Oy ben nerelere gidem :(

Mercimek çorbası yapın.
Pide yaptırın.
Ortaya bolca salata koyun.
Ayran, şalgam vs.
Herkes doyana kadar yesin.
O kadar kalabalığa nasıl yetişcek anneniz yıpranacak.
Tamam mübarek günler, misafir iyidir hoştur ama sizin çağırcağınız kişilere neden karışılıyor çok patavatsızca.
Bence en iyi böyle misafir edilir kafalar rahat olur.
Yemek yetti yetmedi derdi de olmaz.

Olmuyorki bizde oyke birde salakliginiza uzuluyorum bir kiz kardesi zaten calisiyo diye ne kyinvalide ne kendi cagirmadi, diger kiz kardes kayinvalideyle oturuyo onlarda bir cagirmis oldu olan bize oldu biz 1 aylik gelinimiz oglunuzun hatri icin onca tanimadgimiz insani boyle her seferinde agirlamak zorunda kaliyoruz evlenene kadr nisanda bile hala dayi yok dunurleri vardi kadinin bizi hep boyke bir arada avucta tutmak istuor annem babamda.sessiz garip insanlar onlarin ailesi mukemmel am (!)

Biz mecbur.birakildik :KK43:
Anneme uzuluyorum eline saglik demesi gerekirken abim birde yencek.yemek yap herseyi yemiyo diyor , bizi 1 kez cagirdilar oyleydi bunda bizde necbur kaldik
Abin de hanimkoylu desene. Valla biz bu gune kadar yengelerimin kardeslerini bile cagirmadik hic oyle iftara falan. Bi de kardeslerinin kv kp ini tanimayiz bile. Gormuslugumuz yok yani. Bu kadar icli disli olmaya ne gerek var. Ne gereksiz bi aile. Icim sisti yeminle.

Dıdının dıdısını cagırırken dusunecektın onu yavru ceylan
yengenın 2 ablasının kaynanasının kardesı yok mu onuda cagırsaydın?

Canim toptan.boyle geluyirlar cagirmayinca cagirmiycakmisin deniyor iste :(
Bu bizim ilk ramzanimiz brnde farkindayim ve oldukca rahatsizim birdaha biyke bizi cagirinca nasil gitmeyip cagirmayiz bilmiyirum

Sizde de bitmek bilmiyor iftar davetleri yav bir de baya insan davet ediyorsunuz yani kolay gelsin.

Olmuyorki bizde oyke birde salakliginiza uzuluyorum bir kiz kardesi zaten calisiyo diye ne kyinvalide ne kendi cagirmadi, diger kiz kardes kayinvalideyle oturuyo onlarda bir cagirmis oldu olan bize oldu biz 1 aylik gelinimiz oglunuzun hatri icin onca tanimadgimiz insani boyle her seferinde agirlamak zorunda kaliyoruz evlenene kadr nisanda bile hala dayi yok dunurleri vardi kadinin bizi hep boyke bir arada avucta tutmak istuor annem babamda.sessiz garip insanlar onlarin ailesi mukemmel am (!)
Ay valla kusura bakma canım da annem babam söyleyemiyorsa görümceliğimi yapar ben söylerdim "biz bu kadar insan düşündük senin o dediklerini de daha sonra çağırırız" derdim. Gelin hanım kendini prenses mi sanıyor geçenki konunu baz alarak söylüyorum, her dediğimi yaptırırım havalarında mı acaba? Lafını çekmeyeceksin böylesinden. Keşke konuyu daha önce açsaydın el birliğiyle iptal ettirirdik daveti.

Abin yengen,yengenin anne babası hariç kimseyi çağırmayın bir daha.
Abinize de bir silsin kendine gel deyin.

Oha enigini encegini niye cagirdiniz yahu
Asevi misiniz imalathane mi?
Gayet guzel bir menu,nimete bahane bulunmaz
Mubarek gun,ne bulursa onu yer insan
Bir daha asla girismeyin bu ise derim
Fakir fukarayi cagirir yemek dagitirim daha iyi hic degilse sevabi var

Canim toptan.boyle geluyirlar cagirmayinca cagirmiycakmisin deniyor iste :KK43:
Bu bizim ilk ramzanimiz brnde farkindayim ve oldukca rahatsizim birdaha biyke bizi cagirinca nasil gitmeyip cagirmayiz bilmiyirum
Siz dogulu fılanmısınız
yanı bır onlarda bu kadar detay bılıyorum
yengenın aılesı,
kocanın aılesı
hatta kayınpederın tarafı kaynananın tarafı
ananın tarafı babanın tarafı
cok abartı bence bunlar sırf cagrılmıs olmak ıcın balık ıstıfı gıbı eve 25 kısı doldurmanın pek bı anlamı yok

Ne cok konu acar oldum bitmiyor su kafamdaki sorunlar ..

