- 28 Mayıs 2018
- 8
- 8
- 16
- 34
- Konu Sahibi Mavi Rapunzel
-
- #3.241
Tesekkur ederimMerhaba, çift çizgiyi bugün gördüyseniz mümkünse değerlendirin, geçmemiştir bence, testiniz varsa yarın da tekrarlayıp silikleşme olup olmadığını takip edin isterseniz, eğer silikleşirse çatlamış kabul ediliyor sanıyorum.
Cok tsk ederim benim pek bilgim yokta bu konularda al dene dediler aldim ama naptigmi inan ben bile bilmiyorum ne zormuş bu işler ya hemen hamile kalinir saniyodum 3 yil olduYok canim gecmedi kesinlikle bu aksami degerlendir yarinda test yap silik cikarsa yarini da degerlendir. Cahillik olarak hepimiz ayni seyleri sorduk
Adetim biter bitmez temizlenince birliktelik oldu ilk 3 gün yumurtlama evresi vs sonuna doğru da tutmuş olmalı yani ben bata 5-6 varken anladım testin koyuluğundan. 25 gün temiz kalıyorumAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ovulasyonda yumurta catladiktan sonra kaçıncı gününde bu değer çıktı canim benim geç yumurtlama oldu değerim daha düşük
Canim birşey sorabilir miyim. Belki fikir verirsin. Ilk gebeliğimde bebek karnimda öldü 2.5 aylıkken aldırdık. Doktor baktığımda hasta bir bebek mis dedi. Şimdi 2 yi l sonra tekrar hamile kaldım. Yarın doktora gidicem randevu aldım. Cevremde kan pihtilasmasindan dolayı 2 kez üst üste düşük yapan çok kişi var. Doktor ilk gebelikte düşük normal dedi ve teste gerek yok demişti. Ama benim şimdi tereddütüm var ya yine aynı şey olursa diye. Yarın doktora sorucam önlem amaçlı coraspirin içeyim mi diye. Burada da sormuştum arkadasla r bazı doktorlar önlem amaçlı verebiliyorlar demişti. 34 yaşındayım. Tüp bebekte de önlem amaçlı veriliyor . Kullanmak istiyorum ama bilemiyorum. Sen de fikrini söyleyebilir misinCanım bende yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim ve hergün trizomi 18 hastaların tedavisi ile ilgileniyoruz genelde trizomi sonrası düşükler meydana geliyor bunun medeni eşler den birinden gelen genetik bozukluk kesinlikle hamile kalmadan önce gen testi yaptırman lazım... genetik bozukluk olduğu için düşük yapıyorsun bu çok net
Istedigin icin zorlasiyor bir rahat olabilsek olur da Allahin izniyle ama iste kendimize engel olamiyoruz ki bende gecen ay ilk defa kullandim sagolsunlar kizlar yarimci oldular sende istedigini bize sorabilirsun elimizden geldigince yardimci oluruzCok tsk ederim benim pek bilgim yokta bu konularda al dene dediler aldim ama naptigmi inan ben bile bilmiyorum ne zormuş bu işler ya hemen hamile kalinir saniyodum 3 yil oldu
Dediğim gibi ama dr gebe kalmana engel değil diyebilir canım ama benim endokrin dr um kesnilikle bebeğin sağlıklı beyin gelişimi için hamile kalındığı özellkle ilk 3 ay içinde bu tshnın 1-2.5 arası olmalıymış anneden alıyormuş ilk 3 ay bebk tsh hormonu sonra kendi salgılıyormuş. Beyin gelişim için çok çok önemli ama kadın doüum dr ları bazen önemsemiyor. Ki benim iştr nisan da ki gebeliğiöde tsh 0.0001 çıkmıştı düşün dr um önemsemedi gebelikte olur dedi sonra çarpıntılarım titremelerim başladı olmazsa 12.haftada bakarız dedi resmen ihmal etti. 10.haftada zaten içime doğdu kötü bi his gittik ki kalbi durmuş gelişimi de çok iyiydi fiziksel olrak öndeydi 1 hafta... dr ihmaliyle işte .. kısmet değilmiş maalesef. Ama sonra brn aylarca tedaviyle zor düzelttim çok şükür hormonları. Artık iyiyim ama hipertiroid hastasıyım. Ömrüm boyunca içicem ilaç. Kadın doğum dr larj işte bazen böyle emin olamıyor herkeste oluyor zaten diyor ya tamam bende araştıemıştım omzaman herkeste oluyormuş ama %100 1 ihtimal de kalp durması oluyormuş e geldi o 1 beni buldu işte .. artık asla dr a güvenim yok kendi bildiğimle hareket ediyorum o yüzden..Çok teşekkür ederim yaaa randevu alıyım hemen o zaman
Canim sen anliyor musun bu hormon testinin hepsinden?Dediğim gibi ama dr gebe kalmana engel değil diyebilir canım ama benim endokrin dr um kesnilikle bebeğin sağlıklı beyin gelişimi için hamile kalındığı özellkle ilk 3 ay içinde bu tshnın 1-2.5 arası olmalıymış anneden alıyormuş ilk 3 ay bebk tsh hormonu sonra kendi salgılıyormuş. Beyin gelişim için çok çok önemli ama kadın doüum dr ları bazen önemsemiyor. Ki benim iştr nisan da ki gebeliğiöde tsh 0.0001 çıkmıştı düşün dr um önemsemedi gebelikte olur dedi sonra çarpıntılarım titremelerim başladı olmazsa 12.haftada bakarız dedi resmen ihmal etti. 10.haftada zaten içime doğdu kötü bi his gittik ki kalbi durmuş gelişimi de çok iyiydi fiziksel olrak öndeydi 1 hafta... dr ihmaliyle işte .. kısmet değilmiş maalesef. Ama sonra brn aylarca tedaviyle zor düzelttim çok şükür hormonları. Artık iyiyim ama hipertiroid hastasıyım. Ömrüm boyunca içicem ilaç. Kadın doğum dr larj işte bazen böyle emin olamıyor herkeste oluyor zaten diyor ya tamam bende araştıemıştım omzaman herkeste oluyormuş ama %100 1 ihtimal de kalp durması oluyormuş e geldi o 1 beni buldu işte .. artık asla dr a güvenim yok kendi bildiğimle hareket ediyorum o yüzden..
