..................
Yahu benim bebekliğimden beri iradem var, istemediğim birşeyi yaptıramıyorlar, istediğim şeyi de Allah'ın izniyle engelleyemiyorlar. Ben bayan halimle böyleyim benim karşıma çıkanlar niye böyle değil?
...............
Böyle bir kadın da yok !!
Eskiden kadınlar şu yukardaki cümleniz gibimiymiş,
sordunuz mu annenize?
sorun bu kısımda olmasın
anneniz yanlış söylemiş, babalar öyle karışmazlar yetiştirme kısmına, anca kızma kısmına dahil olurlardı/oluyorlar/olurlar.
şimdi bu kadar çok problemin olma sebebi, eskiden olmaması değil, artık kadınlar kendilerine güvendikleri için sineye bir yere kadar çekmeleridir.
neydi o eskiden, gelinlikle çıkar kefenle gelirsin saçmalığı falan...
he yani bizler özgüvenli olmasak erkekler eskisi gibi mi olacak bu mu yani, sorun bizde mi :)
ben ne demek istedim sizler ne anladınız el insaf :)
kadınlar yetiştiriyo diye erkekler kötü mü? veya ben kendi cinsimin düşmanı mıyım?
güldüm akşam akşam
diyorum ki en azından bnm karşıma çıkanlar öyle; anneler oğullarını yetiştirip bir müddet sonra artık birey oldular diye kendi hallerine bırakmıyorlar. evlendikten sonra bile artık oğlumun bir ailesi var deyip hayatına saygı duymuyor hala sözlerini geçirmeye çalışıyorlar. gelin kaynana çatışmalarının çoğu nedeni bu değil mi?
ben erkeklerin kendi başına bir birey olup olamamalarından bahsettim, kim dedi size kötü veya iyi yetiştirildiklerini???
Bir kaç önce de ''eşim bana iş buldu kendisi 1500 tl maaşla çalışıyor nerede o eski annelerimizin zamanındaki evine bakan erkekler'' gibi bir konu vardı
o zaman da demiştim siz annenizin zamanındaki gibi bi divan bi leğen bi siniyle gelin olup o leğeni hem çamaşır yıkamaya hem de sininin altına koyup sofra kurmaya razı oldunuz da eşiniz bu şartları sunamadı mı diye
yaşam şartları değişti
kadının konumu değişti, kadının özgürlüğü arttı
tüm bunları görmeyip neden sadece nerede o eski adamlar diyoruz?
eskiden erkekler ailesinin bir sözüyle, iftirasıyla eşlerinden boşanıyormuş, eşlerini dövüyormuş
eski kadınların çok büyük kısmı ''eşim ailesine para gönderiyor bu duruma sinir oluyorum'' gibi bişeyi söylemeyi bile aklının ucundan geçiremiyormuş, gönderdiyse gönderdi karnım doydu benim de buna şükür diyormuş
eski kadınlar tüm tatil günlerini eşlerinin ailesinin yanında -sözde ziyarete gidip yemek temizlik bulaşıktan elini alamadan- geçiriyorlarmış ama laf etmiyorlarmış
biz şimdi bu gibi durumlarda ''anasından ayrılamadı anasını görmeyince olmaz duramaz, anasını dinledi anası onu doldurdu anası aramızı açtı'' gibi şeyler söyleyip adamları ''anacı'' diye adlandırıyoruz
bence adamlar hep aynıydı.
kadınlar değişiyor istekler beklentiler artıyor, ama hep aynı olan adam bu istekleri karşılayamıyor. başka da hiç bişey olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?