• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Tebrik ederim saglıcakla kucagına alırsın inşallah
Sen hangi gunleri degerlendirdin çifti çizgi ve sonraki günü mü?

Canım benim iki gün koyu çıktı ve ben ikisinide değerlendirdim sonra silikleşmeye başladığı günü de değerlendirdim üst üste 3 gün oldu yani. Sonra bi gün ara verdim bi gün daha yaptım nolur nolmaz diye

Ama ben umutlaniyorum hemen, hemen olsun istiyorum :) Dun iliski oldu, bugunu bos geceriz diye dusunuyoduk, aklima gelmisken test yapayim dedim. Iyi bari, bugunu bos gecmek aklimda soru isareti birakmayacak bu sekilde, henuz catlamamis gibi gorunuyor teste gore :)
Tesekkur ederim canim
bak 21i yazan en koyu.22de siliklesince catladigini anlamistim :) sabır birazcikk insallah olur :)

Eklentiler

• 20161223_174656.webp
    20161223_174656.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 83
Merhaba arkadaslar. Temmuz ayinda yumurtlama gununu test ile tespit etmeye calismistim ama cok takip edemeyip birakmistim. Gecen zaman icinde ne yazik ki guzel haber alamadik, bugun bir sonraki adetime 18 gun var, testi deneyeyim dedim. Sonuc ekteki gibi. Tecrubeli arkadaslardan bir yardim alabilir miyim? Test cizgisinin daha koyu mu olmasi gerekiyor? Yoksa bu henuz baslangic midir?

Merhaba, iki aydır ovulasyon testi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim:

Geçen ay aynı bu şekilde olduğu için henüz ovulasyon olmadığını düşünerek yumurtlama zamanını kaçırmıştım. Ancak sonradan ateş ölçme yöntemi ve tam 14 gün sonra adet olmamla silik te olsa çizgi çıktığı gün yumurtlama olduğunu anladım.

Bu ay dün öğle saatlerinde ilk yaptığım test bu şekilde çıktı, ben gün içinde çok fazla sıvı tüketen biri olduğum için, bu sefer kendimi tuttum ve 3 saat hiç sıvı tüketmedim. Testi akşam yaptığımda bu sefer çift çizgiyi yakaladım. Zaten yumurtlama akıntım da gelmişti. Testin biraz silik çıkmasının iki nedeni olabilir kısaca: Ya ovulasyona çok yakınsın, ya da o gün biraz fazla sıvı tüketmiş olabilirsin.
Ben olsam bu günü her ihtimale karşı değerlendirirdim.

Bir de akıntı ve ateş ile de takip edince ovulasyon gününü net belirleyebiliyorsun. Akıntı yöntemi için de bu ay ovulasyon öncesi 4 gün kadar ada çayı içtim ve ovulasyona yaklaşınca bıraktım. Sonra da limonlu su içtim günde 1 tane. Bu ikisi, tüketimi çok abartmamak koşuluyla akıntıyı arttırıyor, bu ay bizzat yaşadım =)

Merhaba, iki aydır ovulasyon testi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim:

Geçen ay aynı bu şekilde olduğu için henüz ovulasyon olmadığını düşünerek yumurtlama zamanını kaçırmıştım. Ancak sonradan ateş ölçme yöntemi ve tam 14 gün sonra adet olmamla silik te olsa çizgi çıktığı gün yumurtlama olduğunu anladım.

Bu ay dün öğle saatlerinde ilk yaptığım test bu şekilde çıktı, ben gün içinde çok fazla sıvı tüketen biri olduğum için, bu sefer kendimi tuttum ve 3 saat hiç sıvı tüketmedim. Testi akşam yaptığımda bu sefer çift çizgiyi yakaladım. Zaten yumurtlama akıntım da gelmişti. Testin biraz silik çıkmasının iki nedeni olabilir kısaca: Ya ovulasyona çok yakınsın, ya da o gün biraz fazla sıvı tüketmiş olabilirsin.
Ben olsam bu günü her ihtimale karşı değerlendirirdim.

Bir de akıntı ve ateş ile de takip edince ovulasyon gününü net belirleyebiliyorsun. Akıntı yöntemi için de bu ay ovulasyon öncesi 4 gün kadar ada çayı içtim ve ovulasyona yaklaşınca bıraktım. Sonra da limonlu su içtim günde 1 tane. Bu ikisi, tüketimi çok abartmamak koşuluyla akıntıyı arttırıyor, bu ay bizzat yaşadım =)
tabi bu da bir ihtimal ama adete 18gün var dedi yaklasik :) o yuzden catlama zamani yaklastiginii dusundurdu. akintidan da ben anlamiyorum ya :)

tabi bu da bir ihtimal ama adete 18gün var dedi yaklasik :) o yuzden catlama zamani yaklastiginii dusundurdu. akintidan da ben anlamiyorum ya :)

Evet, 18 gün uzun bir süre ama belli olmayabiliyor bazen erken çatlayabiliyor vs. Yine takibe devam etmekte fayda var.