Kızlar benim kafam karıştı ya. Trizomi ye baktım netten ben adını bilmiyordum. Doktor karnimda ölen bebeğe hasta bir bebek demişti. Ama isim söylememişti. Benim de bildiğim hastalıklı bir bebek olursa bir daha olmazmış. Yoksa yine mi olur anlamadım ben panik oldum
Bana yapılanalrdan anlarım canım ama hepsini bilemem belki. Bu tiroidleri falan çok iyi anlıyorum artık dr um bana hepi açıklayıcı anlatıyo çünkü benim sadrce tiroid sorunum vardı diğer tüm değerlerim çok iyiydi bir de pıhtılaşma işte çok azCanim sen anliyor musun bu hormon testinin hepsinden?
Tabi ki bence içinizi kesinlikle rahat turun trizomi olsa muhakak söylenirdi çünkü trizomi sendromu önemli ve genetik bozukluk toplumda görüşme oranı 6000 de bir yani çok nadir görülen bir hastalık ilk bebeğiniz de olsa size söylenirdi ne kadar küçüktü bilmiyorum ama belli bi haftadan sonra belli oluyor şıan hiçbirşey yapmana gerek Yok zaten nadir görülen bir hastalık doktorun şüphelense gen testine yollardıdaha çok yenidoğan hekimi ve genetik doktorları bilebilir her görülen düşük trizomi nedenli değil ancak daha önce trizomi tanısı konulanlar takip ediliyor yine için rahat etmezse Kocaeli yakınlarındaysan eşim yenidoğan hekimi ona da gelebilirsin.Canim birşey sorabilir miyim. Belki fikir verirsin. Ilk gebeliğimde bebek karnimda öldü 2.5 aylıkken aldırdık. Doktor baktığımda hasta bir bebek mis dedi. Şimdi 2 yi l sonra tekrar hamile kaldım. Yarın doktora gidicem randevu aldım. Cevremde kan pihtilasmasindan dolayı 2 kez üst üste düşük yapan çok kişi var. Doktor ilk gebelikte düşük normal dedi ve teste gerek yok demişti. Ama benim şimdi tereddütüm var ya yine aynı şey olursa diye. Yarın doktora sorucam önlem amaçlı coraspirin içeyim mi diye. Burada da sormuştum arkadasla r bazı doktorlar önlem amaçlı verebiliyorlar demişti. 34 yaşındayım. Tüp bebekte de önlem amaçlı veriliyor . Kullanmak istiyorum ama bilemiyorum. Sen de fikrini söyleyebilir misin
Ben sonuclarimi bulursa sana soylesem bana yardimci olur musun?Bana yapılanalrdan anlarım canım ama hepsini bilemem belki. Bu tiroidleri falan çok iyi anlıyorum artık dr um bana hepi açıklayıcı anlatıyo çünkü benim sadrce tiroid sorunum vardı diğer tüm değerlerim çok iyiydi bir de pıhtılaşma işte çok az
Tabikii canım mutlaka etiketle beni cevap yazarım.Ben sonuclarimi bulursa sana soylesem bana yardimci olur musun?
Canim ben buraya resim atmakta sikinti yasiyorum da sonuclari direk yazsam olur muTabikii canım mutlaka etiketle beni cevap yazarım.
Hadi insallah canim benimde galiba yarin olucak yumurtlama bakalim insallah bu ay guzel sonuclar aliriz hep berabarGünaydın yeni bebişler hayırlı olsundarısı başımıza sanırım bir iki güne yumurtlayacağım
Çok iyi canım normal aslında dr 3ü geçmemli diyor ama senin abartı değil hamike kalırsan bir daha baktır mutlaka
Cok tesekkur ederim canim Insallah hamile kalirsam mutlaka baktiracam. Benim hormob testi de vardi da galiba o dr kalmis bulamadimÇok iyi canım normal aslında dr 3ü geçmemli diyor ama senin abartı değil hamike kalırsan bir daha baktır mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?