Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım yumurta catladiktan sonra 13.gun yapsan sabah ilk idrarla çıkar.Hatta bizimki 12.gün bile hafif belirmişti idrarda

Merhabalar. Bir sey soracagim sizlere, regl dongusu duzensiz olanlar var mi benim duzenli degil cok moralim bozuluyor.. 30 33 29 32 falan gibi degisik.. bu ay ovulasyonu gecen hafta bekliyordum ama olmadi. Bugun 23.gun.
Dun aksam ovulasyon testi silikti. Bugun oglen cift cozgiydi. Az once yaptim yine silik. Ne diyosunuz nolur yorum yapin (

Bu akşamı degerlendir canım.Akıntı yumurta catlamadan evvel başlıyor bikacgun sürüyor.Catladiktan sonra sıvı akinti gelir ve ardindan azalmaya başlar.Seninki bugun çatlamışa benziyor
Cnm bir sey sorabilirmiyim, regl gecikince yumurta catlayamamis mi oluyor? Sen bana bir kez anlatmistin cok stres yaptigim bi ay cok gec yumurtladim demistin. Bu ay sanirim ben de oyle oldum.. bir de bir sey daha soracagim, ovulasyon testinde cift cizgiyi gordukten hemen sonra catlar ve siliklesir mi bir kac saat icinde ? Hemen catlamasi mumkun mu acaba?

Canim ne yaptin.. doktor nasil gordu yumurtalarinin durumunu merak ettim.. devam mi ediceksin o doktora , hangi sehirdsin bide..

Canım alttan muayene etti doktor. O şekilde yorum yaptı. Regl olunca gel test yapcaz dedi onun sonucuna göre konuşcaz dedi. Daha önce yazdığım gibi sol yumurtalıkta hiç yokmuş sağda bir tane varmış. Durum çok kötü dedi. Hemen tedaviye başlıcaz dedi. Bekliyorum bat 26 aralık. Ben antalya-ısparta yaşıyorum ama doktorum ıspartada. Devam edicem gidişata göre bir de antalyada bir doktor var ona gidicem. İnanç mendilcioğlu. Şu testlerim bi yapılsın da sonuçta ne çıkacak. Başka topic de arkadaşlar testlerle anlaşılır dedi başka türlü anlaşılmaz yumurta azlığı dedi ama bilemiyorum işte. Bakalım nasip artık. Bir gelişme olursa haber veririm.

Anladim canim.
Vajinadan ultrasonla muayene ben 2 3 kere oldum ama yumurta var ya da yumurta yok diye yorumun o sekilde bakildigini ilkkez senden duydum o sebeple sana sordum.

Yanls anlama. Hatta rahimde kist ya da miyom varmi, rahim duvarinin kalinligi nasil vb. Inceliyorlar. Yumurtalik da ayni sekilde. Yumurta olup olmadigi baska bir takiple olur gibi biliyordum. Aradtirmak lazim tabi. Mesela benim de rahmim geriye donuk yani degisik...
Neyse sen Reglin 3.gunu gittiginde kan veriosn hormon bakiolar ya, daha aciklayici yol gosterici olacaktir. Insallah allah goblune gore verir, tedavin hemen guzelxe sonuc verir insallah

İnşallah canım. Benim de rahim tersmiş. Ama bu gebeliğe engel değilmiş. Ben doktorun yaştan dolayı bu şekilde konuştuğunu tahmin ediyorum ama tabi yumurtayı söyledi. Bilmiyorum başka bir doktora gitmek lazım sanırım. Testlerden sonra inşallah. Allahım bu mübarek gecede dualarımızı kabul etsin inşallah.

Amin cnm insallah.. allah dualarimizi kabul etsin insallah.

Mrba bende 4-5 ay doktora gittim yumurta takibi yapti bana ama herseferinde alttan bakti yazinizi yanlismi anladim bilmiyorum ama yumurta takibi farkli sekildemi yapiliyo yani?

Canım sanırım yumurta takibi yumurtanın büyüyüp büyümediğini çatlayıp çatlamadığını takip ediyorlar. Bu yumurta sayısı ya da rezervi oluyo. Onu testlerle anlıyorlarmış. Ben de tam doktorun söylediklerinden biley anlamasam da herhalde bu şekilde oluyor.

Mrba bende 4-5 ay doktora gittim yumurta takibi yapti bana ama herseferinde alttan bakti yazinizi yanlismi anladim bilmiyorum ama yumurta takibi farkli sekildemi yapiliyo yani?
Ben de tam bilmiyorum. Az once bi yerde okudum yumurta takibi ultrasondan gorulmez diye ben de ona istinaden sordum zaten. Sizin nasil yapildi mesela dogrusunu ogrenelim...

Hmmm ben baktim da ultrason diince birisi, ultrasondan gorulmez demisler ya, o karindan olan ultrason demekki. Demekki vajinal ultrasonla yapiliyom ve hormon testleriyle beraber herhalde. Yanlis anlasilma olmus olabilir kizlar..

Hangi sehi
Ben de tam bilmiyorum. Az once bi yerde okudum yumurta takibi ultrasondan gorulmez diye ben de ona istinaden sordum zaten. Sizin nasil yapildi mesela dogrusunu ogrenelim...
Hangi sehirde yasiyosunuz bilmiyorum ama istanbul da yasayanlar kanuni hastanesini bilir gittigim doktor orda bas hekimlik yapmis bi doktor bi kac kisinin tavsiyesiyle gittim ama benden ne kan testi istedi nede hormon adetimin 3.gunu gidiyodum yumurtalarin gelismesi icin klomen veriyidu ida bende kist yapti her gitmemde en az 4 yumurtam oluyodu ama bi turlu gebelik olusmadi bende biraktim doktoru

Anladim canim. Dedigim gibi ben ultrason diyince direk atladim sanirim yanlis anlasilma olmustur. Bir de ben en son doktora gittifimde 3.gun gittim aynen, ama bana yumurtalar hakkinda bir sey soylemedi,sayisini buyuklugunu vs soylemedi genel konustu yani. O yuzden sizin bahsettikleriniz farkli bir takip yontemi diye algilamisim. Ksuura bakmayin yanilttim. Simdi yeni doktora basladin mi cnnm?

Yok cnm asil msji gorunce yanlis doktormu sectim diye ben atladim konuya :) cunku o kadar hassasizki bu konularda herseyi en ince ayrintisina kadar arastiriyiruz.Baska doktora gitmedim biraz kendi haline birakmak istedim ve ilac kullanmak istemedim kistten sonra korktum biraz ovulasyon testi yaptim kendim bu ay ilk etrafa haber saldim meryem suresi okuyo herkes yaki yapistirdim birde bunlarin ustune bu gece bol bolda dua ettim hayirlisi bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…