Dddml, benim dediğim iki şeyi (ada çayı ve limon suyu) bir dene istersen, ben ada çayını içerken öyle sabah akşam da içmedim. Temkinli yaklaştım günde bir tane çok da büyük olmayan bir fincanda içtim. Ve sadece 4 gün. Limonlu suyu daha rahat içebiliyorum, ph ı dengeliyormuş. Ben de bu ikisi gerçekten etkili oldu ve biraz da spor yaptım /veya daha hareketliydim bu ay. Bazıları öksürük şurubunu öneriyor akıntı takibi için ama ben denemedim.

Evet, 18 gün uzun bir süre ama belli olmayabiliyor bazen erken çatlayabiliyor vs. Yine takibe devam etmekte fayda var.

Dddml, benim dediğim iki şeyi (ada çayı ve limon suyu) bir dene istersen, ben ada çayını içerken öyle sabah akşam da içmedim. Temkinli yaklaştım günde bir tane çok da büyük olmayan bir fincanda içtim. Ve sadece 4 gün. Limonlu suyu daha rahat içebiliyorum, ph ı dengeliyormuş. Ben de bu ikisi gerçekten etkili oldu ve biraz da spor yaptım /veya daha hareketliydim bu ay. Bazıları öksürük şurubunu öneriyor akıntı takibi için ama ben denemedim.
cok tesekkur ediyorum bilgi aklimizda olsun cunku nasil anliyorlar ki diye merak ediyordum ben hep.yapamam ama ben hamileyim suan canim♡:)

cok tesekkur ediyorum bilgi aklimizda olsun cunku nasil anliyorlar ki diye merak ediyordum ben hep.yapamam ama ben hamileyim suan canim♡:)
Aaaa çok güzel, forumu baştan okumamıştım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin o vakit canım :anne:

Darısı başımıza diyelimmmm:anneadayı::KK200:

Dddml Dddml pick oldu benimde dualarını beklerim canım

Eklentiler

• _20170109_170102.webp
    _20170109_170102.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 62
Kızlar çift çizgiyi görenler çizgiden sonra tam 14. Günde mi regl oldunuz?

Merhaba Kızlar;
Ben de bu ay ovoluasyon testi aldım, çok heyecanlıyım çünkü 3 yıl evvel tiroid ameliyatı oldum, hani hep derler ya tiroid çok etkiler diye, hep kafama takılıyor, doktor sorun değil , abartıyosun dese de hep içimde bir korku var, 'babystart' marka aldım, dün reglin 10. günü olmasına rağmen ikinci çizgi hiç yoktu, sadece tek çizgi var:KK43: İkinci çizgiyi hangi gün yakalayacağım bakalım,paylaşacağım:)
İnşallah Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Merhaba Kızlar;
Ben de bu ay ovoluasyon testi aldım, çok heyecanlıyım çünkü 3 yıl evvel tiroid ameliyatı oldum, hani hep derler ya tiroid çok etkiler diye, hep kafama takılıyor, doktor sorun değil , abartıyosun dese de hep içimde bir korku var, 'babystart' marka aldım, dün reglin 10. günü olmasına rağmen ikinci çizgi hiç yoktu, sadece tek çizgi var:KK43: İkinci çizgiyi hangi gün yakalayacağım bakalım,paylaşacağım:)
İnşallah Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin.
kalbini ferah tut insallahhhh istedigin olurrr hemencik♡ sabirla devam et benim 18.gun cikti:)

ne stresli işmiş:) inşallah Allah o günleri göstersin hepimize ,teşekkür ederim:)
ne stresli işmiş:) inşallah Allah o günleri göstersin hepimize ,teşekkür ederim:)
valla sorma:) ben de boyle basladim.simdi hamisim ama kese gorcem kalp atisi duycam ayyy saglikli mi ayyy saglikla dogcak mii.bitmiyor inan stress:D bebislerimize kavusalim da deger napalim:)

valla sorma:) ben de boyle basladim.simdi hamisim ama kese gorcem kalp atisi duycam ayyy saglikli mi ayyy saglikla dogcak mii.bitmiyor inan stress:KK70: bebislerimize kavusalim da deger napalim:)
çook sevindim ,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım , biraz tüyo ver bana ,çoook stresliyim:)

Kızlar,
Reglin 7sinde hafif çizgi belirdi sonra gün be gün silindi. Şimdi 9.gün hiç yok çizgi. LH arada böyle yapar mı

Back
X