Oncelikle merhaba kizlar,
Bugun aksama abimin esi yani yengem tarafini iftara cagirdik, evimiz 3+1
Gelecek listesi
+Abim ve esi
+Yengemin ablasi enistesi 3 cocuklari kayinvalide ve kayinpederi
+Yengemin ikinci ablasi 2 cocugu kayinvalide kayinpeder ve kayinvalide annesi
+ anne ve babasi
+abisi karisi ve 1 cocuk
Ve 3 kiside biz variz
+bizim babanne
+yengemin annenanne

Ben bunlari evimin neresine sigdircam tavuk yemiyolar patlican yemiyolar cok seciciler dugunden cikali 1 ay oldu girtlagimiza kadar borc var onca insana et alamka bile bizi inanin zora coktu :KK43: bunun lafi bile olmaz su mubarek gunde ama cok sıkintidayim servisi napcam halletcem bilmiyorum
Bi ablasi kaynanasiyla oturuyo ev ayrilmaz diye cagirdik ama digerine ne gerek var aksam soruyo anne ablamin kaynansini cagirmiycakmisin diye ??
Niye bu saydirma cabalari biz ablasina gittik evleri iki katli orda bile zor sigildi .
Abim ariyor su an yenmiycek yemek yapamyin guzel yapin diyo
Yapilcak listesi
+Tarhana corbasi
+etli nohut
+Bamya
+ana yemek orman kebabi +pilav
+manti
+Iki cesit borek
+halep kuru dolma
+yogurtlu salata
+normal salata
+kadayif tatlisi +sutlu bi tatli

Gecen yemege davet eettik patlican kebabi yapmistim yok niye onu yaptin yemeten 1 kisi varmis o yemiyo felan dedi .

Gereksiz bu ilk ve son anne baba kardes neysede hir daha asla bu hataya dusuo ne annemi bu kadar yoracagim nede cagircam yazik degilmi canina ayakta durmaktan ayaklari sisyo :KK43:
Kac gundur telasli babam zor durumda zaten ondan bisey istemeye cekinuyoruz :KK43:
Evimize bereket olur gelsin buyursunlar ama biz cok ayrintili dusundk gibide geliyor sizcede oyle degilmi :KK17:
Yengemin.ailesin farkli.bi bakis acisi var butun dunurlerini virbiriyle samimi turp boyle gezmek.istyor biz hoslanmiyoruz surekli bir saydirma cabasi cagirmak zorundamiyim didisinin didisini neymis kaynanasink.cagirmiycakmiymisiz ayyy annem 30 yillik evli o diyemez kayinvalidesine kardesimin kaynanasini cagirmiycanmi diye

Ve calisiyo yengem bu kadar misafir icin belki aksam bi salata yapar
Abin de hanimkoylu desene. Valla biz bu gune kadar yengelerimin kardeslerini bile cagirmadik hic oyle iftara falan. Bi de kardeslerinin kv kp ini tanimayiz bile. Gormuslugumuz yok yani. Bu kadar icli disli olmaya ne gerek var. Ne gereksiz bi aile. Icim sisti yeminle.

Inceki.konumdan anlarsiniz oldukca itici enerji dusurucu olduklarini

Ne garip insanlar var ya. Mevlüt değil ki bu. İftar yemeğine cagiriyorsunuz.
Kardeşinin kvsiné ne gerek var.
Ayrıca istediğinizi çağırırsınız ne demeye müdahale ediyorlar.

Çok taviz vermişsiniz.
Bir de bir sürü cesitvyapmissiniz illaki yiyecek bişey bulur yemeyen kişi de.
Bi çorba içince şişiyor insan zaten.
Sinir oldum.
Ama siz buradan etkilenip tavır almayın.
Belli ki iyi niyetli bir ailesinin.
Bir sürü de emek vermişsiniz.
Güzelce ağırlayin bi dahakine almanız gerekenleri alırsınız kimseye de soz hakkı vermessiniz olur biter.

O ne be :deli:
O kadar insan sığıcak mı cidden o eve?
Ay bide yemekten sonra çay, meyve de ister bunlar. Hangi birine yetişicen.
Hiç oturacağını sanmam. Bide çocuk faktörü var. Rahat durmaz onlar evde.
Bu kadar kişi yemeğe mi gelinir ya.
Aç olan evinde yesin gelsin ya görgüsüz insanlar!

