- 8 Aralık 2020
- 127
- 103
- 53
- 36
- Konu Sahibi irem irem kck
-
canım senin daha yumurtlaman olmamıssski o belirgin cızgi bile değil yani. bazen geç yumurtlama yasayabılıyoruz adete yakın yumurtlayanlar bile oluyormuş. sen teste devam mecburKizlar selam
Bugun adetinin 15. Günü. T çizgisi C kadar ya da daha koyu hiç olmadı. C çizgisinin en belirgin olduğu günler 11. 12. Ve 14. Günlerimdi. Bugün testte resmen hiç çizgi çıkmadı. Sağ ve sol kasıklarımda da ağrı var. Sizce nasil yorumlamak gerek, teste devam edeyim mi?
şansın gitmedi canım bugünde degerlendireblrsinEki Görüntüle 2799773
Kızlar üsttekini sabah yaptım alttakini 4 gibi silikleşmiş mi çatladıysa şansımı kaybettim mi demek bu? Dün değerlendirmemiştik de yardımcı olur musunuz
doktor kontroluyle ovülasyon takibi senin için en mantıklısı tatlım boşa zaman harcama kürek çekme yaniAdetlerim düzensiz geçen ay olamamıştır doktora gittim progestan iğne verdim 13 şubatta oldum regl bu ay nolcak hiç bilmiyorum
Teşekkür ederimdoktor kontroluyle ovülasyon takibi senin için en mantıklısı tatlım boşa zaman harcama kürek çekme yanidualarım senınle..
Cevabınız için çok teşekkür ederim bu akşam değerlendirdik çok şükürşansın gitmedi canım bugünde degerlendireblrsin
Ya ben size ne kadar teşekkür etsem azcanım senin daha yumurtlaman olmamıssski o belirgin cızgi bile değil yani. bazen geç yumurtlama yasayabılıyoruz adete yakın yumurtlayanlar bile oluyormuş. sen teste devam mecbur
Merhaba,Arkadaslar 18 şubatta adet oldum 4gün. 25subat yani adetin 8.günü ovülasyon testine basladım. Ve sonuc hala bu. Ilk defa deniyorum ve asırı stresli üzüntülü birsey yani o silik çizgihala yumurtlayamamısmıyım yoksa yumurtladmmı bılmıyorumkiiii.. benım gıbı kımler var yasamıs olanlar falan tecrübelerinizi dinlerimm:))
doktor kontrolune gittim yumurtlamam olmus benim demekki 1martta t cizgim koyuydu ama c kadar değildi muhtemelen aksamyumurtlamıs olabilirim testi öğlen 2de yapıyordum çünkü gece kasık agrısıyla uyanmıstım. testide boş yere günlerce yaptım hayatı kendime zindan ettm resmen hep silikti çizgiler çünkü tamamen stres bu ovülasyon testleri ben bıraktm 2güne bir ilişki en saglıklısı ve dusunmemek en güzeliMerhaba,
Sizinle benzer bir sürecin içindeydik biz, acaba yumurtlama gördünüz mü?
Aslında çok haklısınız. Stres yaratıyor insanda. Ben hala yumurtlamayı görmedim. 15 gündür test yapıyorum ve saati kaçırmamak, öncesinde sıvı alımını kesmek vs dikkat istiyor ve yoruyor.doktor kontrolune gittim yumurtlamam olmus benim demekki 1martta t cizgim koyuydu ama c kadar değildi muhtemelen aksamyumurtlamıs olabilirim testi öğlen 2de yapıyordum çünkü gece kasık agrısıyla uyanmıstım. testide boş yere günlerce yaptım hayatı kendime zindan ettm resmen hep silikti çizgiler çünkü tamamen stres bu ovülasyon testleri ben bıraktm 2güne bir ilişki en saglıklısı ve dusunmemek en güzeli
kan tahlili yaptılar progesteron hormonundan anlaşılıyor sanırımAslında çok haklısınız. Stres yaratıyor insanda. Ben hala yumurtlamayı görmedim. 15 gündür test yapıyorum ve saati kaçırmamak, öncesinde sıvı alımını kesmek vs dikkat istiyor ve yoruyor.
Ben 7-8 aydır hep iki adet arasındaki haftayi değerlendirdim ama öylesine gittiğim bir muayenede adetime çok az bir zaman kala yumurtladigimi öğrendim. O sebeple de ovülasyona başladım. Bazen meseleyi hikaye haline getirmemek, hikayesini yazmamak lazim diyorum kendime. Bedenimle ilgili bilgi topluyorum gözüyle bakmaya çalışıyorum. Evde yapabileceklerimiz kısıtlı, benim epey yorucu bir doktor gecmisim de var ekim ayindan beri büyük stresler yasadim. O yüzden evde takip edeyim istiyorum bi süre daha.
Doktora gittiğinizde yumurtanizin çatlayip çatlamadigini mi sordunuz doktora? Nasil anlasiliyor acaba?
