- 25 Kasım 2018
- 2.370
- 3.376
- 83
- Konu Sahibi Mavi Rapunzel
-
- #3.221
Ne kadar güzel bi mesleğin var ya maşaallahCanım bende yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim ve hergün trizomi 18 hastaların tedavisi ile ilgileniyoruz genelde trizomi sonrası düşükler meydana geliyor bunun medeni eşler den birinden gelen genetik bozukluk kesinlikle hamile kalmadan önce gen testi yaptırman lazım... genetik bozukluk olduğu için düşük yapıyorsun bu çok net
Canim baktim hep koyu seninki dr bir sorsaydin keske bu kadar uzun sureli yumurta olurmuymusYok canım bende herhangi bi sıkıntı
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yumurtlama-ve-adet-olamama.1102451/
Biraz aşağı doğru in orda var canım resimler
Hangi hastanedesin canım. Biz zeynep kamildeki bütün proflarla görüştük baş hekimle görüştük. Atıl Yüksel hoca var ona bile gittik şişlide, kesinlikle bunun tekrarlama olasığı yok, 2 tane daha düşük olırsa, sağlıklı çocuğunuz olmazsa gelin araştıralım dediler. Şimdi de ben bütün özellere gidip soruyorum yanaşmıyolar genetiğe boşuna para vermeyin bence bişey çııçkmaz sağlıklı oğlunuz var diyolar. O yüzden yaptıramıyoruz. Benim hepsi birbirinden farklu kayıp olduğu için zaten dr lar diyor senin hepsi aynı hastalık değilki farklı farklı, biri dış gebelik biri tiroide bağlı kalp durması 2 de kimyasal. İşte ben dedim yaptıralım falan ama dr lar da para kazanmak istemez mi ki gerek yok o zaman oğlunuz olmazdı diyorlar 3 ay içinde kadınlar düşük yapıyo çoğu zaten bu hastalıklarmış. O zaöan kimsenin çocuğu olöaz diyo bu tamamen şans. Tamam genetik olur ama sağlıklı çocuk olmazmış. Sizin ki şans yani herkeste ne kadar oladılık varsa sizde de o kadar olasılık aynı diyor döllenme sırasında oluşan bişeymiş.Canım bende yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim ve hergün trizomi 18 hastaların tedavisi ile ilgileniyoruz genelde trizomi sonrası düşükler meydana geliyor bunun medeni eşler den birinden gelen genetik bozukluk kesinlikle hamile kalmadan önce gen testi yaptırman lazım... genetik bozukluk olduğu için düşük yapıyorsun bu çok net
Bu test nasıl yapılıyorCanım bende yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim ve hergün trizomi 18 hastaların tedavisi ile ilgileniyoruz genelde trizomi sonrası düşükler meydana geliyor bunun medeni eşler den birinden gelen genetik bozukluk kesinlikle hamile kalmadan önce gen testi yaptırman lazım... genetik bozukluk olduğu için düşük yapıyorsun bu çok net
Canım kesinlikle tekrar etmez diye biley yok benim ki sadece Öner’i ben çalıştığım bölüm gereği çok temkinliyim genetik bölümlerinden test yapılabiliyor diğer düşüklerin de açıkcası beni şüphelendirdi tabi ki kendi kararınız yaşın kaç bu arada yalında önemliHangi hastanedesin canım. Biz zeynep kamildeki bütün proflarla görüştük baş hekimle görüştük. Atıl Yüksel hoca var ona bile gittik şişlide, kesinlikle bunun tekrarlama olasığı yok, 2 tane daha düşük olırsa, sağlıklı çocuğunuz olmazsa gelin araştıralım dediler. Şimdi de ben bütün özellere gidip soruyorum yanaşmıyolar genetiğe boşuna para vermeyin bence bişey çııçkmaz sağlıklı oğlunuz var diyolar. O yüzden yaptıramıyoruz. Benim hepsi birbirinden farklu kayıp olduğu için zaten dr lar diyor senin hepsi aynı hastalık değilki farklı farklı, biri dış gebelik biri tiroide bağlı kalp durması 2 de kimyasal. İşte ben dedim yaptıralım falan ama dr lar da para kazanmak istemez mi ki gerek yok o zaman oğlunuz olmazdı diyorlar 3 ay içinde kadınlar düşük yapıyo çoğu zaten bu hastalıklarmış. O zaöan kimsenin çocuğu olöaz diyo bu tamamen şans. Tamam genetik olur ama sağlıklı çocuk olmazmış. Sizin ki şans yani herkeste ne kadar oladılık varsa sizde de o kadar olasılık aynı diyor döllenme sırasında oluşan bişeymiş.
