Oy ben nerelere gidem :(

düğün mu yapıyorsunuz . ?
valla ben hic cagirmam . yazik degil mi ua size. :hamarat:

Ay bir ben eksiğim bende gelsemmi :dondurma::kk77:
(sonuçta gelenlerin çoğu uzak akraba yani kan bağın bile yok, benimlede yok ondan dedim ha, yoksaki yıkılacak yer aramıyorum :confused:)

Bu insanlar sizin akrabaniz bile degil ya, ne hatir gonul muhabbeti.
Yengenizin annesi birlik beraberlik istiyorsa dunurleriyle kendi evinde kizinin evinde toplasin insanlari bir zahmet. Dunurunuzun dunurunden size ne ki!

Annesi.annemi aramiyo konusrken.bize geksinler su gun diyo bekliyoruz gercekten.aramadi annem yengeme konusurken annesiyle bize gelsinler diyince telefonu.tutsturmus eline :oha: ve sen.soyle anne demis :KK43: millet nasl saydiriyor kendini biz beceremyoruz
Bu benim kanayan yaram hakkaten millet cok guzel beceriyor kendini saydirmayi buyutmeyi, ama biz degil buyuklenmek yük olacagiz zahmet verecegiz diye iyice ezilip bükülürüz.
Öyleleri daha kiymetli oluyor ama :/

Kolay gelsin insallah kolayca atlatirsiniz bugunu, ben bile strese girdim kalabaligi okuyunca

Ne cok konu acar oldum bitmiyor su kafamdaki sorunlar ..

Oncelikle merhaba kizlar,
Bugun aksama abimin esi yani yengem tarafini iftara cagirdik, evimiz 3+1
Gelecek listesi
+Abim ve esi
+Yengemin ablasi enistesi 3 cocuklari kayinvalide ve kayinpederi
+Yengemin ikinci ablasi 2 cocugu kayinvalide kayinpeder ve kayinvalide annesi
+ anne ve babasi
+abisi karisi ve 1 cocuk
Ve 3 kiside biz variz
+bizim babanne
+yengemin annenanne

Ben bunlari evimin neresine sigdircam tavuk yemiyolar patlican yemiyolar cok seciciler dugunden cikali 1 ay oldu girtlagimiza kadar borc var onca insana et alamka bile bizi inanin zora coktu :KK43: bunun lafi bile olmaz su mubarek gunde ama cok sıkintidayim servisi napcam halletcem bilmiyorum
Bi ablasi kaynanasiyla oturuyo ev ayrilmaz diye cagirdik ama digerine ne gerek var aksam soruyo anne ablamin kaynansini cagirmiycakmisin diye ??
Niye bu saydirma cabalari biz ablasina gittik evleri iki katli orda bile zor sigildi .
Abim ariyor su an yenmiycek yemek yapamyin guzel yapin diyo
Yapilcak listesi
+Tarhana corbasi
+etli nohut
+Bamya
+ana yemek orman kebabi +pilav
+manti
+Iki cesit borek
+halep kuru dolma
+yogurtlu salata
+normal salata
+kadayif tatlisi +sutlu bi tatli

Gecen yemege davet eettik patlican kebabi yapmistim yok niye onu yaptin yemeten 1 kisi varmis o yemiyo felan dedi .

Gereksiz bu ilk ve son anne baba kardes neysede hir daha asla bu hataya dusuo ne annemi bu kadar yoracagim nede cagircam yazik degilmi canina ayakta durmaktan ayaklari sisyo :KK43:
Kac gundur telasli babam zor durumda zaten ondan bisey istemeye cekinuyoruz :KK43:
Evimize bereket olur gelsin buyursunlar ama biz cok ayrintili dusundk gibide geliyor sizcede oyle degilmi :KK17:
Yengemin.ailesin farkli.bi bakis acisi var butun dunurlerini virbiriyle samimi turp boyle gezmek.istyor biz hoslanmiyoruz surekli bir saydirma cabasi cagirmak zorundamiyim didisinin didisini neymis kaynanasink.cagirmiycakmiymisiz ayyy annem 30 yillik evli o diyemez kayinvalidesine kardesimin kaynanasini cagirmiycanmi diye

Ve calisiyo yengem bu kadar misafir icin belki aksam bi salata yapar
Asil sormak istedgim biz gitmiycektik ayip olur diye gittik cagirdik.
Bir dahakine ne dememiz gerekiyor nasil bi yil izlesekte ne cagirsak ne gitsej abim arada kalsin istemiyoruz yengem kinusunda cagirdilar gitmediler diye , bunun.onunu nasil kescem ne skilde

Edit: evlenen ben.degil abim evleneli. 1 ay oldu gelenlerde annemgile.yani bize gekuyorkar herseyle ben ilgendgim icin siz ben evliyim sandiniz sanirim :)
amann o bunu yemiyor su bunu yiyor yok artık tınlamayın ister yesinler ister yemesinler isiniz zor ams bundan sonra aileleri parca parca cagırın

Ne cok konu acar oldum bitmiyor su kafamdaki sorunlar ..

