sen şanssızmışsın gebeliğin düşmemiş ilerlemiş. Milyonlarca kadın da oluyor bu düşüyor bebekleri ilk 3 ay içinde vücut atıyor ha arşatırırsan da genetik bişey çıkmazsa yapacak bişey yok deneyeceksiniz şansınızı sağlıklı gebelik bulana kadar demişti. Ama baktınız sağlıklı çocuk olmuyor gelirsiniz tüp bebek deneriz demişlerdi. Ben anlatabiliyprmuyum.
Öyle 1 kere yaşadın yin2 hep yaşayacaksın diye bir şey yok. Buradaki arkadaşlarımızı beni seni Rabbim hepimizi korusun çok zorrr kimseye vermesin allahımm. Amaa onlarda ki risk ne kadar ise sende ben de hepimizde ki risk şu an aynı. Yani bende daha fazla sende fazla değil. Bunu tel bilen kişi Allah zaten. Döllenme aşamasında ne oldu ne bitti kiöse bilemez. Bak benim aslan gibi oğlum var işte :))) yine olacak ben bile inanıyorum. Bu ladar şeyler yaşıyprum da sen kaşbini ferah tutt kimseye kulak asla sakın. Herşey güzel olacak de geç dinleme herkesi.

Canim sen anliyor musun bu hormon testinin hepsinden?
Bana yapılanalrdan anlarım canım ama hepsini bilemem belki. Bu tiroidleri falan çok iyi anlıyorum artık dr um bana hepi açıklayıcı anlatıyo çünkü benim sadrce tiroid sorunum vardı diğer tüm değerlerim çok iyiydi bir de pıhtılaşma işte çok az

Tabi ki bence içinizi kesinlikle rahat turun trizomi olsa muhakak söylenirdi çünkü trizomi sendromu önemli ve genetik bozukluk toplumda görüşme oranı 6000 de bir yani çok nadir görülen bir hastalık ilk bebeğiniz de olsa size söylenirdi ne kadar küçüktü bilmiyorum ama belli bi haftadan sonra belli oluyor şıan hiçbirşey yapmana gerek Yok zaten nadir görülen bir hastalık doktorun şüphelense gen testine yollardıdaha çok yenidoğan hekimi ve genetik doktorları bilebilir her görülen düşük trizomi nedenli değil ancak daha önce trizomi tanısı konulanlar takip ediliyor yine için rahat etmezse Kocaeli yakınlarındaysan eşim yenidoğan hekimi ona da gelebilirsin.

Son düzenleme:
Ben sonuclarimi bulursa sana soylesem bana yardimci olur musun?

Arkadaşlar elimde yazın aldığım 1 kutu Preseed jel (çok az kullanıldı en fazla 1-2) ve preseedin babystart ovulasyon (yumurtlama) testi var. İçerisinde 2 adet test mevcut. İhtiyacı olan bir arkadaşa vermek istiyorum.Bir katkım olursa ne mutlu. Ben tüp bebek tedavisi gördüğümden artık kullanamam malesef :) Son kullanma tarihleri yakın. Jelinki Martta bitiyor testlerin şubatta. İlgilenen arkadaşlar bana ulaşabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…