Azra ama bir saglikli cocugu var...Canım kesinlikle tekrar etmez diye biley yok benim ki sadece Öner’i ben çalıştığım bölüm gereği çok temkinliyim genetik bölümlerinden test yapılabiliyor diğer düşüklerin de açıkcası beni şüphelendirdi tabi ki kendi kararınız yaşın kaç bu arada yalında önemli
Aaa çocuk varsa tamam o zaman risk düşüktür yine de içi rahat etmezse yaptırabilir test ben evlenmeden önce bile yaptıran biliyorum Trizomi testi zaten genelde 2. Çocukta okuyor trizomi ve malesef kimsenin yaşamasını istemem çok zor ve ölümcül bi hastalıkAzra ama bir saglikli cocugu var...
Dedigi gibi dollenme sirasinda bi sikinti degil mi o.
Bak pihtilasma dersen anlarim sonradan da gelisebiliyormus mesela benim de ona baktirmam lazim galiba
Bir sey sorucam bide hani kurtaj icin kan aliyorlar oncesinde ben orda arastirdigimda pihtilasma ile ilgili testler de vardi.. bu bahsettikleri bundan baska farkli bir test mi?
Hangi testler olduğunu atarsan yardımcı olurum canım evet tekrar edebilirAzra ama bir saglikli cocugu var...
Dedigi gibi dollenme sirasinda bi sikinti degil mi o.
Bak pihtilasma dersen anlarim sonradan da gelisebiliyormus mesela benim de ona baktirmam lazim galiba
Bir sey sorucam bide hani kurtaj icin kan aliyorlar oncesinde ben orda arastirdigimda pihtilasma ile ilgili testler de vardi.. bu bahsettikleri bundan baska farkli bir test mi?
Merhaba, çift çizgiyi bugün gördüyseniz mümkünse değerlendirin, geçmemiştir bence, testiniz varsa yarın da tekrarlayıp silikleşme olup olmadığını takip edin isterseniz, eğer silikleşirse çatlamış kabul ediliyor sanıyorum.Cahilliğimi mazur görün affınıza sığınarak birsy sormak istiyorum. Ovulasyon testi kullaniyorum bende bu ay adetimin basladigindan itibaren 14. Gün yani buqun cift cizgiyi gordum öğlen. Aksam bunu degerlendirsem faydasi olurmu yoksa gecti mi artik ?
Allah kimseye vermesin...aminnAaa çocuk varsa tamam o zaman risk düşüktür yine de içi rahat etmezse yaptırabilir test ben evlenmeden önce bile yaptıran biliyorum Trizomi testi zaten genelde 2. Çocukta okuyor trizomi ve malesef kimsenin yaşamasını istemem çok zor ve ölümcül bi hastalık
Bulayim da atiyim canim.Hangi testler olduğunu atarsan yardımcı olurum canım evet tekrar edebilir
27 canım işte bakalım dr lar önermiyor isterseniz yaptırın ama bişey çıkmaz diyorlar çok ilginç işte o zaman oğlum nasıl oldu :) 1nizde genetik yatkınlık olsa hiç olmaz diyorlar. Bir arkadaş vardı benle aynı zaman doğum yapan o da trizomi 13 dü peşpeşe çok düşük yaptı o da bir aürğ test yaptırdı neler neler ona da dr lar gerek yok bekleyin demişti. Aynı dönemdeydik. Sonra kız bıraktı testelri falan bebek yapmayı da kafasından. Bir oldı maşallah kızı. Sonra 1 yılı geçmesi 2.ye de hamile kaldı 2side maşallah çok sağlıklılar. 3.istemiyor zaten artık hala görüşğyorduk geçen yıla kdarCanım kesinlikle tekrar etmez diye biley yok benim ki sadece Öner’i ben çalıştığım bölüm gereği çok temkinliyim genetik bölümlerinden test yapılabiliyor diğer düşüklerin de açıkcası beni şüphelendirdi tabi ki kendi kararınız yaşın kaç bu arada yalında önemli
3 yaşına girecek oğlum çok akıllı yaşıtlarından çok üstğn maşallah fiziksel olarak da beyin olarakda :)Aaa çocuk varsa tamam o zaman risk düşüktür yine de içi rahat etmezse yaptırabilir test ben evlenmeden önce bile yaptıran biliyorum Trizomi testi zaten genelde 2. Çocukta okuyor trizomi ve malesef kimsenin yaşamasını istemem çok zor ve ölümcül bi hastalık
Yok canim gecmedi kesinlikle bu aksami degerlendir yarinda test yap silik cikarsa yarini da degerlendir. Cahillik olarak hepimiz ayni seyleri sordukCahilliğimi mazur görün affınıza sığınarak birsy sormak istiyorum. Ovulasyon testi kullaniyorum bende bu ay adetimin basladigindan itibaren 14. Gün yani buqun cift cizgiyi gordum öğlen. Aksam bunu degerlendirsem faydasi olurmu yoksa gecti mi artik ?