Teşekkür ederimkan tahlili yaptılar progesteron hormonundan anlaşılıyor sanırım
evet ultrasonla kontrol ediyor degerlendirmen gereken günleri söylüyor hemde sen stres altına girmiyorsun bu evdeki testlerle çünkü inan ben girdim hep silik hep silik ağladım zırladım kendimede esimede zindan ettm günleri sorunmu var bende niye olmuyor vs diye küstüm konusmadm aynı ev içerisinde halbuki kocamın ne günahı var yani hep destekçim❤❤❤ ışte meğer yumurtlamam olmuş kan tahlilnde çıktı bu progesteron hormonunda ayın 1inde benm koyuydu ama c kadar değildi demekki herkeste öyle olmuyormuş yaniTeşekkür ederimDün bir arkadaşım söyledi. Doktorlar da yumurta takibi yapıyormuş. Yumurtlama ve çatlama sürecini doktor kontrolünde de takip ettirebilirmişiz ben bilmiyordum
Kıyamam yaa, eşinizden de Allah razı olsun. Beylerimiz böyle triplerimize de destekler sağ olsunlar, bizde keyif çata çata trip atmıyoruz kievet ultrasonla kontrol ediyor degerlendirmen gereken günleri söylüyor hemde sen stres altına girmiyorsun bu evdeki testlerle çünkü inan ben girdim hep silik hep silik ağladım zırladım kendimede esimede zindan ettm günleri sorunmu var bende niye olmuyor vs diye küstüm konusmadm aynı ev içerisinde halbuki kocamın ne günahı var yani hep destekçim❤❤❤ ışte meğer yumurtlamam olmuş kan tahlilnde çıktı bu progesteron hormonunda ayın 1inde benm koyuydu ama c kadar değildi demekki herkeste öyle olmuyormuş yani
yumurtlama kişiden kişiye değişir kiminde 2gün olur kiminde 1gün olur. t siliklestikte çatladı demektir seninde çatlıcak belli değerlendirArkadaşlar merhaba 15inde ovulasyon testi yaptım üstteki sabah alttaki sabah üstteki akşam yapıldı bu şekilde çıktı dün yaptığımda t cizgisi silikleşmişti koyu olduktan sonra silikleşmesi yumurtanın çatladığını mı gösteriyor
Canım doğru diyorsun insan vücudunu tanımalı falan.. bende senin gibi ilk defa bu ay ovülasyon testi aldım kendi kendime yorumluyorum videolar izliyorum falan ama aşırı stres ve üzüntü. evet ayda 2kere de yumurtlama yaşanıyor doğru ama hep değil 1kere bile olması çok güzel birşey. 4aydır bebek deniyoruz ve her ay bir ümit her ay bir beklenti hep bi hamile belirtisi hissetme vs.. en son çare doktora gitmekte buldum çünkü eğer birşey varsa en azndan erken olsun boşuna günlerim aylarım geçiyor. çok şükür gittik hersey temiz çıktı stresi bırakıyorum ve artık düzenli ilişki aynı zamanda bebek fikrini aklımdan siliyorum olursa mucize olsun hayırlısıyla saglıkla sürpriz gelsin bizeKıyamam yaa, eşinizden de Allah razı olsun. Beylerimiz böyle triplerimize de destekler sağ olsunlar, bizde keyif çata çata trip atmıyoruz ki
Her ay ortalama gebe kalmı şansımız %30 civarında olurmuş. İki günde bir düzenli ilişki ile bu şans artarmış. Ortalama 6 ay ile 12 ay arasında, düzenli ilişki akabinde gebelik oluşurmuş. Şayet oluşmazsa, tüplere, rahme, erkekte sperm durumuna bakılıyor. Bazı insanlar 6 ay yada 1 sene beklemek istemiyorum iş hızlansın dedikleri için doktora gidiyor ve bu tetkikleri yaptırıyor. Ama çoğu doktor ne kadar süredir denediğimizi soruyor.
Her gün cinsel ilişki yaşamanın sperm kalitesini düşürdüğünü söyleyen hekimler var ama aksini söyleyenler de var.
Biraz zaman biraz sabır ve istikrar gerekiyor aslında. Ben bir süre doktora gitmek istemediğim için evde ovulasyona devam ediyorum, ilk kez aldım ama çok araştırmıştım.
Bu ovulasyon olayında püf nokta, kesinlikle sayıca çok olması gerekiyor ki, bir adet bittiğinde hemen başlayıp diğer adete kadar sürdürebilelim. Tabi kiminde adetten çok kısa bir süre sonra yumurtlama oluyor o zaman teste gerek kalmıyor ama bazı insanlar yumurtlamayı gördüğü anda testi bırakmıyor çünkü bir ay içinde farklı zamanlarda yani iki kez yumurtlama da mümkünmüş.
Kendinizi strese sokmayın ne olur. Bedenim hakkında bilgi topluyorum, öğreniyorum diyin bol bol. Bu yola çıktıysak Allah elbette bir gün bir sonuca vardıracaktır. İnanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?