Siz dogulu fılanmısınız
yanı bır onlarda bu kadar detay bılıyorum
yengenın aılesı,
kocanın aılesı
hatta kayınpederın tarafı kaynananın tarafı
ananın tarafı babanın tarafı
cok abartı bence bunlar sırf cagrılmıs olmak ıcın balık ıstıfı gıbı eve 25 kısı doldurmanın pek bı anlamı yok

Hayir doguyu birakin hayatumda koy dahi gormedim ailemde biyle bir seyde yok ustelik, biz amca dayi bile vagirmiyoruz cogu zaman nolduk nereye dustuk bizde anlamdik ah bi bilsem abimden kaynakli heo bunlar

Bu kadar kişiyle ev de değil de, sokak iftarı ile anca başa çıkarsınız. Aile de herkes bir gelinin lafı ile mi oturup, kalkıyor, yok mu siz de lafı, sözü geçen birileri. Her şeyin bir usulü, yolu, yordamı vardır. Gelininizin ve ailesinin canı şirin, sizin canınız sokakta mı bulundu. Hadi bu sene böyle oldu ama bu her defasın da böyle gitmez. Biraz araya set çekmeniz lazım.

O ne be :deli:
O kadar insan sığıcak mı cidden o eve?
Ay bide yemekten sonra çay, meyve de ister bunlar. Hangi birine yetişicen.
Hiç oturacağını sanmam. Bide çocuk faktörü var. Rahat durmaz onlar evde.
Bu kadar kişi yemeğe mi gelinir ya.
Aç olan evinde yesin gelsin ya görgüsüz insanlar!

Cay la tatli
Ardindan.meyve aynen dedgin gibi o degil tabak canak.bile.yetmez :(

Ne cok konu acar oldum bitmiyor su kafamdaki sorunlar ..

Oncelikle merhaba kizlar,
Bugun aksama abimin esi yani yengem tarafini iftara cagirdik, evimiz 3+1
Gelecek listesi
+Abim ve esi
+Yengemin ablasi enistesi 3 cocuklari kayinvalide ve kayinpederi
+Yengemin ikinci ablasi 2 cocugu kayinvalide kayinpeder ve kayinvalide annesi
+ anne ve babasi
+abisi karisi ve 1 cocuk
Ve 3 kiside biz variz
+bizim babanne
+yengemin annenanne

Ben bunlari evimin neresine sigdircam tavuk yemiyolar patlican yemiyolar cok seciciler dugunden cikali 1 ay oldu girtlagimiza kadar borc var onca insana et alamka bile bizi inanin zora coktu :KK43: bunun lafi bile olmaz su mubarek gunde ama cok sıkintidayim servisi napcam halletcem bilmiyorum
Bi ablasi kaynanasiyla oturuyo ev ayrilmaz diye cagirdik ama digerine ne gerek var aksam soruyo anne ablamin kaynansini cagirmiycakmisin diye ??
Niye bu saydirma cabalari biz ablasina gittik evleri iki katli orda bile zor sigildi .
Abim ariyor su an yenmiycek yemek yapamyin guzel yapin diyo
Yapilcak listesi
+Tarhana corbasi
+etli nohut
+Bamya
+ana yemek orman kebabi +pilav
+manti
+Iki cesit borek
+halep kuru dolma
+yogurtlu salata
+normal salata
+kadayif tatlisi +sutlu bi tatli

Gecen yemege davet eettik patlican kebabi yapmistim yok niye onu yaptin yemeten 1 kisi varmis o yemiyo felan dedi .

Gereksiz bu ilk ve son anne baba kardes neysede hir daha asla bu hataya dusuo ne annemi bu kadar yoracagim nede cagircam yazik degilmi canina ayakta durmaktan ayaklari sisyo :KK43:
Kac gundur telasli babam zor durumda zaten ondan bisey istemeye cekinuyoruz :KK43:
Evimize bereket olur gelsin buyursunlar ama biz cok ayrintili dusundk gibide geliyor sizcede oyle degilmi :KK17:
Yengemin.ailesin farkli.bi bakis acisi var butun dunurlerini virbiriyle samimi turp boyle gezmek.istyor biz hoslanmiyoruz surekli bir saydirma cabasi cagirmak zorundamiyim didisinin didisini neymis kaynanasink.cagirmiycakmiymisiz ayyy annem 30 yillik evli o diyemez kayinvalidesine kardesimin kaynanasini cagirmiycanmi diye

Ve calisiyo yengem bu kadar misafir icin belki aksam bi salata yapar
Asil sormak istedgim biz gitmiycektik ayip olur diye gittik cagirdik.
Bir dahakine ne dememiz gerekiyor nasil bi yil izlesekte ne cagirsak ne gitsej abim arada kalsin istemiyoruz yengem kinusunda cagirdilar gitmediler diye , bunun.onunu nasil kescem ne skilde
devamını okumadan sorabilir miyim ne gereksiz bir davetli listesi yengelerin ablalarının kayınvalidielerine kayınpederlerine ne lüzum.
yaptırın lahmacunu evde salata yanına ayran önden bir de çorba yeter.

Back
X