2.5 olması gerek canım. Hamile kalmana gerek yok ama gebe kalamazsan baktır dr un endokrine yönlendirir. Kalırsan da mutlaka endokrinde tekrar baktır 1-2.5 arası olmak zorunds benim 0.00000 dı düşün tsh :)))) ilaçlarla zor dengeledik 2 3 arası şu an her ay kan veriyorum ilaç dozu ayarlıypruz hamile kalırsam yine her ay bakılacakCanimm benim TSH 4.37 yüksek mi
Benim ki sadece Öner’i Prof değilim tabi ki ama eşim yenidoğan hekimi ben yenidoğan hemşiresi naçizane Öneride bulundum da siz fazlasıyla alınmışsınız tamamen yardımcı olmak için söyledim hergün bu hastalığı yaşayan anneler ile görüşüyorum ve çocuklarına bakıyorum hatta trizomi üzerine eğitimler veriyorum hiçbir annenin yaşanmasını istemem... benim de olabilir bi başkasının da olabilir herşey Allahtan mesajımı Yok sayın lütfen iyi akşamlar3 yaşına girecek oğlum çok akıllı yaşıtlarından çok üstğn maşallah fiziksel olarak da beyin olarakda :)
Benim ilk gebeliğim trizomi 18di. Dediğim gibi o zaman bu proflar bizi kandırmış mı :)))) sağğlıklı çocuğunuz var bi daha olmaz dediler çok şükğr ki olmadı zateh kimyasal tamamen farklı bir olay. Dış gebelik tamamen farklı bir olay. 10.haftada çok sağlıklı ilerlerken bende bir anda hipertiroid çıktı yğksek çarpıntı nabızdan dolayı kalp durması oldu bebekte.. ben tekrar trizomi 18 yaşamadım yani yanlış mı anladınız acaba. Ha tekrar yaşama riskim sizde ne kadar sa bende de o kadar maalesef onları araştırdım prof lardan bilgi aldım tabikii. Orası Allah ın takdiri
Siz benim msj ımı okumadan cevap yazmışsınız gibime geldi. Siz o anneleri görüyorsanız 4 sene önce benim neler yaşadığımı da göz önüne getirebilirsiniz. 2.çocukta oluyor deidniz ya ben de ilk gebeliğimdi nasıl bu kadar emin konuluyorsunuz dedim sdece. Ben istanbulun en önemli prof u Atıl Yüksel hocayla görüştüm tanıyprsunuzdur herhalde. O bile geek görmedi sağlıklı çocuk olmazsa yaptırın dedi ben o yüzden msjınıza şaşırdım. İnşallah kimse yaşamaz bu durumu. Sizde bende ... iyi akşamlarBenim ki sadece Öner’i Prof değilim tabi ki ama eşim yenidoğan hekimi ben yenidoğan hemşiresi naçizane Öneride bulundum da siz fazlasıyla alınmışsınız tamamen yardımcı olmak için söyledim hergün bu hastalığı yaşayan anneler ile görüşüyorum ve çocuklarına bakıyorum hatta trizomi üzerine eğitimler veriyorum hiçbir annenin yaşanmasını istemem... benim de olabilir bi başkasının da olabilir herşey Allahtan mesajımı Yok sayın lütfen iyi akşamlar
Çok teşekkür ederim yaaa randevu alıyım hemen o zaman2.5 olması gerek canım. Hamile kalmana gerek yok ama gebe kalamazsan baktır dr un endokrine yönlendirir. Kalırsan da mutlaka endokrinde tekrar baktır 1-2.5 arası olmak zorunds benim 0.00000 dı düşün tsh :)))) ilaçlarla zor dengeledik 2 3 arası şu an her ay kan veriyorum ilaç dozu ayarlıypruz hamile kalırsam yine her ay bakılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?