Oncelikle merhaba kizlar,
Bugun aksama abimin esi yani yengem tarafini iftara cagirdik, evimiz 3+1
Gelecek listesi
+Abim ve esi
+Yengemin ablasi enistesi 3 cocuklari kayinvalide ve kayinpederi
+Yengemin ikinci ablasi 2 cocugu kayinvalide kayinpeder ve kayinvalide annesi
+ anne ve babasi
+abisi karisi ve 1 cocuk
Ve 3 kiside biz variz
+bizim babanne
+yengemin annenanne

Ben bunlari evimin neresine sigdircam tavuk yemiyolar patlican yemiyolar cok seciciler dugunden cikali 1 ay oldu girtlagimiza kadar borc var onca insana et alamka bile bizi inanin zora coktu :KK43: bunun lafi bile olmaz su mubarek gunde ama cok sıkintidayim servisi napcam halletcem bilmiyorum
Bi ablasi kaynanasiyla oturuyo ev ayrilmaz diye cagirdik ama digerine ne gerek var aksam soruyo anne ablamin kaynansini cagirmiycakmisin diye ??
Niye bu saydirma cabalari biz ablasina gittik evleri iki katli orda bile zor sigildi .
Abim ariyor su an yenmiycek yemek yapamyin guzel yapin diyo
Yapilcak listesi
+Tarhana corbasi
+etli nohut
+Bamya
+ana yemek orman kebabi +pilav
+manti
+Iki cesit borek
+halep kuru dolma
+yogurtlu salata
+normal salata
+kadayif tatlisi +sutlu bi tatli

Gecen yemege davet eettik patlican kebabi yapmistim yok niye onu yaptin yemeten 1 kisi varmis o yemiyo felan dedi .

Gereksiz bu ilk ve son anne baba kardes neysede hir daha asla bu hataya dusuo ne annemi bu kadar yoracagim nede cagircam yazik degilmi canina ayakta durmaktan ayaklari sisyo :KK43:
Kac gundur telasli babam zor durumda zaten ondan bisey istemeye cekinuyoruz :KK43:
Evimize bereket olur gelsin buyursunlar ama biz cok ayrintili dusundk gibide geliyor sizcede oyle degilmi :KK17:
Yengemin.ailesin farkli.bi bakis acisi var butun dunurlerini virbiriyle samimi turp boyle gezmek.istyor biz hoslanmiyoruz surekli bir saydirma cabasi cagirmak zorundamiyim didisinin didisini neymis kaynanasink.cagirmiycakmiymisiz ayyy annem 30 yillik evli o diyemez kayinvalidesine kardesimin kaynanasini cagirmiycanmi diye

Ve calisiyo yengem bu kadar misafir icin belki aksam bi salata yapar
Asil sormak istedgim biz gitmiycektik ayip olur diye gittik cagirdik.
Bir dahakine ne dememiz gerekiyor nasil bi yil izlesekte ne cagirsak ne gitsej abim arada kalsin istemiyoruz yengem kinusunda cagirdilar gitmediler diye , bunun.onunu nasil kescem ne skilde

Edit: evlenen ben.degil abim evleneli. 1 ay oldu gelenlerde annemgile.yani bize gekuyorkar herseyle ben ilgendgim icin siz ben evliyim sandiniz sanirim :)

Keske hic davet yapmasaydıniz gücünüz yetmiyorsa ve eviniz müsait değilse.

bu kadar çok davetli var, yine iyi vakit bulup burada yazabildiniz.
ben böyle durumlarda annelere çok üzülüyorum, perişan oluyorlar.

Çok abartmislar ya bence siz de bi gün teyzeler halalar dayılar amcalar çocuklar toplayabildiginiz kadar adam toplayıp gelin hanıma iftara gidin -ailesine değil geline ki tek başına başa çıkamayacağını idrak etsin ve böyle devam etmesinden korksun- böylelikle bir dahaki sefere siz değil o bunun önünü almaya çalışsın.:KK50:

Bir ben yokum listede valla aç kapıyı :)

Ne diyeyim hiç bilemedim. Ben 1 aylık evliyken eşimin sülalesi gelmişti iftara, sayı sizinkine yakındı. Elim ayağım dolaşmıştı, hiç bilmezdim bekarken misafir ağırlamayı. Şimdi akıllandım.

Geldiklerinde kayınvalidem yapıyor kazanla kuru fasulyeyi veya lahmacun falan yapıyor. Hiç hayır demiyorum eskiden olsa aman ayıp olur diyordum. Kendileri yapıp kendileri yiyor.

Hem o kadar kalabalık gelecekler hem de yemek beğenmeyecekler, kusur bulacaklar. Başka??

Hattaaaa size gelenlerin hepsine gitmeniz lazim .Seneye once onlar cagirsin .Dıdısı bıdısı eltisinin kayninin gorumcesi bizi neden cağırmıyoooooooor .Ne kaaaaaa ayıp denebilir

Benzer bi durumu geçen hafta annemlede yaşadık. Annem manevi oğlunu gelinini vs çağırdı. Sizinki gibi binbir türlü yiyecek. Sonuçta ne oldu. Ben onu yemezdim annen onu neden yaptı, yemekler baharatlıydı, hiç iyi ağırlanmadım gibi konularla oğlanı yormuş. Tabiri caizse yemiş bitirmiş oğlanı. Hemde söylenmeye annemlerden çıkar çıkmaz başlamış. Biz bunları tesadüf eseri öğrendik. Biz ne mi yaptık normalde her sene ailesini gelini iftara çağırırdık bu sene annem hariç kimse çağırmadı. Zaten gelin hanım yorulduğu için yemekli misafiri pek sevmez :KK12:. Yani kendiside çağırmaz

Abin işten izin alsın gelsin yardım etsin yemeğe öyle hariçten emir vermek olmaz

Sadece bir kişinin sevmediği sebzeden yaptınız diye laf etmişler bir de..Hani okadar zahmete kalabalığa birde kapris.Ben onların yerinde olsam bukadar zahmetten utanır bikaç çeşiti de,evden yapar işi bölüşürdüm.Ne kadar rahatlar bravo..
Ayrıca menü çok zengin,boşuna bukadar uğraşıyorsunuz gibi,belliki memnun olan pek yok.

Back
X